Julia Caesar Sunnuntaikronikka: Katkeamispiste

12

mats_jansson_hr_100_70_storakarlso

 

Meillä kaikilla on katkeamispisteemme. Ruotsilla on katkeamispisteensä. Lähestymme sitä nopeasti. 33-vuotiaan pyörätuolilla liikkuneen naisen joukkoraiskaus Visbyssä viime syksynä meni yli rajan. Poliittinen- ja mediaeliitti – juuri ne, jotka ovat pakottaneet ruotsin kansan monikulttuurisuuteen ja massamaahanmuuttoon, seurauksena vakavaa väkivaltarikollisuutta – vaativat rauhallisuutta ja pidättyvyyttä. Muuten he vaikenevat. He kehottavat malttiin: ”Nyt vaaditaan kansalaisilta järkeä”.

Vasta nyt tuntuu että, he alkavat aavistaa järjettömän sosiaalisen kokeen ja tragedian seurausten laajuuden, jonka he itse ovat järjestäneet. Se on oikeutettua pelkoa. Ne, jotka ovat vastuussa Ruotsin tuhoamisesta tulee olla todella, todella peloissaan. Valitettavasti reaktio herää katkerasti myöhässä. Kehitys raivoaa hurjana. Kaikilla yhteiskunta-aloilla. Joka päivä.
Tilanne luokitellaan ”erityiseksi tapahtumaksi”

Rikosilmoitus 33-vuotiaan pyörätuolilla liikkuneen naisen joukkoraiskauksesta Visbyssä viime syksynä on herättänyt erittäin voimakkaita reaktioita kaikkialla Ruotsissa, ja erityisesti Gotlannissa. Poliisi on katsonut tilanteen kiireelliseksi ja luokitellut sen ”erityiseksi tapahtumaksi”. Poliisin erikoisyksikön lisäjoukkoja on kutsuttu mantereelta – mutta ei suojatakseen gotlantilaisia naisia enemmiltä raiskauksilta, vaan suojellakseen muun muassa syyttäjä Mats Wihlborgia gotlantilaisten tuohtumukselta. Hän on saanut terveisiä kotiinsa, sen jälkeen, kun hän vapautti viisi pidätettynä ollutta joukkoraiskauksesta epäiltyä turvapaikanhakijaa.

Epäiltyjen tekijöiden kerrotaan lähetetyn nopeasti saarelta lautalla mantereelle. Myöskään tämä ei ollut gotlantilaisten naisten suojelemiseksi, vaan epäiltyjen tekijöiden suojelemiseksi yleisön mielipiteenilmauksilta.
Turrutus leviää

Asteittain totumme näihin karmeuksiin: puukkomurhat, ampumiset, raiskaukset, pahoinpitelyt, ryöstöt. Ruotsalaiset altistuvat päivittäin yhä enemmän maahanmuuttajien raaoille väkivallanteoille, joita tekevät maailman väkivaltaisimmista maista ja kulttuureista tulleet. Sellaiseen mihin kellään koskaan ei olisi tarvetta tottua ja mitä piilotellaan median varjossa, koska rikoksilla ei katsota enää olevan uutisarvoa tarpeeksi sisällytettäväksi uutislähetyksiin. Niistä on tullut aivan liian tavallista. Osa päivittäistä rutiinia. Vain silloin kun kuolonuhreja on useita katsotaan uutisen olevan yleisesti kiinnostava.

Turrutus leviää. Turtuminen on toinen sana luovuttamiselle. Se on aivan kammottavaa, mutta alamme tottua joukkoraiskauksiin. Vai niin, taas yksi? Ja yksi lisää.

Saadakseen median ja yleisön reagoimaan, pitää olla lisänä jotain aivan erityistä. Esimerkiksi pyörätuoli. Kun pyörätuolia käyttävä nainen joukkoraiskataan, ylitetään yksi raja. Silloin olemme saavuttaneet katkeamispisteen. Kun epäillyt tekijät vapautetaan, räjähtää viha, jota ruotsalaisiin on kertynyt vuosia.

 

10689835

 

”Naisen kertomus ei ole riittävän pitävä”

Vapauttamispäätöksestä vastaava syyttäjä Mats Wihlborg Visbystä, perustelee päätöstään seuraavasti:

”Teko ei perustu väkivaltaan tai sen uhkaan, vaan siihen, että siinä käytettiin hyväksi kantajan erityistä asemaa. Hänen kertomuksensa ei ole niin pitävä, että se voisi ilman muuta olla perustana pidätykselle. Se eroaa niin paljon epäiltyjen kertomuksesta. Vaikka onkin syytä kyseenalaistaa heidän kertomustaan myös joiltakin osin.”

”Ei yksinkertaisesti ole todennäköistä syytä tähän rikosepäilyyn” kommentoi syyttäjä vapauttamispäätöstä viikolla.

Ei mitään mahdollisuutta paeta ilman pyörätuolia

Se, että uhri on liikuntavammainen ja siksi ei ole voinut tehdä vastarintaa tai paeta monen miehen rakaa hyökkäystä, käännetään siten oikeudellisesti häntä vastaan.

Tässä lyhyt kertaus, siitä mitä tapahtui:

Sunnuntain vastaisena yönä 33-vuotias nainen jakaa taksin kotiin ravintolasta hänelle tuntemattoman miehen kanssa. Nainen menee hänen kanssaan omakotitaloon, turvapaikkamajoitukseen, jossa mies asuu, koska hänellä on tarve lainata wc:tä. Siellä hänet rikosilmoituksen mukaan raiskataan, sekä siellä asuva mies, ja useat muut miehet, jotka ilmestyvät paikalle. Tietojen mukaan kaikki ovat turvapaikanhakijoita.

Poliisipäällikkö Dan Eliassonin mukaan, nainen ei todennäköisesti kaukonäköisesti käyttänyt, älä käpälöi-ranneketta kyseisenä iltana. Ilman apua hänellä ei ole mitään mahdollisuutta paeta pyörätuolissa ja näin saatetaan avuttomaan tilaan.

