Mainokset

Isiksestä palaaville tarjotaan mm. ajokortti, asunto ja muuta tukea

Ruotsi panostaa rintamasotilaidensa kotiutumiseen. Tietojen mukaan ainakin 140 ruotsalaista on liittynyt isikseen ja nyt usea kunta on alkanut toimiin näiden sotasankarien tukemiseksi heidän palatessa kotiin.

korkort-300x233Esimerkiksi Lundissa, jossa isikseen on lähtenyt paljon porukkaa, ollaan valmistauduttu kotiutuvien jihadistien tukemiseen. Kunnassa tehtiin muistio, jonka mukaan jihadisteja tuetaan mm. hankkimalla heille asunto ja tarjoamalla puuhastelua tai suoraa toimeentulotukea ja esimerkiksi ajokortti, jos se edesauttaa yhteiskuntaan palaamista. Eräs muistionlaatija Christoffer Carlsson kertoo, että henkilö, joka lähtee tuollaisesta extremistimiljööstä, tarvitsee usein monenlaista tukea.

– Henkilön tarvitsee tulla takaisin työmarkkinoille, hän tarvitsee ehkä ajokortin, velkasaneerausta ja katon pään päälle.

Carlssonin mukaan jos jihadisteja ei tueta on riski, että he palaavat takaisin isikseen. Tai extremismimiljööseen, kuten hän asian muotoilee.

– Henkikö ehkä yrittää tulla takaisin mukaan yhteiskuntaa ja epäonnistuu, jos häntä ei tueta. Tässä tapauksessa on suuri riski, että hän lähtee takaisin isikseen.

Myös Örebrossa, Malmössa ja ainakin Borlängessä tuetaan kotiinpalaavia jihadisteja. Viime vuonna Örebron kaupungin puisto- osasto tarjosi jihadisteille haravointia Syyriasta palaaville ruotsalaisille. Tämän kerrottiin olleen tukityöllistämistä. Muutama puisto- osaston työntekijä irtisanoutui tuolloin toimestaan, koska he eivät halunneet työskennellä henkilöiden kanssa, jotka olivat katkoneet ihmisten kauloja.

Asia on saanut kritiikkiä Lundissa, mutta ”jihadistisosiaalityöntekijä” (Ruotsin sosiaalitoimessa oma erillinen virkamies, joka työskentelee kotiinpalaavien jihadistien tukemiseksi) Anna Sjöstrand on aivan eri mieltä:

– He ovat ihmisiä siinä kuin muutkin, heidän pitää saada samaa apua kuin muidenkin ihmisten, jotka hakevat apua. Emmehän me voi sanoa, että valitsit väärin, joten sinulla ei ole oikeutta tulla takaisin ja elää yhteiskunnassamme.

Sverigesradio

Mainokset

21 Comments on Isiksestä palaaville tarjotaan mm. ajokortti, asunto ja muuta tukea

 1. Nimetön // 18/10/2016 13:59 // Vastaus

  Atomipommi ruotsiin.

  Tykkää

 2. Maailma päälaellaan // 18/10/2016 14:10 // Vastaus

  Mitä ihmettä??? Vankilaan nuo kuuluisivat sotarikosksita ihmisyyttä vastaan!!

  Kun kerran lähtee palkkasoturiksi ja ampuu viattomia sivilejä niin ei muuta kuin kuolemantuomio niille. Ei ne mitään ajokorttia kuoltuaan tarvitse. Allah järjestää kaiken parhain päin.

  Tykkää

  • Mahtavat ISIS -bonukset ja muut edut // 18/10/2016 15:43 // Vastaus

   Jos natsi-Saksa olisi tänään – niin taatusti myös natsit saisivat samat edut Ruotsissa ja meillä Suomessakin…

   Tykkää

 3. Nimetön // 18/10/2016 14:53 // Vastaus

  Hahaha, aivan kuin kunniallisille sotaveteraaneille, jotka ovat puolustaneet maatansa! On Ruotsissa menty aivan hulluuteen!

  Tykkää

 4. Mahtavat ISIS -bonukset ja muut edut // 18/10/2016 15:40 // Vastaus

  Ruotsalaisten huono-osaisten kannattaa siis jopa valehdella olevansa ns. ex-jihadisteja…

  Tykkää

  • Nimimerkki ”Mahtavat ISIS -bonukset ja muut edut” kirjoitti 18.10.2016 15:40
   ”Ruotsalaisten huono-osaisten kannattaa siis jopa valehdella olevansa ns. ex-jihadisteja…”

   Hyvä huomio. Ja koska kyse on ruotsalaisten petkuttamisesta se ei ole oppien mukaan edes moraalisesti väärin. Ehkäpä porukalla sovitaan yhteisiä tarinoita sotatantereelta. Tulkit ovat juonessa mukana heti. Moniosaaja voi saada viranomaisten puhutteluissa raivokohtauksia. Luulisin ruotsalaisten virkalampaiden mielummin alistuvan ja ainakin olevan uskovinaan, kuin ottavat riskin tulla leimatuksi rasisteiksi.

   Voi sitä riemua, kun sodassa käymättömät saavat veteraanien edut jymäytettyään ruotsalaisia.

   Tykkää

 5. Kan. 1 // 18/10/2016 16:56 // Vastaus

  Hei, nyt on ilkeää panettelua: ensimmäiset ”Ruotsalaiset sotasankarit” yli 200 vuoteen. Nyt paluumarssi Tukholmaan ja Gamla du fria soimaan 😀

  Tykkää

 6. jummijammi // 18/10/2016 17:58 // Vastaus

  Ei noi konstit tepsi, pyhä sota ja odottavat neitsyeet taivaissa on kovempi valuutta kun ajokortti tai asuntot 😷 onko tuki viakraa parempi vai vai 👽

  Tykkää

 7. Just just, tarjotaan asunto, ajokortti, puuhastelua ja rahaa. Mitenhän paljon saa sossusta rahaa kiristettyä just sillä että on jihadisti ja jos ei totella alkaa kaulat katkeilla? Varmaan aika paljon. Hulluutta on kyllä käveleviä aikapommeja asuttaa ihmisten ilmoille.

  Tykkää

 8. kerberos616 // 18/10/2016 19:56 // Vastaus

  Reblogged this on Kerberos616.

  Tykkää

 9. Katsoja // 18/10/2016 20:05 // Vastaus

  Han-suomalaisille sodassa olleille annettiin rintamamiestalot viime sodan jälkeen. What’s the difference?

  Tykkää

  • Qroquius Kad // 18/10/2016 21:09 // Vastaus

   Ehkä se, että suomalaiset rintamamiehet olivat taistelleet Suomen puolustusvoimissa Suomen hallituksen käskystä Suomea vastaan sotaa käyvää valtiota vastaan Suomen itsenäisyyttä puolustaen, eivätkä olleet liittyneet ulkomaiseen terroristijärjestöön syyllistymään sota- ja ihmisoikeusrikoksiin?

   Tykkää

  • Nimimerkki Katsoja. Ei rintamamiehet saaneet taloja. Saivat ainoastaan tontin mihin saattoivat rakentaa talonsa. Eikä rintamamiehet piilotelleet vieraassa maassa, josta olisivat lähteneet tekemään iskuja kotimaahansa. He puolustivat maatamme vieraan maan hyökättyä Suomeen. Syyriassa ja Irakissa on sisällissota, joten sekoitat kaksi aivan eri asiaa keskenään. Suomalaiset sotaveteraanit olisivat ansainneet palkkionsa, koska joutuivat taistelemaan maamme puolesta kauheissa oloissa ja vähissä varusteissa. Mutta heitä vasemmistolaiset kommunistit eivät kunnioittaneet yhtään sodan jälkeen. Kunnioitusta heille on annettu vasta sen jälkeen, kun suurin osa oli jo siirtynyt mananmajalle. Kuuluuko nimimerkki Katsoja vihervasureihin vai oliko kommenttisi sarkasmia.

   Tykkää

 10. Bogreol // 18/10/2016 20:06 // Vastaus

  Kun alat tietyn ryhmän pahikseksi, mahdollisesti murhaat ja raiskaat, olet lähtenyt vapaaehtoisesti ja harkitusti tekemään ilkitöitäsi, noudatat uskosi pyhää kirjaa kirjaimellisesti, niin islamisoitunut Ruotsi pitää sinua uskonveljenä ja palkitsee sinut. Oman maan vääräuskoiset (lue kristityt) joutuvat vastaavista teoista vankilaan pitkäksi aikaa. Mitä pikemmin romahdus tulee, sitä parempi, eihän tätä hulluutta enää kestä.

  Tykkää

 11. nuuskahuuli // 18/10/2016 23:17 // Vastaus

  Ei kyllä haittaisi yhtään jos jihadisti katkoisi Anna Sjöstrandin kaulan.

  Tykkää

 12. Nimetön // 19/10/2016 01:17 // Vastaus

  ” Emmehän me voi sanoa, että valitsit väärin, joten sinulla ei ole oikeutta tulla takaisin ja elää yhteiskunnassamme.”

  Voimmepas sanoa. Elämä on valintoja; on vääriä valintoja ja on oikeita valintoja.

  Tykkää

 13. Missä demokratia tasa-arvosta puhumattakaan. Ruotsissa hulluus sen kun lisääntyy. Miksi kantaruotsalaiset tai Ruotsin suomalaiset eivät ole saaneet ilmaista ajokorttia. Eikö Ruotsille olisi parempi, etteivät ottaisi jihadisteja takaisin maahansa.

  Tykkää

 14. milloin ruotsalaisilta palaa käämit totaalisesti?(suvakkien toimia katsellessa)?
  ja oikeus toteutui Gotlannissa?

  Tykkää

 15. ””-Ei noi konstit tepsi, pyhä sota ja odottavat neitsyeet taivaissa on kovempi valuutta kun ajokortti tai asuntot . ”” No ehkä se pyhä neitsykäinen on innostuneempi, jos ajelet luu ulkona volvolla kämpillesi neitykäisesi kanssa. Tulkoon taivas ja neitsykäiset myös maan päälle, niinkuin taivaassa, ja taivas tuli !! Kiitos Allah.

  Tykkää

 16. Anonyymi // 15/03/2017 09:22 // Vastaus

  Ehkä homman täytyy mennä niin täydelliseen kaaokseen tai sotatilaan, että päättäjien on pakko tehdä jotakin. Kauankohan siihen vielä menee? Kummallista, että joka jutussa on aina nainen, jonka suusta tulee täysin käsittämätöntä puhetta. Onko ruotsalaiset miehet kuolleet sukupuuttoon? Eikö löydy ketään tarpeeksi vaikutusvaltaista, joka lyö nyrkin pöytään ja sanoo, että nyt riittää?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: