Vieraskynä: Monikulttuurisuus lisää vastakkainasettelua

9

Vieraileva kirjoittaja on Suomen Sisun Lapin piiripäällikkö Tuukka Kuru.


 

Turvallisuussektorin räjähdysmäinen laajentuminen on monikulttuuisen yhteiskunnan valitettava lopputulos, josta olen puhunut monta kertaa aikaisemminkin. Viranomaiset tulevat tämänkin iskun jälkeen laajentamaan verkkovalvontaa ja muuta tarkkailua, jotka tulevat koskettamaan samalla tavoin maahanmuuttajia kuin myös monikulttuuria vastustavia ihmisiä.

Olen aiemmin tullut tunnetuksi myös klassisen liberalismin edustajana, ja kannatan edelleen sen perusihanteita. Vapaa yhteiskunta vaatii kuitenkin toimiakseen korkean luottamuksen yhteisön, jossa jokaista ihmistä ei tarvitse jatkuvasti erikseen valvoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhteisön sisäisten ristiriitojen tulee olla sen verran pieniä, että niiden selvittely ei johda taisteluun julkisesta tilasta.

Monikulttuurinen yhteiskunta synnyttää yksilöiden ja ryhmien normaalien ristiriitojen lisäksi vielä yhden tason lisää, jota voidaan kutsua etniseksi komponentiksi. Tämä komponentti on kompromissien ja sovittelun näkökulmasta kaikista vaikein, sillä syntyperään, kulttuuriin ja rotuun perustavana sen vaikutus ihmisen identiteettiin on kaikista suurin. Neuvottelulle ei löydy mitään sijaa, koska ihmisryhmien välillä on enemmän erottavia kuin yhdistäviä ominaisuuksia.

Koheesion menettänyt yhteiskunta ei siten voi perustua enää luottamukselle, eli oletukselle siitä että ihmiset eivät keppostele keskenään. Monikulttuurinen yhteiskunta on pikemminkin virkavallan ylläpitämää väkinäistä yhteiseloa, jossa eri ihmisryhmät pakotetaan rangaistuksen pelolla elämään toistensa seurassa.

Sisäisen luottamuksen menettänyt yhteiskunta toimii käytännössä kuin poliisivaltio. Kaikkien oikeuksia pitää rajoittaa, jotteivät ihmiset pääsisi toteuttamaan itseänsä vapaasti. Monikulttuurinen yhteiskunta kun ei tarjoa sille enää mitään mahdollisuuksia.

Tuukka Kuru

Advertisements

11 thoughts on “Vieraskynä: Monikulttuurisuus lisää vastakkainasettelua

 1. Ällllllllllläääääääääääähy äkbäääääääääääääääääär sanoo:

  Hyvä kirjoitus! Varmaankin maahanmuuttokriitikoiden jahti kiristyy jo ihan pikapuolin, kun ne 50 vihapuhepoliisia saadaan koulutetuksi – tosin taitaa olla maahanmuutto- ja islam -kriitikoita Suomessakin jo niin paljon, että viranomaiset tarvitsevat kohta kokonaisen vankileirien saariston kaikille väärinajattelijoille…
  – kaikille niille, jotka eivät suostu esim. tunnustamaan islamia rauhanuskonnoksi…

  Ja ylipäätään turvallisuus tulee vaarantumaan vielä monin tavoin, aivan konkreettisestikin – eivät lapset tai naiset voi jonkin ajan päästä enää liikkua vapaasti, jos maan annetaan islamisoitua. Feministienkin sietäisi ajatella asiaa, mutta islamin lumoissa kun ovat, niin eivät siihen kykene.

  1. Ällllllllllläääääääääääähy äkbäääääääääääääääääär sanoo:

   No-go -alueita ja muita gettoja halutaan aivan väkisin Suomeenkin, kun on se niin monikulttuurista ja suuren maailman menoa ja meininkiä…
   – ettei edes haittaa, vaikka etenkin kantaväestön naiset ja lapset sekä vanhukset ottavat sitten hiukan osumaa, esim. raiskausten ja ryöstöjen uhreina…
   – ja esim. sosiaali- ja muut menot räjähtävät käsiin, kun tietyt ryhmät eivät integroidu…

   Ja ties kuinka suuren mediahuomion Suomi saa – jonkun ääri-islamilaisen terrori-iskunkin kautta – siinä jäävät markkinointikampanjat jalkoihin, kun Suomi kohoaa otsikoihin siksi omaksi 15 minuutikseen…
   – torillako tavataan sittenkin?????

