Esittelyssä turvapaikanhakijoiden Solnan moduuliasunnot

11

Kuvaus Solnan moduuliasunnoista, jossa sotapakolaiset ovat osoitelleet mieltään viikonpäivät. Syynä on tv:n puute, ei ole ilmaista wifiä ja komerot uupuvat huoneista. Moni asunnoton olisi onnellinen päästesään tällaiseen asumukseen, mutta kolmansista maista tulleet ei.

 

Advertisements

6 thoughts on “Esittelyssä turvapaikanhakijoiden Solnan moduuliasunnot

  1. Ei ole mitään järkeä järjestää ”pakolaisille” yhtään mitään kun ei se kuitenkaan kelpaa. Paitsi Grand Hotel tai monen millin kämppä ilmaiseksi… Telttamajoitus kaikille ja parempi satsata rahat ruotsalaisiin lapsiin ja nuoriin. Kuka on vastuussa päiväkotilasten turvallisuudesta? Seksuaalista häirintää tai huumekauppaa hiekkalaatikolla kuten Göteborg-Malmössa?

  2. Kiitos Paavo. On aina mukava kuulla suomalaista teologian ja anatomia luentoa silloin kun oikein hitsaa. Kuten itsekkin käytän vastaavissa tilanteissa. Asiat asiana ja tämä koulu- päiväkoti oli se joka itsellänikin kirvoitti noitumisen sanavalikoiman. Miksi lapset pitää altistaa värivirheelliseen ajatteluun? Eikö lapsia pitäisi suojella ja opettaa heille että erirotuiset ihmiset käyttäytyvät erilailla. Kun kurkkua leikataan auki niin että kaulan puolelta näkyvät hampaat ja henkitorvi on täynnä hyytynyttä verta, se ei ole kristillinen tapa ilmoittaa olevansa asioista eri mieltä. Se on matujen tapa ilmoittaa. Ja juuri tältä pitäisi ihmisen taimia suojella. Ei altistaa.

    Kuinka ruotsalaiset päättäjät kehtaa…

  3. MV kirjoitti, että pakoloiset ovat lakossa Solnassa. Mistähän he ovat lakossa? Jättävät syömättä?

    1. Eivät mene kielikurssille? Itse olen ollut kohta vuoden nälkälakossa, eikä evästä vieläkään tuoda ovelle. Lakkoni on rämädän-tyyppinen, eli mässäilen niin paljon, kuin huvittaa, mutta esitän kärsivää, jos joku iso kiho sattuu paikalle. En myöskään syö, kun nukun. Aika rankkaa.

  4. Tällä alueella asunnot maksavat ostettaessa (nk. ”bostadsrätt”) yleensä 50.000 kr – 85.000 kr per neliö ja siihen tulee vielä monen tonnin vastineet päälle joka kuukausi. Näiden asukkien ”palkka” tulee Ruotsin veronmaksajien kukkarosta ja se on aina poissa joltakin muulta yhteiskunnan alueelta, esim. vanhustenhuollosta, koululaitoksesta, maanpuolustuksesta, infrastruktuurista jne. Joten en kauheasti heti alkaisi ensi”töikseni” valittamaan…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.