Skip to content
Mainokset

Svedalan kunta asuttaa uusruotsalaisia vanhainkotiin

Svedalan kunta priorisoi. Toftaängenin vanhainkodissa, jossa on 18 huonetta, annetaan nyt kahdeksan huonetta uusruotsalaisille. Kunnan sosiaalipäällikkö Anna Borgius kertoo, että tilanne on vain väliaikainen ratkaisu, vanhukset eivät tarvi mitään huoneita ennenkuin vasta aikaisintaan 2018.

Vaikka Svedalassa vanhusten asumispaikat ovat kiven alla niin silti kunta aikoo antaa muutaman paikan uusruotsalaisille, koska kunnalla on suuria vaikeuksia löytää uusruotsalaisille asuntoja.

Huoneistot ovat 35 neliön kokoisia pieniä yksiöitä, jonne on tarkoitus asuttaa perheettömiä miehiä tai pieniä perheitä. Sotapakolaisilla ja vanhuksilla on erillinen sisäänkäynti joten kulttuurin rikastumista ei tapahtune vanharuotsalaisten ja uusruotsalaisten välillä.

Sotapakolaiset alkavat muutamaan taloon kevään mittaan. Svedalan kunnassa asunnottomuus on suuren puoleista, kantaruotsalainen, joka jää asunnottomaksi, on asunnoton loppuikänsä.

Sydsvenskan

Mainokset

3 Comments »

 1. On varmaan noilla vanhuksilla ja vanhusten omaisilla turvallinen olo – kun ties mitä päänkatkojia tuodaan samaan taloon…

  Tykkää

 2. Vanhainkodeissa on krooninen henkilökuntapula koko maassa ja varsinkin yöt ovat kamalia, osastoja jätetään täysin ilman valvontaa ja levottomat vanhukset hiippailevat puolialastomina pitkin käytäviä, se on nähty mm TV- dokumenteissakin (SVT Uppdrag Granskning). Ehkä ovat kaukaa ovelia Svedalassa ja laskevat että pakolaiset aikaa myöten vahtivat mummoja ja vaihtavat vaipatkin?

  Svedalan kunnan sivulta:
  ”Kommunens huvudsakliga ansvarsområde i mottagandet av flyktingar och nyanlända är stöd och service (tukea ja palvelua), vilket bland annat innebär:
  -praktiskt stöd i samband med bosättning (antaa tukea asumisessa))
  -initialt försörjningsstöd för den period som uppstår mellan den sista utbetalningen av LMA-ersättning från Migrationsverket till den första utbetalningen av etableringsersättning och tilläggsförmåner från Arbetsförmedlingen/ Försäkringskassan. (elättää rahallisesti)
  -erbjuda svenskundervisning (tarjota ruotsinkielen opetusta)
  -erbjuda samhällsorientering – information om hur samhället fungerar (opettaa miten yhteiskunta toimii)
  -skola, förskoleverksamhet, barnomsorg och andra insatser för barn och ungdomar
  insatser inom det sociala området (tarjota päiväkotipaikkoja, esikoulupaikkoja jne)
  -se till att övrig kommunal verksamhet och service kommer nyanlända till del (pitää huolta siitä että tulija saa kaikki kunnan palvelut)
  -kommunen har ett särskilt ansvar för mottagandet av ensamkommande barn när det gäller boende, hälsa, utbildning och fritid. (yksintulevista erityisen suuri vastuu asunnon, terveyden, koulutuksen ja vapaa-ajan harrastusten suhteen)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: