Rinkebyssä kerrostalo purkukuntoon – suurpalo

13

 

Ruotsi palaa. Rinkebyssä syttyi aamuyöstä suurpalo, jossa kokonaisen kerrostalon ylimmät kerrokset ovat tulessa. Palolaitos sai hälytyksen klo 05.00 jälkeen Hjulstavägenille Rinkebyn keskustaan, jossa seitsenkerroksisen talon ullakkokerros oli ilmiliekeissä.

Palolaitokselta paikalla oli 14 yksikköä ja palo saatiin aamuun mennessä rajattua. Ylimmät kerrokset kuitenkin kärsivät suuria savuvahinkoja ja alemmat kerrokset vesivahinkoja eli käytännössä talo paloi purkukuntoon.

Poliisi tutkii paloa tuhopolttona, mutta ketään ei ole otettu kiinni.

 

kuvakaappaus-2017-01-13-08-38-12

 

Viime aikoina Rinkeby-Husby-Tensta-akselilla on ollut hyvin rauhatonta. Poliisihelikotperi on jyrränyt joka yö taivaalla. Oliko nyt palolla tekemistä asioiden kanssa vai oliko talon vintillä vain uusruotsalaisnuorukaisia polttelemassa hashista ja talo palo siinä sivussa. Viimeksi muutama viikko sitten naapurissa Husbyssä poltettiin kokonainen kerrostalo lunastukseen.

Advertisements

8 thoughts on “Rinkebyssä kerrostalo purkukuntoon – suurpalo

 1. Eihän nyt kukaan maahantulleista voi asua noin vanhoissa taloissa. Tulta perään ja uusia tilalle. Niissä sopii uusruotsalaistenkin asua. Joku taso se sentään pitää olla. -70 luvun taloissa…

  Ja grynderit kiittää. Kyllä ne rakentaa uusia taloja vakuutusyhtiöiden (vakuutuksenmaksajien) piikkiin sekä yhteiskunnan tuella. Rahta saadaan paljon tehokkaammin kuin perinteisellä kaupankäynnillä yritysten kassavirtaan ja kantaväestö maksaa.

  Kotimaan kaipuu on melkoinen näissä taloissa asuneilla. Kun uuteen kotimaahankin pitää saada vanhan katunäkymä: poltetuja autoja ja taloja, luodinreikiä seinissä ja mustakaavut kaduille. Vielä kun minareetit joikhaisi niin mitään ei puuttuisi armaasta kotimaasta.

 2. Jännää että nyt palokunta sai mennä alueelle rauhassa. Tai, tämä on huono asia, koska taas annettiin kehiksille viesti: Ei haittaa vaikka kivitätte paloautoja jatkuvasti, ne tulevat myös silloin kun on oikea hätä

  Klassikko ”ketään ei ole otettu kiinni.”

 3. Tapaus on ainoastaan kannanotto paremman asumisen puolesta. Jos saan ehdottaa, niin Lidingössä olisi sopivia rantatontteja rakennettaviksi viihtyisiksi pakolaisasunnoiksi.

 4. Kaikki rahat menevät Ruotsissa tumakkeiden aiheuttamiin kustannuksiin, mihinkään muuhun ei ole enää varaa! Ihmisiä kuolee sairaaloissa henkilökuntapulan takia, ensiapupolit ovat kuin kenttäsairaaloita, täysi kaaos, edes respassa ei istu ketään http://www.svt.se/nyheter
  Ruotsi hajoaa päivä päivältä, yhä useampi tuntee pelkoa liikkuessaan ulkona. Eilen heitettiin matulähiössä koira kuoliaaksi neljännestä kerroksesta, tänään lensi nuori nainen.

  1. Julia Caesar: Vanhukset ja puuro

   Trelleborgin kunta on ottanut käyttöön radikaalit menetelmät nopeuttaakseen kaikkein haavoittuvimpien kuntalaisten kuolleisuutta; vanhojen ja sairaiden ihmisten. Kokatun ruuan sijaan he saavat illalla piimää ja puuroa, leipää makkaralla, juustokakkua kiisselillä ja muuta roskaruokaa. Kaiken huipuksi, he maksavat täyden hinnan karusta pikaruuasta. Kunnan motiivi: säästää kolme miljoonaa kruunua. (Hieman yli 300 000 €.)

   Tuolla koko tarina:
   http://snaphanen.dk/2016/12/24/julia-caesar-de-gamla-och-groten/

 5. ”Poliisihelikopteri on jyrränyt joka yö taivaalla.”
  – Olisi mielenkiintoista tietää mitä tämäkin sirkus maksaa vuorokaudessa. Helikopterin lennättäminen maksaa melko paljon tuntia kohden. Tämäkin kustannus revitään töissäkäynnin kannattavuudesta.

  Kantaruotsalaiset pärjäävät ilman tällaista extrapalvelusta yhteiskunnalta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.