Mitä loviisalaisen pizzayrittäjän taustalta oikein löytyikään?

12

Valtamedia on viime päivät hehkuttanut muuatta loviisalaista pizzeristiravintoloitsijaa, joka saa karkoituksen Suomesta yhdeksän vuoden maassaolon jälkeen.

Maahanmuuttovirasto perusteli miehen karkoitusta mm. pahoinpitelyillä ja muilla pikkurikoksilla. Netissä on myös laitettu pystyyn nimenkerjuulista, jotta irakilainen saataisiin pidettyä Suomessa. Myös loviisalaiset ovat äityneet puolustamaan irakilaista. Jutusta kirjoitettiin mm. Iltasanomissa, jonka linkki Unvis.it:in takaa:

https://unvis.it/iltalehti.fi/uutiset/20161111200026458_uu.shtml

Adressia on perusteltu mm. sillä, että irakilaisen rikokset ovat vähäpätöisiä. Irakilaisen kerrotaan edelleen olevaan yrittäjä ja perheellinen.

Asiasta voi olla montaa mieltä. Kun tarkastelee irakilaisen tekemiä rikoksia ei ainakaan voi olla ymmärtämättä Maahanmuuttoviraston päätöstä. Juttuluettelossa ovat mm. seuraavat rikokset:

 • Itä- Uudenmaan käräjöoikeuden päätös 18.2.2010:
  • Pahoinpitely 5.3.2009
  • Lievä pahoinpitely 5.3.2009

 

 • Itä- Uudenmaan käräjäoikeuden päätös 17.1.2013:
  • Törkeä kotirauhan rikkominen 4.7.2012
  • Pahoinpitelu 4.7.2012
  • Pahoinpitely 4.7.2012
  • Lähestym,iskiellon rikkominen 25.-26.8.2012
  • Lähestymiskiellon rikkominen 13.9.2012

 

 • Itä- Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio:
  • Lähestymiskielto 12.7.2012 törkeän kotirauhan rikkomisen ja kahden pahoinpitelyn perusteella

 

 • Itä- Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio 5.6.2014:
  • Lähestymiskiellon rikkominen 13.11.2012
  • Pahoinpitely 9.12.2012
  • Lähestymiskiellon rikkominen 20.12.2012
  • Laiton uhkaus 9.7.2013
  • Törkeä kotirauhan rikkominen 9.7.2013
 • Itä- Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio 10.2.2016:
  • 4.1.2015 Toisen vahingoittamiseen sovletuvan esineen tai aineen hallussapito. Irakilainen oli tuolloin kuljeksinut puukko hallussaan ravintolan läheisyydessä ja järjestyksenvalvojat olivat tuolloin voimakeinoja käyttäen ottaneet puukon hänen hallustaan.

Juttulistat löytyvät Junes Lokan Facebook- sivuilta.

Vaikka irakilainen ei ole saanut tähän mennessä oikeaa vankilatuomiota vaan tuomiot ovat olleet ehdollisia niin on selvää, että hän on vaarallinen ihminen ympäristölleen. Toisin kun hän on julkisuudessa väittänyt niin ainakin yksi pahoinpitelytapaus aivan muuta kuin mitä hän on julkisuudessa väittänyt.

Edelleen irakilaisen väitetään olevan yrittäjä, mutta hänen nimellään ei löydy Loviisasta yritystä, hänen vaimon nimellään kyllä löytyy. Mies on saanut käräjillä sakkoja ns. tulottomana henkilönä eli minimisakot. Rikostapausten lisäksi irakilaisella on viisi siviilioikeuden juttua. Aika kova saldo vajaan kymmenenvuoden maassaolon jälkeen.

 

 

Advertisements

15 thoughts on “Mitä loviisalaisen pizzayrittäjän taustalta oikein löytyikään?

 1. Ei se mikään yrittäjä ole, ei ole yhtään yritystä tämän tyypin nimissä. Pizzeriat ovat vaimon nimissä ja jonkun toisen ählämsähläm nimellä, vai onko valehdellut nimensäkin?

 2. ” … irakilainen ei ole saanut tähän mennessä oikeaa vankilatuomiota vaan tuomiot ovat olleet ehdollisia… ”

  Huh! Tuota, tuota. Mahtaisiko onnistua pottunokalta tuollaisen suoritussaldon kanssa pelkkään ehdonalaiseen tyytyminen? Epäilen että asunnon ovessa olisi avaimenreikä vain ulkopuolella.
  Kyllä tämä haiskahtaa positiiviselta syrjinnältä – toki ”yksittäistapaus ” (mutta niistä taitaa olla jo numero 1204 vuorossa).

 3. Ja varmasti on tiennyt karkotuksen uhkaavan, koska ilmeisesti asiasta oli jo valitettukin – mutta silti vain on ehdoin tahdoin hankittu lapsiakin…
  – yleensähän lapsi kyllä takaakin maahanjäännin ja siihenhän nuokin nyt sitten vetoavat…
  – aika uhkarohkea on kyllä tuo suomalaisnainenkin, kun on tehnyt lapsia miehen kansa, joka ilmeisesti on pahoinpidellyt entisen kumppaninsakin – IL:n mukaan siis…

  Yleisesti kurdeistakin voi todeta, että ovat hyvin perinteisen islamilaisia tavoiltaan, vaikka naisilla ei huivipakkoa olekaan. Esim. moni Suomessa kasvanutkin kurdityttö lähetetään jo teini-ikäisenä takaisin kotikonnuilleen johonkin järjestettyyn avioliittoon…
  – eli jonkun kurditaustaisen pikkutytönkin kohtalo on hyvin todennäköisesti ihan sama, oli hän Suomessa tai sitten Kurdistanissa – itse asiassa voi olla helpompaa, jos ei Suomessa asukaan, niin ei sitten mistään paremmasta tiedäkään…

  Esim. nämä kurdien Pesmerga -naissotilaatkin ovat alun perin olleet yhteisönsä sosiaalisesti hyljeksimiä, pakkoavioliittoa paenneita yms. – jotka ennen olisi lähinnä vain kunniasurmattu suvun toimesta…
  – sinänsä toki on hyvä, että siitä on tullut uusi pakotie juurikin kunniamurhasta…
  – monet alueen arabithan, palestiinalaisarabeja lukuun ottamatta, eivät niin paljon enää kunniamurhailekaan, vaan hylkääminen ja välien katkaisu riittää useammille…

 4. Voitko laittaa linkin Juneksen Facebook -kirjoitukseen, kun kaikki lukijat eivät ole siellä naamakirjassa?

 5. ”Jos olen paha ihminen ja rikollinen, miksi en ole vankilassa? Miksi olen saanut perustaa perheen ja yrityksen ja maksaa veroja monta vuotta? mies kysyy.” (lainaus Iltalehden sympatiakertomuksesta)

  Hyvä kysymys. Monet muutkin tulijat ovat huomanneet, että täällä voi häärätä yhtä sun toista pakolais-statuksella. Ja muut kulttuurierot siihen päälle. 🤕

  1. Tuosta ns. Yrittäjästä ei löydy minkäänlaisia verotustietoja ainakaan vuodelta 2015
   Tarkistakaa vaikka itse….
   Tosin eihä tuosta tiedä edes onko ilmoittamansa nimi edes oikea….

 6. Ihan selvä yrittäjähän tuo! Pahoinpitelyn yrittäjä, törkeän kotirauhan rikkomisen yrittäjä, lähestymiskiellon rikkomisen yrittäjä, laittoman uhkauksen yrittäjä jne jne jne.

 7. kyll taa jonkin sortin yrittaja on huomaa ett valtiokin on huomioinut loviisalaisille voi lahettaa zimbabeen vahaks aikaa harjotteleen, nii tietaisivat

 8. Toi vainoaja pelle heti takaisin synnyinmaahansa. Hän on selkeästi vaaraksi ympäristölleen. Ei suvakeilla taaskaan leikkaa, kun haluavat pitää kriminaalin täällä elätettävänä.

 9. Ihan normaali paskan islamilaisen kulttuurin muovaama paskakasahan tämä ”mies” on. Mitä muuta voitte odottaa?

  Karkoitus täytäntöön mitä pikimmin. Ottakoon makuualustansa ja sekarotuisen äpäränsä mukaan. Veronmaksajilla ei ole velvollisuutta näitä saastoja elättää.

 10. Äitinsä pakoloisstatuksella aikanaan Suomeen päässyt.
  Äiti tulii ensin ja roistoveljekset perässä.
  Miksi yli päätänsä on saanut tänne jäädä?

 11. Postileima perseeseen ja pois täältä….
  Ei maksa veroja ei ”yrittäjänä” eikä palkansaajana ja lisäksi syyllistynyt useisiin rikoksiin…
  On ihme että paikalliset ovat alkaneet häntä puolustamaan vaikka tyyppi tunnetaan paikkakunnalla varsinaisena ”kuumakallena” ja riidanhaastajana aina kun hänen on vain pieninkin asia joka sotii hänen ajatusmaailmaansa vastaan…
  Todennäköisesti hänen puolisonsa oikeasti pelkää tämän henkilön äkkipikaisuutta ja on ikäänkuin alistetussa asemassa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.