Muuan afgaanipoika vanheni 4 vuotta yhdessä yössä-jatkaa yläasteella

13

8da8b1a7-bc02-4974-9f62-7706a0bbc5d8

 

Muuan afganistanilainen sotalapsi, Enayat, 14, tuli yksin Ruotsiin sotaa ja vainoa pakoon. Tai tarkastiottaen ei tullut – hän näetsen tulee Iranista, jossa on asunut ikänsä. Hänellä ei siis ole mitään tekemistä Afganistanin vainojen kanssa, koska ei ole ikinä asunut maassa. Mutta turvapaikkaa ja siihen perustuvaa oleskelulupaa jokatapauksessa haetaan Afganistanin pohjalta.

Kun lotto oli laitettu vetämään kävi yllätys. Ilmeni nimittäin, että poika ei ollutkaan 14 vaan peräti 18 vuotias. Maahanmuuttovirasto tarkisti pojan ikää oikeampaan suuntaan ja Enayat vanheni yhdessä yössä 18 vuotiaaksi reippaaksi mieheksi. 14-vuotiaasta 18-vuotiaaksi.

Aiemmin Enayat oli jo ehtinyt käydä yläasteen kahdeksatta luokkaa kuten 14-vuotiaat tapaavat käydä. Mutta koska hän yhtäkkiä vanheni 18-vuotiaaksi tuli koulun rehtorille ongelma. Periaatteessa pojan paikka olisi nyt vähintään lukiossa tai amiksessa, tai työttömänä työnhakijana, kuten ikäisensä. Mutta koska ollaan Ruotsissa niin poika saa jatkaa yläasteella kahdeksatta luokkaa.

Koulun rehtori Elisabeth Malmborg kertoo, että Enayat saa jatkaa entistä kouluaan.

– Aluksi oltiin hieman epävarmoja mitä tehdään ja kuulostelimme muiden koulujen ajatuksia. Sen jälkeen päätimme uskoa Enayatin kertomaa ikää ja antaa hänen jatkaa koulussa.

Enayat itsekin on mielissään.

– Kiva kun voin jatkaa vanhassa koulussani ja olen iloinen, että koulussa uskotaan ikääni.

SR

Näin meillä. Maahanmuuttovirasto löysi pojalle oikean aikuisen iän, mutta koulun suvakit haluavat pitää miehen lapsukaisena ja opiskelemassa pikkutyttöjen keskellä.

Advertisements

11 thoughts on “Muuan afgaanipoika vanheni 4 vuotta yhdessä yössä-jatkaa yläasteella

  1. Aika ”vähänsinnepäääin”-ikätestejä Ruotsissa, sillä kuvassa poseerava älyköksi naamioitunut mies näyttää kolmekymppiseltä. Oletteko huomanneet että yleensä kun näytetään ”lapsukaisia” niin näillä järjen jättiläisillä on ovelasti lippikset päässä ja joku pehmolelu jossain nurkassa, ikäänkuin teini-ikää kovasti korostaen. Muslimi on ylivoimaisen viekas otus, armoton hämääjä!

  1. Onkohan Ylöjärvellä jo kovin järjestäytynyttä grooming-toimintaa – Britannian Rotherham in the making?:

   ”Mietin, miksi tuo paikkakunta ja koulu kuulosti jotenkin tutulta ja pikaisen haun jälkeen se selvisikin: syksyllä saman yhtenäiskoulun pihalta katosi 14-vuotias tyttö. Hän löytyi pari päivää myöhemmin Parikkalasta jonkun Ahmedin luota.

   http://www.aamulehti.fi/kotimaa/ylojarvella-kadonnut-tytto-loytyi-poliisi-selvittaa-onko-rikosta-tapahtunut-24000136/

   Ylöjärvellä taitaa olla ongelma unelma?”

   http://hommaforum.org/index.php/topic,118737.30.html

 1. Tämähän on varhaiskypsä. Yleensä partalapset aloittaa esikoulun 25-vuotiaana. Sitä ennen ne käy suvakkien seksuaalivalistuskurssit, joissa kerrotaan, että naiset saattaa käyttää lyhyttäkin hametta ja ovat silti ihmisiä.

 2. Ei olla tota mieltä, kerrankin kehitys maalainen on ehkä melkein otettu sellaiselle luokalle mis pärjää. Mut ongelma onkin et jatkaa isiensä perintöä perintöä väärässä paikassa.

