Mainokset

Onko tarina irakilaisen perheen hajoittamisesta vain valtamedian satu?

Valtamedian suurin ongelma on se, että se jättää kertomatta asioihin oleellisesti liittyvää faktaa, jonka pohjalta jokin yksittäinen tapahtuma tai uutinen saisi uuden totuudenmukaisemman sävyn.

 

1465090139501

 

Tämän päivän on somessa vellonut taivastelu irakilaisesta perheestä, josta äiti ja heidän 3- vuotias lapsensa aiotaan palauttaa takaisin Irakiin kielteisen oleskeluluvan takia, mutta isä ja perheen 3- kuukautinen lapsi saavat jäädä Suomeen. Valtamedia jättää kertomatta kaiken oleellisen ja tuputtaa kuvaa, jossa maahanmuuttovirasto nyt vain epäinhimillisyyttään hajoittaa perheen. Ihankuin perhe olisi ollut perhe sen seitsemän vuoden ajan isän ollessa Suomessa.

Tutkitaanpa asiaa. Esille tulleiden tietojen perusteella tiedämme, että isä on muuttanut Suomeen jo 7 vuotta sitten ja saanut tuolloin pysyvän turvapaikkaan perustuvan oleskeluluvan. Jos vaimo olisi tuolloin tullut mukana Suomeen olisi hänkin saanut oleskeluluvan. Lapsiahan heillä ei tuolloin vielä siis ollut. Mutta koska mies sai turvapaikan, ei vaimollakaan olisi ollut mitään estettä saada samanlainen lupa tuolloin.

Mutta vaimo ei muuttanut Suomeen samaan aikaan miehensä kanssa vaan paljon myöhemmin. Myös kolmevuotias lapsi on muuttanut Suomeen myöhemmin, hän ei siis ole syntynyt Suomessa, kuten valtamedia virheellisesti antaa ymmärtää.  Äiti ja 3- vuotias ovat asuneet Irakissa ainakin 3- 4 vuotta sitten, vaikka isä on ollut Suomessa jo muutaman vuoden. Miksi äiti ei tullut Suomeen heti kohta sen jälkeen kun isä oli tullut? Miksi hän odotti monta vuotta? Miksi 3- vuotias on syntynyt Irakissa eikä Suomessa? Tarkoittaako tämä sitä, että isä on vieraillut Irakissa vai eikö lapsi ole isän biologinen lapsi?

Äiti on tullut Suomeen aikavälillä 1-2 vuotta sitten- riippuen siitä kauanko perheenyhdistämisprosessi ja turvapaikkaprosessi valituksineen kestää. Ensin yritettiin perheenyhdistämisohjelmaa, tulot eivät riittäneet ja sitten turvapaikkaan vedoten ilman todellista tarvetta. He luultavasti tiesivät koko ajan, että lupa ei irtoa ja tekivät lapsen ankkuriksi. Sylivauvaahan ei vielä olla karkoittamassa, koska hänen prosessi on kesken. Emme siis vielä tiedä hänen kohtaloaan.

Mitä tässä siis tapahtui? Ei mitään sen kummempaa kuin että isä luultavasti haki itselleen irakilaisen vaimon Irakista kun Suomesta sellaista oli vaikea löytää. Sen jälkeen yritettiin veivata oleskelulupaa Suomeen ja siihen tehtiin lapsikin syötiksi. Homma ei toiminut ja sen jälkeen otettiin media avuksi säälitarinaan. Kun ajattelee asiaa aikajanalla, niin huomaa, että kyseessä on huijaus.  Isä muutti Suomeen 2010. Vaimo muutti Suomeen aikaisintaan 2013, koska lapsi on 3- vuotias ja syntynyt Irakissa, mutta luultavasti 2014, koska oletettavasti hän ei ihan heti lähtenyt matkalle sylivauvan kanssa.

