Helsingin KÄO: Torniainen ei aiheuttanut Karttusen kuolemaa

9

Jesse Torniasen tapaus sai tänään päätöksen käräjäoikeudessa. Helsingin käo tuomitsi Torniaisen törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden vankeusrangaistukseen. Sen sijaan kuolemantuottamus- syyte hylättiin. Oikeuden mukaan törkeällä pahoinpitelyllä ja uhrin menehtymisellä ei ollut rikollisoikeudellista syy- yhteyttä.

– Karttunen ei ole asianmukaisesti sitoutunut hoitoon, vaan hän on oma-aloitteisesti vastoin lääkäreiden suositusta lopettanut osastohoidon, poistunut sairaalasta sekä käyttänyt välittömästi hoitojakson jälkeen ja todennäköisesti myös sen aikana päihteitä sekä lääkkeitä, joita hänelle ei oltu määrätty lääkärien toimesta.

– Käräjäoikeus pitää mahdollisena, että Karttusen omalla myötävaikuttamisella on ollut merkittävä vaikutus siihen, että Karttusen aivovamma on pahentunut ja johtanut Karttusen menehtymiseen, oikeus kirjoittaa.

Lisäksi syyttäjän koventamisperuste rasistisen motiivin takia hylättiin. Syyttäjä siis vaati, että Torniaisen tekemä teko, joka kohdistui kantasuomalaiseen, oli rasistinen.

Torniainen odottaa tuomion täytäntööpanoa vapaalta, mutta luultavasti asia eteneen vielä hovioikeuteen ainakin syyttäjän osalta.

Advertisements

13 thoughts on “Helsingin KÄO: Torniainen ei aiheuttanut Karttusen kuolemaa

 1. Olisihan se ehkä voinut olla rasistinen hyökkäys, mutta kenkälankki unohtui Karttusen naamasta. Huolimatonta syyttäjältä. Kyllä oikeustieteellisessä luultavasti nyttemmin pidetään kurssi suvaitsevaiston tunteisiin vetoamisesta nykyään.

  Yhtä kaikki, valvontavideon perusteella Torniainen harkitsi hyypiön kimppuun käymistä alle 0,5 sekuntia. Todella lyhyt pinna tai Torniainen tunsi Karttusen jo aiemmin. Jos itse näen tuon porukan jossakin, luulenpa että kadun toisella puolella on sattumalta juuri jotakin hyvin kiinnostavaa ja minun on aivan pakko vaihtaa puolta, varmuuden vuoksi.

   1. Juu ei rasismia tuosta kyllä voi löytää mitenkään, vaikka sitäkin suvaitsevaisto esitti – ja etenkin kun uhri oli ns. arjalaisemman tai skandinaavisemman näköinenkin kuin tämä uusnatsitekijä ja kun molemmat olivat kuitenkin suomalaisia…
    – ja rasismi on nimenomaan rotuvihaa!

    Karmea potkuhan tuo oli silti, mikä videoltakin näkyi ja erittäin ikävä kuolemantapaus, eikä törkeää pahoinpitelyä ole syytä puolustella – ja kun oli tuota entisyyttäkin tekijällä, joten se jo kertoo omaa tarinaansa. Omaisille tuollainen kuolema on aina kova paikka, eikä uhria ole syytä haukkua turhanpäiväisesti!
    Ilmeisesti tekijä sai sellaisen tuomion kuin kuka tahansa muukin olisi saanut?
    Lain edessä kaikkia olisikin kohdeltava jo periaatteellisesti samoin – ja siksi viharikoksiakaan ei saa käyttää liian lepsusti tai eri ryhmiä kohdella eri tavoin – valitettavasti silloin, kun esim. tiettyjä mamuja on mukana, niin niin kyllä Suomessa nykyisin tehdään. Ja rikkaillahan on aina omat lait…

    Uusnatsit ovat oman kansallissosialistisen natsi-ideologiansa vallassa niin kuin minkä tahansa muunkin voimakkaan ideologian edustajat, kuten esim. islamistit. Ei heille kannata mennä uhoilemaan, puhumattakaan sylkemään – sillä se ei ole oikea keino yrittää vaikuttaa näihin ihmisiin.

    Uusnatseja joutuivat välttelemään kyllä tavalliset kantiksetkin -90-luvulla – itse asiassa vaikuttaa siltä, että suurin osa uusnatseista käyttäytyy nykyisin paremmin ja toivottavasti pitäytyvätkin siinä.
    En kuitenkaan missään nimessä kannata kansallissosialismia ja sen leviämistä, koska pidän sitä yhtä vahingollisena kuin mitä tahansa muuta ääriaatetta.
    Islamisaation ja hallitsemattoman maahanmuuton vastustaminen on oman maahanmuuttokritiikkini kärki.

 2. Joo,voidaan myös ajatella että jos herkkä runopoika olisi malttanut pitää turpansa kiinni ja olla sylkemättä koko jupakkaa ei olisi päässyt syntymään,vähän jossittelua…
  Tuomiosta voisi mun puolesta vähentää ainakin vuosi.

  1. En tajua tuota uhrin ylenpalttista mollaustakaan, vaikken kyllä mitään sylkemistäkään kannata, yhtään ketään kohtaan, etenkin kun reaktio voi olla mitä tahansa…
   Kauheaahan tuo on vanhemmille oma poikansa haudata – oli jollain päihdeongelmia tai ei.
   Suhteellisen nuorikin oli vielä, joten elämä olisi voinut muuttua parempaan.

   Ja oliko uhri peräti ruotsinsuomalainen paluumuuttajajakin – niin onhan myös tiedossa, miten Ruotsin anarkistit ja antifasistit ovat vieläkin rajumpia ja sen puolen harjoittama huono käytös ja jopa väkivalta siellä yleisesti paljon Suomea hyväksytympää, niin tuskin sekään on voinut olla vaikuttamatta…
   Itsekin kyllä vastustan kansallissosialismia, mutta en silti hyväksy laittomuuksia natsejaan kohtaan. Toki anarkistien ajamat aatteet ovat mielestäni kammottavia myös.
   Tosin ei ole uhri enää täällä kertomassa omista aatteistaan, eikä voi puolustaa itseään mitenkään.

   Ja sitä paitsi Ruotsissa on rasismia suomalaisiakin kohtaan, joten moni ruotsinsuomalainen kaveeraa myös ns. matujenkin kanssa ja kun niin moni ruotsinsuomalainen nainenkin tekee lapsia nimenomaan mamujen kanssa, mistä heitä sitten kyllä pilkataankin – mutta toisaalta moni näistä lapsista on hyvin suomalainen hyvää suomen kielen taitoa myöten – ja etenkin jos eivät ole mitään muslimeja.
   Toki suurin osa ja etenkin vanhemmista ruotsinsuomalaisista – taitaa kuitenkin olla pikemminkin kauhistunut Ruotsin nykyisestä maahanmuuttopolitiikasta ja tilanteesta.

   1. Sairaalan toimintakin vaikuttaa huonolta, koska sairas ihminen, joka tuskin kykeni tajuamaan tilanteen vaarallisuutta päästettiin kotiin!

    Tosin liekö sitten terveydenhuollossakaan tarpeeksi keinoja tällaisiin tilanteisiin…

  2. Ikävä tapaus kummankin osapuolen kannalta. Ei Jesse ainakaan kasvojaa peitellyt vaan esiintyi kasvot esillä oikeudessa, kuten rehellisellä ihmisellä on tapana. Toivoisin muiltakin rikollisesti toimineelta samanlaista suoraselkäisyyttä. Jesse tulee istumaan tuomionsa suoraselkäisenä asiansa takana seisten. Olen varma että hän on tuota potkuaan, jo monta kertaa katunut, tuskin hänen tarkoitus oli tappaa Karttusta . Kaikella on tarkoituksensa, kuten Karttusen kuolemallakin. Toivottavasti tämä tapaus jälleen kerran opettaisi, ettei kannata potkia ketään

 3. Onhan Suomessa kuitenkin älyttömät huonot lait ylipäätään näissä väkivaltarikoksissa ja itse kannatan väkivaltarikoksista annettavien tuomioiden nostamista! Vaarallinen sarjamurhaajakuristajakin vapautettiin hiljan, mikä on aivan umpisairasta.

  Tuo natsikin olisi ilmeisesti ollut jo teon aikaan linnassa, jos yleinen tuomiotaso väkivaltarikoksista olisi Suomessa korkeampi.