”Hän pelkäsi henkensä edestä”

Naisen asianajaja Staffan Fredriksson kertoo, että nainen on saatettu sellaiseen tilanteeseen, että hän ei ole uskaltanut tai olisi voinut tehdä vastarintaa. Hän oli järkyttynyt ja halvaantunut ja pelkäsi henkensä edestä. Hän ei uskaltanut yrittää vapaaksi. Ilman pyörätuolia, hän ei päässyt minnekään.

”Hän ei ole kirkunut, huutanut tai taistellut. Hän on sanonut ei, sitten on jankutettu ja hän on sanonut ei. Lopulta hän on antanut periksi. Hän sulkeutui. Hän kävi läpi tämän, yksinkertaisesti vain siksi, koska hän koki, että siten pääsisi sieltä pois hengissä.”

Hän saa somaattista ja psykiatrista hoitoa

Usean tunnin kuluttua, nainen onnistuu saamaan apua päästäkseen ulos talosta ja kadulle pyörätuolin kanssa ja kykenee hälyttämään poliisin. Hän on hakeutunut hoitoon, hän voi hirvittävän huonosti ja pelkää, että häntä ei uskottaisi. Hän saa somaattista hoitoa fyysisiin vammoihinsa ja hoitoa psyykkiseen traumaansa. Hän on saanut lääkäriltä myös rutiinitoimenpiteenä annettavan aborttipillerin raiskauksen jälkeisen raskauden ehkäisemiseksi.

Dag Öhrlund kirjoittaa blogissaan:

”Syyttäjä vapautti miehet sillä perusteella, että raiskatun versio ei vastaa raiskaajamiesten versiota. Mieti perkele. On kohtuullista olettaa, että hän on edelleen niin järkyttynyt, niin pahasti psyykkisesti vammautunut tapauksesta, että hän ei voi antaa kristallinkirkasta, yksityiskohtaista selvitystä tapahtumien kulusta. Olisi myös mielenkiintoista tietää, minkälaisen päätöksen syyttäjä olisi tehnyt jos nainen hyökkäyksen jälkeen olisi ollut tajuton eikä olisi pystynyt lainkaan antamaan minkäänlaista selvitystä.”

Yleensä järjestetään rasisminvastainen soihtukulkue

Julma väkivallanteko tehdään haavoittuvaa ja puolustuskyvytöntä henkilöä vastaan. Tätä tapahtuu joka päivä uudessa monikulttuurisessa Ruotsissa. Kymmenettuhannet mahdolliset rikoksentekijät on päästetty maahan kaikkein huonoiten toimivimmista ja väkivaltaisimmista kulttuureista, useimmissa tapauksissa ilman henkilöllisyyden selvittämistä, eli siis kenenkään tietämättä, keitä he ovat. Saapuminen tapahtuu hyvässä yhteisymmärryksessä vastuuttomien poliitikkojen ja massamaahanmuuttomaniaisten toimittajien kanssa.

Yhtäkkiä pieni paikkakunta, joka on saanut toistaiseksi elää rauhassa ja sopusoinnussa, saa julman ja järkyttävän monikulttuurisen heräämisen. Yhdeksässä tapauksessa kymmenestä ihmisten reagointi on täysin käsittämätöntä, jotain muuta kuin avuttomuuden ilmaisu: rikoksen uhrien ja omaisten tukemisen sijaan järjestetään soihtukulkue ”rasismia ja muukalaisvihaa” vastaan eli siis maahan muuttaneiden rikoksentekijöiden tukemiseksi.

Niin ja pakolliset hautakynttilät ja nallet murhapaikalle, siinä tapauksessa, että on tehty murha. Se on kansan luovuttamisen ilmaus, niiltä, jotka ovat antaneet periksi. Lohdutuksia ja loitsuja lohdutonta todellisuutta vastaan, johon ei uskota voitavan vaikuttaa.

 

justnumanifestationen-stors-4
Satakunta ihmistä osoitti mieltään

Näin ei toimittu Gotlannissa. Gotlantilaiset eivät järjestäneet mitään soihtukulkuetta turvapaikanhakijoiden ja raiskaajien tueksi. He menivät nopeasti kaduille osoittamaan mieltään, osittain epäiltyjen vapauttamisen vuoksi ja osittain osoittamaan tukeaan naiselle, joka teki ilmoituksen raiskauksesta. Satakunta ihmistä marssi keskiviikkoiltana Itäkeskuksesta turvapaikka-asuntolalle päin, joka sijaitsee vain korttelin päässä poliisiasemalta.

 

”Kukaan ei ole kysynyt meiltä haluammeko me tänne turvapaikanhakijoita”

Camilla Sundelius, 26, oli yksi mielenosoittajista. Hän tietää kuka raiskattu nainen on ja on erittäin surullinen raiskauksesta ja siitä että epäillyt tekijät vapautettiin. Hän sanoo, että monet gotlantilaiset tuntevat itsensä petetyksi hallituksen ja saaren poliitikkojen taholta ja ajattelevat, että nyt riitti.

”Kukaan ei ole kysynyt meiltä haluammeko me tänne turvapaikanhakijoita. Se ei ole okei, että kansalta ei kysytä. Emme ole pyytäneet heitä tänne. Olemme myös nähneet, että tänne tulleet eivät ole myöskään mitään lapsia. On vain miehiä, ja heillä ei ole minkäänlaista kunnioitusta naisia kohtaan.”

Turvapaikanhakijat oleskelevat Visbyn Itäkeskuksessa ja ahdistelevat naisia, sanoo Camilla Sundelius.

”He voivat tulla eteen ja sylkeä maahan ja katsoa halveksien. He tulevat maista, joissa on täydellisen ala-arvoinen näkemys naisista, ja se ei käy. Raiskaukset alkoivat viime kesänä. Olemme saaneet selville, että kaikki syylliset ovat maahanmuuttajia.”

Talvella Gotlantiin perustettiin kansalaiskaarti. Heillä on nyt 700 jäsentä.

”He ovat tavallisia kansalaisia, äitejä, isiä, sisaruksia, veljeksiä ja naapureita. Se on helvetillistä, että näitä tarvitaan, näin ei ollut ennen”, sanoo Camilla Sundelius.

Naisen asianajaja: ”Miehet raiskaavat”

Soitan raiskatun naisen asianajajalle, Staffan Fredrikssonille. Hän vahvistaa, että nainen vapaaehtoisesti meni hänelle tuntemattoman miehen kanssa taksiin sekä lainasi hänen huoneistonsa wc:tä.

”Se pitää voida tehdä, mennä tuntemattoman miehen mukaan. Näinhän on aina voinut!”

Hänen taistelunsa kuuluu läpi hänen yrittäessään ymmärtää syytä miksi naiset eivät voi tehdä enää niin. Se tuntuu olevan hänelle täydellinen arvoitus, että tästä on tullut tällaista.

Kysyn, että ovatko epäillyt ulkomaalaistaustaisia. Siihen hän ei halua vastata. Hänen mielestään kysymys on ”täysin merkityksetön”. Hän kuuluu sanoneen, että miehet raiskaavat. Oletettavasti hän on käynyt lisäksi tyhjänpäiväisen poliittisen korrektiuden kurssin lakimiehille.

Sanon, että joukkoraiskaukset olivat hyvin epätavallinen ilmiö ennen massamaahanmuuttoa. Siitä ei Staffan Fredriksson ole koskaan kuullut puhuttavan. Nyt hän kuulostaa kuin kuusta pudonneelta ja kysyy lähdettä tälle ennenkuulumattomalle väitteelle. Sen hän saa.

Brottsförebyggande rådet 2008). http://fof.se/artikel/dramatisk-okning-av-antalet-anmalda-gruppvaldtakte

 

Ryhmäseksipornoa tehdään USA:ssa

Lähi-idän muslimimaista tulevilla miehillä on täysin erilainen kulttuuri, täysin erilainen naisnäkemys ja näkemys seksuaalisuudesta kuin meillä täällä Ruotsissa. Sen Staffan Fredriksson tyrmää. Siinä tapauksessahan joukkoraiskauksien pitäisi olla valtavan tavallisia maissa, joista siirtolaiset tulevat, ja että siitä hän ei puolestaan ole kuullut.

Hän kääntää nopeasti puheenaiheen siihen, että kun he tulevat tänne, meidän velvollisuutemme on huolehtia heistä. Se vaatii vain sen, että he oppivat ruotsin kieltä ja saavat tietoa perussäännöistä, niin kaikki järjestyy. Ja jos joku vielä kuitenkin sattuu tekemään rikoksen, se on myös meidän vastuullamme, koska silloin emme ole huolehtineet heistä tarpeeksi.

Sitten Staffan Fredriksson alkaa yhtäkkiä puhua pornoelokuvista, joissa on ryhmäseksiä ja voivat inspiroida joukkoraiskauksiin, ja tällaisia filmejähän tehdään USA:ssa?!?!

En tiedä missä luolassa hän on viettänyt viimeiset 30 vuotta, mutta puhelu on mielenkiintoinen katsaus asianajajan mielen maailmaan vuonna 2016.
Gotlanti ei ole oikeata Ruotsia

Saari Itämerellä. Saari ajassa. Gotlanti ei elä aivan samaa aikaa kuin manner. Koskematon Ruotsi viipyilee vielä osittain saarella ja houkuttelee mantereelta lomalaisia muutamaksi viikoksi kesäisin joka vuosi. Sitten saari unohdetaan yhdeksitoista kuukaudeksi. Gotlantilaiset on oma kansa; itsepäinen ja vuosisatojen eristämisessä kovettunut, karussa köyhyydessä ja ankarassa saksalaisten ja tanskalaisten piirityksessä, heille on kehittynyt eloonjäämisvaisto, jota on vaikea löytää muualta Ruotsista. He ovat maahan sitoutuneita, ylpeitä ja varustettuja erittäin vahvoilla tunteilla heidän saarestaan. Mantereen määräyksiä ja tapoja vastaan, he ovat säilyttäneet terveen epäilyn.

Loppujen lopuksi Gotlanti ei oikeastaan ole ruotsalainen. Saari on vain kuulunut Ruotsiin 371 vuotta Brömsebron rauhan jälkeen 1645, kun Tanska-Norja luovutti Gotlannin, Jämtlandin, Härjedalenin ja Saarenmaan Ruotsille ja Hallandin 30:ksi vuodeksi. Kolmesataaseitsemänkymmentäyksi vuotta on liian lyhyt aika, että saaristolaiset olisivat ehtineet alkaa näkemään Gotlannin osana Ruotsia.
Maahanmuutto saarelle on ajettu väkisin läpi

Kuten kaikilla pikkupaikkakunnilla (Gotlannissa on noin 57 000 asukasta) pieni valtaklikki hallitsee tietämätöntä rahvasta. Maahanmuuton saarelle on ajanut väkisin läpi gotlantilaisten päähän pieni valtatroikka, joka koostuu maaherra Cecilia Schelin Seidegårdista ja saaren aluepoliitikoista, ensisijaisesti kunnanjohtaja Björn Janssonista (s), ja ennen häntä Åke Svenssonista (s), joka erotettiin välittömästi viime vuonna, kun hän teki skandaalikauppoja kunnan kiinteistöillä.

 

Maaherran kova maahanmuutovaatimus

Maaherra Cecilia Schelin Seidegård ajoi useita vuosia kovia vaatimuksia massamaahanmuutosta saarelle – niin kovia, että se herättää epäilykset siitä, että hän saa määräykset ja palkkiot muualta kuin saarelta, jossa hänellä on työpaikka. Hänen käyttövoimansa tuskin on gotlantilaisten tarve ja etu.

Se, että Gotlannissa on pitkään ollut vain 4,7 prosenttia maahanmuuttajia ja muodostunut keitaaksi sekä saarelaisille että monikulttuuriin väsyneille mantereella asuville, on saaren tehotroikka riesa, joka ei voi vain jatkaa.

Neljä vuotta sitten, maaherra esitti kehotuksia saaren viranomaisille, että he houkuttelisivat ”bussilasteittain” maahanmuuttajia saarelle erityisellä ”Gotlannin paketilla” – paketti erityisillä oikeuksilla ja erityiseduilla maahanmuuttajille, jotka haluavat siirtyä saarelle, mukaan lukien etuoikeus sekä asuntoihin ja työpaikkoihin gotlantilaisten kustannuksella. Tämä siitä huolimatta, että saarella on suuri pula sekä asunnoista ja työpaikoista.

 

justnumanifestationen-stors-6

 
Vastuunkantajat kehottavat malttiin

Joukkoraiskauksen ravistelemassa Gotlannissa on mitä suurimmassa määrin ennustettavissa ne jotka tulevat esiin ja ilmaisevat itseään. Myös, se mitä he tulevat sanomaan. Kaikki ovat tavanomaista saaren eliittiä. Samat ihmiset, jotka ovat päättäneet altistaa saarelaiset raaálle, maahanmuuttajarikollisuudelle kehottavat nyt ihmisiä rauhallisuuteen ja varoittavat ”pimeyden voimista”.

Björn Jansson (s), kunnanvaltuuston puheenjohtaja:

”On olemassa pimeyden voimia ja se huolestuttaa minua. Meidän täytyy puhua tosiasioiden eikä huhujen perusteella. Nyt on kysymys siitä, että meidän on osoitettava siviilirohkeutta ja noustava arvoja ja asenteita vastaan, joita nyt tulee esiin.”

Maaherra Cecilia Schelin Seidegård:

”Se mitä tapahtuu, on erittäin valitettavaa. Meidän on varmistettava, että lakiin ja oikeuteen perustuva yhteiskunta toimii hyvin. Emme voi ottaa lakia omiin käsiin. Nyt vaaditaan kansalaisilta järkeä.”

Elin Bååth (Fi), valtuuston jäsen:

”Se mitä nyt on tapahtunut on kauheaa ja haluan antaa kaiken tukeni uhrille. Tosiasia on, että tämän tyyppinen rikollisuus ei ole lisääntynyt, ja että on miehiä eri etnisistä ryhmistä, jotka ovat vastuussa väkivallasta. Ongelmana on tuhoisa miesmalli, ei tietty etnisyys tai kulttuuri.

”Se mitä nyt tarvitsee tapahtua on, että saamme sopimuslainsäädännön, ja että me vakavasti alamme toimia tuhoisaa miesmallia vastaan, joka perustuu hallintaan ja valloitukseen, ja joka ei vähiten ilmene rasististien puheissa ’heidän’ naistensa puolustamisesta.”

Ennustettavissa kuin puhuva nukke ruuvi selässä
Mats Pettersson, helagotland.se:n toimituspäällikkö, kirjoittaa pitkän kieltolistan lehdessään, joka on suunnattu gotlantilaisille. Kaikista ennustettavista äänistä, hän on se, joka oli ennustettavissa lähes sanatarkasti. Kuin puhuva nukke ruuvi selässä. Mutta kenen asialla hän on? Kuka on vääntänyt hänen ruuviaan?

Hän kirjoittaa, että hän on huolissaan. Hän uskoo, että ”olemme menossa väärään suuntaan.” Ei joukkoraiskauksen vuoksi, jota hän puolestaan itse pahoittelee. Ei, vika on siinä, että gotlantilaiset protestoivat sitä väkivaltaa vastaan, joka on pakottanut heidät maahanmuuttoon saarelle. Protesteillaan he ”tuhoavat kaiken, mille yhteiskuntamme on rakennettu.” Silloin mennään vain yhteen suuntaan: päin h-ä. Hiljaiset ja säyseät ihmiset on ehdottomasti suositeltavampia.

Kun ihmiset ottavat lain omiin käsiinsä

Mats Petterssonin mukaan kulmakiviä ovat: demokratia, oikeusturva ja yhdenvertaisuus lain edessä. Siihen on helppo yhtyä. Mutta miltä se näyttää, jos sanoja vääristellään? Demokratia – onko se ulkomaisten rikollisten massamaahantuontia Gotlantiin?

Oikeusturva – missä on raiskatun naisen oikeusturva, kun häntä ei uskota ja rikoksista epäillyt tekijät vapautetaan?

Yhdenvertaisuus lain edessä – missä se on hänelle ja muille? Sehän on juuri sitä kun ihmiset näkevät ettei ole yhdenvertaisuutta lain edessä, kun he ottavat lain omiin käsiinsä. Se ei ole toivottavaa kehitystä, mutta se jatkuu niin kauan kuin ihmiset kokevat, että poliisi ja muu oikeusjärjestelmä ei suojaa heitä.
Ruotsin TV:stä, emme tule kuulemaan sanaakaan

”Gotlannissa emme ole nähneet vastaavia asioita tapahtuneen aikaisemmin”, sanoo Mats Pettersson – ottamatta huomioon syytä. Ja niin hän tietysti toistaa papukaijamaisesti väsyttävän, ennustettavissa olevan latteuden:

”Ne ovat MIEHET, jotka raiskaavat. Tällä tasolla keskustelu on käytävä. Ruotsalaiset miehet. Ulkomaalaiset miehet. Miehet.”

Luulen, että uskallan ennustaa yhden asian. Sunnuntai-iltana puoluejohtajien keskustelussa Ruotsin televisiossa, emme tule kuulemaan ainuttakaan sanaa Visbyn joukkoraiskauksesta. Ei sanaakaan. On kuin sitä ei olisi koskaan tapahtunut.

Ikään kuin ei olisi mitään katkeamispistettä.

 

Av Julia Caesar

Alkuperäinen teksti:

http://snaphanen.dk/2016/10/08/sondagskronika-bristningsgransen/
Jutun suomensi Johan
 

 

28 thoughts on “Julia Caesar Sunnuntaikronikka: Katkeamispiste

 1. MENA (Middle East Northern Africa) ym- maista, joissa vuosisatoihin/vuosituhansiin ei ole pystytty elämään rauhassa ja sovussa, on muuttanut Ruotsiin satoja tuhansia. Jotkut ovat sopeutuneet, monet eivät ja monella ei ole aikomustakaan sopeutua vaan haluavat elää täällä samalla tavalla kuin kotimaassaan eli samalla kulttuurilla, samoilla arvoilla, samoilla säännöillä, samoilla tavoilla ratkaista ongelmat. Näitä ihmisiä on täällä niin valtavat määrät ghettoalueilla ettei Ruotsin poliisi ja oikeuslaitos saa heitä kuriin. He tulevat vastaisuudessakin ampumaan toisiaan ja myös meitä muita. Meidän poliitikkomme ovat liian kouluttamattomia, kokemattomia, kyvyttömiä ja hitaita saadakseen aikaan järkevää ratkaisua nopeasti. Ja nyt on todellakin kiire! Viimeiset hetket menossa.

  1. Ampumaan, raiskaamaan, pahoinpitelemään, kiristämään, ryöstämään, varastamaan, tekemään petoksia… Uskon että 2017 tulee olemaan vielä pahempi kuin 2016. Samat surkeat poliitikot ruorissa, uppoavassa purkissa joka hörppää lisää vettä päivä päivältä.

  2. olen sitä mieltä että erillaisille kulttuureille pitääkin antaa tilaa hengittää.se kuuluu jo demokratian peruspilareihin.Ongelmat alkavatkin siinä kohtaa kun lähi-idän/afrikan tiettyjen osien kunniavieraat alkavat rikastuttamaan eurooppaa omilla normeillaan ja moraaliarvoillaan.
   tätä dystopiaa tukee maahanmuuttoteollisuus,josta on tullut oma ”teollisuudenhaaransa”joka ruokkii tuhansia monimuotoisuuskoordinaattoreita,sekä valta-eliittiä,että pyrkyribisneshaikaloja.
   edellämainitut aivan tietoisesti haluavatkin tätä ilmiötä lisää.
   syystä että tulijat jotka usein saavat erityiskohtelun monilla sektoreilla,toimivat myös hajauttajina.
   heitä ei voi syyttää mistään ”kepposesta”samalla ankaruudella kuin meitä vääräuskoisia.
   Puvitesijavet levittävät suojelevat siipensä tulijoiden ylle laulaen:olette pyhiä,koskemattomia,kaikki(ainakin melkein)mitä teette on oikein.me suojelemme teitä valkoiselta roskaväeltä.(joka tosin elättää verosuoritteillaan niin puvitesijavet kuin kunniavieraatkin)
   saaden kiitokseksi liian usein:ryöstöt,raiskaukset,päälle(ylensä joukko)karkaukset ym muun reippaan tapahtumakavalkaadin.
   Meille voiman ”pimeänpuolen” kulkijoille on niinkuin tiedämme varattu useita hienoja ominaisuuksia.
   lainaan Katja Marteliusta vuosien takaa:kiistatonta on että suomi on euroopan väkivaltaisimpia maita.Se kytkeytyy etenkin alkoholinkäyttöön.päissään surmaaminen on suomalaisten kansallinen,jopa geneettinen erityispiirre.
   kun J.Halla-aho käänsi sanoman koskemaan tiettyjen etnisten monilahjakkuuksien tunnettuja bonusominaisuuksia näin:Lähi-idän/afrikan tulijoiden erityisosaamisalueena on (todistetusti)ryöstöt,raiskaukset,nepotismi,korruptio,klaanisodat,sekä mielijohteesta ryöpsähtävä tappaminen ja julmuus.
   niin johan alkoi sellainen noitavaino että oksat pois.siis martelius sai haukkua suomalaisia melko kovin sanoin,mutta kun halla-aho ja ellilä antoivat saman käänteisesti takaisin,se oli islamofobiaa,fasismia,rasismia,ja vaikka mitä.
   ollaan päädytty todelliseen kaksoisstandardien heteiköön.
   tämän kaiken kruunaa eurooppalaisten aseenomistajien paikoin suoranaiseksi ajojahdiksi yltynyt pyssyt pois valkoisilta operaatio.
   Aina viisaat virkakyöstimme perustelevat asiaa ”yleisellä turvallisuudella”voi hyvää päivää.
   rikolliset ja jihadistithan hankkivat torrakkonsa laillisesti niinkuin kaikki tietävät.(sarkasmia)
   juttuhan on niin että valtaeliitti pelkää tavallisia lainkuuliaisia aseenomistajia.joten haetaanpa vaikka millä perusteilla mutkat valkoiselta roskaväeltä pois.
   en kirjoita tästä asehommasta nyt enenpää,jatkan tuonnenpana,on muuten jo hilariöösiä settiä paikoin.palautellaan,,,

 2. Minä ennustan, että joku suvakkipolitiikko kokee vielä väkivaltaisen lopun, kun väärän faijan tytär raiskataan. Ja sinä päivänä minä nostan peukun ylös.

 3. Huh huh, Ruotsi on ilmeisesti jo tiensä valinnut. Sydän on avattu, mutta ei millekään rakkaudelle, vaan todellisille pahuuden voimille. Ruotsi tulee varmasti niittämään sitä mitä kylvää, eikä se ole kaunista katseltavaa – kuten ei nämä tähänkään astiset.

  Kiitos Paavolle näiden silmiä avaavien artikkelien julkaisemisesta!

 4. Tuosta saa käsityksen, että Gotlantilaiset eivät pääsääntöisesti halua lisää matuja saarelleen, mutta saaren päättäjistä koostuva klikki haluaa muutosta asiaan kansasta piittaamatta. Jos näin tosiaan on, niin demokratia ei nauti päättäjien keskuudessa suurta kannatusta. Ei elitismi ja omien etujen ajaminen sinällään mitään harvinaista päättäjien keskuudessa ole.

  Kansalaiset voisivat olla valveutuneempia, ja tuoda esille omat mielipiteensä, ja vaikuttaa saaren tulevaisuuten aktiivisemmin. Ei saisi mennä päättäjien ja ”paremman väen” lankaan ja keskustella mitä sanoja saa käyttää, ja mitä tuntemuksia tuntea. Kumma että kaikenkarvaisia arrogantteja politiikon puolikkaita kansa äänestää vuodesta toiseen, myös meillä Suomessa. Kansa ensin, sen tulisi olla. Oma kansa, ei toinen kansa. Gotlannille suosittelen itsenäisyyttä.

 5. Camilla, 26, perusti Gotlannin kansalliskaartin – nyt hän saa murhauhkauksia median agressiivisen ajojahdin seurauksena.

