Mainokset

Nina Casten: ”Turvapaikanhakija on tulevaisuuden sijoitus”

Filosofi Nina Casten kertoo tänään Uuden Suomen puheevuorossaan mm. seuraavaa:

Tänään Eduskunta äänestää turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisen tiukennuksista. Hallituspuolueiden esitys edustaa erittäin lyhytnäköistä ja epäinhimillistä politiikkaa. Jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus ihmisarvoiseen elämään perheensä kanssa – tämän ei pitäisi olla sidoksissa ansioiden määrään. Turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen Suomeen mutta heidän lähiomaisten tuomisen vaikeuttaminen estää pakolaisten integroitumisen ja menestymisen.

On selvää, että useimmilla ihmisillä on oikeus ihmisarvoiseen elämään perheensä kanssa. Kukaan ei ole kiistänyt tällaista oikeutta. Edelleenkään tämä ei ole millään tavalla sidoksissa henkilön ansiotulojen määrää. Jos muualta tullut ihminen ei kykene itse elättämään itseään tai perhettään niin miksi elatusvelvollisuus sälytetään suomalaisten niskoille? Miksi tulijalla katsotaan olevan oikeus elää suomalaisten veronmaksajien kustannuksella?

 

Julkisessa keskustelussa turvapaikanhakijoita tarkastellaan ainoastaan yhteiskunnan varoja kuluttavana menoeränä, vaikka todellisuudessa he ovat investointi tulevaisuuteen. Jokainen panostus kotouttamiseen tuo sen muutamassa vuodessa moninkertaisena takaisin. Maahanmuuttajat ja heidän lapsensa ovat yhteiskuntamme hyvinvoinnin ylläpitäjiä, suomalaisen nopeasti vähentyvän väestön eläkkeenmaksajia.

Turvapaikanhakija ON kuluerä eikä tuo kuin äärimmäisen harvoissa tapauksissa jotain takaisin. Kun turvapaikanhakija tulee Suomeen niin hän saa kaiken ilmaiseksi. Asunnon, vaatteet, petivehkeet, hammasharjan ja päälle discorahaa. Ruotsin tilastojen mukaan vain murto- osa turvapaikanhakijoista on töissä 10 vuoden maassaolon jälkeen. Näin ollen Ruotsissa turvapaikanhakija ei ole koskaan ollut Ruotsille mikään tulevaisuuden sijoitus vaan puhdas kuluerä.

Edelleenkään turvapaikanhakija ei ole mikään yhteiskuntamme hyvinvoinnin ylläpitäjä siksi, että suomalaiste vanhenevat. Myös turvapaikanhakijat vanhenevat. Vaikka kuinka halutaan kiistää tämä asia niin myös arabit ja afrikkalaiset vanhenevat.

 

Suomeen muualta muuttavat ihmiset voivat kehittää niin metropolialueen kuin koko Suomen taloutta, vientiä, uusia innovaatioita sekä turismia.

Maahanmuuttaja voi, ja useasti kehittääkin uutta kotimaataan, mutta turvapaikanhakijat eivät sitä tee. Ruotsissa on satoja suuria jättimäisiä ghettoja, joissa islamilaisista maista tulleet turvapaikanhakijta elävät omaa elämäänsä omine lakeineen ruotsalaisten veronmaksajien kustannuksella.

 

 

Nykyiset kotouttamistoimet eivät ole Suomessa riittävän toimivia tai tehokkaita. Järjestelmässä on lukuisia puutteita – niin alkuvaiheen vastaanoton kuin myöhemmänkin vaiheen kotouttamisessa.

