Ruotsi ajautuu syvemmälle

0
Arkipäivää Somaliassa- ja kohta Ruotsissa?
Arkipäivää Somaliassa- ja kohta Ruotsissa?

Arkipäivän pieni uutinen Ruotsista Göteborg Postenlehdestä: poliisipartio on tavallisella partioreissulla Rannebergin keskustassa Angeredissa, joka on Göteborgin kaupungin koillisosia. Partio on liikkeellä autolla ja ilman mitään erityistä tilannetta kuten takaa- ajoa, pidätystä tms, se joutuu kivisateeseen. Partio hälyttää apuvoimia ja kuusi vahvistuspartiota lähtee apuun. Matkalla tapahtumapaikalle onkin sitten eräällä kevyen liikenteen ylikulkusillalle järjestetty saapuville apujoukoille kunnon ansa. Kiviä viskotaan reilulla kädellä poliisiautojen päälle. Ennen kuin tilanne rauhoittuu ovat poliisiautot kivisateen jäljiltä romuina ja yhdestä on renkaatkin puhkottu.

Jos tuollaista tapahtuisi Suomessa uutinen olisi valtava. Se olisi kaikkien lehtien etusivuilla ja ajankohtaisohjelmissa ruodittaisiin syitä ja syntyjä. Mutta Ruotsissa se on arkipäivää. Kukaan ei jaksa innostua. Edes lehdet eivät revi kivityksistä otsikoita kuin erikoistapauksissa. Ruotsin poliisi on aivan hampaaton maahanmuuttajalähiöiden kanssa, se ei pysty takaamaan kansalaistensa turvallisuutta saati omaa turvallisuuttaan.

Kun Ruotsin poliisi lähtee johonkin yksinkertaiseen tilanteeseen kuten kirjaamaan pientä vahingontekoa, liikkeelle lähtee kaksi partiota. Toinen hoitaa itse tilanteen ja toinen vahtii autoja. Poliisi ei voi jättää autoja yksin tyhjilleen, sillä ne poltettaisiin välittömästi.

Palokunnan kanssa sama juttu. Palolaitos  ei aja aina suinpäin palopaikoille. Palolaitoksen henkilökunta on oppinut tuntemaan seudut ja osaa aavistaa milloin palo on ansa. Ansa pyritään tekemään paikkaan, jossa paloautoilla on vaikea kääntyä ja yläpuolella on kallioita tai ylikulkusiltoja. Kun ja jos auto ajaa tällaiseen paikkaan se joutuu kivisateeseen.

Usein esim autopalo saa jatkua rauhassa. Siviilipukuinen poliisi voi käydä arvioimassa tilanteen etukäteen ja jos tilanne tuntuu ansalta saa palo jatkua rauhassa niin kauan kuin poliisin mellakkajoukot saapuvat paikalle turvaamaan palolaitoksen toimintaa suojakilvin.

Poliisi ei voi taata edes koululaisten turvallisuutta. Suomessakin oli kohua maahanmuuttajajengien knock-out- huvittelusta ja vastaavanlainen on nyt levinnyt Huddingeen Tukholman eteläpuolelle. Siellä arviolta 15- vuotiaat nuoret hakkailevat ala- asteikäisiä lapsia. Alue on tunnettu suuresta maahanmuuttajamäärästään. Poliisi kehoitti lasten vanhempia turvaamaan lastensa koulumatkan saattamalla lapset kouluun. Lisäksi koulut ovat järjestäneet iltapäiväkerhoja niille lapsille, joiden vanhemmat eivät voi hakea lapsiaan koulusta kuin illalla, ettei lasten tarvitse kulkea yksin

Politiikot eivät aja enää ruotsalaisten etuja vaan muslimien ja muiden kehitysmaista tulevien pakolaisten etua. Monissa kunnissa on jouduttu supistamaan mm lasten päivähoidosta, koska tuhannet ja tuhannet pakolaiset syövät kunnan resurssit kokonaan. Tilanne Ruotsissa muistuttaa tietyillä alueilla eräänlaista ei-kenenkään- maata. Suomessa pitää nyt hyvin tarkasti seurata Ruotsin tapahtumia ja tehdä oikeat johtopäätökset.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →