Nurmijärven kaltainen bussihäiriköinti hyvin yleistä Ruotsissa

kuvakaappaus-2016-11-10-16-18-40

 

Nurmijärvellä pahoinpideltiin muutama päivä sitten nuori 14- vuotias koulubussin kyydissä. Tapahtumaketju alkoi kun poika oli pyytänyt kehitysmaista tulleita sotapakolaisia pitämään hiljempaa ääntä. Tästä suivaantuneena sotapakolaiset olivat käyneet suomalaisnuoren kimppuun. Pahoinpitely saatiin aisoihin vasta kuljettajan puututta peliin ja suomalaisnuori pääsi pakenemaan bussista.

Poliisi Markku Lylykangas painottaa, että kyseessä ei ollut rasistinen isku. On epäselvää tarkoittaako Lylykangas sitä, että rasisismia olisi ollut se, että suomalaisnuori sanoi sotapakolaisille, että bussissa ei ole tapana kirkua. Poliisin mukaan teko ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen vakava. Kyse oli vain siitä, että kolmansista maista tulleilla sotapakolaisilla on erilainen käsitys miten bussissa tulee matkustaa.

Ruotsissa, jossa kolmansista maista tulleita sotapakolaisia on moninkertaisesti enemmän, tällainen bussihäiriköinti on arkipäivää. Yllä mainitun kaltaista bussipahoinpitelyä tapahtuu joka päivä ja kaikkialla.

Koko viime syksyn somalit häiriköivät Borlängessä ihmisiä, jotka matkustivat bussilla. Somalit tunkivat itsensä esimerkiksi yksinäisten naisten iholle kiinni, jonka jälkeen tämän hametta yritettiin nostaa ylös ja somalit ottivat valokuvia. Edelleen ihmisiltä yritettiin kiristää rahaa, syljettiin silmille ja kaikenlaista muutakin häiriköintiä tapahtui. Lopulta jopa toimeen palkattiin vartiointiliike, joka yritti rauhoittaa tilannetta.

Tukholmassa on aivan yleistä, että ihmiset välttävät tiettyjä bussireittejä tai metrolinjoja. Esimerkiksi sininen bussi 197 Vällingbystä Sollentunaan, joka kulkee Tenstan ja Rinkebyn läpi, on kauhujen linja. Kukaan täyspäinen ihminen ei kulje tuota reittiä ilta- aikaan. Kolmansista maista tulleille sotapakolaisilla on aivan erilainen käsityst miten bussissa kuljetaan.

Nyt siis tämä Ruotsissakin koettu monikulttuurinen bussimatkustaminen on saapunut Suomeen. Onneksi olkoon vanhempi. Et voi enää pitää lapsiesi puolia näiden matkustaessa bussissa.

11 kommenttia

 • arto lohvansuu

  Ei se ole häiriköintiä, jos toteuttaa uskontoaan ja kulttuuriaan. Korkeakulttuuria levittävät ja siittiöitään.

  Tykkää

 • Ovatkohan Suomen vanhimmat 13-14 vuotiaat?!

  Ja onko nyt sitten niin, että Suomessakin menee nykyisin läpi valhe, että ns. yksintulleet lapsukaiset eli oikeasti aikuiset miehet olisivat jopa n.13-14v. ?!?
  Ennenhän Suomessa nämä aikamiehet olivat vaan sen 17v. – eli juuri ja juuri alaikäisiä…

  Britanniahan käsittääkseni usein palauttaa alaikäiset, kun nämä täyttävät 18 v.
  – onkohan Suomi menossa samaan suuntaan, joten nyt näiden miesten on sitten valehdeltava olevansa hieman nuorempia, kun juuri tuli se palautussopimuskin Afganistanin kanssa…

  Haluaisin kyllä oikeasti nähdä nuo Nurmijärvenkin ”pakolaislapset” …
  – kun tulee mieleen se valokuva, missä oli joku Ruotsin nopein 14-vuotias…
  – ei toki täysin varma voi olla, mutta enpä usko – ennen kuin se todistetaan!

  Tykkää

  • Ovatkohan Suomen vanhimmat 13-14 vuotiaat?!

   En toki tiedä varmaksi, että ovatko afgaaneja – mutta useinhan suhteellisen pienikasvuiset afgaanit, etenkin se eräs vähemmistö – ovat yliedustettuina näissä ns. yksintulleissa pakolaislapsissa…

   Toki irakilaisiakin on varmasti joukossa nykyisin lisääntyvässä määrin, kun Suomi on kiristänyt linjaansa….

   Tykkää

 • Joe Langley

  Ei vaan ole enään sama maa mistä lähdin 43 vuotta sitten. Sillon vielä miehet oli MIEHIÄ.
  Nyky Suomalaiset ovat täysin hullua nynny sakkia. Vapisevat saappaissaan kuin sopulit.
  Noihin aikoihin nämä rättipäät olisi hakattu niin että oppivat tavoille.

  Tykkää

  • Terassimies

   Kun joku vain ottaa sen ensinmäisen askeleen… mutta kuka on se joku?

   Tykkää

   • winston smith

    ongelma onkin siinä että euraabian rakentajat ovat saanneet sellaisen vallan että kun joku ns ”vääräuskoinen”rupeaa puolustamaan itseään,kaveriaan,tai ketä tahansa korkeakulttuurin edustajien ulostuloilta,paukkuu viharikossyytteet,ja kaikki mausteet niskaan invaasion tukikoneistolta.(poliisi,oikeuslaitos,ym eliitin käsikassarakoneisto)
    Saattaa olla työpaikkakin hellässä(riippuu työpaikasta)
    kantis joutuu miettimään ennenkuin ryhtyy toimeen.ollen haavoittuvampi kuin eurooppaa sulostuttamaan saapuneet kunniavieraat.
    nopeasti hyyssäyskoneiston suojeluksessa olevat työvoima/kulttuuri/osaamispotentiaalin edustajat huomaavat tilanteen,ja käyttävät tilanteen kulttuurinsa mukaisesti hyväkseen.

    todellisuudessa euroopassa on terroriiskujen lisäksi käynnissä ns matalan intensiteetin sodankäynti islamin taholta.(suuri osa muslimeista myöntää asian avoimesti)
    osin organisoidulla uhoamisella,pahanteolla,riehumisella,otetaan aluetta haltuun.
    (ne kuuluisat no go mestat ympäri eurooppaa)Näytetään kenellä on ns munaa.
    asia joka helpottaa näiden uuseurooppalaisten agendaa on se että länsimaalaisen ihmisen on vaikea hahmottaa tämänkaltaista kulttuuria.joka perustuu röyhkeydelle, voimalle,oveluudelle,häikäilemättömyydelle.
    länsimainen yksilö (suurin osa)on irtaantunut ”hyeenalauma”menttaliteetista.
    Hän ei tarvitse ympärillä olevien kunnioitusta edelläkuvatuin keinoin.
    Kun taasen rikastavan kulttuurin edustajat pitävät ”rispektiä”synonyyminä voimankäytölle,alistamiselle,ja pelolle.

    Tykkää

 • Husu varmaan voisi tulla sovittelemaan, kun somalit ovat sovittelijakansaakin?

  Keskusta demareihin loukannut suosikkisomali Husu palkittiin taas :

  https://demokraatti.fi/sdpn-abdirahim-husu-husseinille-merkittava-palkinto/?utm_campaign=twitter&utm_medium=twitter&utm_source=twitter

  https://twitter.com/tasaarvoTANE?lang=fi

  Sananvapauspalkinto olikin jo entuudestaan plakkarissa :
  http://www.suomenpen.fi/?p=3914

  Tykkää

 • Höpöhöpöhumanistit

  Nuorisotukija ja vassari Veronika Honkasalo postasi Twitterissä linkin Nuorisotutkimusseuran sivulle:
  http://www.nuorisotutkimusseura.fi/ajankohtaista/uutiset/1474-kaksi-nakokulmaa-nuorten-turvapaikanhakijoiden-sosiaalisista-suhteista

  Tuolta kun lukee näitä ns. tieteellisiä artikkeleitakin, niin vapaaehtoisten suvakkien, muiden matujen ja suomalaisten teinityttöjen kanssa nämä ns. yksintulleet pakolaislapset lähinnä vain vehtaavat – tosin saman huomaa jo turuilla ja toreilla ihan amatöörikin ja myös raiskaustilastotkin kielivät siitä… :

  ”Nuorilla on ollut jonkin verran mahdollisuuksia muodostaa ystävyyssuhteita paikallisten vapaaehtoisten asumiskeskuksessa erilaista toimintaa järjestävien työntekijöiden kanssa, ja joillakin asumisyksikön pojista on ollut suomalaisia tyttökavereita. ”

  Tässä tutkijapari valittaa, ettei matuilla ole suhteita suomalaisiin – kukkahatut eivät ilmeisesti laske teinejä suomalaisiksi ihmisiksi – puhumattakaan siitä, että miettisivät hiukan, että mikä onkaan se todellinen ikäero ja miten tällaiset suhteet vaikuttavat SUOMALAISIIN TYTTÖIHIN!

  ”Sukupuolittuneen poikkeuksen kontaktien vähäisyyteen suomalaisten kanssa muodostivat joidenkin nuorten romanttisen ihastuksen sävyttämät suhteet suomalaisiin tyttöihin.”

  http://www.nuorisotutkimusseura.fi/nakokulma32

  Järkkyjä pilipaliartikkeleita kaiken kaikkiaan – ja on ihan uskomatonta, että tuollaisesta tyhjänpäiväisestä lätinästä vielä maksetaankin…

  Tykkää

 • Terassimies

  Ja poliisit taas peittelee tuon matupaskasakin tekosia.

  Tykkää

 • kerberos616

  Reblogged this on Kerberos616.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s