Yksintulleiden sotalasten perhekodin ylläpito tuottoisaa toimintaa

8

ir2zwblbhm0hbmjjrd-k5gtvqpu

 

Ruotsiin on tullut viime vuosien aikana useita kymmeniä tuhansia yksintulleita turvapaikanhakijalapsia. Koska lain mukaan jokaisella alaikäisellä on oltava huoltaja tai holhooja niin tässä syy, miksi yksintulleet ovat kultakaivos:

Esimerkiksi muuan malmölainen Moderaattipuoluuen jäsen Mohammad Mohammad saa  73 200 kruunua (7 870 euroa) kun hän huolehtii neljästä yksintulleesta sotalapsesta.

73 200 kruunua, 7 870 euroa kuukaudessa. Neljän lapsen huoltamisesta.

Mohammad Mohammad asuu Malmön Fosiessa (Rosengårdin naapurissa) ja hän omistaa 70- luvulla rakennetun ison omakotitalon, jonka kellarikerroksen hän on remontoinut afgaanilapsille. Viihtyisässä kellarissa jokaisella on oma huoneensa ja lisäksi yhteinen oleskelutila. Sotalapset 12- vuotias Soltan, 14- vuotiaat Milad ja Sarullah sekä 17- vuotias Noorali asuvat Mohammadin luona, joka itsekin on tullut pakolaisena. Nyt hän on kunnallispolitiikko ja insinööri.

Sydsvenskan

Mohammad saa siis jokaisesta lapsesta 18 300 kruunua ja miehen mukaan summa on kohtuullinen. Afgaanipojat tykkäävät todella ruuasta ja Mohammadin mukaan raha riittää nippanappa.

– Nämä pojat todellakin syövät kuin hevoset ja olen suurinpiirtein plus miinus nollassa kun mukaan lasketaan menetetty palkka ja muut kulut.

 

kuvakaappaus-2016-12-11-23-23-52
14- vuotias Sarullah

 

Mohammad aloitti tällaisen sotalasten perhekodin toissa syksynä kun invaasio oli kiivaimmillaan ja asuntopula kaamea. Mohammad lopetti työnteon ja nyt hän hyysää sotalapsia päivätyökseen. Mohammad kertoo:

– Ajattelin, että härregyyd, Ruotsi on suuri maa. Jos kaikki ihmiset ottaisivat vastaan vaikkapa vain yhden sotalapsen niin koko ongelma häviäisi kokonaan. Näin minä ja vaimoni tulimme siihen tulokseen, että annamme näin oman panoksemme auttamisessa.

 

Kuvassa alla 17- vuotias Noorali.

 

Lasketaanpa hiukan.

Lapsista siis maksetaan tarkalleen 18 300 kruunua kuukaudessa. 4 x 18 300 = 73 200. Vuodessa: 73 200 x 12 = 878 400. Yksin nuo neljä afgaanilasta maksavat ruotsalaisille veronmaksajille vuodessa 878 400 kruunua eli 94 451 euroa.

Millaisia kultamunia.

Ja mitä rahanhaaskausta ja hädänalaisten ihmisten aliarviointia. Nimittäin UNHCR:n pakolaisleireillä on on noin 25 kruunun = 2,68 euron budjetti henkilöä kohti per päivä. Tuolla rahamäärällä, joka on haaskattu noihin neljään afgaanilapseen, jotka tulevat elämään muutenkin koko elämänsä ruotsalaisten veronmaksajien kustannuksella, olisi voitu auttaa UNHCR:n pakolaisleireillä yli 35 000 henkilö yhden päivän ajan.

Advertisements

13 thoughts on “Yksintulleiden sotalasten perhekodin ylläpito tuottoisaa toimintaa

 1. Ruotsilla näyttää olevan varaa tämmöseen.Ei hätää siis.Vielä mahtuu lisää ählyäijiä hyysättäväksi.Ruotsi ei ole täynnä.

 2. Minä viime syksynä kyselin että voinko ottaa pari tai kolme nuorta pakolaisnaista kotiini asumaan, en veloita mitään. Nolla euroa. Tuli vastaus että kulttuurierojen vuoksi tämä homma ei todellakaan käy. Miten niin kulttuurieroja? En minä heitä aikonut hakata ja raiskata, ajattelin että pääsisivät maanmiehiään vokista pakoon. Mut ei niin ei.