  Videon mukaan, kolme kuukautta sitten kansalaiskaartissa oli jäseniä 800!

  https://www.youtube.com/watch?v=eWfJ-mLohEA

  57 000 asukasta ja 800 aktivistia, se on iso määrä, he haluavat puolustaa omaa elintilaansa maahantunkeutujilta.

  Ajatuksena on kääntää tuon pätkän ruudulla olevat tekstit mutta en nyt ihan heti…

  1. Tuossa tuo videon informaatio på finska…

   Camilla, 26, perusti Gotlannin kansalaiskaartin – nyt hän saa murhauhkauksia median aggressiivisen ajojahdin seurauksena.

   Camilla on kansalaiskaartin ja mielenosoituksen aloitteentekijä, joka viime keskiviikkona marssi Visbyn turvapaikanhakijoiden majapaikkaan. ”Rasistinen lauma” joka ”yllyttää asianajajia, poliiseja ja toimittajia vastaan ”, väittää paikallisen sanomalehden pääkirjoitustoimittaja. Sittemmin hän on saanut epämiellyttäviä viestejä.

   Henkeäni on uhattu, sanoo Camilla

   Camilla Sandelius on 26-vuotias, syntyjään Visbystä ja puhuu tyypillisitä gotlantilaista murretta. Hän ei ole poliittisesti aktiivinen, vaikka hän oli muutama vuosi sitten mukana Ruotsidemokraattien nuorisojärjestössä (SDU) Gotlannissa. Sitä vastoin hän on huolissaan kehityksestä saarella ja aloitti vuoden alussa Facebook-ryhmän ”Gotlannin Kansalaiskaarti”. Ryhmässä on nyt 800 jäsentä, mutta sivuille pääsevät vain sen jäsenet.

   Saarella on tapahtunut niin paljon viime aikoina. Tarvitsimme kaartin, joka voi saattaa naiset kotiin pubista, kertoo Camilla Fria Tiderille.

   -Siellä on tavallisia äitejä ja isiä, veljiä ja sisaria ja niin edelleen. Se on naapuriyhteistyötä, hän sanoo kaartista.
   Siitä lähtien on kaarti partioinut ajoittain Visbyssä. Useimmiten mukana on muutamia miehiä ja naisia, joskus jopa kymmeniä, sanoo Camilla.

   Viime viikon keskiviikkona päästettiin nämä viisi miestä vapaaksi, joita epäillään naisen joukkoraiskauksesta Visbyssä lähes kaksi viikkoa sitten. Vain muutamassa tunnissa Camilla keräsi satakunta osallistujaa mielenosoitukseen. Yhdessä he marssivat väitetylle rikospaikalle, visbyläiselle talolle, jota nykyisin käytetään turvapaikanhakijoiden majoitukseen.

   Leimattiin rasistiksi

   Yhtäkkiä Camilla päätyi median keskipisteeksi. Paikallinen uutissivusto Hela Gotland sekä Ruotsin Radion paikallinen asema P4Gotland kirjoitti artikkeleita ja julkaisivat vihamielissävyisiä uutisia joissa syytteitä sateli kansalaiskaartille. Kumpikaan mediatoimija ei antanut Camillalle mahdollisuutta vastata väitteisiin.

   – Tuimme tätä naista, joka oli joukkoraiskattu ja sitten meidät leimattiin rasisteiksi, koska syylliset olivat turvapaikanhakijoita. Tyypillistä. Vanha juttu. Näin se menee, sanoo Camilla alistuneesti.

   ”Rasistinen joukko kutsuu itseään kansalaiskaartiksi yllyttää asianajajia, poliisia ja toimittajia vastaan”, kirjoittaa esimerkiksi Eva Bofride, joka on Gotlannin lehden ja Hela Gotlandin pääkirjoitustoimittaja. ”Tässä on paljon vihaa ja vain promille omistautumista rikokseen ja rikoksen uhriin, hallitsevaa on viha ja rasismi, hän jatkaa vihaiseen sävyyn.

   Vakavat syytteet järkyttävät Camillaa ja hän sanoo, että hänellä tai kansalaiskaartilla ei ole koskaan ollut mitään tekemistä sellaisen kanssa.
   – Ehdottomasti ei. Ei koskaan! hän sanoo väitteeseen virkamiehiä vastaan lietsomisesta.
   – Hela Gotland julistaa meidät rasisteiksi ilman mitään todisteita. Se on puhdas valhe!

   Henkeä uhataan

   Hela Gotlandin kirjoitusten jälkeen Camilla on alkanut saada epämiellyttäviä ja uhkaavia viestejä, muun muassa Facebookiin.

   – Henkeäni on uhattu, hän sanoo ja jatkaa:

   – Se johtuu siitä, että nämä sanomalehdet ovat esittäneet kaartin rasistisena.

   Kun Fria Tider soittaa Eva Bofridelle saadakseen vastineen, emme onnistuneet tavoittamaan häntä. Sen sijaan hän vastaa sähköpostitse.

   ”Kieltäydyn osallistumasta Fria Tideriin ja viittaan johtajiini, kaikista provokatiivisista tulkinnoista, joita levitellään eri kanavien kautta saavat vastata ne, jotka levittävät niitä”, hän kirjoitti sähköpostissaan.

   Sähköposti keskustelussa, joka sitten seuraa hän kieltää olleensa ”vaikuttamassa mihinkään Camillan tappouhkauksiin” ja vaatii todisteita hänen artikkeleidensa ja uhkan välisistä yhteyksistä.

   Kun Fria Tider kysyy, onko hänellä mitään näyttöä väitteilleen Camillan kansalaiskaartin ”yllyttämisestä asianajajia, poliisia ja toimittajia vastaan,” hän ei halua vastata kysymykseen.

   Pakolaislapset ahdistelevat

   Visbyssä on kesän aikana tapahtunut kaksi raiskausta, lisäksi joukkoraiskaus kuun alussa. Molemmissa tapauksissa rikoksentekijät olivat maahanmuuttaja.

   Ja Camillan mukaan on ns. yksin tulleista pakolaislapsista, jotka Gotlanti on ottanut vastaan viime vuonna, tullut riesa Visbyn naisille.

