Mohamed Malmön yleisin miesten nimi- sama kuin islamin perustajalla

8

Ruotsilla on syytä ylpeillä, nyt jos koskaan on Malmö monikulttuurisempi kuin koskaan. Malmössa on parhaillaan menossa muutaman päivän pituinen kaupunkifestivaali Malmö- festivalen, jossa kaupunkilaiset voivat tutustua ruokatelttoihin, musiikkiin ja lapset voivat pyöriä rinkiä karusellissä.

Festivaalien infopisteessä on jaettu Malmö- tietoutta ja Malmön 322 574 asukasta koostuvat 178:sta eri kansallisuudesta. Naisten yleisin nimi on ANNA ja miesten MOHAMED.

Mitä johtopäätöksiä voidaan tehdä siitä, että Ruotsin kolmanneksi suurimman kaupungin yleisin miesten nimi on Mohamed. Sama nimi joka oli myös islamin perustajalla.

MALMÖ24

Advertisements

9 thoughts on “Mohamed Malmön yleisin miesten nimi- sama kuin islamin perustajalla

  1. Onko tutkittu, kuinka moni näistä ”muhammeteista” asustelee kaikissa Pohjoismaissa kuten ne ankkurilapset (somalit) aikoinaan. Jotkut kuulemma vielä töissä Saksassa.

  2. Silmiinpistävää, kun huomioidaan vielä kuinka monta kirjoitusasua nimellä esiintyy. Suomen väestörekisterikeskuksen nimipalvelusta http://verkkopalvelu.vrk.fi/Nimipalvelu/default.asp?L=1 löytyy haulla ’Mohamed’ vuoden 1939 jälkeen syntyneistä 3723 miestä ja 1224 naista. Tuohon kun lisätään kaikki muut nimivaraatiot (Mohammed, Mohammad, Muhammad, Mahamed jne.) niin kokonaismäärä nousee ainakin yli 10 tuhannen.

    1. Myös Ahmed on Muhiksen variantti. Heitä löytyy 1939 jälkeen syntyneistä 2715 miestä ja 848 naista. Pistää miettimään kuinka paljon Malmössä sitten tulee nimien kanssa sekaannuksia, kun nimistö on niin yksipuolisesti rikastunutta että naisillekin on tapana antaa profeetan nimiä.

  3. ” Mitä johtopäätöksiä voidaan tehdä siitä, että Ruotsin kolmanneksi suurimman kaupungin yleisin miesten nimi on Mohamed. Sama nimi joka oli myös islamin perustajalla.”

    Johtopäätös on, että Ruotsin kolmanneksi suurimmassa kaupungissa tykätään Mohamedista. Luultavasti tykätään myös samannimisestä islamin perustajasta ja siten myös islamista. Eipä tässä muuta…

  4. Hesari yritti jokunen vuosi sitten hämätä jutullaan jonka mukaan ruotsalaisten vastasyntyneiden nimet olivat perinteisen ruotsalaisia. Joku oli sitten kaivanut tilastoista muhammedin eri kirjoitusmuodot ja laskenut yhteen jolloin muhametteja olikin ehdoton enemmistö. Sama juttu Englannissa ja ehkä muuallakin Euroopassa.

    Jostain syystä asiasta ei paljoa kirjoitella vaikka meitä ollaan syrjäyttämässä jo syntyvyydenkin kautta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.