  Alaikäisten raiskauksistakin tulee usein vain ehdollisia, mikä on täysin sairasta…

 4. ”Tuo natsikin olisi ilmeisesti ollut jo teon aikaan linnassa, jos yleinen tuomiotaso väkivaltarikoksista olisi Suomessa korkeampi.”

  En todellakaan puolusta Torniasen tekoa, enkä hyväksy väkivaltaa mutta käytit sanaa ”natsi”. Maahanmuuttovastaisista on yleisesti käytetty nimitystä ”natsi” tai ”rasisti” , ”vihapuhetta” unohtamatta. Oletko tyytyväinen siitä, että meidät rinnastetaan Torniaiseen ja, että meillä on väärä mielipide josta pitää rangaista. Vaaditko meille kovempia rangaistuksia.

  1. Torniainenhan nimenomaan on kansallissosialisti eli natsi! Natsien vihan ykköskohde = juutalaiset!

   Normaali maahanmuuttokriitikko EI ole kansallissosialisti, eikä siis natsi ensinkään!
   Normaalien maahanmuuttokriitikoiden vastustuksen kohde = islamisaatio ja nykyisenlainen holtiton massamaahanmuuttopolitiikka.
   Miksi normaalit maahanmuuttokriitikot, jotka eivät hyppypotki ihmisiä katuun ja syyllisty törkeään pahoinpitelyyn – niin mitä väkivaltarikosrangaistuksia meille pitäisi jakaa?

   Suvakkien harrastamaa leimaamista pitää vastustaa – suurin osa normaaleista ihmisistä kyllä ymmärtää tosiasiat ja erot.

 5. Aivan turha yrittää esittää, että maahanmuuttovastaisuudessa olisi mitään sävyjä. Kaikki, jotka ovat erimieltä RASMUSlaisten kanssa ovat natsisikoja ja murhaajia. Ainakin RASMUSlaisten mielestä. Jos joku haluaa lukea todella kuvottavaa vihapuhetta, sitä löytyy mm. RASMUKSEN facebook sivulta.

  1. Näinhän se on. Mutta yritetään silti löytää jotain positiivista.

   Suurin osa RASMUS-väestä on ns. kympin tyttöjä. Koulussa he istuivat etupulpetissa kuunnellen tarkoin jokaisen opettajan lausuman sanan, jotka he kirjoittivat muistiin. He alleviivasivat oppikirjoistaan opettajien tärkeinä pitämät kohdat ja opettelivat ne ulkoa, vetäen kokeista kymppiä kympin perään. Yliopistossa he kuuntelivat jokaisen professorien lausuman sanan kirjoittaen ne kaikki ylös, opetellen ulkoa ne sekä tenttikirjat vetäen erinomaisia tietoja tentti tentin perään, valmistuen maistereiksi erinomaisin arvosanoin. Yhteiskunnallista asemaansa etsessään he ovat kuunnelleet ja kuuntelevat jokaista yhteiskunnallisesti hyväksytyn ihmisen lausumaa sanaa, kirjoittaen ne muistiin ja toistellen niitä yhä uudestaan ja uudestaan saadakseen taas kymppiä kympin perään.

   Mikäli poliittinen heiluri jostain syystä heilahtaisi päinvastaiseen asentoon, tulisi RASMUS-tytöille (termi ei siis liity sukupuoleen mitenkään!!) hetkeksi tuskan paikka: mitä nyt?! Sitten he alkaisivat kuunnella herkin korvin uuden, kansallismielisen hallinnon edustajien lausumia sanoja, kirjoittaisivat ne kaikki ylös ja pian olisivat Hommafoorumilla ja Paavo Tajukankaan blogissa toistelemassa ulkoa opettelemiaan kansallismielisiä lausumia.

   Jos ja jos ja jos. Niinpä. Mutta jos Nicolae Ceausesculle olisi joulupäivänä 1988 sanottu: ”Uskotko että tasan vuoden kuluttua Romanian kansa on saanut sinusta tarpeekseen, tuominnut kuolemaan ja omat sotilaasi, romanialaiset laskuvarjojääkärit ampuvat sinut ja eukkosi Targuvisten kadulle?”, olisiko mahtanut uskoa. Mutta miten kävi?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.