   – Naiset tuntevat joutuneensa näiden ulkomaisten miesten ahdistelemiksi, tai yksin saapuneiden lapsien, jotka riehuvat vapaasti kaupungilla, hän sanoo.

   Hän kertoo, että myös hän itse on altistunut jengien huutelulle kaupungilla.

   – En valitse reittiä McDonaldsin ohi myöhään yöllä, se ei käy. Tuntuu uhkaavalta kävellä sen ohi, hän sanoo.

   Huolimatta paikallislehden kirjoittelusta ja radion osuudesta kertoo Camilla että he saavat paljon tukea Visbyn asukkailta.

   – Meillä on valtavasti väkeä joka puolella, jotka tukevat meitä, hän sanoo.

   MATTIAS ALBINSSON

   http://www.friatider.se/tv-m-n-fast-f-r-olika-v-ldt-kter-i-visby

   KÄLLA

   http://www.friatider.se/camilla-26-startade-medborgargarde-på-gotland-nu-mordhotas-hon-efter-lokalt-mediedrev

   Johan

 6. Eikö tämä Fredriksson tiedä sitä, että maissa mistä nämä miehet tulevat raiskaukset ovat harvinaisia sen vuoksi, koska niissä maissa on vielä kuolemantuomio rangaistuksena voimassa. Myös pornoelokuvien teko USA :n syyksi on naurettavaa, sillä näitä pornoelokuvia tehdään varmasti myös Euroopassa. No tämä Fredrikssonin esiintulo Gotlannin raiskaustapauksessa on seurausta sosiaalidemokraattien hyysäyspolitiikasta, joten toivottavasti Ruotsalaiset viimeinkin tajuaisivat sen kannattaako sosiaalidemokraatteja enää äänestää vaaleissa.

 7. Rohkea nainen tuo Julia Caesar. Tajuaa sen yksinkertaisen asian, että jos otamme yhteiskuntaamme liikaa väkeä Lähi-idästa ja Afrikasta, saamme sen kulttuurin, joka tekee Lähi-idästä ja Afrikan kaltaisista nykyisenlaisia. Paskastanioita.

  1. Julian kirjoituksesta tulee mieleen Homman nimimerkin von Mansteinin pohdinta, miten ruotsalaisten käy muslimien päästyä valtaan. Von Manstein leikillisesti esittää, että muslimit kohtelevat ruotsalaisia samoin kuin ruotsalaiset ovat kohdelleet muslimeja.

   http://hommaforum.org/index.php/topic,118662.msg2516359.html#msg2516359

   Ohessa ote Mansteinin tekstistä:

   Ottavat käyttöön positiivisen syrjinnän ja laativat kaikkiin julkisrahoitteisiin tehtäviin kiintiöt valkoisille ruotsalaisille.

   Antavat shariapoliiseille tiukat määräykset, että kaikkeen valkoisia eurooppalaisia ja kristinuskoa halventavaan ja toisaalta islamin ylemmyyttä ylistävään puheeseen puututaan ankarasti. Shariapoliisit käyvät hakemassa kotiovelta jokaisen arabin ja somalin, jotka uskaltavat väittää islamia oikeammaksi uskonnoksi kuin jotain toista.

   Muokkaavat maahanmuuttoteollisuuden sellaiseksi, että maahan tuodaan joka vuosi kymmeniä tuhansia valkoisia kristittyjä nuoria miehiä USA:sta ja Suomesta elämään muslimien verorahoilla hotelleihin ja kylpylöihin.

   Kun USA:sta ja Suomesta tulleet nuoret veroelättimiehet käyvät kaduilla musliminaisten päälle, repivät kaavut ja joukkoraiskaavat näitä, Ruotsin kalifi, heimopäälliköt ja johtavat imaamit astuvat esiin, haukkuvat muslimikulttuurin ja käskevät sopeutua kristittyjen tapoihin.
   ……..

   1. Toinen on Mansteinin uni ja toinen on todellisuutta. Minulla tuosta muistuu mieleen vanha juttu: Sitten heräsin ja päästin kissan ulos…

 8. Osama bin Laden katseli niin väkivaltaista pornoa, että nauhojaan tutkimaan joutuneet USA:n agentit joutuivat terapiaan…
  Etenkin radikaalimuslimeilla on todella raaka maku – kaikissa asioissa!!
  (- ja Suomeenkin pukataan oikein virallista salafistista suurmoskeijaa, Osamakin oli salafistimaasta eli Saudeista…)

  Ja ajatelkaa jopa esim. jo hääyötäkin ympärileikattujen musliminaisten kanssa – pahimmillaan muslimiaviomies joutuu käyttämään saksia tai veistä apunaan…
  – esim. somalien harrastama naisten ympärileikkaus saattaa olla noinkin totaalista – jotkut kurdithan harrastavat hiukan pienimuotoisempaa naisten silvontaa myös, mutta Afrikassa on käytössä todella totaalinen malli …
  – ja kun ympärileikatulle naiselle se aviollinen seksikin tuottaa vain kipua, niin kyllä tällainen vaikuttaa miesten asenteisiin ihan kaikin tavoin – SEKSIN KUULUUKIN ON NAISELLE VAIN TUSKAA, OPETTAVAT YMPÄLEIKKAUSKULTTUURIT!
  – ja kun vääräuskoinen nainen ei ole näille edes musliminaisenkaan arvoinen, vaan pikemminkin täysin ihmisarvoton huora – niin olisi pikemminkin ihme, jos eivät raiskailisi sitä tahtia mitä nyt!