On helppo huudella, että meillä on varaa. Jos isällä ei katsota olevan varaa elättää perhettään niin onko sellainen velvollisuus suomalaisilla veronmaksajilla? Isän pizzataksin palkka ei takuulla riitä nelihenkisen perheen elatuksen pyörittämiseen. Sopii kysyä, että mikä velvollisuus veronmaksajilla on elättää tätä(kin) perhettä. He eivät tarkastiottaen ole minkään suomalaisen kovan yhteiskunnan uhreja vaan itse yrittivät veivata itsensä sisään suomalaisten veronmaksajien kukkarolle, mutta tällä kertaa homma ei toiminut. On sääli, että heidän ankkuriksi tekemä lapsi erotetaan äidistään joksikin aikaa, jos äiti ei ota häntä mukaan irakiin, sillä hänenhän ei tarvi jättää lastaan Suomeen. Mutta se ei ole suomalaisten ongelma vaan perheen ongelma, joka itse ajoi itsensä siihen asemaan.

Juttu hesarissa:

www.hs.fi/kotimaa/a1465013586658

Mainokset

39 Comments on Onko tarina irakilaisen perheen hajoittamisesta vain valtamedian satu?

 1. Rubertti // 05/06/2016 16:51 // Vastaus

  Taitaa olla joku suvakki joka on kehoittanut käyttämään tuota keinoa.

  Tykkää

  • skeptikko // 06/06/2016 21:05 // Vastaus

   eikä toi muija ees oo ton vaimo onko vieläkään ..siis jossain luki et toi nainen tuli suomeen about pari vuotta sitten,,sitte tehään muksu kun kuvitellan et se on passi suomeen ja onko toi vanhempi tenava ton ukon tekemä,,jos on niin toi ukko on kävässy irakissa sen siittämässä…

   Tykkää

 2. kilttimies // 05/06/2016 17:26 // Vastaus

  Tarja Halonenkin ilmaisee asiassa kantansa osoittaen taas, että on puolensa valinnut ja se puoli ei ole Suomen kansan paras. Halonen taannoin julkeasti syytti suomalaisia raiskaamisperinteestä, kun asia maahanmuuttotaivastelun tiimoilta nousi keskusteluun. Aivan älytön ja loukkaava väite, joka osoitti T.H:n todellisen luonteen, samoin tämän jutun tapaus.
  Migrille peukutus lain oikeasta tulkinnasta.

  PS. Paavolle sattui oikeaan osunut sanavalinta jutun toisessa kappaleessa: ”… aiotaan palauttaa takaisin Irakiin kielteisen oleskeluluvan takia…”

  Useimmat islamilaisten oleskeluluvat Pohjolassa ovat kielteisiä oleskelulupia, myönteistä niistä on vaikea löytää!

  Tykkää

 3. Soomepois Eestist // 05/06/2016 17:30 // Vastaus

  Hesarissa oli tämän miehen ammatiksi ilmoitettu ”ravintolan autonkuljettaja” eli joo rivien välistä luettuna taitaa kyseessä tosiaan olla pizzataksikuski. Eräs toinen seikka johon kiinnitin huomiota e.m. aviisissa oli hänen ammattinsa Irakissa, kilpapyöräilijä. Pitäneekö paikkansa?

  Jos oikein lähtisi (ja osaisi lukea) tonkimaan jotain urheilujuttuja irakilaisesta lehdistöstä, onko miehestä juttua siellä? Ainakaan hakusanoilla ”iraqi cycling team huner ali muhammed” en löytänyt mitään. Enin osa osumista käsittelee hiljan edesmennyttä nyrkkeilijälegenda Muhammad Alia.

  Google-kääntäjä antoi arabiaksi y.o. hakusanoista tällaisen rimpsun ”عراقي فريق الدراجات الجوع علي محمد”, mutta tähän loppui meikäläisen tieto/taito. Löytäähän tuolla jotain paikallisia nettisivuja, mutta kun ei osaa kieltä, niin antaa olla.

  Jään mielenkiinnolla odottelemaan, taipuuko lakia noudattanut maahanmuuttovirasto päätöksessään? Varsinkin jos poliitikot Suomen korkeinta johtoa myöten ”avautuvat” aiheen tiimoilta, somesta nyt puhumattakaan….

