Viimeöistä palautuslentoa yritettiin estää lähtemästä Kabuliin

11
680-1
Muuan kotiinlätevä, Mustafa Naubi väittää olevansa 18 vuotta, maahanmuuttoviraston ikätutkimusten mukaan hän olisi kuitenkin vähintään 20 vuotta.

 

Viime yönä käytiin hyvin mielenkiintoinen näytelmä. Aiemmin kerroin, kuinka ruotsalaiset refugeeläiset suunnittelivat jollain tavalla estävänsä lento QS4484 klo 01.10 lähtöä Arlandasta kohti Kabulia, kyydissä tusinan verran laittomia afgaaneja kotiinvietäviksi.

Afgaanit olivat Märstan säilöönottoyksikössä kiinniotettuina ja illan aikana paikalle kokoontui kolmisenkymmentä aktivistia osoittamaan mieltään palautusta vastaan. Aktivisti polttelivat pihamaalla kynttilöitä ja heiluttelivat plakaatteja. Paikalla oli myös kymmeniä poliiseja, sillä ennalta odotettiin jonkinlaista kohtausta. Muutama kiihkein aktivisti kuskattiin putkaan.

Kuljetus Märstasta saatiin kuitenkin lähtemään poliisivartiossa, joka jatkoi edelleen 10 kilometrin päähän Arlandaan. Arlandassa taas terminaali 5 eristettiin siten, että lentokentällä olleet aktivistit aivät voineet edes nähdä afgaanien koneeseen nousua.

Muuan aktivisti Vian Delsoz kertoo, että tilanne on kammottava.

– Yritämme loppuun asti keksiä jotain keinoja, jotta palautuksen täytäntöönpano estyy. Meillä on apunamme useita ammattijuristeja.

Afgaanien palautusten ympärille on noussut laajahko liike #vi står inte ut (= emme siedä/ emme kestä tms), johon kuuluu jopa hyvin korkeastikoulutettuja ihmisiä, mm eri sosiaalialan työntekijöitä, juristeja, konsultteja ja seurakuntien työntekijöitä. Liikkeen tarkoituksena on pyrkiä lopettamaan afgaanien palautukset.

Tajukangas lanseeraa nyt oman liikehdinnän kaikille laittomille muslimeille:

#jouluksikotiin.

Advertisements

5 thoughts on “Viimeöistä palautuslentoa yritettiin estää lähtemästä Kabuliin

  1. Mustafa on nähnyt Ruotsin, ja hän palaa takaisin vaikka mikä olisi, ellei Euroopan ulkorajoja teljetä kunnolla. Eipä olisi vaikeaa saada mantereen rajoja kiinni, mutta poliitikoilla on enimmäkseen mielessä oma etu. Säälittävää porukkaa kertakaikkiaan. Aktivisteista en edes viitsi sanoa, mitä minä niille paskiaisille toivon.

  2. Lento olisi ollut helppo estää, mutta vankilaan asti ette ole valmiita menemään pelastaaksenne ystävienne hengen. Nyt he räjähtelevät Kabulin kaduilla yksi kerrallaan, pum, pum! Vai tuliko kuitenkin pieni epäilys, ettei heitä vainotakaan? Eivätkö olleetkaan kuin ilmaista elämää valla? Nyt voi lopettaa ja ryhtyä elämään reaalimaailmassa? Vai jatketaanko vielä idioottilinjalla?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.