   Suomalaisten pitää nyt esim. kaikissa vaaleissa – ensinnäkin ryhtyä äänestämään ja sitten katsoa tarkkaan sitä, että ketä äänestävät – tosin vaikeaa se on muutosta saada, mutta jos voi edes jarruttaa…
   – jotenkin kuitenkin luulen, että muualla Euroopassa kurssi muuttuu aiemmin ja Suomi seuraa perässä; siis toivottavasti muutos on parempaan ja ennen kaikkea järkevämpään suuntaan!
   – no Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamatokin…

   1. ”Suomalaisten pitää nyt esim. kaikissa vaaleissa – ensinnäkin ryhtyä äänestämään ja sitten katsoa tarkkaan sitä, että ketä äänestävät – tosin vaikeaa se on muutosta saada, mutta jos voi edes jarruttaa…”
    Luotan tuohon hyvin paljon. Mitä nyt tuttuja tunnen niin monille seuraavien vaalien ehdokkaiden tärkein kriteeri on selkeä maahanmuuttovastaisuus. Voisi Tajukangaskin liittyä meidän joukkoon, eikä jättää äänestämättä niinkuin uhkasi 😀

   2. Kuntavaleissa – Hesassa ainakin – on tämän vireillä olevan ääri-islamistisen suurmoskeijan rakentamisen estäminen yksi konkreettinen tavoite ja toivottavasti aihe nouseekin esille!

    Maahanmuuttokriitikoille sopii yhdeksi vaaliteemaksikin…

 2. ” Monikulttuurinen yhteiskunta on pikemminkin virkavallan ylläpitämää väkinäistä yhteiseloa, jossa eri ihmisryhmät pakotetaan rangaistuksen pelolla elämään toistensa seurassa”

  Niinpä. Suojakilven takana olevan ihmisen kanssa on vaikea elää tasa-arvoista elämää joten ennemmin tämä systeemi erottaa kuin yhdistää ja ihmiset muuttavat oman ryhmänsä alueille.
  Ennenvanhaan kunnioitus piti ansaita ja kun se oli ansaittu niin kaveri pääsi joukkoon. Lainvoimalla pakottaminen ei toimi.

 3. Monikulttuurinen Jugoslavia oli juuri sellainen kommunistinen unelma ilman luottamusta. Vuonna -76 kaikki oli länsimaalaiselle tosi edullista ja Belgradissa vanhat ihmiset leikkivät liukuportaissa ym. merkillistä titoilua. Rannikolla oli tietysti siistiä mutta melko tylsää meininkiä iltaisin.

  Kun diktatuuri hajosi niin sotahan oli selviö, se siitä monikulttuurisuudesta.

 4. Tuukalta hyvä analyysi. Täydentäisin sita vain lyhyesti. Juuri tämän ”etnisen komponentin” takia ovat maailmaan syntyneet kansallisvaltiot. Ja kääntäen, kansallisvaltioiden menestys perustuu arvomaailmaltaan yhtenäisiin populaatioihin, joita ei ole hajottamassa ”etninen komponetti”.

  Edellisestä seuraa, yhtenäinen populaatio menestyy, koska sisäiset hajottavat voimat ovat minimaalisia.
  Monikulttuurinen populaatio menestyy huonommin koska merkittävä osa resursseista kuluu sisäiseen kitkaan. Luottamuspula aiheuttaa merkittävää tuotannon laskua.

 5. Hyvä! Sellaista tärkeää avaintietoutta, joka täytyisi jakaa kansalaisille jo koulun ala-asteella.Yhteiskuntarauha säilyy todella vain luottamuksen olosuhteissa. Jokaisen kansan täytyy kyetä rakentumaan tapojensa, uskonnon, arvostustensa ja taloutensa suhteen itsenäisesti, vaikka sitten toisten erilaisten kansojen avustuksella. Tämä tarpeeton,idealistinen (paljolti kansainvälisproletaristinen) tyhjää täynnä oleva hegemonia saa aikaan poliisivaltion (neuvostoliitto). Me tiedämme kuinka siinä kävi, mutta se ei vain ole kaikille vielä selvinnyt, valitettavasti. Hyvää Joulua Kaikille!

 6. Jo aikojen alussa maille asetetiin rajat ja niihin kansat ja rodut. Nyt olemme saaneet tuta mihin se on johtanut, kun tätä järjestystä ei ole noudatettu. Vielä 1960-luvulla oli pöyristyttävää avioitua erirotuisen ihmisen kanssa, varsinkin USA:ssa se oli mahdottomuus . Tätä mieltä olen tänäkin päivänä vaikka en ole todellakaan rasisti saati natsi, sillä minulle kaikki rodut on Luojan luomia, mutta pysyköön niiden valtionrajojen sisällä mitä heille aikoinaan Luoja viisaudessaan osoitti. Hyvää ja rauhallista joulua kaikille rotuun ja uskontoon katsomatta !

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.