  Tykkää

 4. Migrin mukaan perheenyhdistäminen haettu ensin, ilmeisesti ulkomailla, kielteinen. Sitten tulleet Suomeen ja hakeneet turvapaikkaa täältä.
  Lapsi syntynyt sit varmaan jossain x-maassa.

  Tykkää

 5. Petteri Orpo ja Tarja Halonenkin nousivat jo takajaloilleen työstä kieltäytyvän irakilaisnaisen puolesta.

  Aikooko Orpo ja Halonen kysyä irakilaiselta naiselta miksi tämä kieltäytyy työstä ja omista palkkatuloistaan niin että hänen maassaoloehtonsa täyttyisivät?

  Mikä siinä työssä tälle irakilaiselle naiselle on niin kauheaa että sitä ei voi millään tehdä.

  On siinä surkea äiti kun ei sitten millään suostu tekemään töitä itsensä ja oman perheensä elättämiseksi!

  Tykkää

  • Nainenhan olisi halunnut työpaikan, mutta Suomen lain mukaan hän ei täällä työtä saa tehdä. Kummassas nyt sitten oli vika?

   Tykkää

   • Ei äitiysloman aikan muutkaan töitä tee typerys,ja muutenkin koittakaa nyt vain käsitellä noita uustulokkaita ,partalapsia ,ettei yhen naisen kimppuun tartte käydä ,ettet tietty uskalla ,kun partalapsethan ovat miehiä jota taas te ette ole, lapsellista käytöstä ,ja MV-lehti menetti kaiken kannatukseni ,tollasella pilkunviilauksella , mitä ajoitte sillä takaa, eikö tämä mies olisi saanut tehdä lapsia vaimonsa kanssa vaikka on vakituisessa työssä ,se että se palkka on pieni ,on taas ihan muiden vika ei hänen.Ja alata nyt kirjoittamaan että hän kävi panemassa vaimoaan Irakissa, mitä helvettiä se teille kuuluu missä vaimoaan panee ,ja tämä mies ei ole näitä uustulokkaita kun on jo asunut vuosia Suomessa ja työskentelee ,Kyllä on taas järjenjättiläisiä iso kasa ,hyi helvetti,luultavasti kaikki työttömät ,jotka
    eivät edes viitsi töitä tehdä ,kirjoittaneet että saisivat ajan kulumaaan,

    Tykkää

    • Rubertti // 08/06/2016 12:46 // Vastaus

     Mikä siinä on vaikeata ymmärtää, jos haluaa vaimon maasta mistä pakeni se täytyy kyetä elättämään.

     Tykkää

 6. Tositapahtumiin perustuvassa Kalle Päätälon kirjassa Nuoruuteni savotat, Kallen isä kieltäytyi työstä perheensä elättämiseksi, yhteiskunta sulki Kallen isä mielisairaalaan.

  Pitäisikö tämä työstä ja perheensä elatuksesta kieltäytyvä irakilaisnainen sulkea mielisairaalaan?

  Tykkää

  • Lasten äiti ei ole saanut työlupaa, sen saaminen kun kestää vähintään sen 4 kk. ja työpaikka hänellä olisi ainakin kesäksi. Joutuuko suomalaiset äidit mielisairaalaan, jos hoitavat 3 kk vauvaa kotona?

   Tykkää

   • Suomella ja irakilla ei toistaiseksi ole sosiaali ja terveydenhuoltovaihtosopimusta. Suomalaiset eivät voi mennä irakiin sossuun kerjäämään asuntoa, toimeentulotukea sekä terveydenhoitoa, eikä irakilaisten pitäisi voida vaatia näitä suomessa.