 3. Ei voi olla vaikeeta. Toihan on selvä petos (niinkuin melkein kaikki tulleet) eli kielteinen päätös ja vankilaan odottamaan, että palautus suostuvuutta rupee löytymään…oloja muokkaamalla nopeutuu prosessi.

 4. Menee koko ajan vain härskimmäksi nämä ikävalehtelut – myös Suomessa!
  – en voi tajuta, miksi joku suostuu pitämään 18-45-vuotiaita aikuisia miehiäkin 14-vuotiaina lapsina…

  Jossakin RHC:ssä ja Rasmuksessakin nämä suvakit jopa myöntävät, että matulapset näyttävät hiukan iäkkäämmiltä ulkoisesti – mutta eivät usko sen johtuvan valehtelusta, koska ovat kuulemma lapsen tasoisia…
  – eivät siis tajua sitäkään, mitä serkusavioliitot ja kehitysmaatausta aiheuttavat monen kohdalla henkisessä mielessäkin…

  Kaikkein huonoin homma tuossa valehtelussa helpomman turvapaikansaannin lisäksi on se, että nämä aikuiset muslimimiehet pääsevät vapaasti mellastamaan naiivien varhaisteinityttöjenkin keskuuteen, joten seksuaalinen hyväksikäyttö on pikemminkin sääntö kuin poikkeus…
  – ja mikä pahinta, jopa säästyvät kiinnijäädessään rangaistukseltakin, koska ovat mukamas alaikäisiä….

 5. Stoppi islamisaatiolle: Ylöjärvi on menny hirveeks, en onneks asu siellä suunnalla, mutta muutamalta kaverilta kuullu.

  Nyt on aivan pakko avautuu ihan reilusti. Meillä on koulu täynnä noita matulaisia, ovat kuulemma 16-18- vuotiaita likipitäen kaikki, mutta kyllä noista iso osa näyttää paljon vanhemmilta. Suvakki muijat kiehnää niien kimpussa ja muutamia neekeri ja valkonen muija pariskuntia nähny käytävillä, hyvinkin hempeissä tunnelmissa. Itse en koskis pitkällä tikullakaan ja välttelen paikkoja missä nää partalapsoset on isolla porukalla. Liikkuuvat porukoissa aina, linnottautuvat käytäville tauoilla ja metelöi. En tiä, minkälaisia on oppitunnit noissa ryhmissä, mutta voin hyvin kuvitella, et mikä on meininki. Meillä on uusi opetussuunnitelma astunu voimaan ja sen kyllä kuuli ja huomas, kun suvakki opettaja piti meille tuntia monikulttuurisuudesta. Paasas suu vaahdossa ja hurmoksessa miten hienoo on, kun Suomalia on monikulttuurinen ja meillä on eri kansalaisuuksia näin paljon. Suomalia on hyvinvointi valtio ja kuulema ollaan oikein kärki maita siinä ja sillo on vaan oikeus auttaa hädänalasia ja jakaa se, kun annamme niin myös saamme näiltä matuilta ja opimme heiltä uutta jne. Toi paskanjauhanta jatku tunnin ja en ole eläissäni ollu yhtä vihanen ja ahdistunu, raivostuin siinä kohtaa, kun Suomalia on muuttunu ja se ei koskaan tule enää muuttumaan entiselleen, eikä sen pidäkkään. Meijän pitää mennä eteenpäin, ihan niinkuin kaiken muunkin kehityksen. Tutustukaa heihin, niin integroituminen onnistuu ja olkaa hyväksyviä. En ole, eikä ole pakko hyväksyy kaikkee. Eikä noi tule integroitumaan ikinä tänne, eikä mihinkään muuallekka Eurooppaan, Ruotsi on tästä oikein hyvä esimerkki. Katotaan vaan, niin ei kauaa mee, kun meijän koulussa jotain tapahtuu, ahdistelu tai raiskaus aivan varmasti edessä vielä. On noita sen verran paljon tuolla, että itte kierrän noi kaukaa ja en tosiaan halua olla missään tekemisissä noitten kanssa, en etes kato niitä päin. Ei tuolla uskalla tuoda omaa mielipidettä esiin, olis takuu varmasti koulusta erottaminen ja sen jälkeen olis kyl kaikki päin persettä ja tulevaisuus myös. Toivon todella, että tää ois ohi ja noi kaikki ois vaan häipyny takas sinne dyyneille vetelee kameleita ja juomaan kamelin kusta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.