Norrlandissa syödään joulukinkkua tuplasti enemmän kuin Skoonessa

11

Tiesitkö, että Etelä- Ruotsissa Malmössa syödään jouluna vähiten kinkkua kun taas eniten sitä popsitaan Pohjois- Ruotsissa. Norrlandissa kinkkua syödään tuplasti enemmän henkilöä kohti kuin Malmössa tai Tukholmassa.

Ruotsin Lihayhdistyksen toimitusjohtaja kertoo:

– On vaikea sanoa mistä asia johtuu, mutta luultavasti kyse on siitä, että skoonelaisilla on muut ruuat joulupöydässä ja Tukholmassa ja Malmössa asuu enemmän muslimeja. Mutta voi olla myös kyse siitä, että pohjoisessa vanhat perinteet pitävät enemmän sijaansa.

Advertisements

3 thoughts on “Norrlandissa syödään joulukinkkua tuplasti enemmän kuin Skoonessa

  1. Vai ei lihayhdistyksen toimitusjohtajakaan tiedä mistä moinen voisi johtua. No, osaakohan lihayhdistyksen toimitusjohtaja katsoa paljonko sitä lampaanlihaa kuluu per asukas samoilla seuduilla ja sitten miettiä mahdollisia syitä uudelleen.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.