Aikuisia ihmisiä ei voi jotenkin erityisesti kotouttaa vaan he itse kotoutuvat jos haluavat. Maahanmuuttaja yleensä kotoutuu hyvin uuteen maahan, mutta islamilaisista maista tulleet turvapaikanhakijat eivät kotoudu vaan he alkavat heti kun mahdollista vaatimaan kantaväestöltä erivapauksia. Lisäksi Ruotsin tilastojen mukaan vain aniharva on töissä 10 vuoden maassaolon jälkeen eikä koulutuskaan kiinnosta heitä. Malmön Rosengårdin yläasteen 9.- luokkalaisista vain 38.4 % oppilaista sai päästötodistuksen, eli käytännössä heistä harva osaa lukea ja laskea alkeelista matematiikkaa tai kirjoitusoppia vaikempia asioita.

Kun suomalaiset ovat muuttaneet maailmalle suurin osa heistä on kotoutunut ja sopeutunut uuteen maahansa hyvin. Kun taas esimerkiksi Ruotsissa asuvat islamilaisista maista tulleet turvapaikanhakijat eivät ole minkään mittarin mukaan ”kotoutuneet” Ruotsiin. Päinvastoin maassa on suuria vaikeuksia heidän takiaan.

Mainokset

14 Comments on Nina Casten: ”Turvapaikanhakija on tulevaisuuden sijoitus”

 1. Nimetön // 23/06/2016 01:10 // Vastaus

  Jep. Jotenkin tuntuu että osa pitää näitä maahantunkeutujia jonain ihme lemmikkeinä, jotka pitää ”kouluttaa” tänne järkensä menettäneeseen ”sivistyneeseen” länteen, jotta niiden kanssa pääsee leikkimään ja elämään disney-elokuvaa..Ei jaksais odottaa että nämä aikuistuis ja alkais kohtelemaan muitakin aikuisina ihmisinä huoh…
  Oli muuten päässyt vähän kirjoitusvirheitä editorin ohi artikkelin loppupuolella.

  Tykkää

 2. kerberos616 // 23/06/2016 01:18 // Vastaus

  Reblogged this on Kerberos616.

  Tykkää

 3. Länsimaiset yhteiskunnat joissa on suuri vanhusväestö ovat hyvinvointiyhteiskuntia. Kehitysmaat joissa kaikisssa on suuri määrä nuoria ihmisiä ovat kehitysmaita.

  Työperätöntä maahanmuuttoa kannattavissa piireissä länsimaiden vanha väestönikärakenne asetetaan ongelmaksi, vaikka juuri ne yhteiskunnat joissa on suuri vanhusikärakenne, voivat parhaiten.

  Näin ollen kehitysmaista ei pitäisi tuoda nuorta ikärakennetta länsimaihin tekemään suuren vanhusikärakenteen hyvinvointivaltioistakin kehitysmaita, vaan länsimaista pitäisi viedä vanhuksia kehitysmaihin.

  Länsimaat voisivat auttaa kehitysmaita saavuttamaan samanlaisen hyvinvoinnin kuin länsimaissakin on, -vain siirtämällä kaikki länsimaiden vapaaehtoiset vanhukset kehitysmaihin,

  Länsimaista voitaisiin koota kaikki vapaaehtoiset vanhukset, ja siirtää nämä vapaaehtoiset vanhukset kehitysmaihin kehitysapuna, ja kehitysmaissa yhteiskunnista tulisi hyvinvointiyhteiskuntia.

  Eikö olekkin mielenkiintoista 😉

  Tykkää

 4. Sijoittaa voi rahansa mihin vaan, mutten usko että turvapaikanhakijoista kummoista tuottoa koskaan saadaan. Fiksummat matut jos oli sitä mieltä että seitsemän vuotta menee, että on tarpeeksi kieltä oppinut ja pääsisi kunnolla alkuun, sitten vasta alkaisivat maksaa itseänsä takaisin. Kun pitäisi olla realisti, eikä odotella uutta nokiaa irakilaisista sotarikollisista. Suurin osa nytkin tulleista, päätyvät joko ajamaan bussia tai siivoamaan, tai muuhun, mahdollisesti vähän ammattitaitoa ja nopeasti koulutettavaan ammattiin.

  Tykkää

 5. Hartza // 23/06/2016 11:10 // Vastaus

  Kotoutuminen on paljon käytetty termi.

