Malmössa vanhusten systemaattinen kiusaaminen jatkuu- poliisi ei voi mitään

8

bara-1

 

Kirjoitin kuukausi sitten kuinka Malmössa Juvelenin vanhainkodissa on ollut pitkään massiivista vanhusten häiriköintiä. Uusruotsalaisten nuorukaisten kerrottiin mm. ampuneen ilotulitusraketteja päin vanhusten asuntojen ikkunoita, ovia hakattiin ja useita erilaisia tuhopolttoja oli suunnattu vanhustentaloon.

Juttu täältä.

Asia oltiin tuolloin vaiettu rasismin pelossa ja lammasmaisuuttaan. Kun asia lopulta saavutti pienoista mediajulkisuutta, viranomaisten oli pakko myöntää, että häiriköinti ei ollut enää mitään pienimuotoista keppostelua vaan systemaattista ja vaarallista kiusaamista, jossa mukana oli mm. selviä tuhopolton yrityksiä. Asian tiimoilta tehtiin kymmeniä rikosilmoituksia.

Ovatko ruotsalaiset poliisit ja muut viranomaiset nyt sitten auttaneet vanhuksiaan kun asia tuli tietoon?

Ei. Päinvastoin tilanne on vain pahentunut. Poliisille on tehty kuukauden sisällä kymmeniä rikosilmoituksia. Esimerkiksi eräs 75- vuotias nainen on joutunut suoranaisen vainon kohteeksi. Tuntemattomat ihmiset soittelevat hänen ovipuhelinta yötäpäivää ja ulko- ovea potkitaan. Edelleen asunnon ikkunoihin on heitelty kiviä ja kananmunia.

Kunnanpoliisi Nema Ernin näkee asian vakavana:

– On erityisen huolestuttavaa, että ne ovat jopa ampuneet raketteja rouvan parvekkeelle. Lisäksi ulko- ovessa on nokijälkiä eli ovea on yritetty sytyttää tuleen.

Yksin 75- vuotias on tehnyt kymmeniä rikosilmoituksia ja tietojen mukaan kiusaaminen on jatkunut koko syksyn, kenenkään puuttumatta siihen. Poliisi Nema Erninin mukaan poliisi ottaa nyt kovat käyttöön:

– Aiomme puhua nuorille. Tässä on kyse myös vanhempien vastuusta. Meidän pitää saada apua vanhemmilta, jotta ongelma saadaan aisoihin.

Sydsvenskan

Kaikkein irvokkainta asiassa on, että vanhustentalo Juvelenia kutsutaan ”turvallisuusasunnoksi” (trygghetsboendet). Huoneistot on tarkoitettu jo ikäihmisille ja alaikäraja on 70 vuotta. Kaikki muu on otettu huomioon- paitsi se turvallisuus.

Suomalainen keski- ikäinen: kun sinä olet vanhus niin olet samanlaisen tilanteen edessä kuin Malmön vanhukset nyt.

Advertisements

8 thoughts on “Malmössa vanhusten systemaattinen kiusaaminen jatkuu- poliisi ei voi mitään

  1. Tekisihän se eetvarttia, jos Harry Brown olisi oikea ihminen. Mutta kun ei ole, vaan fiktiivinen elokuvan henkilöhahmo.

 1. ”– Aiomme puhua nuorille. Tässä on kyse myös vanhempien vastuusta. Meidän pitää saada apua vanhemmilta, jotta ongelma saadaan aisoihin.”

  Olen lukenut ainakin yhden yhtä typerän jutun kuin tämä. Ja se oli äskettäin lehdessä: suomalainen sotilas koputti venäläisten panssarivaunun luukulla kesken taistelun ja nämä neropatit avasi.

  1. Mannerhein-ristin ritari numero 110, Einar Schadewitz, oli tuo koputtelija. Ville Kaarnakari on kirjoittanut kirjan: Kuolema kolkuttaa, siinä käytiin tuota läpi. Saattoi vanja luulla ajaneensa harhaan ja jonkun jalkaväen miehen antavan ajo-ohjeita. Ei tiettävästi tehnyt samaa virhettä toista kertaa, että olisi luukkua raotellut.

   Ruotsin poliisi voisi käyttää niitä tummiinpukeutuneita miehiä, jotka sattumalta kävelivät ohi, kun 612 kulkue oli ryhmittymässä lähtöä varten. Tulisi mussukoille kiirus?

 2. Paavon loppuhuomautukset ovat osuvia, näin se menee. Suomi ja Helsinki ovat kuin Ruotsi ja Malmö 90-luvun alussa. Silloin Ruotsin invaasio tuli Balkanilta ja joka puolelta Lähi-itää ja nyt Suomeen pääosin kolmesta maailman perslävestä: Irak, Afganistan, Somalia. Ja päättäjät muutamaa persua lukuunottamatta elävät omassa pumpulissaan.

  1. Paavon loppuhuomautukset ovat osuvia mutta turhia. Me lukijat, siis aivan dementoituneimpia lukuunottamatta, muistamme kyllä jo Paavon mielipiteen eikä sitä tarvitse enää toistella. Säästä siis Paavo näppäimistöäsi!

   1. Ehkäpä Paavo ajattelee uusia lukijoita, jotka aloittavat tämän blogin seuraamisen juuri tästä jutusta?

    1. Ehkäpä vuosi sitten aloittaneetkaan eivät vieläkään ymmärrä, millä mallilla Ruotsi tänä päivänä on? Kävin 1995 Tukholmassa. Silloin oli Saabia ja Volvoa liikenteessä, eikä muita merkkejä juuri näkynyt. Nykyään siellä lie ”parempia” autoja, kun palavat yhtenään? Pelkkiä musilimeja pitkin katuja? En tahdo nähdä matuja. En mene enää Ruotsiin, Eesti on hieno mesta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.