Myös Göteborgissa puukkotappelua koulualueella- kuusi sairaalaan

12

kuvakaappaus-2016-12-12-14-41-28

 

Myös Göteborgissa on ollut rauhatonta koulualueella. Bergsjön maahanmuuttajalähiössä Göteborgin koillispuolella laitettiin noin klo 11.30 aikaan suuri puukkotappelu, jossa ainakin kuusi henkilöä on viety sairaalahoitoon.

Tapahtumat alkoivat läheisellä Rymdtorgetilla. Silminnäkijöiden mukaan paikalla oli naamioituneita henkilöitä, jotka hyökkäsivät yhden koulun oppilaan kimppuun. Sieltä tapahtuma siirtyi nopeasti Bergsjön koulun pihamaalle, jossa kaivettiin puukot esille. Siellä tappeluun osallistui tietojen mukaan 5- 10 henkeä, mutta koska tilanne alkoi ja loppui nopeasti, ei poliisillakaan ole tarkkaa tilannekuvaa.

Tappelu aiheutti koulun oppilaissa paniikin ja oppilaat ryntäsivät suojaan koulun sisälle.

Poliisin tiedottaja Hans Lippens Göteborgin poliisista kertoo, että varmaa on se, että kuusi henkilöä on viety sairaalaan. Kaikki ovat saaneet enemmän tai vähemmän vakavia viiltoja ja haavoja.

Bergsjökoulun rehtori Maria Olsson kertoo, että uhreina olivat yläasteen oppilaita. Joidenkin tietojen mukaan tekijät eivät olleet juuri kyseisen koulun oppilaita. Koulun puolesta ollaan laitettu pystyyn kriisiryhmä, jonka avulla pyritään keskustelemaan oppilaiden kanssa tapahtumista. Koulu aikoo kuitenki pitää ovensa huomenna auki, mutta poliisi turvaa oppilaiden päivää.

Poliisi laittoi heti tapahtuman jälkeen ison pyörän pyörimään. Alue eristettiin ja useat poliisikoirat etsivät aluetta. Lippensin mukaan poliisi on myös saanut tietoonsa useita nimiä, joita tullaan tarkistamaan päivän mittaan. Klo 14.00 aikaan ketään ei oltu kuitenkaan vielä kiinniotettu.

GP

 

3516605_2048_1152
Oheinen kuva on Bergsjön koulun tilaisuudesta. Se kertoo kaiken mistä tässäkin tapahtumassa oli kyse.

 

Media yritti aluksi vääntää asiasta Trollhättanin kaltaista tragediaa, jossa ruotsalaiset natsit hyökkäävät viattomien ulkomaalaisten kimppuun, mutta tämä asenne ei kuitenkaan saanut tulta alleen ja niinpä media tyytyi uutisoimaan asiaa vain puukkotappeluna. Bergsjö on alue, jonka muu maailma unohti jo 20 vuotta sitten ja siellä ei asu ruotsalaisia. Näin ollen tekijätkään eivät ole ruotsalaisia.

Advertisements

3 thoughts on “Myös Göteborgissa puukkotappelua koulualueella- kuusi sairaalaan

  1. Seuraan tilanteen kehitystä suurella mielenkiinnolla. Huomasin uutisen ensin Iltasanomissa ja tulin sitten sen luettuani välittömästi tänne 😉

    1. Sama täällä. Värinätutkani värähti ja Tajuntarkistus todensi, että tämä(kin) sattui umpimamugetossa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.