    Jos tiedät suomalaisen naisen joka on mennyt irakiin, ja ensimmäisestä päivästä alkaen elänyt suomalaisen lapsensa kanssa irakin sossurahoilla, niin kerro minulle tämä tapaus plz

    Liked by 1 henkilö

    • Maahanmuuttoviraston ohjeiden mukaan työlupaa haetaan LÄHTÄMAASTAKÄSIN. ENNEN maahansaapumista hankitaan työpaikka ja työlupa, ja VASTA SITTEN tullaan maahan. Voit tarkistaa migrin sivuilta. Olkaa hyvä vain.

     Liked by 1 henkilö

  • Ei mielisairaalaan, ainakaan Suomessa, se olisi sama kuin täyshoitola. Mimmi pitäs potkia oitis pois maasta, tai vankilaan petosyrityksestä.

   Tykkää

 7. Jokutyyppi // 05/06/2016 19:07 // Vastaus

  Tämän(kin) perheen? En kyl tajuu oikeesti itse olen ulkomaalainen (veronmaksaja) eli teen töitä päivätpitkät ja ennen työllistymistä kun olen käynyt pari kk sosiaalitoimistoissa en en todellakaan ole nähnyt ulkomaalaisia niin paljon siellä kuin suomalaisia juoppoja ja ei juoppoja vaan laiskoja jotka ei jaksa tehä töit nii miks koko aja haukutaa ulkomaalasii et ne saa teil verot mitä maksatte ei vaa iha suomalaisetki saa mut eihä se teit haittaa vaa jos on ulkomaalasii jotka saa sossuilt apuu. Plus sit te haukutte jos näätte meit töissä sanotte menkää takas mist ootte tullu ku noi saa meiän työpaikat!! Mitä te oikee haluutte?? Aina ootte valittamast joka jutust voisitte alottaa siit peilin kattomisest ja jatkaa omaa elämää!!!

  Tykkää

  • Rubertti // 05/06/2016 19:26 // Vastaus

   Päivät pitkät teet töitä? Vaan pari kuukautta olet käynyt sossussa ja Suomalaisia juoppoja täynnä. Taidat puhua paskaa ja olla trolli, Suomalainen juoppo ei nykyään mahdu sossuun, koska se on seiniä myöten täynnä mamuja. Niitä samoja jotka eivät ole pärjänneet omassa maassaan, ei älyllisesti eikä ruumiillisesti. Eli paska poruykkaa kaikin tavoin.

   Tykkää

  • Hyvä. Ei joku yksittäinen arabi, joka tulee Suomeen tai ylipäätään ihminen, joka muuttaa jonnekin työn perässä, ole kenellekään mikään ongelma. Mutta mitä arabit tekevät Suomessa? Mitä asiaa heillä muka on maahan? Mikseivät he pysy arabimaissa, vaikkapa Saudeissa?

   Tykkää

  • Kun jouduin sairaspäivärahojen takia käymään kelassa, pienessä suomenruotsalaisessa kunnassa puolet kelan asiakkaista oli ulkomaalaisperäisiä. Sitähän sopii miettiä, jos alle 40 000 asukkaan kunnassa puolet jotka käy veronmaksajien kukkarolla on ulkoperäisiä.

   Tykkää

  • Oletko tullut Suomeen haukkumaan meitä? Sinulla ei ole mitään tekemistä siinä, jos suomalaiset ”roikkuvat” sossun luukulla. Et ole muuta kuin ulkomaalainen pummi!

   Tykkää

  • Hahaa…ei jatkoon 😁
   Seuraavan kerran kun esität olevasi ulkomaalainen niin tee se paremmin 😂😂

   Tykkää

 8. Nimetön // 05/06/2016 19:40 // Vastaus

  Jokutyyppi, miksi sää tulit Suomeen? Pidätkö ilmastosta? Miksi olit sossussa? Sun kaltaisten loisten takia vastustan nykyisen kaltaista maahanmuuttoa!

  Tykkää

 9. Jos ukko on tullut suomeen jo 7 vuotta sitten ja vaimo jäänyt irakiin, niin silloin hän on saanut turvapaikan väärillä perusteilla, koska vaimo on jäänyt maahansa ja säilynyt hengissä. Vai onko hän jonkin sortin rikollinen, joka on joutunut lähtemään karkuun? Homma tosiaan haisee ja pahalta.

