Mainokset

Esittelyssä muuan bisnismies: Alireza Ahmadi

Muuan yksintullut lapsipakolainen, nyt jo 19- vuotias Alireza Ahmadi on bisnismies. Jäbän elämänkaari on mielenkiintoinen. Alireza muutti perheensä kanssa Iraniin hänen ollessa muutaman vuoden ikäinen. Perhe joutui pakenemaan Afganistanista isän poliittisen mielipiteen takia. Iranissa perhe eli ilman papereita eli he olivat ns. paperittomia.

– Sain kuitekin käydä koulua ja olin siinä lahjakkuus. Koulun jälkeen työskentelin huonekaluliikkeessä myyjänä, mutta koska olin paperiton, ei minulla ollut mitään sanomista kun palkkani yhtäkkiä pidätettiin ja minua syytettiin varkaudesta.

Siitä alkoi tuolloin 16- vuotiaan Alirezan pakomatka Euroopan läpi Ruotsiin.

– Poliisi ei olisi uskonut minua ja siksi olin pakotettu lähtemään pakosalle. Minulla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin paeta.

Sen jälkeen Alireza roilotti menemään Turkista Kreikkaan, Italiaan, Itävaltaan ja Saksaan. Lopulta hän päätyi Ruotsiin. Alku ei kuitenkaan ollut helppoa nuorelle discojäbälle, sillä hän oli tottunut Teheranin kymmenmiljoonaiseen kaupunkiin ja Ruotsissa hän joutui pieneen Teckomatorpin kylään, jossa on vain 1500 asukasta.

– Se oli sairasta. Miten siellä olisi oppinut sopeutumista? Asuimme täysin eristyksissä.

Nykyään Alirezalla menee hyvin. Hänellä on oma firma, joka pitää erilaisia esitelmiä ja koulutuksia sopeutumisesta ja monikulttuurisuudesta. Sen lisäksi hän aloittaa piakkoin tutkimusprojetkin, jossa kerätään tietoa yksintulleille pakolaislapsille ja siitä painetaan sitten käsikirja.

”Käsikirja Ruotsiin yksintulleille pakolaislapsille”. Molemmissa työn tilaajana on maahanmuuttovirasto. 

Alireza on sitä mieltä, että maahanmuuttajat ovat Ruotsin suurin voimavara ja tärkein kysymys on kuinka Ruotsi voisi hyödyntää sitä suunnatonta pätevyyttä, jota maahanmuuttajat tuovat tullessaan.

Lopuksi Alireza napauttaa Ruotsin rajatarkastuksista painavan sanan:

– Ruotsi on minun kotimaani, olen ruotsalainen. Maksan veroja tänne. Nämä uudet rajatarkastukset ovat väärin. Pakolaisilla on nyt vaikeampaa tulla Ruotsiin. Ja juuri siitä olin ylpeä Ruotsissa, minun maastani. En pidä rajatarkastuksista ollenkaan.

http://www.sydsvenskan.se/malmo/det-finns-en-mening-med-att-jag-ar-har/

 

 

 

Mainokset

2 Comments on Esittelyssä muuan bisnismies: Alireza Ahmadi

 1. Mikke76 // 14/01/2016 15:28 // Vastaus

  Hohhoijaa ei oikein viitsi muuta sanoa

  Tykkää

 2. Kuihtuva ruoho // 11/01/2017 20:05 // Vastaus


  Alireza on sitä mieltä, että maahanmuuttajat ovat Ruotsin suurin voimavara ja tärkein kysymys on kuinka Ruotsi voisi hyödyntää sitä suunnatonta pätevyyttä, jota maahanmuuttajat tuovat tullessaan.

  Tätä aina jaksan ihmetellä. Tätä mieltähän on politikotkin pääsääntöisesti niin ruotsissa kuin suomessakin.

  Mutta eikö esimerkiksi omat kantaruottalaiset/suomalaiset työttömät ole enää päteviä, osaavia ja omaa mahtavia ideoita, jotta niihinkin kannattaisi panostaa kunnolla?
  Osaahan he kaikki ainakin lukea ainakin 90%. Miksei heille siis järjestetä bisnesmahdollisuuksia riskittä samaan tapaan kuin maahantulijoillekin?

  Toki suomessa otettiin askel tähän suuntaan kokeilemalla perustuloa, mutta vain 2000 satunnaisotannalla ja mukaan ei päässyt vaikka olisi halunnut ja olisi ollut bisnesideoita. Joten me odotetaan näiden kantiksien bisnesideoiden esille pääsyä vielä pitkään ja hartaasti. Toisaalta paskoja ideoita ne varmaan onkin niin ei niin väliä. Ja ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen luonnollisesti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: