Maahanmuuttovirasto ikätestaa suurimman osan yksintulleista

13
ensam_ahmad3
Muuan yksintullut.

Ruotsin maahanmuuttirasto on muuttanut taktiikkaa ja aikoo ikätestata suurimman osan yksintulleista sotalapsista. Tämä koskee etenkin syksyn 2015 aikana reilua 35 000 yksintulluta lasta. joista viranomaiset aikovat ikätesta suurimman osan. Fredrik Bengtsson maahanmuuttiviraston tiedottaja kertoo:

– Meillä on nyt jonossa ainakin 20 000 tapausta, kaikki eivät tietenkään tarvitse lääketieteellistä testiä, mutta moni tarvitsee.

Ikäkysymys on kaikkein merkittävin tekijä turvapaikkaprosessissa, sillä lapsella on suuremmat mahdollisuudet saada oleskelulupa kuin aikuisella. Tällä hetkellä testin tekijät pidetään salaisian, jotta testaajiin ei voisi vaikuttaa ennakkoon. Mutta yleisesti tiedetään, että testit tehdään joko hammaslääkärissä tai röntgenissä.

SVT

Advertisements

6 thoughts on “Maahanmuuttovirasto ikätestaa suurimman osan yksintulleista

 1. Lopettakaa jo tuo pelleily, testitkin maksavat muutaman triljoonan. Poistakaa koko ”yksintullut lapsi” – käsite kokonaan niin ongelma on ratkaistu ilmaiseksi ja kertaheitolla. Kaikille yhtä vaikeat olot vaan!

  1. Testit maksavat vähän ja Suomenkin pitäisi ikätestata jokainen itseään alaikäiseksi väittävä – mutta se systeemi, että pari vuotta annetaan anteeksi, pitää lopettaa.
   – samalla saadaan rikosvastuunkin ikäraja selville!

   Ns. alaikäisen elatus maksaa varmaan tuplasti aikuisen elatuksen per vuorokausi, joten säästöä tulee heti testin jälkeen!

 2. Minäkin synnyin eilen uudestaan. Aloitin paitsi uuden vuoden, koko elämäni alusta. Tipahdin kohdusta, kun kävelin Ruotsin puolelta Suomeen.

 3. Tulevaisuuden ammatit: poliisi, vanginvartija, nuorisovankilanvartija, assistentit, erityisavustajat, tulkit, VOKintäti, sossuntäti, palomies, ambulanssikuski, röntgenlääkäri, hammaslääkäri.
  Jos asiakas on harmaakarvainen/kaljupää jolla vanhuusryppyjä ja lapsenlapsia voidaan ehkä röntgen jättää väliin ettei sairaiden tarvitse jonottaa tutkimukseen pääsyä?

 4. Ei 17-vuotias kotimaassaankaan ole enää lapsi! Jos sallimme jo lapsivaimotkin , miksi paapomme viiksimiehiä?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.