Mainokset

Värmdössä 8:n vuoden asuntojono- paitsi uusruotsalaisille

kuvakaappaus-2016-12-28-02-30-29

 

Myös Tukholman itänaapurissa saaristokunta Värmdössä ovat asuntoasiat poissa tolaltaan. Nimittäin kantaruotsalaisen on käytännössä mahdotonta saada kunnallista vuokra- asuntoa. Tällä hetkellä asuntojono on kahdeksan vuotta. (8 vuotta)

Edelleen kerrotaan, että edes luvatut asunnot eivät mene jonossa oleville kantaruotsalaisille. Hakemukset Värmdöasuntoihin ovat kuitenkin vähentyneet. Tämän arvellaan johtuvat siitä, että yhä useampi joutuu hakemaan asuntoa Tukholmasta.

Muuan 72- vuotias Viveca Melander on ollut asuntojonossa 14 vuotta. Edelleenkään hän ei ole saanut asuntoa Värmdöstä.

– Olen saanut yhden tarjouksen asunnosta viisi vuotta sitten, mutta sanoin sille ei kiitos, koska siinä joutui kapuamaan useita rappusia ylös ja etsin asuntoa maatasosta, koska olen ollut lonkkaleikkauksessa.

Melander soittaa asuntotoimistoon usein, mutta se ei auta mitään.

– Asuntotoimistosta sanotaan vain, että asuntoja ei yksinkertaisesti ole. Värmdöhön kuitenkin rakennetaan paljon, mutta vaikuttaa, että nämä asunnot menevät muille. Luultavasti kuolen ennenkuin saan asunnon.

Värmdön asuntojonossa on reilu 4 300 henkeä kun asuntoja on vajaa 200.

NVP

bostadsko-jf-2

Viveca Melander asuu kesämökillään odottaessa vuokra- asuntoa.

 

 

Värmdössä siis priorisoidaan kuten muuallakin Ruotsissa. Nimittäin samaan aikaan kunnan nettisivuilla kerrotaan:

”Kunta etsii asuntoja juuri- maahan- tulleille,

Vuoden 2017 aikana Värmdön kunta toivottaa tervetulleeksi 216 uusruotsalaista värmdöläistä. Kunta etsii nyt yksityishenkilöitä, jotka haluavat vuokrata asunnon tai osan asunnosta uusruotsalaiselle. 

Oletko kiinnostunut toisista kulttuureista tai haluat näyttää kuinka Ruotsissa eletään?

Asunnon vuokraaminen on helppoa Värmdön kunnalle, joka vuokraa asunnon edelleen uusruotsalaisille värmdöläisille. Saat lisäksi oman kontaktihenkilön kunnalta, joka vastaa kysymyksiin uusruotsalaisen integraatioprosessista.”

Värmdön kunta

Mainokset

11 Comments on Värmdössä 8:n vuoden asuntojono- paitsi uusruotsalaisille

 1. Kiinnostunut toisista kulttuureista?? ”Toisista´” niin!!!!!!!! ELI 100 PROS VARMUUDELLA ÄHLÄMIYDESTÄ, kas siinäpä sitä ”kulttuuria”.

  Tykkää

 2. Matu tietää miten Ruotsissa eletään. Ei ne muuten sinne torakkalauman lailla vaeltaisi. Ilmaista pillua ja rahaa. Naapurissa ammutaan ja koko ghetto on muutenkin roudattu Irakista paikan päälle. Enää hiekka puuttuu.

  Tykkää

 3. jasska // 28/12/2016 13:16 // Vastaus

  Hei Paavo! Miksi et ole lainkaan uutisoinut murhasta, jonka tekijöinä oli sinun ystäviäsi natsijärjestö Vastarintalliikkeen jäseniä ja joista yksi oli ruotsinsuomalainen? http://aktuelltfokus.se/aktuellt-fokus-avslojar-transsexuella-madeleine-delbom-mordades-av-nazister/

  Tykkää

  • Jos olisit tutkinut hiukan taustoja niin olisit huomannut, että Vastarintaliikkeellä ei ole mitään tekemistä kyseisen murhan kanssa. Tekijät eivät kuuluneet Vastarintaliikkeeseen eikä heillä ole koskaan ollut mitään tekemistä järjestön kanssa.

   Rikoksella ei ollut mitään poliittisia motiiveja eikä sitä ole yhtään missään yhdistetty Vastarintaliikkeesen – paitsi tuossa Aktuell Focuksessa, joka keksii kaikenlaisia natsijuttuja omasta päästä.

   Tykkää

 4. Ruotsihan voisi rakentaa joka kaupungin keskustaan supermoskeija-pilvenpiirtäjiä. Alakerroksessa olisi uimahalli ja raiskaustilat, kellarissa halal-teurastamo ja aseiden jakelupiste. Kerrokset 2-5 olisivat pyllistelytiloja, ja loput kerrokset (70-80) olisivat ilmaisia luksuslukaaleja noin 8.000 kieliopiskelijamuslimille. Vaatimuksena on osata sanat: rasist, socialbyrå, knulla sekä jävla hora viimeistään 25 opiskeluvuoden jälkeen. Katolla olisi hieno terassi jossa muutama homoille ja tottelemattomille naisille tarkoitettu alasheittotasanne. Ehkä jopa homokatapultti, ettei puppelipojat osu alhaalla oleviin uusiin autoihin.

  Tykkää

 5. Onko jono jono vai ei? // 28/12/2016 14:20 // Vastaus

  Mistä saa esille niiden henkilöiden nimet jotka ovat saaneet asunnon ja katsoa miten pitkään he ovat sitä jonottaneet? Pitäähän asunnonvälityksessä olla sellainen läpinäkyvyys eli transparenssi että kansalaiset voivat tarkistaa toimiiko systeemi oikeudenmukaisesti. Monella on esim. aikuisia lapsia jotka haluaisivat muuttaa kotoaan jo pois mutta silti jäädä omaan kuntaan asumaan koska kaikki kaverit ja harrastukset ovat siellä. Monella on myös työpaikka kunnassa. Kuka on vienyt heiltä asunnot nenän edestä moneksi vuodeksi, kukaties lopullisesti? Sopii vain kysyä. Voin kyllä arvata. Rakennetaanko kaikki uudet asunnot maahanmuuttajille ja ”sossu” maksaa vuokrat ja muut kulut maailman tappiin asti? Jos ei ”kaikki” niin kuinka mobta? Värmdössä on meinaan rakennettu todella paljon, esim. pelkästään keskuspaikalle Gustavsbergiin tulee 2300 uutta asuntoa. Kuka saa ja kuka maksaa?

  Tykkää

 6. Ruotsissa etnomasokistisella hävyttömyydellä ei ole mitään rajaa.

  Tykkää

 7. Mörkö // 28/12/2016 18:40 // Vastaus

  Rakennusfirmoina häärivät (ja suuret rahat käärivät) ainakin Värmdö Bostader AB, Stena Fastigheter, Riksbyggen, SKB. Värmdön kunta laskee että vuoteen 2035 mennessä rakennetaan 4000 uutta asuntoa ja saadaan 10000 uutta asukasta eli 25% nousu nykyiseen verrattuna. Moni asukas pelkää mitä tämä tulee merkitsemään käytännössä kun jo nyt ovat asiat niin ja näin eli tiet tukossa, koulut perseellään jne.
  http://www.varmdo.se/byggaboochmiljo/kommunensplanarbete/gustavsbergsprojektet/projektetsdelomraden.4.12d3b98d13f7ba71e5a1527.html

  Gustavsbergin suomalaisilla on varmaan mielipiteitä tulevaisuudesta: https://mitti.se/nyheter/onneksi-olkoon-suomi/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: