Malmön sarjaraiskaajan takia perustettiin oma tutkimusryhmä

8

Malmössä riehuu jonkinlainen sarjaraiskaaja. Kuluvan vuoden aikana on tehty ainakin 33 rikosilmoitusta, joissa epäillään samaa tekijää. Kaikissa epäilyn sarjaraiskaajan tapauksissa uhrit ovat olleet alle 15 vuotiaita ja teko on ollut ns. puskaraiskaus.

Malmön poliisi perusti viime kuussa oman erillisen rikosryhmän tutkimaan asiaa, sillä tavallinen rikospoliisi ei ole edennyt asiassa mihinkään suuntaa. Ainoat indisiot, mitä rikospaikoilta ollaan pystytty eristämään on 14 ja 12 vuotaiden raiskaustapaukset, jossa on saatu DNA. Lisäksi poliisilla on kuvaus polkypyörämallista, jollaisella sarjaraiskaajan epäillään liikkuvan.

 

uot6jztjv3ukk1waozgu08yjtno

 

Yksi asia on mielenkiintoinen, nimittäin poliisi julkaisi myös seuraavanlaisen tiedotteen tekijästä: ”19- 26- vuotias, 165- 170 cm pitkä, suuret silmät ja roikkuvat silmäluomet, iso nenä, tummanruskea iho ja tummat kiharat hiukset ja ei puhu ruotsia”.

Tästä seurasi valtava haloo. Esimerkiksi Tukholma yliopiston kriminologin professori Jerzy Sarneckin mielestä tuollainen osoittaa poliisin toimissa epätoivoa ja he ovat jämähtäneet tutkimuksiin. Professori on hyvin kriittinen tuollaisten tuntomerkkien julkaisemisesta:

– Se, että kerrotaan tekijällä olevan iso nenä, tummat kiharat hiukset ja ei puhu ruotsia, niin on todella stereotypinen kuva. On olemassa suuri riski, että se aiheuttaa jännitteitä yhteiskunnassa.

Niin ikään professorin mielestä tuollaisten tuntomerkkien julkaiseminen on kyseenalaista myös siksi, että tuntomerkit tulevat vain yhdeltä urhilta ja hänkin on lapsi.

Tilanne on arka. Malmön poliisi kutsuu rasismisyytteiden pelossa kuulusteluun kaikki seksuaalirikoksista epäillyt, myös valkoihoiste, jotta rasismisyytöksiä ei vain päästä esittämään.

Sydsvenskan

Advertisements

17 thoughts on “Malmön sarjaraiskaajan takia perustettiin oma tutkimusryhmä

 1. Kalju mies ryösti pankin => Kaljut miehet aiheuttavat pahoja jännitteitä yhteiskunnassa.
  Silmälasipäinen mies ryösti R-kioskin => silmälasipäiset miehet kokevat tulevansa vainotuiksi.

  Mitähän jos tuo ruskeaihoinen mies vain otettaisiin kaikkien mahdollisten tuntomerkkien perusteella kiinni ja hänelle annettaisiin kunnollinen opettava tuomio. Siten hän voisi oppia jotain ja alkaa elää ihmisiksi. Esimerkistä muutkin (oli heidän ihon väri mikä tahansa) oppisivat, että rikoksesta seuraa rangaistus eikä niitä kannata tehdä.

 2. On se nyt kumma, jos lapsenraiskaajasta aletaan tuntomerkkejä antamaan! Todistajana (uhrina) on lapsi, joten sen todistuksen voi sivuuttaa vaikka häiriökäyttäytymisenä? Tummat ovat hyviä ihmisiä, joten eivät tee pahaa kenellekään.

 3. Eiköhän olisi soveliainta että tästä lähtien jokaisen rikollisen tuntomerkkeinä ovat siniset silmät, vaalea tukka sekä loistava Ruotsin kielen taito. Jälkeenpäin voimme kaikki sitten yllättyneinä ja suvaitsevaisina, mutta tyrmistyneinä, ihmetellä miten rikoksesta saadaan kiinni maahantunkeutuja.

