Åmålin kunnassa joulujuhlaa miedonnetaan etnisyyksien takia

0

 

Åmålin kunta tiedottaa kotisivuillaan Eteläkoulun joulujuhlan tiimoilta muutamia asioita.

Nimittäin suosittu ruotsalainen joululaulu ”Nu tändas tusen juleljus” (Nyt sytytetään tuhansia joulukynttilöitä), jonka sävelsi Emmy Köhler vuonna 1898, saa pieniä muutoksia. Laulu on myös mukana ruotsalaisessa psalmikirjasessa. Vuonna 2014 Eteläisen koulun henkilökunta päätti muuttaa laulun sanoja siten, että kun alkuperäisessä versiossa lauletaan ”Du stjärna över Betlehem” (Tähti Betlehemin yllä) niin tuo kohta muutettiin ”Du stjärna över alla oss” (Tähti meidän kaikkien yllä).

Koulusta kerrotaan, että tuo kohta tarkoittaa sitä, että tämä erityinen tähti valaisee meitä kaikkia; oppilaita, henkilökuntaa ja huoltajia sekä tietenkin kaikkia maailman ihmisiä. On tärkeää ylläpitää ruotsalaisia traditioita, mutta on myös tärkeää kohottaa katse ja kohdata maailman muutokset, joka on tärkeä tehtävä koulussa ja yhteiskunnassa yleensä.

Edelleen koulun joulujuhlan tiimoilta kerrotaan, että koulun tai päiväkodin on aina arvioitava hyvin tarkkaan voidaanko koulun päätösjuhla pitää kirkossa tai muussa uskonnollisessa tilassa. Tilaisuus pitää muotoilla siten, että kukin lapsi voi osallistua. Vanhempien pitää voida luottaa siihen, että uskonnolliset rituaalit eivät vaikuta lapseen.

Päätösjuhla voi tapahtua kirkossa kunhan sävy pitäytyy traditioissa, juhlassa ja yhteisöllisyydessa eikä tilaisuudessa esitetä uskonnollisia toimia kuten rukouksia, siunauksia tai uskontunnustuksia.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

7 thoughts on “Åmålin kunnassa joulujuhlaa miedonnetaan etnisyyksien takia

 1. Tekijänoikeuksien rikkomista! Ei tekstejä ja melodioita saa muutella miten tahansa. Mitä sanoo STIM joka valvoo oikeuksia?
  0  0
   1. Tykkään myös että lisätään kaksisanaisia huudahduksia, jossa molemmat sanat alkavat A-lla, jokaiseen joululauluun. Siis esimerkiksi ”Hei Kuuraparta, A A!” sekä ”A A! Kulkuset, kulkuset”
    Sanojen Jeesus ja Jumala kohdalla ollaan vaan hiljaa ja osoitellaan etusormella kattoon.
    0    0
 2. Kummarrelkaa vaan islamille, islam ei kumarra muita, vain islamia ja islamila on oma laki, sharia-laki, joka ei tottele muita lakeja.

  Niin Ruotsi, Suomi kuin moni muukin maa kaivaa verta nenästään. Sitä on tulossa, mehän olemma aina vähän jälkijunassa ja kun on tyhmät päättäjät, emme myöskään valtiona opi muiden virheistä. Vaikka suurin osa kansaa haluaisi oppia, mutta ei käy hallitukselle, EU:n, Merkelin juoksupojalle.
  0  0
 3. Ruotsalainen väärentää omia traditioitaan miellyttääkseen muslimia. Dhimmiys ruotsalaisten raukkojen keskuudessa ottaa koko ajan uusia askeleita. Vähitellen muunnellaan kansallisesti tärkeät tapahtumat vieraille hyväksyttäviksi, vieraat eivät muuta mitään omista perinteistään, vaan vaativat koko ajan lisämyönnytyksiä. Ruotsalaiset nöyryyttävät ja halveksivat itse itseään, ihan sääliksi käy.
  0  0
 4. Tähti loistaa Beetlehemin yllä Jeesuksen syntymän merkiksi, ei meidän KAIKKIEN YLLÄ. törkeetä vääristelyä. Raamatun Jumala ei tee kompromissia saatanan palvojien kanssa.
  0  0

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.