Väestöjakauman tilastoja Valtion tilastokeskuksesta

13

Hieman tilastoa väestöjakaumasta. Kaksi ensimmäistä kaaviota ovat koko väestön osalta ne tärkeimmät. Muista puolestaan näkee kuinka Lähi-idästä saapuvilla on erityisen voimakas tarve avioitua samasta lähtömaasta kotoisin olevan kanssa. Vain aniharva maahan saapunut musliminainen on saanut lapsen Ruotsissa syntyneen miehen kanssa ja heistäkin varmasti suuri osa on toisen polven maahanmuuttajia.

Sukupuolijakauman otin vain olennaisista ryhmistä, mutta laitoin suurimman yksittäisen kansalaisuusryhmän eli suomalaiset verrokiksi. Kun lasketaan mukaan ne yli tuhat, joiden syntymämaata ei tunneta, kokonaisluvut 31.12.2015 olivat:

Ulkomailla syntyneet: 1 676 264:

– naisia 848 237
– miehiä 828 027.

Ruotsissa syntyneet joiden:

– vanhemmat syntyisin samasta ulkomaasta: 385 793

– vanhemmat syntyisin eri ulkomaasta: 124 963

– isä syntynyt ulkomailla, äiti Ruotsissa: 352 446.

Ulkomailla syntyneet tai isä syntyisin ulkomailla yhteensä: 2 539 466.

– äiti syntynyt ulkomailla, isä Ruotsissa: 372 395

Ulkomaalaistaustaisia (1. ja 2. sukupolvi) yhteensä: 2 911 861 (Ruotsin kokonaisväkiluku 10 miljoonaa).

Lähde: Statistiska centralbyrån

Alla: Ruotsissa asuvat ulkomailla syntyneet 2015:

ulkomaillasyntyneet

 

Alla: Ulkomailla syntyneet tai isä syntynyt ulkomailla:

omataiisansynnyinmaa

 

Alla: Ruotsissa syntynteet, joiden vanhemmat samasta maasta:

vanhemmatsamasta

 

Alla: Isä syntynyt ulkomailla ja äiti Ruotsissa:

vainisa

 

Alla: Äiti syntynyt ulkomailla ja isä Ruotsissa:

vainaiti

 

Alla: Sukupuolijakaumua ulkomaalaiset:

sukupuolijakauma

Jutun koosti ansioitunut lukija.

Advertisements

16 thoughts on “Väestöjakauman tilastoja Valtion tilastokeskuksesta

 1. Kiitos Paavo hyvät tilastot ja Suomi ei todellakaan ole Länsi-Eurooppaa.
  Ainoastaan Venäjän ja Ukrainan itäisin piste on idemmässä kuin Suomen, mutta niidenkin läntisin kohta on Suomen läntisintä paikkaa käsivarressa lännempänä. No on yksi maa joka menee maantieellisesti Suomea idemmäksi mutta ei yllä lännemmäksi. Se on valkovenäjä

  1. No ei kait se maantieteellinen pikkutarkka sijainti tässä ole merkittävintä. Onhan Ameriikatkin oikein helvatin idässä niiin

 2. Resepti: Tarvitsemme lisää suomalaisia ja muita pohjoismaalaisia Ruotsiin! Isänmaallisia, kunnon ihmisiä. Eikä yhtään ainutta RetuKivistä tai kansantanssijaa.

  1. Kyllä ruotsalaisten täytyy itse avata silmänsä ja tehdä täyskäännös.. nopeasti. Tilannetta ei korjata millään suomalaisten avustuksella.

 3. Viime vuoden luvut mukaan ja lupaprosessista mahdollisesti vielä oleskeluluvan saavat niin melkein 800 000 MENA-matua maassa. Suurin osa pelkkiä elättejä, joiden tenavat tulevat olemaan myös pelkkiä elättejä ja helposti 2,5 miljoonaa 15 vuoden päästä. Taloudellisesti ihan mahdoton yhtälö Ruotsin kansantaloudelle pitkällä tähtäimellä.

 4. Karmeita lukuja.Väestönvaihto menossa.Pari vuosikymmentä enää ja ruotsi uponnut kokonaan.FUCK

 5. Kyllä se riittää kun kävelee kaupungilla Tukholmassa, ajelee metrossa ja bussilla. Näkee heti minne ollaan menossa. Jo 90- luvulla menimme kaverini kanssa Tenstaan (matulähiö) tutkimusretkelle ja siinä pääkatua astellessamme ehdin juuri sanoa ”eihän täällä niin erilaista ole” kun päittemme yläpuolella olevalla parvekkeella ovi aukesi ja ulos tuli fetsipäinen mies joka alkoi ulista minareettihuudon tyylillä. Ja siitä on siis 20-25 vuotta aikaa. Nyt ei sinne tervejärkinen edes mene. Vaikka Paavo voisit kyllä mennä katsomaan ja sitten raportoida meille muille…

  🇸🇪🇫🇮

  1. Ruotsissakin muuten, juuri nimenomaan etnisissä ruotsalaisissa – vanhempia on enemmän eli kun sielläkin suuria vanhusikäluokkia kuolee pois, niin tahti vain kiihtyy!

   Kunnollinen ehkäisyhän yleistyi vasta -60-luvulla, joten ennen oli suuremmat lapsiluvut kaikilla…
   – ja kun nykyisin moni ensisynnyttäjäkin on liki nelikymppinen ja hankkii ehkä vain yhden lapsen, jos sitäkään…
   – musliminaiset aloittavat nuorena ja saavat paljon lapsia – nelikymppinen musliminainen on jo isoäiti..

 6. Refugee Hospitality clubin väki on ns. syönyt kuormasta – ja nyt kihlattuja uhkaa sarjapalautus! naimisiinkaan ei pääse, kun passi on Välimeren pohjassa – ja liekö 1.vaimo kotimassaakin… :

  https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10154449541858533/

  H.M.H : ”Pakkopalautus. Sanahirviö ja painajainen. Jos ja kun Suomella ei ole sopimusta Irakin kanssa palautuksista, niin miten niitä voidaan edes tehdä? MIten ne on käytännössä toteutettu? Paljonko niitä on tehty tähän mennessä?
  Alkaa olla niillä rajoilla että oma työkykyni alkaa horjua tässä jatkuvassa paineessa ja stressissä. Kaksikymmentä vuotta akateemisella uralla alkaa vaappua ja heilua kun ei mene päivääkään että saisi edes unelmoida että kihlattuni voisi jäädä maahan.
  Papereiden järjestely on hirvittävän hankalaa, kallista ja aikaavievää. Jokainen päivä on kilpajuoksua ajan kanssa. Tuntuu että oma maa on pettänyt turvapaikanhakijoiden lisäksi minut, kunnollisen veroja tunnollisesti maksaneen kansalaisen. Itku on herkässä. Elämme aikoja joita en olisi koskaan uskonut Suomessa eläväni.”

  ”Posti hukkasi pikakirjeemme (luulimme onnettomat tässä ahdingossa säästävämme ja lähetimme postin kautta) Irakiin jossa mieheni isälle valtuutus hakea todistus siitä että poika on naimaton (eronnut).
  Nyt uudestaan konsulaattiin Helsinkiin hakemaan samaa paperia, DHL:n kautta lähetys ja odotus että saamme aikanaan paperin. Ja sitten, heti, vihille. Olemme asuneet yhdessä puolitoista vuotta josta kihloissa vuoden. Eli vakaana aikomuksena on ollut alusta asti avioitua heti kun saamme paperit kuntoon. Helsingissä avioiduimme jo viime helmikuussa (Islam) mutta se ei ole lainvoimainen vaikka Jumalalle ja meille se riittäisi. Meneillään on siis todellinen kilpajuoksu ajan kanssa. Uskon Korkeimman apuun: hän meidät aikanaan yhdisti yli maiden, merien, kulttuurierojen ja ennakkoluulojen joten uskon vakaasti ja pyydän häntä auttamaan meitä loppuun asti. Muuta toivoa ei meillä ole.”

   1. Mahdetaanko tehdä jossain vaiheessa elokuvia tai ainakin dokumentteja näistä ihanan ”romanttisista” rakkaustarinoista…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.