Ronneby katastrofin partaalla- 200 oppilasta jättitappelussa

12

kuvakaappaus-2016-12-22-18-40-32

 

Etelä- Ruotsissa Blekingessä Ronnebyn pikkukylässä koettiin tänään todellinen monikulttuurinen koulun päättäjäisjuhla. Kahden eri koulun oppilaat äityivät kunnon joukkotappeluun, johon poliisin arvion mukaan otti osaa 100- 200 nuorukaista.

Poliisi sai hälytyksen klo 11.25 aikaan kun koulun henkilökunta katsoi, että se ei pysty enää pitämään tilannetta hallinnassaan. Kahden koulun oppilaat- Snäckebackin koulusta ja Knut Hahnin koulusta- olivat kerääntyneet Knut Hahnin koulun välittömään läheisyyteen, jossa muutaman kymmenen hengen alkutappelu äityi lopulta jopa kahden sadan hengen painiksi. Koulutoimenjohtaja Ronny Mattson kertoo, että vaikea sanoa paljonko oppilaita osallistui tilanteeseen, mutta luku voi olla jopa 200.

Tilanne oli siinä mielessä vaarallinen, että lähin poliisipartio oli tapahtumahetkellä Karlskronassa noin 20 km päässä ja sillä kesti 20 minuuttia saapua paikalle. Lopulta paikalle tuli kymmeniä partioita ja vajaan tunnin tappelun jälkeen poliisi sai tilanteen haltuun.

Muutamia nuorukaisia kuskattiin sairaalaan, mutta vammojen kerrotaan oleva ei- niin- kovin- vakavia.

Mistä on kyse?

Ronneby on pieni noin 12 000 asukkaan kaupunki. mutta se on todellinen monikulttuurinen pöhinäkattila. Kylässä on useita vastaanottokeskuksia. Aspan kurssikeskus, Ronnebyn merileirintäalue, kolme opiskelija-asuntolaa, entinen vanhainkoti Tallet. Tämän lisäksi muutama sotalasten asumisyksikkö. Kylään on muuttanut siis muutaman vuoden aikana ainakin pari tuhatta sotapakolaista.

Nyt koulun pihalla käyty tappelu oli jonkinlainen vallanottoyritys. Kyseessä oli sekoitus palestiinalaiset vastaan syyrialaiset, Pohjois- Afrikan mestaruus marokkolaiset vastaan somalit, arabit vastaan afgaanit jne. Mukana oli nuoria, aikuisia ja kaikkea siltä väliltä.  Tapahtumien tiimoilta kylällä kuohuu. Poliisi joutui laittamaan vartion molempiin sotalasten asumisyksiköihin ja aikuistenkin vastaanottokeskuksia pidetään silmällä, sillä tilanne on räjähdysherkkä.

Ronnebyn joulusta tulee monikulttuurinen.

Sydöstran

 

 

 

Poliisi on täystyöllistetty rauhoittelemaan näiden vastaanottokeskusten riitoja. Käytännössä poliisin kaikki aika menee sotapakolaisten ojentamiseen. Mutta sitäkin mielenkiintoisempi seikka on se, että pikkukylässä on täystoiminen uusruotsalaisten mafia, joka kiristää yrittäjiä. Mafian johtajina on kaksi palestiinalaista veljestä, jotka ovat värvänneet joukkoihinsa joutilaita nuoria uusruotsalaisia, joiden toimeenkuvaan kuuluu rikkoa yrittäjien kiinteisöjen ikkunoita, jos he eivät ole maksaneet veljeksille suojelurahaa. 

Muuan yrittäjä kertoo:

– Minulla oli aiemmin yritys, jonka toiminnan ohessa opin tuntemaan veljekset. He pitävät silmällä yrittäjiä ja jos huomaavat, että tämä on jollain tapaa heikko, he iskevät helppoon kohteeseen. Kun esimerkiksi uusi paikka avataan he menevät vaatimaan muutaman tuhannen suojelurahaa. Jos omistaja sanoo ei, seuraavan yönä paikka rikotaan palasiksi.

Veljekset ovat siis turvapaikanhakijoita, jotka eivät ole saaneet henkilötunnusta Ruotsista. Veljekset perheineen ovat eräänlaisia ruotsalaisen yhteiskunnan kuppaamisen symboleja. Heitä ei saada häädettyä maasta eikä heille voida mitään. He ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana hakeneet useaan otteeseen turvapaikkaa. Joka kerta kielteinen päätös ja joka kerta uusi hakemus sisään.

Tilanne on ollut muutamaan kerran todella vaarallinen. Muuan (hänkin uusruotsalainen) yrittäjä sai kylkeen kymmenien senttien viiltohaavan ja yrityksen ikkunat rikottiin kun hän kieltäytyi antamasta rahaa mafioosoille.

Expressen

 

 

Ronneby on siis todellinen kauhujen kylä, epäonnistuneen monikulttuurisuuden ilmentymä. Vanhemmat siirtävät lapsiaan sitä mukaa kun mahdollista pois mainituista kouluista tai muuttavat paikkakunnalta. Kunta on käytännössä jollain tapaa… miehitetty on väärä sana, mutta jotain sinne päin. Se on ei- kenenkään maata, josta jokainen täyspäinen haluaa muuttaa pois.

Kyläläiset pitävät parhaillaan mielenosoitusta väkivaltaa vastaan. Ronnebyn torille on kokoontunut muutama sata kyllästynyttä paikallista. Kyseessä on siis eräänlainen #peli poikki- mielenosoitus. Väkivallan on loputtava ja kylään on saatavat rauha. On vaikea sanoa olisivatko rasmuslaiset kyläläisten puolella?

 

Advertisements

22 thoughts on “Ronneby katastrofin partaalla- 200 oppilasta jättitappelussa

 1. Suomenkin tulevaisuus, jos maahanmuuttopolitiikkamme jatkuu samana!

  Tosin rasmuksen väki kyllä varmaan kuolaa tuota tekstiä lukiessaan, eivät millään malttaisi odottaa, kun käy niin kateeksi tuota ylenpalttisen rikkauden määrää…

  1. Lisää vaan muslimeja,sillä se tauti paranee millä on tullutkin.

   Tuosmosen kansan saa survoakki muslimien paskaan ,joka
   ei edes yritä pitää puoliaan.

 2. Rajat ja ovet ja ikkunat ja rahapussin nyörit kiinni. Siinä on se ratkaisu. Plus PP = potku perseeseen.

 3. Elikä tuola on jo niin paljon muslimeja että ne ovat radikalisoituneet. Hyvä. Nyt siis tapellaan enää vallasta, että kenenkä islam saa vallan tuossa kylässä.

  Katsokaa tarkkaan. Kun muslimeja tulee riittävästi, alkahavat ne järjestää torikokouksia ja siitä ei ole pitkä matka vallankaappauksen yritykseen.

  On mukava nähdä josko tämän vuoden joulunpyhinä palaa yli 2000 ajoneuvoa. Normaalisti palaa ”vain” 1000-1200. Mutta nyt ovat muslimit radikalisoituneet ja se tarkoittaa sitä että nyt tapahtuu.

 4. Muutako palokunta ruiskuttamaan kylmää vettä päälle ,ehkä rauhottuvat ,jos vielä tappelevat ja varmaan tappelevatkin..

 5. Vittuako ne torille kokoontuu kun leikit on jo ohi. Huomenna on päivä uusi ja Ruotsalaiset voivat myös itse ottaa osaa pihaleikkeihin.

 6. Surullista miettiä millainen joulu Ruotsissa tulee olemaan vuonna 2016. Kaikkea muuta kuin mitä se oli 1950-luvulla…tai vielä 1980-luvulla ennen kuin monikultti oli yhteiskunnan päätavoite.
  – Tulevat sukupolvet tulevat tuomitsemaan Palmen kavereineen.

 7. Suomalaiset siirtolaiset antoivat ruotsalaisille liian hyvän kuvan siitä miten asiat hoituvat ja kotoutuminen onnistuu.

 8. Olihan varmasti kaikki jouluinen karsittu pois – eikä kai vaan hyvää joulua toivotettu? :

  ”Etelä- Ruotsissa Blekingessä Ronnebyn pikkukylässä koettiin tänään todellinen monikulttuurinen koulun päättäjäisjuhla.”

  Nimittäin muslimioppineet kampanjoivat kovin joulun viettoa vastaan!
  – muutamissa maltillisemmissa arabimuslimimaissahan, joissa on kristittyjä, niin jotkut muslimitkin hankkivat esim. joulukoristeita, vaikkeivat varsinaisesti joulua vietäkään…

  ”Lebanese-Born Cleric Abu Musaab Wajdi Akkar: Saying ”Merry Christmas” Is Worse than Fornication, Alcohol, or Killing Someone”

  https://www.memri.org/reports/editors-picks-memri-tv-archives-clips-christmas-and-new-years

  Ja muuten aika mielenkiintoinen artikkeli jouluun ja sen väitettyyn pakanalliseen alkuperään liittyen:

  ”Onko joulu sittenkin alunperin kristillinen juhla?”

