Sigtuna osti miljoonatalon perheettömille sotamiehille

12

kuvakaappaus-2016-12-28-00-08-58

 

Sigtunahem on Sigtunan kunnan omistama vuokra- asuntoyhtiö, joka harjoittaa asuntojen vuokraamista- omien sanojensa mukaan- eettisin perustein. Yhtiö omistaa ja isännöi 4 700 huoneistoa Sigtunan kunnassa. Juuri tällä hetkellä yhtiöllä on vapaana yksi kaksio. Asuntojono on vuosien pituinen ja oleskeluluvan saaneet sotapakolaiset pääsevät aina jonon ohi.

Nyt yhtiö osti 125 neliön kaksikerroksisen omakotitalon Arenbergan omakotitaloalueelta. Kiinteistössä on erikseen kymmenien neliöiden patio leppoisiin kesäiltoihin. Kiinteistön hinta oli 4 250 000 kruunua (457 000 euroa).

Taloon pääsee asumaan perheettömiä sotapakolaismiehiä kolmansista maista, jotka ovat saaneet oleskeluluvan. Taloon mahtuu 6- 7 miestä. Talon on tarkoitus olla eräänlainen transit- asunto siihen asti, kunnes Sigtunan kunta löytää kullekin sotapakolaiselle oman huoneiston.

 

kuvakaappaus-2016-12-28-00-20-09
Leppoisia kesäpäiviä talon nurtsilla kera vadelmalimpparin.

 

Mielenkiintoinen piirre asuntokaupassa oli se, että muut ostajaehdokkaat sanovat, että talo myytiin selvään ylihintaan, kun ottaa huomioon, että se tarvii tiettyjä kunnostustöitä. Viimeisellä tarjouskierroksella kerrotaan olleen mukana yksityishenkilö ja Sigtunahem, joka lopulta tarjosi talosta tuon 2,5 miljoonaa, johon yksityisellä ei ollut rahkeita.

Kunnanjohtaja Ulf Bergh ei kuitenkaan usko, että kyseessä olisi ollut tahallinen hintojen hilaaminen ylös. Yhtäkaikki kunnanjohtaja kertoo, että Sigtuna joutuu kevään mittaan ostamaan lisää useita asuntoja, sillä kuntaan tulee 157 uutta asukasta, ts. sotapakolaista. Ja vapaita asuntoja oli siis yksi.

Sigtunalaiset veronmaksajat taas voivat jo nyt totutella veivaamaan herätyskelloa hieman aiemmaksi.

UNT

Advertisements

11 thoughts on “Sigtuna osti miljoonatalon perheettömille sotamiehille

 1. Vieressä olevien kiinteistöjen arvon luulisi nyt laskevan. Vaan miten ruotsalainen ajattelee, jättääkö ostamatta vierestä?

 2. Viivat väärin: ”Sigtunahem on Sigtunan kunnan omistama vuokra- asuntoyhtiö, joka harjoittaa asuntojen vuokraamista- omien sanojensa mukaan- eettisin perustein.”

  Viivat oikein: ”Sigtunahem on Sigtunan kunnan omistama vuokra-asuntoyhtiö, joka harjoittaa asuntojen vuokraamista – omien sanojensa mukaan – eettisin perustein.”

  Tuohon erottelin väliviivat ja ajatusviivat myös pituuden mukaan. Kannattaa opetella tämä viiva-asia, koska sinulla on muuten hyvälaatuista tekstiä. Kuten huomaat, sinulla on usein näitä otsikoissasi:

  1) Suomen tulijamäärä 2016 noin 5500 henkeä- kansakunta rikastuu
  Pitäisi olla: Suomen tulijamäärä 2016 noin 5500 henkeä – kansakunta rikastuu

  2) Muslimit hyvin vaateliaita taas joulun alla- eivät halua joulun toivotuksia
  Pitäisi olla: Muslimit hyvin vaateliaita taas joulun alla – eivät halua joulun toivotuksia

  Näin otsikoitiin muutama tunti sitten Ilta-Sanomissa: ”Iso yllätys Pikkuleijonien MM-lohkossa – Suomen tie muuttui kimurantimmaksi”

  Huomaatko? Yhdyssana, jotka vaatii yhdysviivan, yhteen sillä viivalla! Muuten se ei olisi yhdyssana, sillä viiva yhdistää sanat: MM-lohkossa. Ajatusviiva taas on erotettu välilyönnillä molemmin puolin. Koska sinulla on molempia tapauksia otsikoissasi, niin kokeilepa laittaa oikein. Muita virheitä niissä ei ole. Ottavat siksi silmään.

  Ruotsin kielessä tämä näkyy menevän samoin. Tässä klikkiotsikko Expressenistä: ”20-åringens lugn –
  häktas för morden”

  Yhdysviiva siis yhdistää (20-åringens), ajatusviiva taas antaa ajatukselle tilaa, siksi välilyönti sen molemmille puolille.

  Tsemppiä!

  1. Yllä on hyvin tiivistettynä itseänikin Paavon tekstissä häirinneet horjahdukset viivojen ja niitä ympäröivien sanavälien kanssa.

