SÄPO: Ruotsiin palaamassa ainakin 150 jihadistia

13

bbe44cde-cfb8-4d33-ba5a-c1ea38534db8Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpon johtaja Anders Thornberg kertoo, että Ruotsiin on palaamassa ainakin 150 isiksessä ja muissa Lähi- idän ja Afrikan sarven terroriosastoissa taistellutta jihadistia. Thornberg kertoi tiedon Kansan ja Puolustusvoimien valtakunnan konfrenssissa Sälenissä. (Folk och Försvars rikskonferensen). Thornbergin mukaan Euroopassa on nyt selvä trendi, jonka mukaan yksittäiset henkilöt tekevät terrori-iskuja.

– Tekojen ei tarvi välttämättä olla suuria spektaakkeleita vaan ne voivat olla esimerkiksi värväystä islamilaiseen extremismiin, jotka sitten uskonnon nimissä tekevät jotain.

Säpon johtajan mukaan heillä on hyvä kuva myös niistä henkilöistä, jotka mahdollisesti tulevat toimimaan yksin.

– Ikävä kyllä nyt tapahtuu paljon, niin Euroopassa, mutta myöskin Lähi-idässä ja Turkissa. Tämä vaikutta luonnollisesti myös Ruotsiin ja on olemassa jonkinlainen riski terrori-iskuun myös Ruotsissa. Mutta meillä on iso joukko viranomaisia, jotka työskentelevät yhdessä, jotta asiat pysyisivät hallinassa, joten tästä ei tarvi olla huolissaan. Mutta emme kuitenkaan voi taata, etteikö joku yksinäinen susi tekisi iskuja.’

On selvää, että kaikki palaavat jihadistit eivät ole suoranainen riski terrorismiin, mutta sitä suurempaa huolta asia herättää ihmisissä, että heidän työkavereinaan tai naapureinaan voi olla islamilainen päänkatkoja.

Advertisements

6 thoughts on “SÄPO: Ruotsiin palaamassa ainakin 150 jihadistia

  1. Tappelukoodi ennen taisi olla, että maassa makaavaa ei lyödä. No OK, siihen on tullut muutosta huonompaan suuntaan. Mutta pikku baarikahakan yhteydessä tehty dekapitointi ei ole askel ainakaan parempaan suuntaan.

  2. kaverilla luistaa kytkin melko reilusti.. 150 terroristia tulee maahan niin siitä ei tarvi olla huolissaan. kaikista scanioista startit irti

  3. Eli nuo ovat sotaveteraaneja. Heille kuuluu nyt veteraanieläkkeet sekä veteraanialennukset joka paikkaan, kuntoutuslomineen kaikkineen. Kansallinen pyhäpäivä kehiin myös, se on virallinen ISIS liputuspäivä. Ehkä joku ”veteraanien juhlaraha” jonka tuotto menee suoraan Ruotsin uusille sankareille olisi myös kohdallaan. Eihän Ruotsilla ole ollut sotasankareita miesmuistiin, osoittakaas nyt vähän kunnioitusta hei!

    1. Ja tammenlehvät pitää myös antaa, tosin tässä tapauksessa esittäen joko palmunoksia tai kivikasaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.