Viebäckin bussilakko jatkuu- syyrialaiset haluavat taloihin

12

Viebäckissä sotapakolaisten bussinvaltauslakko jatkuu toista päivää. Syyriasta ja Irakista sotaa ja vainoa paenneet miehet kertovat, että heitä on harhautettu. Miehet luulivat pääsevänsä Sävsjön kuntaan taloihin asumaan, mutta päätyivätkin Nässjön kunnan Viebäckin pikkukylään vanhaan kartanoon.

Lakkokenraali, muuan Syyrian sotaa, vainoa ja kidutusta pakeneva Siras kertoo:

– Me koemme tulleemme harhautetuksi. Luulimme pääsevämme Sävsjöhön, emme tänne.

Sotapakolaiset ovat siis vallanneet kaksi bussia, joissa he ovat pitäneet istumalakkoaan. Bussikuskit ovat kuitenkin (ilkeyttään?) sammuttaneet autojen Webastot eli lämmittimet ja viime yönä ulkona oli yli – 10 astetta pakkasta. Sotapakolaiset ovat vuorotellen käyneet lämmittelemässä sisällä kartanossa. Maahanmuuttoviraston edustajat ovat yrittäneet neuvotella sotapakolaisten kanssa tuloksetta. Miehet kieltäytyvät purkamasta tavaroitaan busseista.

Kyseessä olevat sotapakolaiset ovat saaneet jo oleskeluluvan ja Viebäckin asumus oli vain tilapäinen asumus. Kaikki odottavat kuntapaikkaa, jolloin he saavat myös automaattisesti asunnon siitä kunnasta, jonne heidät osoitetaan.

Poliisi ei aio puuttua asiaan millään tavalla.

Advertisements

21 thoughts on “Viebäckin bussilakko jatkuu- syyrialaiset haluavat taloihin

 1. Monokulttuuriin keskustelun aihetta Kvartista? – ja sopii taustaksi Paavon Ruotsi-jutuillekin : ) :

  ”Integraatio on lisäksi kaksisuuntaista. Koska maahanmuuttajilla on oikeus omaan kieleensä ja kulttuuriinsa, myös vastaanottava yhteiskunta muuttuu maahanmuuton myötä. Ruotsissa integraatiolla tarkoitetaankin koko yhteiskunnan ja kaikkien Ruotsissa asuvien yhteistä haastetta. ”

  ”Usein puhutaan vain maahanmuuttajien integroitumisen onnistumisesta tai epäonnistumisesta. Kuitenkin myös kantaväestön edustajat voivat löytää oman paikkansa monietnisessä ja monikulttuurisessa yhteiskunnassa paremmin tai huonommin.

  ”Ihmisen elämä ei kuitenkaan ole pelkkää työntekoa, eivätkä kaikki maahanmuuttajat pääse helposti varsinkaan pitkäaikaisiin työsuhteisiin. Siksi oman paikkansa löytäminen yhteiskunnassa ja yhdenvertaisuuden käytännön toteutuminen kannattaa ymmärtää laajasti.
  Integraation ulottuvuuksina voidaan pitää esimerkiksi rakenteellista kotoutumista, kulttuurista kotoutumista, vuorovaikutuksellista kotoutumista sekä identifioivaa kotoutumista—.”

  ”Rakenteellisen kotoutumisen tärkeä osa-alue on sijoittuminen työmarkkinoille ja laajemmin yhteiskunnan taloudellisiin rakenteisiin. Rakenteellista integroitumista ovat kuitenkin myös esimerkiksi pääsy erilaisiin koulutusjärjestelmiin ja menestyminen niissä sekä turvalliset ja riittävän väljät asumisolosuhteet. ”

  http://www.kvartti.fi/fi/artikkelit/mita-kotoutuminen#.WE7B12YHVsc.twitter

  1. ”Viime aikoina on alettu kiinnittää enemmän huomiota myös siihen, että maahanmuuttajat eivät kotoudu yksinomaan uuteen asuinmaahan ja yhteiskuntaan, vaan myös paikallisesti.
   Suuri osa arkielämään vaikuttavasta kotoutumisesta onkin ennemmin paikallista kuin kansallista: koulut, työpaikat ja vapaa-ajan viettomahdollisuudet sijaitsevat tietyllä paikkakunnalla.”

   ”Oman paikkansa löytämisen kannalta tämä paikkakuntatasoinen kotoutuminen on usein jopa tärkeämpää kuin monella tapaa abstrakti yhteiskuntaan tai kansakuntaan integroituminen. Lyhin tie suomalaisuuteen voi kulkea koetun helsinkiläisyyden tai turkulaisuuden sekä aktiivisen kaupunkilaiselämän kautta.
   Paikallinen identiteetti saattaa kytkeä yhteen ihmisiä, joiden kansalliset identiteetit ja kulttuuriset käytännöt poikkeavat toisistaan.”

  2. ”Tutkimus englantia puhuvista, ammattitaitoisista irakilaisturvapaikanhakijoista Suomessa”

   Haastateltavien valinta

   ”Osoittautui haasteeksi löytää turvapaikanhakijoiden joukosta sellaisia, jotka osaisivat riittävän hyvin englantia.

   Nyt haastatteluihin osallistui 22 henkilöä, kolme naista ja 19 miestä. Heillä kielitaito riitti englanninkielisiin haastatteluihin, mutta joidenkin kysymysten kohdalla oli vaikeuksia. Näitä kysymyksiä muokattiin yksinkertaisemmiksi ja kysymykset käännettiin myös arabiaksi.

