Trelleborg leikkaa vanhuksilta- antaa uusruotsalaisille

11

100_5199

 

Trelleborgin kaupungissa katsotaan avoimin mielin tulevaisuuteen ja asioita priorisoidaan sen mukaan. Kaupunki aikoo säästää nyt kolmisen miljoonaa kruunua ja tarjoaa Östergårin dementiavanhuksille illalliseksi puuroa ja kermaviiliä jauhelihakastikkeen ja pippuripihvin sijaan.

Siri Martinssonin tytär Alvina kertoo, että esimerkiksi eilen vanhuksille tarjoiltiin riisipuuroa kera mehukiisselin sekä puolikas leivänpala. (Hönökaka- joka on rieskamainen, mutta paksumpi leipä)

– Äitini on aina tykännyt hyvästä ruuasta ja hänen suurin pelko on ollut, että joutuessaan sairaalaan hän joutuisi syömään pelkkää puuroa.

Östergårdenissa tarjoillaan illalliseksi siis puuroa kerran pari viikossa ja ei- puuropäivinä tarjoillaan kermaviiliä (filmjölk, joka on eräänlainen kermaviilin ja maustamattoman jogurtin välimuoto) ja päälle kanelia ja sokeria. Joskus juustokakku, joskus makkaraa ja leipää.

Vanhukset syövät puuronsa ja kermaviilinsä, sillä he kuuluvat siihen sukupolveen, joka arvostaa ruokaa ja siitä ei valiteta.

SVT

Trelleborg on edistyksellinen kaupunki, sillä se lanseerasi kesällä kunnallisen takuuvuokran uusruotsalaisille. Jos uusruotsalainen itse hankkii asunnon itselleen, kunta maksaa takuuvuokran. Edelleen Trelleborgissa on edistyksellinen ohjelma uusruotsalaisten kotouttamiseksi:

Muuttaessaan Trelleborgiin saa uusruotsalainen kahdeksi ensimmäiseksi vuodeksi korvauksen, joka kattaa ruuan, asunnon ja ylipäätään tärkeät elämään kuuluvat asiat.

Trelleborgin kaupunki

Advertisements

18 thoughts on “Trelleborg leikkaa vanhuksilta- antaa uusruotsalaisille

 1. Näille seitsemännen vuosisadan sisäsiittoisille sivistymättömille lukutaidottomille barbaari vuohennu$$ijoille ei ole tilaa Euroopassa, menkööt takaisin mistä tulivat paimentamaan vuohiaan.

 2. Muistakaa, että meillä ei ole yhtään varaa naureskella ruotsalaisten tyhmyydelle, tulemme perässä hyvää vauhtia.

  1. Meidän olisi nyt ryhdyttävä kapinaan tätä kehitystä vastaan. Miettikää, että kaikki me vanhenemme, millainen vanhuus meillä on edessä, jos tämä hallitus saa vielä jatkaa tuhojaa ja seuraavakin hallitus on samaa kuraa? Nyt on aika äänestää pieni vaihtoehtopuolueita ja nostaa niitä valtaan. Itse etsin kaikista tiukimmin turvapaikan hakijoihin suhtautuvan ehdokkaan jo kuntavaaleissa. Pitää myös olla sellainen, että vetää ihan kaikessa kotiin päin ja haluaa euroeroa, kannattaa fixitiä ym. Nyt taitaa olla aika näille ajatuksille ja tässä piilee mahdollisuus nyt vallanvaihtoon. Toki nykyhallitus jättää seuraavalle aikamoisen paskaläjän selviteltäväksi, mutta kun saamme kansan puhaltamaan yhteen hiileen, niin tämä kahtiajakautumisen kehitys tyhmiin maailmanhalaajiin, joilla ei ole mnkäänsortin ymmärryst taloudesta ja kansallismielisiin, jotka tajuavat miten yhteiskunta toimiin, voisi loppua. Yritykset karkaavat maailmalle, osaaminen karkaa maailmalle, miksi? KOSKA YRITTÄMINEN SUOMESSA ON TEHTY MAHDOTTOMAKSI JA BYROKRATIA UUVUTTAA JO ALKUMETREILLÄ!

 3. Ikävä sanoa ,mutta sitä saa mitä tilaa.Ei pidä valittaa ,kun äänestyskopissa on aikoinaan äänestetty punavihreitä ja massamaahanmuuttoa.Vieläkään ei ole rajat kiinni.Ruotsi on uponnut.

 4. Ne vanhat rasistit kuolevat kohta joka tapauksessa. Syökööt odotellessaan vaikka vesivelliä kunhan raketti-insinööreille tarjoillaan parasta

 5. Niinhän se on jo ollutkin Suomessa ,pienistä eläkkeistä on leikattu ja taas leikataan ,ens vuonna…

 6. Kyllä, tulemme suomessa hyvää vauhtia perässä ja ne jotka asian nostavat esille tai purnaavat ovat väärinajattelijoita, jotka vaiennetaan valtiojohdon taholta.

 7. Ei ihme jos monet vanhukset ovat aliravittuja koska ruoka ei sisällä tarpeeksi ravintoaineita eli proteiinia, vitamiineja, mineraaleja jne. Pelkällä pullalla ja leivällä ei kukaan pärjää, sairastumisalttius kasvaa, kaatumisriski kasvaa, luut murtuvat, haavat eivät parane, dementia iskee jne. Ihmiset kuvittelevat aina ”Ei se säästäminen minun kohdalleni osu, kyllä minusta pidetään huolta”. Tietäisivätpä vaan! Ne joilla on tosissaan varaa eivät tarvitse kunnallisia palveluita jotka monta kertaa todellakin ovet low budget, paitsi asiakkaalle.

  75000 ihmistä Ruotsissa näkee nälkää!!! http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23924464.ab

  Kertokaa se Puuro-Ahmedille ja tädille joka heitteli ruokaa jätesäkkiin. Vaikka mitäpä ne siitä välittää.

 8. Suomen vokeissa tarjoillaan viisi ateriaa päivässä – ja kovin on laatuun panostettu valistusten jälkeen…

 9. Trelleborg oli mukava kaupunki 20 vuotta sitten.. Noin voi varmasti sanoa monesta muustakin Ruotsalaisesta pikkukaupungista. Järkyttävää miten koko maan voi pilata noinkin nopeasti. Heja Sverige, REKORD igen! Ruotsi menee kohta konkurssiin, turistitkaan eivät enää mene Ruotsiin vaikka siellä on koko maa täynnä jänniä apinoita valmiina syötettäväksi. Me tulemme tulevaisuudessa näkemään kantaruotsalaisten muuttoaallon Suomeen, rannikkoseuduille missä Ruotsin kielellä pärjää. Saas nähdä ärähtääkö Soini sitten..pakkoruotsi kouluissa on tunnetusti se suurin Suomeen kohdistuva uhka, hurjaa vauhtia lisääntyvät rikolliset sossuneekerit ei niinkään.

  1. Osaatko sanoa kannattaako Ruotsiin mennä vielä turistina? Tukholmassa oon tietysti jo käynyt(Onko olemassa suomalaista joka ei olisi käynyt Tukholmassa 🙂 ? ), mutta muu osa Ruotsista vielä koluamatta. Asun Helsingissä, joten ne Ruotsin kaupungit, mihin pääsee suht helposti lentämällä voisivat kiinnostaa, esim Malmö, Göteborg ja Uumaja. Oon miettinyt että kannattaako niihin mennä, jos ne ovat jo kaameita matuleirejä..

   Nyt Ruotsissa kannattaisi vielä käydä ennen kuin maa muuttuu Jugoslaviaksi.

   1. Mene sinä omalla riskillä vaan, minä en enää ikinä sinne mene. Jokainen taplaa tyylillään! Suurkaupungit kaikki samaa multikulttuuripaskaa, jossain metsissä voisi varmaan vielä löytyä palanen vanhaa Sverige:ä, jossa kuunnellaan Eddie Meduzaa turpa täynnä nuuskaa. Mutta kerros mitä tarkoittaa ”Nyt Ruotsissa kannattaisi vielä käydä”? Eikä varmana kannata sanon minä.

    1. Ruotsissa Tukholman keskusta on vielä suht matu-vapaata aluetta, joten mietin että päteekö sama näihin muihin isoihin kaupunkeihin…. Työpaikalla eräs oli käynyt Göteborgissa ja Malmössä noin 10v sitten ja mainitsi että ovat hienoja kaupunkeja, mutta mietin että ovatko enää? Jos ovat täynnä matuja niin en aio mennä. Esim Uumaja on melko pieni paikka ja riittävän pohjoisessa, joten se saattaa olla säästynyt monikultilta.

     ”Mutta kerros mitä tarkoittaa ”Nyt Ruotsissa kannattaisi vielä käydä”?”
     – Ruotsi ei ole vielä täysin tuhottu, 10v päästä Ruotsi on täysi helvetti. Nyt elämme viimeisiä aikoja, jolloin Ruotsista on vielä joitain rippeitä jäljellä.
     Onko blogin ylläpitäjällä näkymyksiä kannnattaako Malmöön, Göteborgiin tai Uumajaan enää mennä 🙂 ?

   2. Tukholman keskusta ja Gamla Stan ovat OK päiväsaikaan mutta ilta-aikaan pitää olla tarkkana eikä kannata pyöriä kännissä. Ei lompakkoa jne takataskuun vaan kaikki tavarat pitää kätkeä etupuolelle. Varkaita on paljon. Väentungoksia pitää välttää ja aina katsoa valmiiksi pakotiet koska kemu saattaa yllättää ppp-llä eli puukko, pyssy, pommi.

 10. No puuro syötetään tietenkin niille, joiden mielestä se ei ole paskaa. Ja syömätöntä puuroahan nyt piisaa sattuneesta syystä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.