  Tykkää

 10. Melkoista soopaa. Vauvaa ei ole määrätty jäämään Suomeen, äiti voi viedä mukanaan kuten luonnollista onkin.

  Liked by 1 henkilö

 11. NazziSika // 06/06/2016 00:10 // Vastaus

  Suvakkien keksimä itkuvirsi..yhyyy

  Tykkää

 12. Perheen äitikö on mennyt nusaisemaan Irakissa jotakuta muuta kuin aviomiestään (josta tuo 3v)? Kivitetään huorana, mikäli palaa takaisin? On se kumma, ettei turvapaikkaa tipu. Tosin vaikuttaa hieman vääräuskoiselta, kun ei edes huivia pidä ja sellaisille nyt ainakaan ei majatalossa ole sijaa. Mikäli ovat vääräuskoisia, on tuo ukkokin saanut paperinsa väärin perustein ja joutaa mennä. Täällä mitään kristittyjä suvaita. Miksei vainottu voi elää Irakissa keksityllä nimellä ja tarinalla, kuten täällä? Taitaa meidän viranomaiset olla niin tolloja, että kaikki menee läpi ja Irakissa rasisteja, jotka eivät usko satuja?

  Tykkää

 13. Pakolainen suomesta // 06/06/2016 02:43 // Vastaus

  Onneksi muutin pois suomesta. Tekee pahaa ja oksettaa, kun lukee edes uutisia. Jos joutuisi vielä katselemaan sitä kaikkea lähietäisyydeltä, niin järki lähtisi päästä.
  Ja tulen omillani toimeen nykyisessä maassa. Täällä ei ole sosiaali turvaa. Kieli on myös opeteltava. Yhtään en ole kahden vuoden aikana kohdannut ongelmia. Koska tietävät, että työllistä, enkä vie maan resurseja.
  Kun se kolmas mailman jako tulee, niin kuka kantasuomalainen enään menee politikkojen-.ja näiden rintamakarkureiden puolesta luodin tiellä. Pitää olla vähällä järjellä varustettu suvakki.
  Pitäkää suvakit tunkkinne…

  Tykkää

  • Tommi Rautio // 06/06/2016 05:19 // Vastaus

   Kolmas maailman jako on alkanut jo 1980-luvulla ja se päättyy 2050-luvulla maailmanlaajuiseen teurastukseen.

   Tykkää

 14. Yht’äkkiä tuli mieleeni, että miksei tuota jätkää laitettu sanomaan jotakin suomeksi kerran on koulujakin käynyt? Virka-asiat tietty helpompi hoitaa omalla kielellä, mutta itkettäisi suomalaisia enemmän kun kertoisi vähän mitä on oppinut: Tassa olla teidan peerhepizza, mita mita mita sina sanoa?

  Tykkää

 15. wippajei // 06/06/2016 10:49 // Vastaus

  Mamutuksen ollessa kyseessä, epämiellyttävät faktat ovat hys hys, meillä on nääs unelma (eli satuja kerrotaan).

  Tykkää

 16. Nimetön // 06/06/2016 11:07 // Vastaus

  On todella surullista lukea näitä teidän kommenteja! Asuin Suomessa 10v. Ja koin paljon hyvää ja vähän rasismia! Mutta enimmäkseen hyvää. Ei ole mitään valitettavaa maasta ja kulttuurista ja on hyviä ihmisiä. Mutta valitettavasti sitten löytyy aika paljon niitäkin ihmisiä jotka eivät vaan yksinkertaisesti pysty näkemään muita ihmisiä muualta muuttaneita Suomeen.
  En lähde runoilemaan tässä sen kummemmin, sitä vaan että, mitä jos sinä pistäisit itseäsi hetkeksi sen turvapaikan hakijan tilalle ja miettisit miksi minä teen tämän ??!! Koittakaa löytää se järkevin vastaus! Ja anteeksi jos Suomi ei ole ädinkieleni.

