Kirkkonummelta löytyi yksi työtätekevä irakilainen- Onnea Kirkkonummi

8

Nostan hattua muuan Saad Ali Husseinille, joka on mukana yhtiökumppanissa eräässä esimerkiksi pintaremontteja tekevässä pienessä yhtiössä. Mies tuli pari vuotta sitten Suomeen turvapaikanhakijana ja asuu Kirkkonummella Aavarannan vastaanottokeskuksessa.

Husseinin kannalta tilanne on eittämättä hyvä. Sääntö tekee poikkeuksen ja hän on ahkera mies ja käden taidotkin ovat kaarnaveneen kasaamista ylemmällä tasolla. Jos siis alkuperäinen juttu on tosi. Kun taas yleisellä tasolla tilanne on selkäpiitä karmiva.

Jos valtamedian tarvii tehdä juttu yhdestä toimeliaasta irakilaisesta, mutta jättää huomiotta ne loput, jotka makaavat vokeissa veronmaksajien rahoilla, niin tilanne on juuri kuten se on. Tuhansista irakilaisista on töissä vain yksittäisiä vuoden maassaolon jälkeen. Onneksi olkoon Länsiväylä, löysitte yhden irakilaisen, joka tekee muutakin kuin valittaa ruuasta. ”Onnistumisia”, kuten Rasmuksessa sanotaan.

Yhtä kaikki Hussein ei tarkastiottaen itse perustanut yritystään vaan sen teki joku suomalainen. Miksei Länsiväylä kirjoittanut sen sijaan vaikkapa virolaisesta Raivo Gällistä, joka matkusti Tallinnasta Suomeen, perusti omatoimisesti laattafirman ja tekee nyt viiden miehen voimin Espoossa kaakelointihommia pitkää päivää.

Advertisements

11 thoughts on “Kirkkonummelta löytyi yksi työtätekevä irakilainen- Onnea Kirkkonummi

 1. Jokaisen kunnolla käyttäytyvän työtätekevän ulkomaalaisen menestyminen on suuri ilo. Kolikon toinen puoli on valitettavasti se ilon pilaaja, joka saa tuon vähäisen ilonpilkahduksen kalpenemaan. Ja tässä tapauksessa kolikon puolet eivät ole symmetrisiä vaan ovat analogisia lähinnä Doctor Who:n Tardis alukselle. Ja kun tuon kehitysmaaTardis- kolikon kääntää, niin mitä paljastuukaan…

 2. Teemu Selänne jälleen suvakkien hampaissa – koska paljasti olleensa Trumpin kannattaja – näin twittaa Jyrki Kataisen kabinettipäällikkö Euroopan komissiossa :

  ”Ikävintä jääkiekossa ovat ne toistuvat iskut päähän.”

  ( + kuva Apu-lehden Teemu kannesta)

  https://twitter.com/Romakka

  ”Poliittisen uransa alkuvaiheissa Romakkaniemi avusti muun muassa Reijo Paajasta ja Ville Itälää.Vuosina 2007–2012 hän kuului Kataisen avustajakuntaan tämän toimiessa pää- ja valtiovarainministerinä.
  Vuonna 2012 Romakkaniemi nimitettiin talouskomissaari Olli Rehnin kabinettiin. Kesäkuusta lokakuuhun 2014 Romakkaniemi oli pääministeri Alexander Stubbin poliittinen erityisavustaja.”

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Juho_Romakkaniemi

  Ja huomasin twitterissä, että jotkut suomalaiset levittivät tuota Apu-lehden haastattelua Kanadan jääkiekkotoimittajille ja yrittivät saada Teemua huonoon valoon…
  – Kanadahan on hyvin Ruotsin tyylinen kukkahattumaa…

  1. Mitähän esimiehensä tai kokkari-Sale ajattelee tästä puoluetoveristaan, helpottaako suhteiden hoitoa USA:han päin?

 3. Selänteellä on enemmän päässä älliä lukuisista taklauksista huolimatta, kuin mitä Romakkaniemellä on. Romakka on Käteisen pakaroita nuoleva opportunisti, joka pelleilee Euroopan mädättämisen linnakkeessa. Teemu on sentään vienyt positiivista kuvaa Suomesta eteenpäin. Hyi helvetti!! Kiva että iRakilainen on leivän syrjässä kiinni duunia tekemällä, muttei se kokonaiskuvaa tuosta porukasta muuta mihinkään.

 4. Oleskelulupa niille jotka elättävät itsensä ja perheensä. Ei se sen vaikeampaa ole. Win-win.

 5. Yritys on avoin yhtiö Amel & Decor, Y-tunnus 2777063-8, ainoa päättäjä on Minna Wilma Maria Rekomäki, turvapaikanhakijastatus ehkä estää Saadia.
  Nettisivuilla, http://www.amel.fi, mainitaan myös Saad.
  Vero- ym. rekisterit ovat kunnossa.

  1. Onkohan tuo suomalainen hepun morsmaikku? Varmaankin tulee sitten saamaan oleskeluluvan sitä kautta, jos ei muuten…

 6. Mitenkäs se lain mukaan enikään? Saikos oleskelulupaa odottava turvapaikanhakija tehdä töitä? Sillä kun hän odottaa päätöstä niin silloinhan hänellä ei ole voimassa olevaa työlupaa eikä niinikään verokorttia.

  1. Turvapaikanhakija saa aloittaa työskentelyn aikaisintaan 3kk kuluttua saapumisestaan maahan, mikäli hänen paperinsa ovat kunnossa. Mikäli hänellä ei ole papereita, on odotettava 6kk ennen kuin saa aloittaa työnteon, koska taustaselvitykset vievät aikaa. Mutta aikalailla ensimmäinen, joka on tulijoista ihan oikeissa töissä sen sijaan, että sandaalit jalassa kolaisi lunta tai askartelisi kaarnaveneitä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.