Ruotsalainen uusi ilmiö: ”Rehtorin kirje”

8
barn-enligt-svt
16- vuotias.

 

Nordhemin koulun rehtori Rickard Öhs kirjoitti oppilailleen avoimen kirjeen. Kirje on julkaistu monissa lehdissä ja se on aiheuttanut lämmintä itkua.

”Hei!

Viime viikkoina olemme kokeneet koulussamme sellaista, jota emme aiemmin ole kokeneet, siksi tämä kirje.

Viime lukukauden aikana tuli Nordhemin kouluun ajoittain suuri määrä juuri- maahan- tulleita nuoria mm. Afganistanista, Syyriasta ja Somaliasta. Useissa tapauksissa kyse on yksintulleista lapsista, jotka ovat tavalla tai toisella lähteneet kaaottisesta kotimaastaan etsimään turvaa Ruotsista. Ruotsalainen koulu on turvallinen. Nordhemin koulu on turvallinen koulu.

Kuukauden matkan jälkeen nämä nuoret saapuivat fyysisesti ja psyykkisesti väsyneinä turvalliseen ympäristöön, paikkaan, jossa usko ja toivo alkoivat palata. Heistä tuli Nordhemin koulun oppilaita. Intohimo, voima ja halu nöillä oppilailla on suunnaton. Samaan aikaan kukin ymmärtää, että näillä lapsilla on alituinen paine ja huoli kun he miettivät miten heidän perheensä voi. Ja missä he ovat.

Tämän lisäksi turvapaikkaprosessi kuluttaa monia. Ei ole helppoa alituiseen ikävöidä äitiä ja samaan aikaan elää epätietoisuudessa saako jäädä Ruotsiin vai ei ja opetella täysin uusi kieli. Luitte oikein- jos saa jäädä.

Monissa tapauksissa prosessi on kestänyt jopa 15 kuukautta. Tänä aikana he ovat asuneet perhekodissa, saaneet holhoojan ja sosiaalityöntekijän. Maahanmuuttoviraston kuulustelut kestävät tuntikausia. Joissakin tapauksissa heidän tarinansa kyseenalaistetaan ja monissa tapauksissa maahanmuuttovirasto katsoo, että tarina ei ollut uskottava ja he saavat kielteisen päätöksen. Lapsi ei saakaan jäädä Ruotsiin.

Viime viikkona on tapahtunut jotain. Yksi kaunis päivä yksi oppilaistamme ei tuulutkaan kouluun. Kun saamme lopulta yhteyden osoittautuu, että oppilas, joka eilen oli 16 vuotta, onkin saanut yhtäkkiä maahanmuuttovirastolta uuden iän. Virkamies on päättänyt uudeksi iäksi 18 vuotta. Tämän takia hän onkin aikuinen ja hän menettää perhekotipaikkansa, holhoojansa ja sosiaalivirkailijansa. Oppilas on tullut aikuiseksi ja samaan aikaan saanut kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseensa. Lapsi ei saakaan jäädä Ruotsiin ja käydä Nordhemin koulua.

Sama prosessi on toistunut useiden oppilaiden kohdalla, usea on yhtäkkiä muuttunutkin lapsesta aikuiseksi.

Rehtorina ja kanssaihmisenä vastustan tällaista menettelyä. Että mielivaltaisesti keksiä jollekin ihmiselle ikä ja sen jälkeen riistää häneltä sosiaalinen turvaverkko ja sen jälkeen riistää opiskelijoiltamme oikeus käydä koulua. Kirjoitan tämän siksi, että emme voi enää vaieta siitä mitä tapahtuu.

Kaikki oppilaat, jotka ovat kirjoilla Nordhemin koulussa, ovat tervetulleita kouluun iästä riippumatta.

Kunnioittaen Richard Öhs”


 

Ruotsissa on muutaman päivän sisällä syntynyt uusi ilmiö, afgaani”lasten” palautusten vastustaminen. Monet hyvinkin arvovaltaiset tahot- opettajia, lääkäreitä, asianajajia, sosiaalialan työntekijöitä jne- ovat lähteneet mukaan tällaiseen liikehdintään, jossa afgaani”lasten” palautuksien perumisen puolesta laitetaan koko tarmo peliin.

kuvakaappaus-2016-12-14-00-48-18
14- vuotias.
Advertisements

21 thoughts on “Ruotsalainen uusi ilmiö: ”Rehtorin kirje”

 1. Kanssaihmisenä vastustan tällaista menettelyä. Että mielivaltaisesti keksiä jollekin ihmiselle ikä. Siis se ensimmäinen ikäkeksintö, ei se toinen jossa todetaan ensimmäinen räikeäksi valheeksi. Se ei muuta asiaa mihinkään että JOTKUT 27-39 vuotiaat ovat älyllisesti 11-vuotiaita. Heidän paikkansa ei ole lasten seurassa. Painu sinä rehtori helvettiin siitä hölisemästä, sinulla on ihan oikeitakin lapsia hoidettavana.