  ”Tähän vuodenaikaan suomalaiset mitä luultavimmin kohtaavat väitteen, että joulukuun 25. päivä on kristillisen joulun sijaan alunperin pakanallinen juhla. Keskitalven juhla, jonka kristinusko on omaksunut itselleen antiikin uskonnoista houkutellakseen lisää jäseniä kirkkoon. Onko väite tosi?”

  http://www.areiopagi.fi/2013/12/onko-joulu-sittenkin-alunperin-kristillinen-juhla/

  1. Tuo Berliinin autokuski oli muuten saattanut ihan oikeastikin suivaantua joulun vietosta – kun kerran erilaiset islamilaiset konservatiivit itse jouluakin vastaan saarnaavat…

 9. Myrkyn joit Ruotsi ja mahassa vääntää pahemman kerran. Kannattaa varmaan miettiä muuteman kerran ennenkuin nauttii suvakkien tarjoamaa taikajuomaa.

 10. Ei pitäis naurattaa mutta naurattaa. Tässä Paavon hienosti kirjoittamassa kolumnissa/pakinassa on kyl kaikki ainekset kohdallaan. Mahtais vituttaa ihan suunnattomasti asustella tuolla, mutta kun ei asu niin väkisinkin vetää naaman hymyyn. Voi helvetti mitä pelleilyä. Vain sosialistit kykenevät tähän.

 11. Totuuden korvaaminen unelmalla on niin yleiseurooppalainen ilmiö, ettei jaksa enää edes hämmästyttää.

  Se on tietysti huolestuttavampaa, että poliisikin on pakotettu valehtelemaan omalle kansalleen.

  Kuinka Suomessa luullaan onnistuttavan monikulttuurisuudessa, kun meitä viisaammat kansat kuten britit, ranskalaiset ja sakut eivät ole onnistuneet siinä 400 vuodessa?

  – Ahvenanmaalaiset eivät suvaitse suomalaisia eivätkä halua puhua tai oppia suomen kieltä.
- Rantaruotsalaiset eivät suvaitse suomen kielen opetusta omille lapsille omissa kouluissaan.
- 1946 Sodan jälkeen ”outoa kieltä puhuvia” siirto Karjalaisia ei otettu millään ruotsinkielisille alueille.
- Amerikan alkuperäis asukkaat intiaanit on suljettu reservaatteihin levittämästä Tomahawk-kulttuuriaan.
- Jugoslavia oli Titon väkipakolla yhdistetty kokoelma riitaisia balkanilaisia kansoja.
- Suomalainen ravikansa ei ole 500 vuodessa omaksunut minkäänlaista työkulttuuria.
- Tynnyrisavolainen ei 40v. aikana integroidu Sevettijärven kantaväestöön.
- Virolainen ei tule toimeen venäläisen kanssa 4 sukupolven jälkeen.
- Ranskankieliset hakevat itsenäisyyttä ja autonomiaa Kanadassa
- Arabit ja juutalaiset ovat tapelleet jo yli 2000 vuotta.
- Shiiat tappelee sunnien kanssa kaikkialla lähi-idässä.
- Torinolainen ei tee kauppaa Sisilialaisen kanssa.
- Katalonia ja Baskimaa haluaa eroon Espanjasta.
- Belgian Flaami ei puhu Valloonille.
- Kypros on jaettu kahtia.
- Kokonaiset valtiot hajoavat kahtia esim. Etiopia ja Sudan

  Youtubelta löytyy helposti David Cameronin ja Angela Merkelin lausunnot ”We have utterly failed in multiculturalism”

  Monikulttuurisuus toimii ainoastaan kukkahattusetien ja – tätien päässä ja niiden jotka hyötyvät sen ympärille kyhätyistä järjettömyyksistä ja vastaanotto ym. Muista busineksista
  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=806432114443054696&postID=1373024983277868204

  Huntingtonin mukaan maailma on monikulttuurinen, mutta jonkin suuren kulttuurin sisällä oleva valtio ei sen sijaan voi olla monikulttuurinen. Tällöin maalla ei olisi omaa historiaa eikä kulttuurista selkärankaa, vaan se muodostuisi näiden suurten kulttuurien pirstaleisista osista.