  Romanit ovat kotoutuneet kuinkakin hyvin ?

  Vajaassa neljässäsadassa vuodessa luulisi ko. ihmisten ”hävinneen” l. uponneen kanttaväestöön.

  Heitä alkoi ilmestyä Suomeen n. 1650 ja jo 1660 heille annettiin viljeltäväksi autiotaloja kotoutustoimenpiteenä, mutta ei kelvannut.

  Täysin älytön termi kotouttaminen osoittaa termiä positiiviseessa valossa käyttävän henkilön hölmöyden, ei muuta.

  Tykkää

 6. Nimetön // 23/06/2016 11:35 // Vastaus

  Kotouttamisen sijaan pitäisi alkaa satsaamaan kotiuttautumiseen.

  Tykkää

 7. maha54 // 23/06/2016 12:21 // Vastaus

  Ja Castenin esittely itsestään kertookin jo kaiken:

  Puolue: Sosialidemokraatit
  Kunta: Helsinki
  Käyttäjän esittely:
  Luovan kulttuurin yhdistys Drom ry:n varapuheenjohtaja. Filosofian maisteri, taiteilija, kulttuurituottaja. Castén toimii Helsingin maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunnan varapuheenjohtajana sekä johtaa sosialidemokraattista Helsingin monet kasvot -verkostoa.

  Tykkää

 8. RaiskaaNeSuomalaisetkin // 23/06/2016 12:42 // Vastaus

  Casten on tavallaan oikeassa. Jos tulijat olisivat esim Aasian suunnalta ja oikeasti koulutettua väkeä niin he olisivat voimavara eikä mistään pakolaiskriisistä edes puhuttaisi. Myöskään SPR:n tätien ei tarvitsisi leikkiä piirileikkejä tai opettaa WC:n käyttöä.

  Luulisi jokaisen ymmärtävän että nykyiset tulijat eivät ole voimavara vaan valtava rasite. Siis luulisi.

  Tykkää

 9. rullahuuli.. // 23/06/2016 14:45 // Vastaus

  Höttövitsipuhetta suvakeilta.

  Tykkää

 10. Voinkin juhannuksen jälkeen mennä KELA:ssa käymään ilmoittaakseni itseni varhaiseläkkeelle. Matut hoitavat hommat melko pyynteettömästi ja maksavat eläkkeeni siinä sivussa. On ne vaan ahkeria poikia, täytyy myöntää. Pojat painavat hommia niin **tusti, että pystyn reissaamaan vaikka kymmenen EU-maan halki vainoa ja sotaa potien. Unkarista hakisin mielelläni turvapaikkaa ja varmaankin saan sellaisen, kun matu raataa Suomessa maksaakseen elatukseni. Pitäisiköhän opetella kieli, vai riittääkö, kun vain esitän tyhmää?

  Tykkää

 11. murphy // 24/06/2016 12:02 // Vastaus

  Olkoonpa näiden islaminuskoisten tulijoiden tulon syy mikähyvänsä, niin se ei ainakaan ole työnteko täällä. Lähi-Idän maissa tiedetään varsin hyvin ammattitaitovaatimukset Euroopassa ja varsinkin pohjolassa. Työn tähden he eivät tule, eikä koraani tue varsinaista työntekoa. Itseasiassa arabiankielinen ”shokol” merkitsee kaupankäyntiä alkujaan. Kristillisessä kulttuurissamme työ on arvona, osaamisen ohella, lähes kaiken perustana. Tätä eroa ei maahanmuuton kannattajat tunnu tietävän. Siis he eivät tule tänne töihin, noin enemmistönä.

  Tykkää

  • Minkäs vitsin tuohon loppuun koetit murjaista? ”eivät tule tänne töihin, noin enemmistönä” .. ei enemmistönä eikä yksittäin tiputellen. muslimi EI tee työtä ei-musulle, tai sitten se ei ole muslimi, vaan esittää vaan olevansa, etteivät muut musut vedä siltä päätä irti.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: