Husbyn keskustan liikkeet sulkevat ovensa rikosaallon takia

11
1050625-665x
Salam Kurdan puodin seinän läpi ajettiin pakettiautolla.

Tukholman Husbyn maahanmuuttajavoittoisen kaupunginosan kulissit romahtavat yksi kerrallaan. Tällä kertaa Husbyn keskustan liikkeet sulkevat ovensa toistaiseksi protestina aluetta kohdanneesta rikosaallosta, ja toisaalta poliisille, joka ei tee asialle mitään. Salam Kurda, joka pyörittää pientä elintarvikekauppaa, kohtasi maanantain vastaisena yönä ns. smash and grab – keikan. Hänen liikkeensä seinän läpi ajettiin pakettiautolla.

– Suljemme liikkeemme protestiksi. Haluamme, että poliisit ja politiikot tekevät asialle jotain ja alkavat vähän niinkuin suojelemaan kansalaisiaan ja yrittäjiä.

– Me joudumme koko ajan erilaisten rikosten kohteeksi. Poliisi ei tee yhtään mitään vaan kertoo vain, että ei ole resursseja, ja että alue ei kuulu prioriteeteissä ykkösalueisiin. Meillä ei ole mitään suojaa, ei tällaisella alueella voi harjoittaa enää elinkeinoa.

Viikon sisällä on tehty useita tällaisia suurivahinkoisia murtoja, joissa raskaalla kalustolla ajetaan kauhankuormaajilla tai pakettiautoilla kiinteistöjen seinistä läpi ja sen jälkeen varastetaan mitä saaliiksi satutaan saamaan. Kiinteistöjen vahingot ovat usein suurempia kuin itse saaliin arvo.

Husbyn keskustan yrittäjät, joihin kuuluu noin 25 eri alan yritystä; kauppoja, kioskeja, terveysasema, apteekki jne pitävät liikkeensä toistaiseksi kiinni tästä päivästä klo 13.oo alkaen.

– Emme voi enää odottaa, jotain on nyt tehtävä. Muuten alkaa porukkaa kuolemaan, sanoo Salam Kurda.

Mitti

#meillä on unelma

Advertisements

20 thoughts on “Husbyn keskustan liikkeet sulkevat ovensa rikosaallon takia

 1. Ihanaa monikulttuuria naapurissa – niin ihanaa, ettei Suomen valtamedia siitä hiisku…

  1. Itseasiassa tänään oli molemmissa iltapäivälehdissä aika huomiota herättävä juttu Ruotsin tiettyjen kaupunkien maahanmuuttajalähiöiden ongelmista. Tosin huomioni kiinnittyi heti siihen, että jutussa mainituista poliiseista toinen oli nimeltään Hanif Azizi – kaikki kunnia hänelle, mutta selkeästi juuri hänen mainitseminen jutussa on taas sitä tuttua agendaa, jossa maahanmuuttajista täytyy aivan väkisin löytää hyviäkin esimerkkejä tällaisen perin järisyttävän ongelman uutisoinnin yhteyteen. Ihan kuin Ruotsin poliiseista ei löytyisi heittämällä kahta kantasvenssonia juttuun.

   Kyllä tällaisen paskan on avattava suomalaisten silmät. Ihmisoikeudet eivät voi ajaa tällaisten asioiden edelle. Rikollisesta aineksesta on kertakaikkiaan päästävä eroon. Sellaisille ei pidä mitään kansalaisuuksia myöntää ja jos näyttää siltä, ettei toisen tai kolmannenkaan polven ihmisistä kasva kunnollisia aikuisia, niin onhan sitten lopetettava aivan täysin ulkomaalaisten asuttaminen maahan. Siitä tietysti kärsivät ne, jotka olisivat kunnollisia, mutta emme voi tehdä omasta maastamme paskamaata heidän takiaan.

   1. Iltapäivälehtien pintaraapaisun tasolle ne jäävät kuitenkin, niitä ei saa kommentoida, eivätkä ne herätä julkista keskustelua.

    Suomessa ei suostuta keskustelemaan Ruotsin tilanteesta – vaikka se on tällä menolla meidänkin tulevaisuutemme, sillä Itä-Hesa, Varissuot yms. ovat jo nyt keskuudessamme ja jo kymmenen vuoden päästä tilanne voi olla aika hurja täälläkin…

  1. Ei nyt sentään, mutta ehkä 2027. Ikävä kyllä tämä Pöpilän hallituskausi on viimeinen toivo tiukentaa maahanmuutto- ja sosiaaliturvapolitiikkaa sekä ottaa käyttöön aito rajavalvonta Ruotsin rajalla. Muuten 2019 persut ottaa murskatappion, vihervasemmisto nousee valtaan ja sitten kaikki turvapaikkaturistit otetaan avosylin vastaan.

 2. Tuon Twitter -tilin omistaja, julkkiskitaristi ja erään suosikkilaulajan puoliso on muuten todella kovan luokan kukkahattusetä – ja on niin tiiviisti punavihreässä kuplassa kuin olla ja voi! Riittäisi kaiketi jo yksinkin ruodittavaksi stereotyyppisenä joukkonsa edustajana esim. Monokulttuuriinkin – ja samoin muutamat muutkin vastaavat… :

  ”Slunga-Poutsalo: ”perussuomalaisten mielestä perustuslain on ensisijaisesti turvattava suomalaisten oikeudet”. Kammottava ajatus, @persut .”

  Yksi alkavan vuoden 2017 haasteita tulee olemaan miten juhlia satavuotiasta itsenäisyyttä ja samalla torjua ääripatriotismia.

  Haluan innovoida aktivistisuusrannekkeen, joka hälyttäisi heti kun kantaja passivoituu tai ummistaa silmänsä epäoikeudenmukaisuuden edessä.

  Amerikassa puhutaan tällä hetkellä siitä ketkä taiteilijat suostuvat esiintymään Trumpin virkaanastujaisissa. Suurin osa ei halua.

  Argumentti ”elämä on pyhä” ei tarkoita mitään. Eutanasian vastustaja voi esim. surutta lähettää pakolaisen varmaan kuolemaan kotimaahansa.

  https://twitter.com/JacquesBoissons

  1. Ja Rasmukseenkin liittyen, niin jonkun suvakkien oman palkintogaalan tulokset selvillä!!!!!

   Eikös tämä Chrisu ole Rasmuksen vakkareita? :

   ”Yeah! Christian Thibault #liikkukaa receives one Global Family Awards for long-time activism against #racism. @ihmisoikeus congratulates!”

   Sotapakolaisille tunteja tarjonnut ja useita ns. rasistien mielenilmauksiakin herättänyt projekti palkittiin myös:
   ”Tapanilan Erän karatejaosto sai juuri #KanSu #liikkukaa #sportsforall #rasmus palkinnon työstään rasismia vastaan. @ihmisoikeus onnittelee!”

   https://twitter.com/KaariMattila

   1. ”Toisenlaisiakin mielipiteitä löytyy. Kuntosalilla käyvä vanhempi mies toteaa, että liikunnan järjestäminen on ok, mutta laji olisi voinut olla toinen.

    Rajat kiinni liikkeen -mielenosoittajien mukaan karaten opettaminen on ”lähitaistelukoulutusta”, jota ei pitäisi järjestää veronmaksajien rahoilla.

    – Turvapaikanhakijat ovat riskiryhmä. He tulevat väkivaltaiselta alueelta, jossa naisen asema on heikko, perustelee liikkeen aktivisti, espoolainen Henna K.”

    http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/372421-tapanilan-karatekohu-uusi-mielenosoitus-tulossa-asukkaat-kypsyivat

 3. Asiat eivät valitettavasti tule muuttumaan, ei vaikka kuinka monta rekkaa ajetaan ihmisjoukkoon, vaikka kuinka monta kaupunginosaa gettoutuu. Länsi-euroopan kantaväestö on jakautunut kahtia, poliittiset puolueet ovat pitkälle monikulttuurisuuden puolella, poliittinen vaikuttaminen on käytännössä mahdotonta. Se mitä nyt tapahtuu pienessä mittakaavassa, tapahtuu tulevaisuudessa isossa mittakaavassa. Eri kulttuuritaustasta tulevat ihmiset muodostavat omia alueita, mahdollisesti soditaan.
  Eurooppa ei voi välttyä tuholta. Johtajat ovat uhranneet kansat oman ahneuden, typeryyden ja salaisten sopimusten vuoksi. Eri lopputulemat ovat toki mahdollisia, mutta mikään niistä ei ole lohdullinen. Jokaisen tulisi laatia jonkinlainen selviytymissuunnitelma.

  1. Tässä on nimenomaan sota köyhien ja rikkaiden välillä. Monikulttuuri on sotaa Euroopan köyhiä valkoisia kohtaan. Suurinosa monikulttuurin uhreiksi joutuvista ovat köyhiä tavallisia duunareita ja monikulttuuria kannattavat kaikkein kiihkeimmin hyväosaiset joidenka suhtautuminen köyhiin on erittäin halveksiva.

 4. ”…jotain on nyt tehtävä. Muuten alkaa porukkaa kuolemaan, sanoo Salam Kurda.”

  Nyt tuumaustauko, kun on noin lupaava vaihtoehto tarjolla!

  1. Antaa vaan niiden hoitaa toinen toisensa ja siksi ehkä on parempikin, että tulijat sullotaan ghettoutumaan samoille alueille. Ovat pois muiden silmistä, en kannata tulijoiden sekoittamista ympäriinsä. Toiseksi jo yksikin rikollinen voi sotkea alueen rauhan. Olen kokenut kerran, kun kunta osti silloisesta talostamme asunnon ja sijoitti siihen huume/väkivaltarikollisen. Alkoi huumejengin ramppaaminen talossa ja kellarimurrot, ym. ennen rauhallisella alueella. Lapset pelkäsivät, niitä ei voinut yksin päästää ulos. No saatiin se lopulta häädetyä.

 5. Eikös ole hienoa miten maahantunkeutujat arvostavat toisiaan ja kohtelevat toisiaan kunnioittavasti? Upea kulttuuri tuo ”otan mitä haluan”. Rupusakkien aatelia.

 6. Multikultti on rikkaus.
  Multikultti on voimavara.
  Ja Katainen ja muut ”elitistit” kavereineen epäilemättä myös tienaa sillä.

 7. Allahille auto taitaa olla pakkomielle. Tarkoitan siis sitä, että pienet autot hän poltattaa ja isoilla ajetaan väkijoukkoon taikka kaupan seinästä sisään. Parasta vaan hankkia kameleita sinne Swedustaniin.

 8. Onko tämä sitä äärettömän valtaisaa rikkautta, mitä meidänkin päättäjämme,joiden palkat ja kustannukset maksamme poskettoman korkeilla veroilla ja nämä päättäjät halunnevat tätä samaa rikkautta meille, jonka me maksamme korkeilla veroillamme??? tai no…..Suomen verorahat vissiin enää riitä, mutta otetaanko velkaa tähän” rikkauteen” ja annetaanko velan vastineeksi metsiämme ja pohjavesivarojamme.
  Luoja meitä varjelkoon .

 9. Eikö nämä yrittäjäparat ymmärrä tilannetta. Valta on vaihtunut. Heidän on käännyttävä uuden hallitsijan puoleen saadakseen suojelua. Suojelun hinta on vero. So what. Tuo uusi suojeluvero on luultavasti paljon pienempi kun ny(l)kyinen.

  Yrittäjän on elettävä. Elämän on jatkuttava.

 10. Mistä ihmeestä niitä kauhakuormaajia ja sun muita raskaita koneita aina löytyy joka rötökseen? Ei kai ne niitä mistään monenkymmenen kilometrin päästä hae? Koneisiin heti pakolliseksi sellaiset lukot ettei niihin pääse ja ettei niitä saa mikään IQ-kemuttaja käyntiin. Miksi ei ole tehty/tehdä asialle mitään? Olen sitä ihmetellyt jo usean vuoden.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.