Päivän rasmus: uussuomalaista toruttiin invapaikalla matkustamisesta- rasismia!

12

 

kuvakaappaus-2016-12-14-19-39-05
Klikka kuva isommaksi.

Rasismi on ikävä asia. Siis jos vaikkapa joku puuttuu jonkun henkilön ominaisuuksiin hänen taustansa tai ihonvärinsä takia. Tästä ehkä astetta ikävämpää toimintaa on haukkua toisia ihmisiä perusteettomasti rasistiksi.

 

Muuan uussuomalainen rasmuslainen kertoo rasmuksessa luultavasti todenmukaista tarinaa. Uussuomalainen oli matkalla raitiotievaunulla muutamien kolmansista maista Suomeen lomalle tulleiden serkkujensa kanssa.

Seurue valtasi raitiotievaunussa invapaikan. Raitiotievaunuun saapui suomalainen nainen, joka kertoi seurueelle, että he eivät saisi istua inva- paikalla. Se oli tarkoitettu invalideille. Nainen huomautti seurueelle ensin englanniksi, kunnes uussuomalainen sanoi rauhallisesti, että hän puhuu suomea ja pyysi naista jättämään seurueen rauhaan.

Jos minä- tai moni muu suomalainen- matkustaisi julkisissa kulkuneuvoissa invapaikalla ja vanhempi rouva tulisi torumaan, että hyi hyi poikaa kun olet terveenä ihmisenä vallannut invapaikan, niin häpeäisin käytöstäni. Pyytäisin ohjeistajalta anteeksi, keräisin kimpsuni ja vaihtaisin korvat luimussa paikkaa. En kehtaa edes tyhjässä junassa istua inva- tai vanhuspaikalla.

Mutta, uussuomalainen koki tilanteen rasistisena. He istuivat ensin invapaikalle, jonka seurauksena heitä toruttiin asiasta. Huomautuksesta huolimatta uussuomalaiset jatkoivat invapaikalla istumista, mutta vaihtoivat lopulta paikkaa kun suomalainen nainen hiiltyi tilanteesta.

Uussuomalainen jakaa tapahtuman rasistisena tekona. Hänen mielestään suomalaisen naisen puuttuminen asiaan oli rasismia, ei tavallista huomautusta käytöstapojen puutteesta. Muut rasmuslaiset komppaavat itkien lämmintä itkua: kauheaa, selvää rasismia. Kukaan ei enää edes huomaa asian ydintä, sitä, että uussuomalainen seurueineen istui invapaikalla.

Tilanne ratikassa meni niin pitkälle, että jotkut matkustajat käsittivät asian väärin ja lopulta nainen poistettiin ratikasta. Ratikasta ei siis poistettu uussuomalaisia vaan nainen, joka huomautti heille käytöstapojen puutteesta.

Tilanne on huolestuttava, tällaisten toimien takia maahan monesti laittomasti tulleet muslimit saavat kuvitelman, että heillä on etuoikeus, joku sellainen privilegium, jota meillä suomalaisilla ei ole. Että he saavat sanella ehtoja kantaväestölle ja vaatia mitä ikinä haluavat. Invapaikat julkisissa kulkuneuvoissa ovat juuri heitä varten, joille liikkuminen on hieman vaikeampaa. Ei uussuomalaisille rentoa matkantekoa varten. Tällaiset alkeelliset käytöstavat opetetaan jo pikkulapselle.

Kun seuraavan kerran matkustat julkisissa, niin seuraappa ketkä käyttävät inva- ja vanhuspaikkoja.

 

 

Advertisements

10 thoughts on “Päivän rasmus: uussuomalaista toruttiin invapaikalla matkustamisesta- rasismia!

 1. Kongnitiivinen vinouma. Suvakkien harha josta ei voi parantua. Tyypit ovat niin syvällä harhaisissa kuvitelmissaan etnisesti edistyneiden erinomaisuudesta tai pahasti totuusmedioiden tai lähipiirinsä, samanuskoisten aivopesemiä, että eivät näe totuutta vaikka se heidän edessään on koko ajan. Joten antaa rasmuksen runkkausringin höpötellä mitä haluavat. He ovat syyntakeettomia.

 2. Yläpäästään tuo on invalidi, joten oikea paikka sikäli. Alapäästään en tiedä, mutta veikkaan suvakkihorojen juuri sen pään takia noita paapovan.

 3. Tuo juttu täytyy olla keksitty tai siinä valehdellaan. On vaikeaa uskoa että muut matkustajat olisivat olisivat vaatineet että nainen poistetaan. vielä vähemmän kuljettaja, tosin varauksella näinen alkuperämaasta.

 4. Voisitko Paavo heivata tuon Breivikin pois etusivun kuvista ja tilalle vaikka Rasmus-nalle? Ei ole lähtöisin Ruotsista vaan Tanskasta, mutta tarpeeksi monikulttuurinen suvakki kuitenkin kun kaikki kaverit eri eläinlajeja.

 5. Käsi ylös, joka jättää invapaikan vapaaksi.
  Tarvittaessa väistetään.
  Sössöttävät ihmiset pilaavat sen sijaan matkanteon.

  Asiaa riittää niin ei tikusta…

 6. Kaksi vuotta sitten tapahtui ja nyt vasta sai siitä kerrottua?
  Ilimiselevä ”Raitiovaunun Valtteri”

 7. ”Tilanne on huolestuttava, tällaisten toimien takia maahan monesti laittomasti tulleet muslimit saavat kuvitelman, että heillä on etuoikeus, joku sellainen privilegium, jota meillä suomalaisilla ei ole. ”
  Mitenkä niin..saavat kuvitelman, eihän se ole mitään kuvitelmaa..!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.