  1. Ei tullut rehtorille mieleen se, kuinka Ruotisiin tulleet ovat valehdelleet ikänsä, jotta voivat jäädä maahan elelemään Ruotsalaisten veronmaksajien siivellä. Tuossa ylimmässä kuvassa 25 vuotiaan näköinen mies haluaa oppia kielen, jotta voisi rakentaa elämäänsä Ruotsissa. Mitä ihmettä, eikö hänen tarkoitus olekaan palata takaisin kotimaahansa, kun siellä tilanne rauhoittuu. Rehtorille voisi antaa kenkää, koska ei ajattele veronmaksajia, vaan haluaa lisätä heidän verotaakkaa.

 2. Moikka sen ymmärän että nämä afrikkalaiset valehtelevat mutta että rehtorin tasoinen ihminen alentuu niin se on paha

 3. Pohja saavutettu Ruotsissa. Tämä on niin kaameaa luettavaa, että nyt pitää ollaa menemättä internettiin pitkäksi aikaa. En enää kestä näin hirveitä uutisia. Ei rehtori voi olla noin henkisesti sairas.

  1. Voi se. Näitä järkensä menettäneitä on kaikkialla länsimaissa ja aivan liikaa. Pahinta on, että niitä on ”korkeasti” oppineissa enemmän kuin keskivertokansalaisissa, joka osoittaa, että keskiasteen jälkeisessä opetusjärjestelmässä on kaikkialla länsimaissa jotain pahasti vialla.

 4. Jokainen alle 35-vuotias matu valehtelee ikänsä. Eräs tuttavani tekee näitä iänmäärityksiä ja kertoo,
  että viime vuosina hän on arvioinut vain yhden matun ilmoittaneen ikänsä oikein.

 5. ”Sama prosessi on toistunut useiden oppilaiden kohdalla, usea on yhtäkkiä muuttunutkin lapsesta aikuiseksi.”
  Toiset ne kasvaa aikuiseksi nopeammin kuin toiset, jutkut jopa yhdessä yössä.

  Vakavasti sanottuna, mitä toivoa ruotsilla on kun yhteiskunnan tärkeissä viroissa on rehtorin kaltaisia ihmisiä, jotka eivät tajua vaikka tukehtuisivat omaan suvaitsevaispaskaansa.

 6. Älyllisesti he voivat olla kouluakäymättömlnä lasten tasolla, mutta he eivät kuulu lasten joukkoon.
  Aikuiset miehet, joista suurin osa on entisiä sotilaita.

 7. Minun itkuni ei ole lämmin, se on katkera ja karvas pala pyörii kurkussani lukiessani tällaisesta vääryydestä jota mielenvikainen rehtori harjoittaa oman maansa kansalaisia ja heidän lapsiaan kohtaan. Virkamiehenä hänen pitäisi ymmärtää mitä tuli tehneeksi lähettäessään tällaisen kirjeen oppilaiden vanhemmille. Mutta hän on ilmeisesti hyvä ihminen ja haluaa poseerata kaikkein parhaimpana ihmisoikeuksien puolustajana Ruotsalaisella tunkiolla. Ukko pitäis polkasta suohon mutta sitä päivää saamme odotella vielä tovin. Kyllä sekin koittaa kun kalifaatti on valmis, silloin rehtoria viedään eikä takaisin tule jollei sitä ennen ole kääntynyt musulmaaniksi. Jokos innokkaimmat toiseudenpalvojat ovat alkaneet kääntymyksellisiksi ennakoiden tulevaa ? Sellaisia viitteitä olen saanut.

 8. Haha, suvakit on kyllä tyhmiä, ameeboja. Toi rehtori on kyllä typeryyden multihuipentuma. Noi matut on itse keksiny itelleen iän ja vaan osa jää valheesta kiinni. Kyllä typerinkin ihminen näkee, ettei noi elukat ole lapsia vaan ihan aikuisia, raavaita miehiä jotka on tungettu lasten sekaan. Oikeen halutaan asettaa kantaväestön lapset ja nuoret vaaralle alttiiksi, jota puoltaa opettajat, viranomaiset ja hallitus. Niistäkin rangaistaan sit kantaväestöjä, kaikista rikoksista mitä matut tekee, niin kantikset on aina syyllisiä tavalla tai toisella. Tää maailma on menny ihan sairaaks. Toivon vaan, että potkaisisin tyhjää mahollisimman pian, niin ei tarvis enää tätä sairasta mädätystä ja aivopesua seurata.

