Kader Bencheref lusii ilman tuomiota- pitääkö raiskari päästää vapaaksi?

13
680.jpg
Pitäisikö tämä mies päästää vapaaksi?

Muuan kolmansista maista tullut sotapakolainen Kader Bencheref, luultavasti Marokosta, tai Algeriasta – kuka tietää – saapui Ruotsiin joskus 2000- luvun alkupuoliskolla. Saapuessaan hän väitti olleensa 21- vuotias, mikä saattaa pitää paikkaansa. Ainakin suurinpiirtein. Toisaalta kuka tietää paperittomista mitään.

Sotapakolainen Bencheref pääsi tuolloin 2006 asumaan Sundsvalliin, jossa afrikaano ei voinut sitten enää pidätellä kiimaansa. Hän raiskasi muutaman tunnin sisällä neljä ruotsalaista naista.

Mister Isomela löydettiin seuraavana päivänä sundsvallilaisesta vastaanottokeskuksesta elbaamasta, jossa hän oli elänyt jo ainakin pari kuukautta ruotsalaisten veronmaksajien kustannuksella. Mies tuomittiin sittemmin käräjäoikeudessa kolmen ja puolen vuoden vankeuteen teoistaan ja elinikäiseen maahantulokieltoon Ruotsiin. Hovi muutti tuomion kolmeen vuoteen ja 10:n vuoden maahantulokieltoon.

Varmaan arvaa mikä on tilanne nyt yli 10 vuoden jälkeen.

Kader Bencheref – tai mikä hänen nimensä nyt mahtaa ollakaan, onko hänellä edes nimeä? – on edelleen Ruotsissa. Mies on elänyt vankilasta vapautumisensa jälkeen, josta hän ei kuitenkaan vapautunut, eli noin viimeiset kahdeksan vuotta ruotsalaisten elättämänä. (Ruotsissa istutaan vankeudesta 2/3 eli tässä tapauksessa mies istui 2 vuotta.)

Kun sotapakolainen siis vapautui vankilasta 2008 yritti Ruotsin rajavartiosto palauttaa miehen Marokkoon, mutta koska Marokon viranomaiset eivät luota Ruotsin viranomaisiin niin palautusta ei saatu toteutettua. Tarkoittaa käytännössä sitä, että Marokon viranomaiset eivät usko, että mies on marokkolainen, koska heidän rekistereissään on tuhansia vastaavankaltaisia sormenjälkiä. Marokko siis kieltäytyi ottamasta miehen vastaan, koska he katsovat, että heillä ei ole mitään tekemistä miehen kanssa. Marokko pesi kätensä.

Mutta jotain poikkeuksellista tapahtui. Ruotsalaiset viranomaiset katsoivat, että sotaa ja vainoa paennutta Bencherefiä ei voitu päästää vapaaksi. Viranomaisten mielestä mies oli liian suuri riski ja siksi hänet pidettiin vangittuna. Vuoden 2008 jälkeen mies on ollut vangittuna ja on edelleen. Hän on kiertänyt vuosia vankilasta vankilaan, koska hän protestoi vankina oloaan.

Vankeutensa aikana afrikaano teki kaikkea mahdollista – puri, potki, kiusasi, huusi ja rääkyi, mutta hän pysyi säilössä. Kunnes yhtäkkiä, SVT:n ihmisoikeustoimittelijat tulivat siihen tulokseen, että jotain on tehtävä.

Yhtäkkiä,  marokkolainen Kader Bencheref päättikin, että hän ei ole marokkolainen vaan algerialainen. Mies kertoi SVT:n haastattelussa:

– Sillä ei ole väliä sanonko oikean tai väärän synnyinmaani, he eivät kuitenkaan päästä minua vapaaksi. He ovat päättäneet, että minua ei pidä päästää vapaaksi.

Nyt Algerian Ruotsin läheystö on ilmoittanut, että he uskovat miehen olevan algerialainen. Tilanne on edennyt Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, jossa raiskaava afrikaano yrittää saada Ruotsille tuomiota ihmisoikeusrikoksista ja edelleen vapaaksi, jotta voisi hakea turvapaikkaa Ruotsista. Olkoonkin, että Ruotsissa pelätään, että hän uusii rikoksensa heti vapaaksi päästyään. Bencherefin asianajaja sanoo:

– Ruotsissa ei ole tapana pitää ihmisiä vangittuna siksi, että hän mahdollisesti tekee tulevaisuudessa rikoksen. Sellainen tapa ei voi olla olemassa. Ruotsin reaktio on nyt se, että hänet pidetään vangittuna vain siksi mitä hän on tehnyt menneisyydessään. Ja mitään ei kuitenkaan ole vielä edes tapahtunut. Tällä perusteella voisimme pitää ison joukon ihmisiä vangittuna ja Ruotsin lakihan ei tunne mitään tallaista toimintatapaa.

Mies on edelleen vangittuna ja tapaus odottaa jonkinlaista ratkaisua. Voidaan jossitella: hänellä ei ole kärsityn tuomion jälkeen oikeudessa tuomittua rikosta, toisaalta hän ei ole voinut tehdä sitä, sillä on hän on ollut vankilassa eräänlaisessa turvasäilössä vuosia. Mikä olisi oikea ratkaisu?

Tapaus ei ole mielenkiintoinen Ruotsin näkökulmasta. Tällä kertaa ruotsalaiset viranomaiset sattuivat tekemään oikean päätöksen ja pitivät kyseisen miehen vangittuna. Tapaus ON mielenkiintoinen Suomen näkökulmasta, sillä Suomeen on alkanut pesiytymään yhä suurempi joukko kolmansista maista tulleita sotapakolaisia, jotka keinolla millä hyvänsä yrittävät pysytellä maassa. Suomi joutuu tulevaisuudessa yhä useammin samaan tilanteeseen.

Terveisiä rasmukseen ja faktantarkustelijoille. En laittanut lähdettä juttuun, jotta voitte tarkistaa faktat.

Advertisements

19 thoughts on “Kader Bencheref lusii ilman tuomiota- pitääkö raiskari päästää vapaaksi?

 1. Rasmuslaiset Suomessa vastustavat juuri tällaisten tapausten karkotuksia!
  – kaipa tuo tulee kohta Suomeen, koska täällä saa raiskauksista vain ehdollista eli mitään…

 2. Tullut tähän mennessä maksamaan 16.000.000 kr (16 miljoonaa kruunua) Ruotsin veronmaksajille (Expressen 2017011).

 3. Onko se nyt ihan ylivoimaista tarkistaa, mistä on kotoisin, kun niin älyttömästi vaivaa nähdään muutenkin? Ja jos maa ei suostu ottamaan vastaan omia kansalaisiaan, sellaisen maan voisi hyvin laittaa vaikka kansainväliseen saartoon. Mikä ihme siinä on, että näitä kaikenlaisia kansainvälisiä sopimuksia tehdään rikollisten ja koijareitten ehdoilla ja kun kantaväestö kärsii maahanmuuton seurauksista, niin sitten vain levitellään käsiä? Ei voida tehdä mitään, kun blaa blaa blaa… Alkaa pikku hiljaa haiskahtaa maapetokselta nämä sopimukset, joiden tekijät saisivat joutua oikeuden eteen.

  Nyt on Soini tukemassa Turkin EU-jäsenyysneuvotteluja, Nobelin rauhanpalkinnon saaanutta Obamaa ylistetään joka puolella, vaikka hän ei saanut aikaan yhtään mitään mitä lupasi ja vasta virkaansa astuvaa Trumpia lyödään kuin vierasta sikaa, huhuilla ja faktoilla; kuka tietää. On aikoihin eletty!

 4. Tässä kohtaa ruotsalaiset ovat tehneet oikean päätöksen. Mies pysyy säilössä niin pitkään kunnes puhuu totta ja ilmoittaa sen kotimaan jossa on syntynyt. Ja sitten kun hänen kotimaansa hyväksyy hänet takaisin, hän pääsee pois vankilasta matka-ajaksi. Mutta siihen asti pysyy pakkokienoilla lukkojen takana.

  Miehen aikaisempin rikollisuus osoittaa hänen yleistä piittaamattomutta lain kirjaimesta ja siksi yhteiskunnan yleisen turvallisuuden vuoksi hänet määrätään pakkokeinolailla vankeuteen.

 5. Palautus Saharaan. Kävelkööt sitten itse siitä oikeaan kotimaahansa.

 6. Kyllä Suomesta löytyy satoja, ellei tuhansia, Sirpa-Tuula sinkku-suvakkeja jotka viimeksi saivat railakasta melakyytiä firman jouluristeilyllä 1989 ja hyvin mielellään ottaisivat noinkin seks.. anteeksi KYVYKKÄÄN ja kaltoinkohdellun miesparan kotiinsa asumaan ja loppuelämäkseen hoivattavaksi. Tänne vaan, MEILLÄ ON TILAA!

 7. Dubai olisi hyvä esimerkkivaltio maahanmuuttopolitiikkaan liittyen. Siellä noudatetaan miltei täydellistä maahanmuuttomenettelyä. Maahanmuutto on hyvä asia jos kolme ehtoa täyttyy:

  1. Jos hölmöilet, välittömästi karkotus
  2. Jos työt loppuvat, välittömästi takaisin kotimaahan
  3. Jotta oma kansa säilyy olemassa kulttuurillisena ja geneettisenä ryhmänä, kansalaisuutta ei myönnetä kenellekään. Kansojen/geenien säilyttäminen on oikeaa monikulttuuria, sillä geenit tuhoutuvat seka-avioliitoissa.