  Tykkää

  • Rubertti // 06/06/2016 11:23 // Vastaus

   Muuttaneita? Luvattomasti ilman papereita tulleita pakolaisia, osa pelkkiä sotarikollisia osa pelkkää arabien pohjasakkaa, rikollisia ja kerjäläisiä.

   Tykkää

  • NazziSika // 06/06/2016 12:06 // Vastaus

   Valehtele vähemmän!!!

   Tykkää

  • Tommi Rautio // 06/06/2016 15:51 // Vastaus

   Käytetään nyt 1 minuutti tuohon sinun kommenttiisi.

   Luuletko sinä että sinun kaltaisilla ulkomaalaisilla pitäisi olla jotain valittamista meidän, Suomalaisten kulttuurista.

   Kyllä kuule ne rasistit ovat juuri niitä ulkomaalaisia kuten tästä esimerkistä näet.

   Tykkää

 17. Nimetön // 06/06/2016 11:09 // Vastaus

  !!!

  Tykkää

 18. NazziSika // 06/06/2016 12:11 // Vastaus

  Viesti nimim.nimetön klo.11.07

  Tykkää

 19. Nimetön // 07/06/2016 00:38 // Vastaus

  Täyttyykö bloggaajan blogissa rikosnimike kunnian loukkaamisesta, perhe-elämän kunnioituksen vastaisesta toiminnasta tai yksityisyyden suojan loukkaamisesta (EU:n ihmisoikeussopimus).

  Onko toiminta luokiteltavissa henkiseksi väkivallaksi?

  Tykkää

 20. kenen mielestä tämä toimittaja ei toimi oman 100 prosenttisen jopa hyvinkin aktiivisen rajat auki maahanmuutto myönteisyys ajattelutavan ohjaamana

  oma mieli pide että tämä henkilö ei saisi kirjoittaa maahanmuuttajista HS toimittaja nimikkeen alla sanakaan

  jääviytensä takia oman vakaumuksensa ja ajattelu tapansa takia koska tässä niin sanottu neutraalinen totuuden mukainen journalismi ei todellakaan toteudu

  kuvitteleeko Hesari että näiden juttujen jälkeen heidän uskottavuus kasvaa puolueettomana media toimijana

  Yle on täynnä myös näitä Suvakki toimittajia joidenka sydän sykkii kritiikittömästi maahanmuuton puolesta Todistettavasti

  muuta en haluaisi että se on faktaa mitä totuutena nämä valtamedian edustajat kirjoittaa

  mutta kun vähän penkoo esimerkiksi toimittaja kunnan taustoja *yksityisten toimittajien* huomaakin että kyseessä on ihmisten tarkoituksellinen kusetus

  ja ohjailu ajattelemaan kuin* he*

  http://stipendiblogi.fi/koraani-kannykkaasi-ole-hyva.html

  Kevään aikana olen istunut islamilaisen runouden kurssilla (tarjolla muun muassa kauniita ja rohkeita keskiaikaisia persialaisia runoja lesborakkaudesta), Boko Haram -luennolla ja poliittisen islamin seminaareissa. Ja niin kävi kuin aina jotain uutta opetellessa: lähinnä olen oppinut tajuamaan, kuinka vähän tiedän

  On todella outoa tajuta, että vuosi sitten minulla ei ollut yhtäkään muslimiystävää. Nyt onneksi on

  http://www.hs.fi/sunnuntai/a1446789239869

  Otin kotiini albanialaisperheen – siitä tuli mielenkiintoinen kaksiviikkoinen

  -Lapseni paras ystävä on uskonnollisesta muslimiperheestä ja moni hänen opettajistaan on muslimi.

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1440727054759

  no niin se siitä eli oma usko valtamedian neutraalin totuuden mukaiseen uutisointiin on puhdas 0

  Tykkää

1 Trackback / Pingback

 1. Onko tarina irakilaisen perheen hajoittamisesta vain valtamedian satu? — Tajukangas | Kerberos616

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: