Växjössä vuosi aloitettiin polttamalla koulu lunastuskuntoon

12

4ecfe2df-3196-46a2-ad81-e73c0eb355cc

Växjössä poltettiin vuoden aloittajaisiksi koulu. Sandsbron koulu sytytettiin tuleen puolen yön paikkeilla ja palo levisi niin nopeasti ja räjähdysmäisesti, että käytännössä koko koulu paloi lunastuskuntoon.

Palokunta käytti yöllä kaivinkonetta rikkoakseen rakenteita. Tällä yritettiin estää palon leviäminen, sillä suurpalon ainekset olivat ilmassa. Klo 02 aikaan palo saatiin hallintaa, mutta rakennus oli jo tuhoutunut.

Poliisi epäilee, että palon takana oli lapsia. Koulun katolla oltiin nähty sotalapsia juuri ennen palon alkua ja he olivat ampuneet ilotulitteita ympäriinsä. Poliisi tutkii asiaa murhapolttona. (Ruotsissa tällaisen teon rikosnimike on murhapoltto kun Suomessa se on poistunut käytöstä)

Kunta yrittää keksiä jotain ratkaisuja minne lapsoset sijoitellaan kun koulut taas alkavat.

9 thoughts on “Växjössä vuosi aloitettiin polttamalla koulu lunastuskuntoon

 1. Kasvattaa Ruotsin BKT:tä kun joudutaan rakentamaan uusi koulu.
  Kun tällaista tapahtuu paljon niin media voi hyvällä mielin uutisoida miten Ruotsin talous kasvaa kohisten ja voidaampa vielä todeta että syy kasvuun on maahanmuutto.

 2. Koulunkäynti ei kiinnosta. Ja tämä on se helpoin tapa koulunkäynti loppumaan. Taantuvat apinan asteelle.

  Jokos meillä on tietoa kuinka monta autoa paloi tänä uutena vuotena Ruotsissa?

  1. Niin – tuo kaiketi on yksi syy, että haluavat lomaa koulusta?

   Ja ehkä vihaavat koulua senkin takia, etteivät pärjää siellä, etenkin kielen takia?
   – ja sitten pitää ikää kuin kostaa sen aiheuttama vihan ja ehkä häpeänkin tunne, sillä muslimi ei itse ole koskaan syyllinen yhtään mihinkään, vaan syy löytyy aina muista ja tässäkin tapauksessa koulusta ja yhteiskunnasta…

   Onko näitä koulupaloja tutkittu miten Ruotsissa – siis perimmäiset syyt?

 3. Miksi kouluja palaa joka puolella Ruotsia mutta äärimmäisen harvoin sossun konttoreita?

 4. On näitäkin sattumuksia ollut:

  Tuhopolttohyökkäykset sosiaalitointa vastaan

  Maahanmuuttajat Lähi-idästä hyökkäysten takana

  Olivat tyytymättömiä sosiaalitoimeen – sytyttivät konttoreita tuleen

  Turvapaikanhakijaperhe ei hyväksynyt sosiaalitoimen tekemää lapsen pakkohuostaanottoa. Sukulaisten ja tuttavien kanssa he tekivät useita tuhopolttoja Tukholman eteläpuolisiin sosiaalitoimistoihin. Nyt lähes tusina arabeja on syytteessä osallisuudesta tekoihin.

  Tuhopoltot kohdistuivat sosiaalitoimistoihin Tullingessa, Tumbassa ja Hallundassa heinä – elokuussa 2015 Botkyrkan kunnassa. Hyökkäykset kirjattiin pääosin murhapoltoiksi tai törkeäksi vahingonteoksi tai niiden yritykseksi.
  Yksi henkilö on syytettynä yllytyksestä useimpiin tekoihin.

  Kaikki syytteet jätettiin viime viikolla Södertörnin käräjäoikeuteen. Kaikkiaan yhtätoista 17 – 45 vuoden ikäistä henkilöä syytetään sekaantumisesta tapahtumiin ja kaikki ovat maahanmuuttajataustaisia. Syyttäjä katsoo, että näyttö on hyvä.

  – Objektiivisten arvioiden perusteella odotan langettavaa tuomiota, sanoo syyttäjä Jonas Lövström Fria Tider – lehdelle.

  Puhelimia on kuunneltu ja sijainteja paikannettu tapahtumiin liittyen.

  Jotkut ovat tunnustaneet ja osa kieltää kaiken.

  Oikeudenkäynnille on varattu aikaa 15 päivää.

  Aineelliset vahingot ovat miljoonia ja muu oikeudellinen prosessi pidätyksineen on kallis.
  Lasku tietysti lankeaa ruotsalaisille veronmaksajille.

  http://www.friatider.se/var-missn-jda-med-socialtj-nsten-satte-eld-p-deras-kontor

 5. Tuota että olis olleet sotalapsia en nyt aivan allekirjoita. Perustellen että pojat jäi palopaikalle ja oli siellä poliisien saavuttua ja toisekseen koulu sijaitsee reilut 5km keskustasta NS.parempien Ruotsalaisten asuinalueella jossa on enimmäkseen velkaisia omakoti taloja. Ja tarkennukseksi pojat 5kpl oli 13-vuotiaita.

  1. Luin viiden eri ”PK”-lehden jutut aiheesta ja siellä kaikissa kerrottin, että huoltajiin ollaan oltu yhteydessä, joka kyllä viittaa aivan medelsvennsoneitten tenaviin, jota tuo tieto, että eivät ole paenneet paikalta tukee. Yleensähän nämä ovat olleet partalasten aiheuttamia, mutta tämä nyt kyllä saattaa hyvinkin olla poikkeuksellinen ”yksittäistapaus”?

 6. ”Hyvä hyvä”, huusivat monikulttuuriset lapset ja taputtivat karvaisia käsiään, kun koulu paloi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.