Uppsalan yliopistolla vihittiin sukupuolineutraali vessa

12

 

Uppsalan yliopistolla puhaltavat edelläkävijän tuulet. Yliopistolla nimittäin vihittiin hienoin seremonioin käyttöön ensimmäinen hen- vessa, eli sukupuolineutraali vessa. Yliopiston opettaja Annika Skoglund kertoo:

– Tervetulola toisen sukupolven sukupuolineutraalin vessan vihkimistilaisuuteen.

Hen- vessa on hyvinvarusteltu vessa, siellä on kynsilakkaa, partateriä, kuukautissiteitä, deodoranttia ja kokovartalopeili. Se juuri tekee sen pienen eron tavallisiin vessoihin.

– Tavalliset vessat eivät siis ole sukupuolineutraaleja, täällä on tarvikkeita, joita molemmat sukupuolet tarvitsevat ja erityisesti naisten ruumiineritteitä varten.

Annika Skoglund kietyttää uuden sukupolven ”lipstick-hen-toiletin” idean (huulipuna-hen-vessa):

– Lipstick-hen-vessassa henkilö saa inspiraatioita ja ehkä voi jopa hieman leikkiä identiteettinsä kanssa.

SVT

Tajukangas kehoittaakin kaikkia ahdasmielisiä henkilöitä avaamaan sielunsa ja leikkimään kakero- ja kusireissun aikana hieman identiteetillään. Siitä voi saada hienoja inspiraatioita.

16 thoughts on “Uppsalan yliopistolla vihittiin sukupuolineutraali vessa

  1. Nimenomaan – yhteisvessat altistavat jopa seksuaaliselle häirinnälle ja jopa raiskauksille!

   Eräätkin tutun tuttuni joutuivat matujen hyökkäyksen/raiskausyrityksen kohteeksi Ruotsin-laivan naisatenvessassa, mutta pääsivät siis kyllä pakoon…
   – tästä on jo vuosia aikaa, mutta kyllä raiskausuhreja etsivät matulaumat varmaankin päivystäisivät vessoissa potentiaalisia uhreja, jos yhteisvessat yleistyisivät ihan joka puolella!

   Ja kauhealle koulukiusauksellekin ne altistaisivat – nykyäänkin jo on kiusausta, mutta pahemmaksi voisi mennä sekin…

   Ja ei ole oikein romanttistakaan – pierut ja hajut, veriset kuukautissiteet…

   Juuri ketään tuskin haittaa, minne joku transu menee vessaan – joten on täyttä ylireagointia muuttaa kaikki vessat sen tähden sukupuolineutraaleiksi.

 1. Kuvittelin aiemmin vessojen tehtävänä olevan elimistön kuona-aineiden poistopaikkana olemisen, mutta ilmeisesti olin väärässä jos ihan akateemisella tasolla on todettu, että vessoissa tulee saada leikkiä identiteettinsä kanssa ja saada inspiraatioita.

 2. Voi k****ksen h***etti.
  Kyllä on kumma jos yhteiskunnan rahaa käytetään tällaiseen pelleilyyn. Onko ruotsalaisilla niin käsittämättömän tylsää että pitää tämmöisiä asioita ajaa…Eikö niillä ole mitään oikeaa tekemistä..?

 3. Eli onko tämä ymmärrettävissä niin, että miehenä saan mennä samanaikaisesti tarpeilleni kun siellä on nainen/naisia tekemässä omia juttujaan? Eipä taida seinästä löytyä pisuaaria….

 4. Feministipääministeri Löveeni varmasti arvostaa kovinkin tällaista nysväämistä, samoin kulttuuriministeri Pah Kunkke. Yhteiskunta on sekaisin mutta hääräämällä jotakin aivan ultrahömppää sulkee silmänsä ja korvansa todellisuudelta. Vaan ei riskitöntä: tuolta vessasta kun tulee meikattu mies ulos niin saattaapi rakettitutkija käydä kraiveliin kiinni.

 5. Tievarsikyltin teksti USA:ssa. ”President Kennedy put a man on the moon. Obama put a man in the ladies room”. (Pres. Kennedy lähetti miehen kuuhun. Obama sai aikaan, että mies pääsee naisten vessaan).

 6. Istumapisuaarit ja seisomapöntöt varmaan viimeistä huutoa. Kai ne muisti laittaa glory holet seiniin kans..

 7. Tätä samaa feminististä unisex vessakulttuuria ajetaan Suomessakin: ”Tasa-arvoaloite ulkoministeriössä: WC-tilat sukupuolineutraaleiksi” http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612152200041282_uu.shtml

  Käytännössä tuo sukupuolineutraalisuus poistaa miesten vessoista pisusaarit ja on ”tasa-arvoa” käyttää vessakäynnillä yhtä paljon jatkossa aikaa riippumatta sukupuolesta….

 8. Eli siis miehet voivat laittaa kuukautissuojan housuihinsa käydessään vessassa ja naiset voivat ajaa partansa.

  Jep jep… Ymmärtääköhän ne ollenkaan minkälaisia aivopieruja päästelee suustaan? Tulevat sukuplvet nauravat näille ihmisille ja heidän sukulaisensa joutuvat pilkatuiksi. Enää ei huudeta ”Hej Annnika” vaan ”Hen Annika”.

 9. Tää on niin tragikoomista. Ruotsin yhteiskunta on hajoamassa käsiin, mutta nämä idiootit puuhastelevat sukupuolineutraalien vessojen avajaisten kanssa. Varmasti totakin vessaa käytetään pian raiskauksiin matujen toimesta.

  Sama kuin talon emäntä ripustaisi uusia verhoja olohuoneessa, vaikka autotallissa raju tulipalo ja on leviämässä nopeasti tuvan puolelle. Savua on jo runsaasti, mutta pääasia on kuitenkin ripustaa ne kauniit verhot!

 10. Suomeenkin pitää ehdottomasti saada sukupuolineutraali vessa, mutta miksi sen pitäisi olla juuri yliopistolla? Ehdotan paikaksi Helsingin rautatieasemaa ja avajaispäiväksi ensi uudenvuodenaattoa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.