  1. Paitsi että harjoittavat saatanallista islamia ja rikkovat kaikkia mahdollisia ihmisoikeuksia – pärjäävätkin vain länsimaisten innovaatioiden ja ulkopuolisten tekijöiden varassa, vaikka muslimeina vihaavat kaikkea länsimaita ja ei-muslimeita – mikä on suuri paradoksi…

   Suomessa riittää, että laitetaan rajat kiinni haitalliselta ja holtittomalta maahanmuutolta!
   – ja stoppi nimenomaan islamilaiselle maahanmuutolle…

   Suomen kansalaisuuslaki toki pitää saada tiukemmaksi, RKP:n Thorsin aikanahan se löysennettiin yhdeksi maailman lepsuimmista tai on ehkä jopa lepsuinkin, kun Ruotsissakin on tiukempi…

   En itse kannata minkäänlaista roturasismia, vaikka maahanmuuttokriitikko olenkin!
   – ja nuo arabit nimenomaan ovat monin paikoin sisäsiittoisia ja olisivat pahemmassa tilanteessa ihan joka puolellakin, mikäli islam olisi yhtään vanhempi uskonto – ja kun moni ns. arabi kun ei edes ole varsinaisesti etnisesti arabi, vaan alun perin ihan jotain muuta etnisyyttä, mutta islamin leviäminen ”pakkoarabisoi” Lähi-itää…
   – esim. Pakistanissa on jopa nelinkontin kulkevia ns. rottaihmisiä – kun islamin suosima serkkusukurutsa vaan jatkuu ja jatkuu, eikä mikään avaa silmiä…

   Luonnollinen ja pienimuotoinen sekoittuminen ei haittaa mitään – ja sitä on ollut koko maailman sivu!

   1. Ylläoleva kirjoittaja ymmärtääkseni tarkoitti että Dubain maahanmuuttonäkökulma on hyvä, eli siellä maahanmuutto on vastaanottavaa valtiota hyödyttävää, rikoksiin syyllistyneet laitetaan samantien pois maasta ja kun työt loppuvat, loppuu myös maassaolo-oikeus. Turistina sinne tietysti saa mennä. Turismi on toinen vastaanottavaa maata hyödyttävää maahanmuuttoa työperäisen lisäksi.

    Yhdistyneet Arabiemiraatit ei ottanut ainuttakaan pakoloista vuonna 2015. Ei vaikka nämä pakoloiset olivat samaa kieltä puhuvia ja samasta kulttuuritaustasta tulevia. Ei vaikka UAE on upporikas valtio.

    Niin Suomenkin olisi pitänyt toimia. Yhdistyneet Arabiemiraatit on olemassa kansalaisiaan varten, eikä ole mikään maailman sosiaalitoimisto.

    Maahanmuuttoasioissa UAE toimii oikein, vaikka siellä on paljon muuta vikaa kuten rakennustyömiesten huonot työ-olot, ym…

    Se että UAE on monin tavoin huono valtio, ei tarkoita etteikö maahanmuuttoasiat voisi olla siellä kunnossa.

   2. Voihan sviidu! Tänäänkin opin uutta. Pakistanin rottaihmiset löytyy ihan Wikipediastakin. On meillä huonot geenit, kun ei tuollaisia juuri näy kaduilla.

 8. Katsoin eilen sen saman ohjelman (uppdrag granskning ) ja täytyy sanoa että ilman Janne josefssonia ruotsi olisi jo mennyttä, sillä tämä ohjelma saa aikaan todennäköisesti uuden lain, koska tämä on ennakkotapaus ja tosi karmee esimerkki siitä mitä tapahtuu kun rikollisuus kannattaa enemmän kuin rehellisyys. Tämä mies istuu mieluummin lusimassa ja pitää huolta siitä että se jatkuu kuin kertoisi lähtömaan ja joutuisi sinne. Nyt hän yrittää saada miljoonakorvaukset vapauden riistosta vaikka itse on sen sotkun saanut aikaan.

 9. Kyllä elämä Ruotsissa on jännää! Aina tulee uusia jännittäviä juttuja, vaikka välillä erehtyy luulemaan, että on kaiken jo kuullut. Kiitos Tajukangas, tää oli hyvä! Tykkäsin jo lapsenä Hölmölä-saduista, mutta näitä Ruotsin juttuja ei voita mikään!

 10. Tuon kutaleen voi kuljetuttaa Marokon ja Algerian rajalle, valkatkoot siitä. Turha monen ruotsalaisen veropanosta on tuohon tuhlata. On se kyllä kummaa, että jotku ei tiedä mistä ne tulee. Porukkaa vaan palloilee pitkin Eurooppaa ja hokee asylumia, allahu snackbaria ja rasistia.

 11. Komea on mies. Varmaan hienoa näille neljälle natsille saada ylevää afrikan perimää suojaamattomasta väkisinmakaamisesta.

  Taitaa toisaalta olla ruotsalaisille jo niin arkipäivää pestä alapäätä kehitysmaalaisten siemennesteestä kotiin päästyään että ei jaksa edes kiinnostaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.