 9. ”Viime viikkona on tapahtunut jotain. Yksi kaunis päivä yksi oppilaistamme ei tuulutkaan kouluun. Kun saamme lopulta yhteyden osoittautuu, että oppilas, joka eilen oli 16 vuotta, onkin saanut yhtäkkiä maahanmuuttovirastolta uuden iän. Virkamies on päättänyt uudeksi iäksi 18 vuotta. Tämän takia hän onkin aikuinen ja hän menettää perhekotipaikkansa, holhoojansa ja sosiaalivirkailijansa. Oppilas on tullut aikuiseksi ja samaan aikaan saanut kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukseensa. Lapsi ei saakaan jäädä Ruotsiin ja käydä Nordhemin koulua.

  Sama prosessi on toistunut useiden oppilaiden kohdalla, usea on yhtäkkiä muuttunutkin lapsesta aikuiseksi.”

  Käsittääkseni kukaan byrokraatti ei tee mielivaltaisesti päätöksiä kenenkään turvapaikanhakijan iänmäärityksen suhteen, vaan arvion tulee perustua lääketieteen ammattilaisten arvioon henkilön oikeasta iästä. Ikä voidaan arvioida tietyllä virhemarginaalilla ja tuo marginaali käytetään turvapaikanhakijan eduksi. Tosiasiassa tuo henkilö lienee ollut oikeasti vanhempi kuin 18 vuotias.

  Kukaan ei ole siis muuttunut lapsesta aikuiseksi, vaan turvapaikanhakijan itsensä antama valheellinen tieto on vain oikaistu.

  Iän valehteleminen parempien mahdollisuuksien saamisen vuoksi on tietysti ymmärrettävää, muttei sitä tarvitse hyväksyä.

  Itseasiassa on täysin edesvastuutonta sijoittaa oikeasti aikuisia ihmisiä – joiden taustoja ei edelleenkään tunneta – oikeiden lasten joukkoon. Se on sulaa hulluutta. Se saattaa oikeat lapset vaaralle alttiiksi, olivatpa nämä sitten paikallisia, maahanmuuttajia tai turvapaikanhakijoita.

  Kyllä tällainen virheellisten tietojen antaminen pitää saada kuriin. Virkamiehille valehtelu ja sen katsominen läpi sormien on omiaan heikentämään yleistä lainkuuliaisuutta.

 10. Rickard Öhs, ei jatkoon. Tyhjennä pöytäsi ja lokerosi. Turvamies saattaa sinut ulos. Hei hei ja hyvää päivän jatkoa! Näinhän sen pitäisi mennä jos rehtori ei kunnioita maan lakeja ja vaarantaa oppilaiden turvallisuuden henkilöllisyytensä salanneiden miesten koulun tiloihin päästämisellä.

 11. Ja siis koulun rehtorina on tällainen henkilö, joka kyseenalaistaa lääketieteellisesti päteväksi koetut tavat määritellä henkilön ikä? Olisi mielenkiintoista tietää, mitä kaikkea muuta tämä rehtori on mahdollisesti saanut päähänsä kyseenalaistaa, huolimatta siitä, että ei mitä todennäköisimmin ole asiantuntija, edes tässä iänmäärityksessä???

 12. Nyt kaikki ruotsalaiset suvakit rynnii hakemaan hyvää fiilistä ja julistamaan moraalista ylemmyyttä. Täysiä kakkosia koko porukka. Ei sitä prkl voi hyväksyä, että kaiken maailman huijariporukkaa lappaa sisään. Pois moiset Euroopasta ja reksi mukana vinkumaan.

 13. Äitini nauroi, kun ilmoitin rupeavani taas 18 vuotiaaksi ja kysyin, pitääkö käydä uudestaan armeija. Ruotsissa aletaan itkemään, jos menen sinne väittämään samaa. Vois olla kiva, jos saisi holhoojan?

 14. Nykyään saa olla mitä haluaa, yhtenä päivänä aikuinen, toisena poikanen, jos siitä on enemmän hyötyä. Nämä sankarit eivät ole vielä tajunneet, että kannattaisi ilmoittaa olevansa 68, niin pääsisi suoraan eläkepäiville nautiskelemaan. Ikätarkistukset ovat rasismia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.