   Turvapaikanhakijoita koskeva julkinen keskustelu on painottanut vahvasti sitä, että heidät pitäisi saada töihin niin pian kuin mahdollista. Haastateltavani sanoivat itsekin, että tämä on heille tärkeintä. Oma vaikutelmani kuitenkin on, ettei se tule olemaan helppoa.
   Kun katsotaan turvapaikanhakijoiden koko joukkoa, yllättävän monet ovat luku- ja kirjoitustaidottomia, vailla koulutusta ja puhuvat vain arabiaa.”

   http://www.kvartti.fi/fi/artikkelit/ensimmaisilla-kohtaamisilla-merkitysta

  3. ”Yksi Helsingin turvallisuuskyselyn keskeisimmistä tehtävistä on selvittää, kuinka yleistä Helsingissä on joutua rikoksen uhriksi.

   Kysymyksiin lähisuhdeväkivallasta, internetissä kiusaamisesta ja seksuaalisesta ehdottelusta sekä seksuaalisuutta loukkaavasta nimittelystä vieraskieliset vastasivat huomattavan usein, ettei asia koske heitä (vastaajaa).
   Tämä selittyy osin sillä, että vieraskielisissä on jonkin verran enemmän miehiä kuin kantaväestön vastaajissa (53 %/47 %). Toinen syy voi olla kulttuurinen; kysytyt asiat on ehkä koettu melko arkaluontoisiksi.”

   http://www.kvartti.fi/fi/artikkelit/vakivalta-ja-vakivallalla-uhkailu-eivat-ole-yleistyneet-helsingissa

   Oma arvio: Matumiehet ovat niitä ahdistelijoita ja suomalaiset miehet eivät ahdistele läheskään yhtä usein mamunaisia…
   – ja mitä lähisuhdeväkivaltaan tulee, niin esim. vaimon kurittaminenhan on Koraanin mukaan täysin sallittua ja joissakin tilanteissa jopa suositeltavaa, että se siitä…

 2. Nämä pitäisi laittaa maksamaan bussikyytinsä itse. Lipulla pääsisi tietyn matkaa ja sitten ulos ja loppumatka kävellen. Jos ei mene ulos, poliisi tulee poistamaan liputta matkustavat. Pientä oveluutta kehiin ja arabikin menee vipuun.

 3. Tapaus osoittaa havainnollisesti, että Ruotsi on vajonnut pääsemättömiin kaksoisstandardiensa kanssa. Kuvitella mitä tahansa aitosvenskiä bussilastillista käyttäytymässä noin, varmuudella dösä tyhjättäisiin voimakeinoin ja syytteet jostakin kaappauksesta tmv.

  Tätä paskaako silmällä pitäen on pohjoismainen hyvinvointi rakennettu.

  Vituttaa hengenvaarallisesti!

 4. Joo joka ukko pihalle ja bussi ajakoon takas ,seiskööt sitten pihalla ,niinkauan kun huvittaa..

 5. Sanokaa niille että kartanoon on piilotettu 5 uutta iphonea ja 50.000 kruunun sossuraha aloitus-paketti. Noin. Homma hoidettu.

 6. No, kyllä routa porsaan kotiin ajaa. Kun on maa jäässä ja kärsä kipeä niin eiköhän kartanokin kelpaa. Ja jos ei kelpaa niin sitten mars takaisin sinne missä kärsällä voi tonkia maata: kotimaahansa.

  Ans kattoo ny kun kaverit muutaman yön viettää tuola kylmässä että kuinka monella on rakkovika tai tulehtunut eturauhanen. Siinä sitten joukolla siemensyöksyillään että saadaan tulehdus laskemaan.

 7. Miten voi olla noin lapsellista ja tyhmää porukkaa?! Jos sitä nyt ollaan SOTAA, VAINOA JA KIDUTUSTA paossa niin miten ihmeessä voidaan kiukutella joka asiasta kuin pikkukakarat! En muista että Balkanin pakolaisten kanssa olisi ollut tätä ongelmaa. Viekääpä muutama pakolaisena tullut kovanaama-jugoslaavi sinne selvittelemään asiaa bussikaappareille…

 8. Palatsia odotettiin, tuli kartano? VMP. Pitäisiköhän mun lähteä sinne kartanonherraksi? Tietysti yhteiskunnan varoilla.

  Hyvä idea sammuttaa Webasto, vielä kartanon ovet yöksi lukkoon, niin tulee.. ei siitä ainakaan mitään hyvää koidu, jos saastaväki asutetaan sisätiloihin.

 9. Pakkohan se webasto on sammuttaa kun akut eivät monta tuntia kestä. Koko yön tyhjäkäynti on vastoin lakia 🙂

 10. Kyynelkaasu kranut dösiin ja ku urpot luikkii ulos ni kuski naamarissa sisään ja ajaa auton turvallisen matkan pähän ja tyhjentää tavarat pihalle. Tuskinpa se kartano enää tuntuu niin huonolta idealta!!

 11. Kumma, etteivät vähemmällä ymmärrä, ettei kukaan oikeasti halua heitä suomeen.

 12. Siis ei olla sokeita vaan nähdään että Eurooppa on velkaa tietylle ryhmälle pakolaisia,heidän mielestään.Se mitä me uskomme ja edustamme kuuluu sylkykuppiin!Tiettyjen ryhmien kanssa intergroituminen on vaan oikeasti utopiaa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.