  Hän kirjoittaa mm. oman maansa (USA) monikulttuurisuusongelmista: ”1900-luvun lopulla molemmat amerikkalaisen identiteetin osat (länsim. kulttuurin perintö ja uskollisuuden lupaus) ovat joutuneet pienen mutta vaikutusvaltaisen älymystön edustajien ja lehtimiesten joukon keskitetyn ja jatkuvan hyökkäyksen kohteeksi.

  Monikulttuurisuuden nimissä he ovat hyökänneet sen kimppuun, että Yhdysvallat identifioituu länsimaiseen kulttuuriin, kieltäneet yhteisen amerikkalaisen kulttuurin olemassaolon ja ajaneet rodullisia, etnisiä ja muita kansallista kulttuuria pienempiä identiteettejä ja ryhmityksiä”.

  1. Monikultti voi jossain määrin toimia, mutta silloin ehtona on se että eri väestöryhmät ovat riittävän samanlaisia keskenään, esim suomalaiset ja virolaiset. Virolaiset ovat geneettisesti hyvin lähellä suomalaisia.

   Esim täällä Helsingissä minulla on virolaisista vain hyvää sanottavaa, ja kadulla kulkiessa virolaista ja suomalaista ei ulkonäön perusteella edes erota toisistaan. Vaikka virolaiset ovat erittäin hyvin Suomeen sopeutuvia, kannatan silti ajatusta että ensisijaisesti yritysten tulisi palkata suomalainen sen sijaan että toisimme Virosta Suomeen halpatyövoimaa.

 12. Hämmästyin positiivisesti, kun edes Uusi Suomi uutisoi tästä mellakasta. Yleensähän suomalaiset mediat vaikenevat kaikista ongelmista mitä naapurimaamme uudet kansalaiset saavat aikaiseksi. No, se tosin on todettavat ettei Uuden Suomen uutisessa mainita mitään että kyseessä oli uusruotsalaisten aikaansaama tapahtuma.

 13. Eipä sillä ole mitään tekemistä oikean monikulttuurisuuden kanssa että roudataan maahan pelkkiä kehitysmaalaisia muslimeja. Monokulttuurin tuomista se on. Sitten väitetään että ne on ihan samanlaisia kuin mekin ja osa kansasta uskoo ja saa maksaa siitä kalliisti kun eivät osaa varoa. Nämä kehitysmaamuslimit ovat hyvin pitkälle länsimaisen ihmisen vastakohta. Juuri mitään yhteistä ei ole.

  Diversity divides – unity unites

 14. Kirjoitat hyvin ja elävästi. Saanko antaa yhden oikeinkirjoitusohjeen? Se liittyy väliviivan ja ajatusviivan käyttöön.

  Yleensä nämä ovat eri mittaisia viivoja (ajatusviiva on pidempi), mutta netissä mennään käytännön syistä usein yhdellä ja samalla viivalla.

  Kirjoitusohjeet silti. 1) Väliviiva: Yhdyssanoissa, kuten Pohjois-Afrikka, Itä-Ruotsi, 14-vuotias, ei tule välilyöntejä kummallekaan puolelle. Tästä on kuitenkin yksi poikkeus. Jos etuosa koostuu useammista erillisistä sanoista, esim. Dagens Nyheter -sanomalehti, tulee välilyönti ennen yhdysviivaa. Mutta Expressen-lehti menee siis kuten mikä tahansa yhdyssana.

  Missään yhteydessä ei yhteen yhdyssanaan voi tulla usein käyttämääsi muotoa ”14- vuotias”. Tällainen ratkaisu on mahdollinen vain yhteyksissä ”14- tai 15-vuotias”, joissa yhdistetään kaksi yhdyssanaa niin, että jälkiosa (vuotias) mainitaan vain jälkimmäisessä. Saman voisi kirjoittaa näinkin: 14-vuotias tai 15-vuotias. Tällöin ei siis mitään ylimääräisiä välilyöntejä.

  Ajatusviivan käyttö taas menee näin: Suurtappelu Ronnebyssä – mukana jopa 200 nuorta. Välilyönti siis molemmin puolin ajatusviivaa (joka oikeasti on siis väliviivaa pidempi).

  Tästä poikkeaa vain käytäntö, jossa ajatusviiva on merkkaamassa sitaatin alkua:

  – Emme ole ennen kokeneet tällaista, poliisi toteaa. Nämä sinulla on oikein.

 15. Mitä väliä sillä on jos tappavat kaikki toisensa? Yllyttäkää ja järjestäkää stadionille rättipäiden tappelukilpa jossa viimeinen elossa oleva saa ilmaisen lentolipun Irakkiin palkinnoksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.