Sotapakolaiset taas lakossa- tällä kertaa liian apea asunto

11

image

 

Torstai- iltana laitettiin taas vaihteeksi pystyyn istumalakko. Arabimiehet saivat siirron Blekingestä Smålandiin Viebäckin kylään. Kun sotapakolaisten bussikuljetus pääsi perille, he kieltäytyivät nousemasta bussista, koska katsoivat, että asumus ei täyttänyt heidän vaateitaan.

Smålandin paikallislehden mukaan arabit ovat linnoittautuneet bussiin ja ilmoittaneet, että ovat eivät hyväksy uutta sijoituspaikkaa ja siksi ovat lakossa.

Liselotte Ingesson Maahanmuuttovirastosta vahvistaa tiedon ja kertoo:

– Juuri nyt meillä on todellakin tilanne, jossa turvapaikanhakijat eivät ole tyytyväisiä uuteen asumukseensa ja siksi kieltäytyävt nousemasta bussista. Heidän mielestään asumus ei ole sellainen kuin he ovat odottaneet.

Ingesson kertoo edelleen, että sotapakolaisten mielestä Viebäck on kaukana kaupungin huvituksista. He asuivat aiemmin hieman keskustammassa paikassa ja ovat nyt pettyneitä syrjäiseen sijoituspaikkaansa.

Tietojen mukaan sotapakolaiset aikovat lakkoilla ainakin ensi yön valtaamassaan bussissa. Tilanne paikanpäälllä ei ole uhkaava, mutta arabiinot ovat tyytymättömiä, Ingesson kertoo. Poliisi ei ole kiinnostunut asiasta.

SMT

Tapahtuma on todella merkillinen. Jos kerran on niin, että Irak on turvaton maa, jonne ei voi ketään palauttaa, niin minkä ihmeen takia he lakkoilevat Ruotsissa heille ilmaiseksi annetuista asumuksista? Nimittäin lakkolaisten joukossa on irakeja ja syyrialaisia miehiä.

Advertisements

23 thoughts on “Sotapakolaiset taas lakossa- tällä kertaa liian apea asunto

 1. Mitähän linja-auton omistaja tuumaa asiasta? Kun raketti-insinöörit ovat vallanneet linja-auton, joitain ajovuoroja jää ajamatta. Kuka maksaa? Yrittäjä omista rahoistaan?

 2. En käsitä vieläkään miten mitään tekemätön ihminen voi olla lakossa tai mistä sen huomaa että on lakossa. Ehdotan että antaa istua bussissa niin kauan kuin huvittaa. Eiköhän Ruotsissakin sen verran kylmä tule että huomenna haluavat pois bussista. Ikävä tietenkin bussiyhtiölle mutta ei ehkä tule ensi kerralla kyytimään näitä.Tietenkin voi olla että Ruotsin mifri tai vastaava maksaa seisotustunnit jolloin tuo on bussiyhtiölle ihan hyvä busines.

  1. Webasto siellä laulaa yötä päivää, sen sammuttaminen ajaisi muslimit tunnissa VOKkiinsa.

   Olen ollut lähes vuoden nälkälakossa, muttei kukaan tuo lempiruokiani ovelle vieläkään, itse ne on valmistettava. Pitää varmaan ryhtyä tuohon istumalakkoonkin ja käydä levolle sängynpohjalle. Uhkaisinko myös seksilakolla?

 3. Toivottavasti pistävät bussin päreiksi ja vähintäinkin ulostavat sen piloille kuten kehitysmaalaisiin tapoihin kuuluu. Seuraava bussifirma voisi olla hakusessa kun kyytiä kyseltäisiin Jos tässä nyt järkeä haluttaisiin käyttää niin tainnutuskaasua bussiin ja jätkät pihalle kantamalla. Kun tajuihinsa tulisivat niin voisi ilmainen kortteeri ja lämmin ateria kelvata. Itse jättäisin tyypit kadulle ja arabiankielinen lappu jokaiselle kouraan että suksikaa vittuun Ruotsista, aikaa 1 vuorokausi. Senjälkeen ammutaan tavattaessa. Sitä kieltä he ymmärtävät.

  1. Toisenlaistakin ratkaisua on tiettävästi lähihistoriassa Euroopan alueella kokeiltu, mutta niissä autoissa kuljettaja oli erillään matkustamosta. Jopa lähi-itämaalaiset saattaisivat alkaa kohotella ihmettelevästi kulmiaan jos bussikuski istuisi sukeltajan hengityslaitteet yllään…

 4. ”EROT Somaliliiton hallituksen puheenjohtaja on yksinhuoltajien määrän kasvusta huolissaan. Osa perheistä voi todellisuudessa olla moniavioisia, arvioi tutkija.

  Somalinkielissä helsinkiläisperheissä yksinhuoltajien osuus on kasvanut. Kasvua viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut vajaa kymmenen prosenttiyksikköä, eli 41 prosentista 47 prosenttiin.

  Saman verran, 47 prosenttia, on avioparin ja lasten perheitä.

  Suomea puhuvissa perheissä yksinhuoltajien osuus eri perhemuodoista on 25 prosenttia.”

  http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/466012-somaliperheista-jo-47-prosenttia-yksinhuoltajien-harteilla-osasyyna-voi-olla

  1. Somalinaisten ahkera työssäkäynti yhtenä syynä eroihin! :

   ”Tiedot käyvät ilmi kaupungin tietokeskuksen joulukuussa Kvartti-lehdessä julkaistusta artikkelista, joka käsitteli somalinkielisten hedelmällisyyttä ja perhekoon pienentymistä Helsingissä.

   Myös somalimiesten korkea työttömyys ja toisaalta naisten työssäkäynti voivat uhata miesten perinteistä asemaa perheen elättäjänä.”

   Moniavioisuus on Somaliassa yleistä. Tällä saattaa olla vaikutusta myös Suomeen.

   – Osa yksinhuoltajaperheistä voi todellisuudessa olla moniavioisia perheitä. Mahdollinen toinen tai kolmas vaimo lapsineen saattaa muodostaa yksinhuoltajaperheen, jatkaa Mäki.”

  2. Hesassa on muutenkin enemmän yksinhuoltajia kuin muualla Suomessa, joten monikulttuurinen unelma ei taida toimia oikein muutenkaan…

   Monikulttuuriset avioliitot tuppaavat hajoamaan suuremmalla todennäköisyydellä ja kun tiedetään, ketkä näitä pika-avioliittoja etenkin solmivat suomalaistenkin kanssa, niin…

 5. Olikohan Saksassa, muistelisin, kun vastaavassa tapauksessa bussiin jääneet ja majoituksesta protestoineet pakoloiset kuljetettiin takaisin SINNE MISTÄ OLIVAT TULLEETKIN, toisin sanoen VOK:iin.

  1. Jeee! Tehdään Sipilän talosta kenttäsairaala! Ei sinne kyllä yhtäkään pientä jalatonta lasta tai sarjaraiskattua naista tule, mutta se jono jossa on nuoria miehiä lentokentällä viiltelemänsä pikku pipi sormessa, SE JONO on pitkä. Sipilä nyt jumalauta se tyhmä naamasi kiinni saatana.

  2. Tällaisia neronleimauksia tosiaan tulee päättäjiltä.Oman maan kantasuomalaisten hyvinvointi ei kiinnosta pätkääkään, mutta kantasuomalaisten maksamat korkeat verorahat eri muodoissa kelpaavat,joita sitten käytetäänkin ”hövelisti” milloin mihinkin ”diipadaapaan”.Mitään fiksuja ,älykkäitä ja viisaita päätöksiä päättäjämme eivät ole saaneet ehdotettua ja läpivietyä pitkään aikaan.On tämä vaan surullista.
   Mutta aika kulkee kulkuaan ja muutoksen tuulet puhaltavat.Ei Kait oikeasti kukaan aio äänestää enää nykyisiä eduskuntapuolueita-eiköhän näytöt ole saatu tässä vuosien varrella.Koko systeemin pitäisi muuttua ,jotta uskottavuus saadaan takaisin ja toivoisin,että pelkkää omaa/kaverin etua ajavat pysyisi kaukana päätöksenteosta,jotta yhteisten asioiden hoito ja veroina kerättyjen rahojen kohdentaminen olisi viisasta”…tällöin veroja voitaisiin luultavimmin laskea. Vallankäyttö sopii itse asiassa aniharvalle,koska se helposti ”turmelee”.
   Sipilä voisi laittaa ihan omaa rahaa sinne alueelle,mutta ei tuoda tänne missään tapauksessa,koska Suomella ei ole rahaa.Eikä turvapaikanhakijoita tarvitse ottaa tänne enää yhtään…lentokoneellakin heitä tänne lennätetään kansan rahoilla.Kertakaikkiaan tämä ”pelleily” on kuvottavaa.Uskottavuus yhteisten asioiden hoidosta Suomessa jo pidemmän aikaa päätöksillä on pyöreä 0.Nk. ”uutisiakaan” ei tule seurattua enää.

 6. Eiköhän rupeisi asutus kelpaamaan kun kertoisi että bussin seuraava määränpää on sitten irak.

  1. Myös bussin ajaminen metsätietä 15km umpikorpeen, jossa hakkuuaukiolla odottaa pino avaamattomia puolijoukkuetelttoja, pari sahaa ja kirvestä sekä tulitikut.
   Kuski suksilla takaisin – valittajat hoitakoot majoituksen itsepalveluna.

 7. Jokaikinen miespuolinen pakoloinen on tullut vain ja ainoastaan ryyppäämään ja nussimaan. Vaikka väkisin. Tottakai vituttaa jos joutuu jonnekin josta on pitkä matka juhlimaan. Luulisi sentään että tuolla on hyvät puitteet sexual emergencyille, lenkkipolun tai syrjäisten puistojen muodossa.

 8. Aivan väärä taktiikka. Siirtoja ei pidä tehdä bussilla vaan kuorma-auton avolavalla. Sinne saa jäädä lakkoilemaankin, ja onhan kuormurissa kippi…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.