  1. Toisaalta eihän tuo Malmössä toimisi. Minä asuin siellä 20 vuotta sitten, ja muistan elävästi kun menin bussilla Möllevångenin torille niin bussissa minä ruskeatukkaisena Suomipoikana olin vaalein hörhö koko bussissa. Mieleeni tuli että mihin vittun mä olen oikeesti muuttanut, täs on vaan mustatukkaista jengiä ja me ollaan perkele Skandinaviassa! Nuori tyhmä mies meni sinne minne tyttöystävän pillu halusi, oma moka. Mutta OPETTAVA kokemus kylläkin. Malmö oli matuhelvetti jo silloin, en osaa edes kuvitella sitä paskan määrää tänä päivänä. Sääliksi käy skåånea.

 4. Kyllä pitäisi konna saada kiinni jo sillä tiedolla, että hänellä on pipo, farkkupuku ja lenkkarit. Nenät ja naamavärit ovat silkkaa rasismia ja vihapuhetta. Voi se raiskaaja hyvinkin puhua ruotsia, mutta ei siinä kiireessä ehdi, varsinkaan kun ei välitä vastauksista.

 5. Voiko mikään yhteiskunta toimia, jos yksittäisen rikollisen tuntomerkkien julkaiseminen voi aiheuttaa laajoja, yhteiskunnallisesti merkittäviä jännitteitä?

  Kuulostaa, että kyseessä on lopun alku – ainakin mitä tulee ruotsalaiseen järjestäytyneeseen yhteiskuntaan. Onhan yhteiskunta Ruotsissa jo nyt monin tavoin peruuttamattomasti erilainen kuin vielä pari vuosikymmentä sitten.

  1. Ruotsin vasemmistoliberaalikommunistinen paskavaltio on niin sairas, että ehkä se tarvitsee romahduksen. Jos proffalta tulee noin hullua paskanjauhantaa niin ei helvetti.

   Jerzy Sarnecki is Swedish professor in criminology at Stockholm University in Sweden. Sarnecki was born in 1947 in Warsaw, Poland. He is Jewish. wikipedia

   Luulisi Juutalaisten nyt oikeasti sanovan mitä islam tekee Euroopalle. Heillähän on hyvin tiedossa muslimien viha, mutta mikä kumma saa osan euroopan juutalaisista ajamaan monikulttuurisuutta ja avoimia rajoja eurooppaan.

   Kannatan muuria Suomeen. Voisimme tilata vaikka muurin Israelista, koska heillä on kokemusta.
   Ei pääse sitten ruottalaiset yllättämään meitä toista kertaa koneinsinööri tsunamilla.

   1. Kyllä se ”Yllätys-yllätys-kuka täältä tuleekaan?”- kepponen voi tulla vaikka selvää taantumaa on juuri nyt. Ruotsiin tuli 2016 marraskuussa 2217 uutta asylanttia. Kokonaismäärä tälle vuodelle on tähän mennessä (joulukuuhan ei ole vielä loppu) virallisesti 26929 asylanttia. Ei mitään verrattuna vuoteen 2015 jolloin tuli 162877! Ja sitä ennen 81301. Mutta eiköhän näistä silti Suomellekin riitä jos kilttejä ollaan… Ne jotka eivät ole kirjoissa ja kansissa, vaan ”maan alla”, eivät näissä luvuissa näy.
    http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik.html

 6. 1000 kertaa olen lukenut ruotsalaisen uutisen jossa poliisi pyytää ihmisiä lähettämään havaintojaan mutta ei kerro tekijöiden tuntomerkkejä vaikka niitä olisi ja jos kuva on se on pixlattu piloille. Joskus tosin voi ”vahingossa” jäädä käsi pixlaamatta ja se on 99%sesti aina tumma, kas kummaa.

 7. Jerzy Jewnecki taas työntänyt nenänsä asioihin, jotka eivät hänelle kuulu.
  Oliko Peter Wolojewskin haastattelussa? Mahtava sivusto sulla, Paavo ja erittäin psykedeelinen nimi, mutta osaatko laskea 1+1?

     1. En tiedä kuka kenellekin maksaa mitä ja mistä. Kaupallisessa matematiikassa kuitenkin 2 + 2 on ostettaessa kolme ja myytäessä viisi.

 8. Pakko kommentoida vielä hieman: Sotapakolainen: aivan turha sana näissä ympyröissä.
  Puhutaan euroasyluminterreilaajista ja omaneduntavoittelijoista niiden omilla nimillä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.