 3. Ei Ruotsalaiset olleet 1970-luvulla vielä tällaisia idiootteja, kuin nyt. Kun sinne perheineni rantauduin Suomessa olevan asuntopulan vuoksi, jouduin aloittamaan työt seuraavana päivänä. Kertaakaan en 13 vuoden aikana, jonka Ruotsissa asuin, joutunut sosiaalitoimiston ovea avaamaan. Tage Erlander oli tuolloin pääministeri, ja sosiaalidemokratia oli vielä oikeanlaista. Siten tuli Palme, joka päätti tehdä maasta monikulttuurisen sekasorron, eikä se riittänyt sillä hän katsoi Ruotsalaisten veronmaksajien velvollisuudeksi elättää ihmiset, jotka päättivät tulla maahan, jostain muualta, kuin pohjoismaista. 1970-luvusta alkoi niin sanottu hyysäysyhteiskunnan perustaminen Ruotsissa, jota Suomi on kiitettävästi seurannut perässä. Ruotsi oli myös Suomen romaaneille ja alkoholisoituneille Slussenin sisseille oiva paikka elää veronmaksajien siivellä. Meikäläinen on kiltisti elänyt vanhempieni antamien ohjeiden mukaan rehellisesti ja kustantanut tätä mielettömyyttä veroilla, vaikka sitä en koskaan ole hyväksynyt.

   1. Niinpä, hänellä taisi olla paljon vihamiehiä. Tiedän henkilöitä, jotka eivät hänen kuolemaa surreet.

  1. Aikki, hyvä huomio. Itsellä on myös sukulaisia, jotka menivät meren yli tienaamaan Volvoa 1970-luvulla ja eivät päivääkään ottaneet mitään sosiaalitukia. Nyt en tosin tiedä millainen Ruotsi on, sillä ei juuri tule käytyä siellä.

   Olof Palme oli kommunisti, joten seuraukset ovat ymmärettäviä.

   1. Meidät käytiin värväämässä sinne työntekoon, ja kun Suomesta oli vaikea saada pääkaupunkiseudulta asuntoa vaikka täällä ollaan synnytty, niin päätimme lähteä Ruotsiin. Takaisin tulimme 1983 luvulla ja sitä päätöstä en ole katunut, sillä oma maa mansikka muu maa mustikka. Ei minulla Ruotsalaisista ole pahaa sanottavaa, hyvin heidän kanssa tuli toimeen. Muistan aina kun pomo kehui meitä suomalaisia työntekijöitä juhlapuheissaan.

 4. Tämä ei ole vielä mitään Suomalaiseen huostaanottoon verrattuna. Yhdestä lapsesta saa noin 9000e/kk puhtaana käteen. Sen lisäksi tulee rahaa kaikkiin harrastustoimintoihin sekä lomamatkoihin. Koska huostaanotetulla lapsella pitää olla samat mahdollisuudet elämään kuin muillakin lapsilla.

 5. Mitä mieltä kansan syvät rivit ovat tuosta ”hollitupa” meiningistä Ruotsissa?

  Ruotsihan kuului tuonne Tukholman kieppeillä asti (pohjoisesta käsin) Kvenlantiin eli Suomeen n. 1000 luvulla vielä.Kainuun kuningaskunta.
  Suomen muinaishistoria on todellakin poispyyhitty ….sitä ei opeteta meille koulussa”, mikä on todella surullista,koska kun tietää mistä on tulossa, omat juurensa….on vahva henkisesti.

 6. Ai noi luikut syövät kuin hevoset? Niillä on sitten lapamato mukana pupertamassa. Hirveää rahanhukkaa koko touhu. Vielä kun nuo pojat lähettävät kotimaahansa noottia, jotta kuinka sitä massia on käytössä per naama, niin sieltä tulee sellainen ryysis Eurooppaan että voi voi.

  1. Ryysiksen maahamme aloittivat Somalit 1990-luvun alussa. Ruotsiin tuli Assyrialaisia 1980-luvun alussa. Heidät opetettiin saman tien ettei töitä tarvitse tehdä 2 vuoteen, joten ehkä oppivat sen vuoksi tuon loikoilemiskulttuurin.

 7. ”Suomalaisten maanpuolustustahto laskee – tutkimus selvittää ilmiön taustoja”

  http://yle.fi/uutiset/3-9330587

  Monikulttuurin vaikutus etenkin suomalaiseen nuorisoon? Suomeen lampsii tuhansittain nuoria sotilaskarkureita, esim. Irakista – ja suvakit ovat iloisena vastassa jakamassa pil*ua ja pullaa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.