   Tyhjentävä selvitys löytyy tämän linkin takaa:
   https://www.cs.tut.fi/~jKorpela/kielenopas/index.html

   Ja sieltä erityisesti luvut yhdysviivan ja ajatusmerkin käytöstä. Hyvää juttua ei kannata pilata helpoilla virheillä.

 3. Hienoa. Noita olen pähkäillyt monesti, mutta milläs muistat, kun enemseiskan luokkaa? 1. esimerkkisi ollut todella hakusessa, sillä arvelin tuossa tarvittavan viivoja, mutta kömpelösti pilkuilla koittanut pi muunlaisia työkäluja käsitellyt sen 20 vuotta? Kielioppi unohtuu kivasti, joskaan ei se vahva puoli koulussakaan ollut, ehkä mennä, kun en vaan tajua.

  Suht kansantajuisesti vieläpä selitetty. Onhan netissä tuo ”kielipoliisi”, mutten niistä jorinoista ota sen Erkinkään avulla selkoa.

  Köyhdyttää kivasti itseilmaisua, kun ei osaa kirjoittaa kunnolla.

 4. R:ltä hyvä kommentti myös minulle. Asia jota pitää itsestään selvyytenä ei sitä täysin olekkaan.

  Itse tekstin asiaan voisi kommentoida Kummelin tapaan ”ei ole Liisa ole suihkussa” ”Voi perkele…”. Kyllä taas pistettiin ruotsalaisia veronmaksajia ja ihan ilman rasvaa.

 5. Kivan näköinen vanha puutalo. Toivottavasti siellä ei ole tulisijoja, kuolevat vielä häkään tai polttavat koko rakennuksen.

 6. Viivat väärin Rlläkin!
  Viivat väärin: ”Sigtunahem on Sigtunan kunnan omistama vuokra- asuntoyhtiö, joka harjoittaa asuntojen vuokraamista- omien sanojensa mukaan- eettisin perustein.”

  Viivat edelleenkin väärin: ”Sigtunahem on Sigtunan kunnan omistama vuokra-asuntoyhtiö, joka harjoittaa asuntojen vuokraamista – omien sanojensa mukaan – eettisin perustein.”

  Viivat vihdoinkin oikein: ”Sigtunahem on Sigtunan kunnan omistama vuokra-asuntoyhtiö joka harjoittaa asuntojen vuokraamista- omien sanojensa mukaan- eettisin perustein.”

 7. Tällainen toiminta tarkoittaa, että ruotsalaisilla on entistä vaIkeampaa kilpailla asunnoista vaikka maksaisivat ihan omilla rahoillaan tai pankkilainalla. Ei kantis verovaroilla pelaaville kunnan virkamiehille tässä pelissä pärjää, ei sitten mitenkään. Kunnan asuntoihin ruotsalaisilla ei ole ollut asiaa enää vuosikausiin, mutta nyt vaikeutetaan asunnon hankintaa yksityiseltäkin sektorilta. Tästä varoiteltiin kun pakkolaki matujen asuttamisesta tuli voimaan, mutta ”oikeamieliset” viittasivat kintaalla kuten aina. Jos invaasio saavuttaa jälleen vuoden 2015 mittasuhteet, tulevat kunnat ostamaan valtaosan yksityisestä asuntotuotannosta, maksoi mitä maksoi koska laki niin määrää.

 8. Ei edes tuo kelpaisi vihaiselle Mahmoudille http://www.friatider.se/hoppl-st-mahmoud-r-arg-p-sverige-trodde-han-skulle-f-eget-hus-och-flickv-n
  Eikös Ruotsi jo tajua että tunkeutujat VAATIVAT OMIA TALOJA sekä NAISIA, nostamatta sormeakaan. Ei tänne mitään keittiöitä jakamaan olla tultu saatana! Minä jumalauta istuin kumiveneessä yli kaksi tuntia ja junamatkakin oli pitkä ja tylsä, talot ja huorat tänne niinku olis jo! Voisiko joku ystävällisesti tehdä semmoisen YouTube-Reaction videon jossa ensin annetaan Mahmoudille kouraan se jokakuukautinen antelias REFUGEE-SALARY, leveä hymy varmasti leviää naamalle kun kovan duunikuukauden jälkeen saa ansaittua discofyrkkaa..Sitten näytetään se läjä seteleitä minkä talo maksaa, sekä se määrä seteleitä joita työnteolla Mahmoudin älyllä ja koulutuksella saa. Sitten kerrotaan kuinka monta vuotta talon maksamiseen menee. Mahmoudin loppuelämä ei siihen edes riitä. Kun Mahmoud saa jälleen henkeä ja pystyy ehkä jopa asioita hahmottelemaan niin voidaan kertoa että auto ja ruoka ja alkoholi ja discoilu ym muu eläminen maksaa yhtä paljon, ellei enemmän. Voiko yksikään muslimi ymmärtää tämän asian? Vai ovatko kaikki muslimit niin yksinkertaisia että luulevat ilmaisia taloja pulpahtavan sinne sun tänne? Toivon heille kaikille pitkää ripulikuolemaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.