  Rasmuslaisten eli suvakkien yksi pahimpia ongelmia on se, etteivät he edes myönnä näiden kulttuuri- ja arvoerojen olemassaoloa lainkaan, vaan sulkevat silmänsä ja korvansa siltä kokonaan…
  – ja siten suvakitkin ovat itse osa myös tätä kotoutumattomuusongelmaa, koska he jopa estävät sen, ettei muslimeille edes yritetä puhua järkeä ja opettaa inhimillisistä kulttuuria!!!!
  – ja kun suvakkien propaganda aiheuttaa myös sen, että etenkin nuoret tytöt sekä naiivit naiset joutuvat sitten näiden muslimimiesten tekemien rikosten uhreiksi, koska uskovat suvakkien levittämiin valheisiin…

  Muslimipojalla tai -miehellä voi olla viimeisen päälle muodikkaat länsimaiset vaatteet päällään, hieno kampaus ja kädessään uusin puhelinmalli – mutta sisältä ollaan ihan jotain muuta eli parrakas kaapuhäiskä talibaaniajatuksineen…

 9. Bahrain – tämä Hesan suurmoskeijan suurin rahoittaja… :

  ”Bahrain teloitti kolme shiialaista miestä – kylissä puhkesi rajuja mielenosoituksia”

  ”Bahrainissa väestön enemmistö on shiiamuslimeja, mutta maata hallitseva Al-Khalifa-suku on sunnalainen.
  Arabikevään yhteydessä vuonna 2011 maassa puhkesi levottomuuksia, kun mielenosoittajat vaativat uudistuksia ja perustuslaillista monarkiaa.

  Kyseessä olivat ensimmäiset teloitukset Bahrainissa kuuteen vuoteen, totesi Lontoossa toimiva ihmisoikeusjärjestö Reprieve. Järjestön mukaan tunnustukset saatiin kiduttamalla.

  Reprieve kehotti Bahrainia olemaan teloittamatta miehiä ja varoitti, että kuolemantuomioiden toimeenpano uhkaa alueen vakautta.

  Seitsemän muuta iskusta tuomittua sai elinkautisen tuomion.

  Iskussa kuolleiden poliisien joukossa oli yksi Arabiemiraattien kansalainen.
  Hän oli mukana Saudi-Arabian johtamissa joukoissa, jotka lähetettiin Bahrainiin vuonna 2011 tukahduttamaan maan shiialaisen enemmistön keskuudessa puhjenneita mielenosoituksia.”

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201701152200053912_ul.shtml

  1. Markka ja laaki, meinasin kirjoittaa. Olisihan sellainen tuiki tarpeellinen, tai joku vahvasta kumista tehty Parpara ryhmäkäyttöön. Säästyisimme kukaties monilta oikeudenkäyntikuluilta. Suvakkiryhmät voivat pitää vaikka loppiksia Parpararahojen kokoamiseksi.

 10. Saas nähdä missä maassa ensimmäisenä perustetaan sissijoukot jotka alkavat tätä matu sumaa purkamaan oikeilla ja lopullisilla ratkaisuilla.

 11. Paavolle ja Johanille kiitokset Julian jutun suomenkielisen käännöksen julkaisusta. Juliahan julkaisi kirjoituksen runsaat kolme kuukautta sitten. Kysymys Paavolle. Ovatko svedut heränneet vai vieläkö pehmoilevat?

  Gotlannin tapahtumalla voi olla yllättävä seuraus. Jos paikalliset ovat vittuuntuneet, niin saaren mahdollinen miehittäjä voi saada heidän suosionsa hoitamalla matu-ongelman pois pysyvästi. Siihen riittää pari komppaniaa vihreitä miehiä.

  1. Näin saattaa hyvinkin olla vaikka ruotsalaiset ovatkin siirtäneet yhden osaston saarelle.

   Taisteluosasto Gotlanti

   ”Gotlanti mainitaan erikseen yhtenä monista tärkeistä strategisista alueista turvallisuuspolitiikkaan kohdistuneissa päätöksissä 2016-2020. Siksi puolustus saa vahvistukseksi taisteluosasto Gotlannin, jota vahvistaan asteittain vuoden 2017 puoliväliin saakka.”

   http://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/skaraborgs-regemente-p-4/krigsforband-p-4/stridsgrupp-gotland/

 12. Loistavaa kommenttia Julia Caesarilta, tuota tarvitaan. Harmi vaan, että jää niin marginaaliin.

 13. Hei rakas laina etsijä,

  Olen yksityinen, luotettava, luotettava lainanantaja; Minä maksan lainat yrityksille ja yksityishenkilöille matalilla ja edullinen korko 3%.

  Etsitkö yritysten laina, henkilökohtainen laina, asuntolaina, autolainan, opiskelija laina, velan vakauttamista laina, vakuudeton laina, ja riskipääoma? Jos olit evättiin laina pankin tai rahoituslaitos Yhdelle tai useammasta syystä. Olet oikeassa paikassa lainaa ratkaisuja, Annamme lainaa alueella 1,000 minimi 100,000,000 enintään 1 vuoden kuluessa 20 vuoden takaisinmaksuaika kestoisia, kaikkialle maailmaan. Ota yhteyttä, lisätietoja sähköpostitse: g.loredana480@gmail.com

 14. Sähköposti:
  graham_shirleycredithome@outlook.com
  YHTEYSTIEDOT puhelinnumero: +2348109854241
  Tarvitsetko lainaa? Olet rahoituskriisissä tai tarvitset rahaa aloittaaksesi oman yrityksenne? Tarvitsetko lainaa velan maksamiselle tai maksaaksesi laskuja tai aloitat mukavan liiketoiminnan? Sinulla on pieni luottopiste ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Tässä on mahdollisuus saada laina organisaatiossamme. Tarjoamme yksityisille lainoille seuraavia tarkoituksia ja paljon muuta. Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, liiketoiminnan käynnistäminen, koulutus, velan vakauttaminen, kovan rahan lainat. Tarjoamme lainaa alhaisella 3%: n korolla. Ota meihin yhteyttä sähköpostilla: (graham_shirleycredithome@outlook.com) olemme valmiit toimittamaan lainan sinulle 24 tunnin kuluessa palvelusta.

 15. Tarvitsetko lainaa? Jos kyllä, email: (dakany.endre@gmail.com) lisätietoja. sanoo:

  Lainatarjous.

  Hyvää iltapäivää,
  Olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja auttaaksemme ihmisiä ja yrityksiä parantamaan taloudellista tilannetta maailmanlaajuisesti, hyvin alhaiset vuotuiset korkotasot niinkin alhaisella kuin 3 prosentilla yhden vuoden kuluessa – 30 vuoden takaisinmaksuaika kaikkialla maailmassa. Luotamme luottoa 2,000 eurosta 500,000,000 euroon Lainat ovat hyvin turvattu suurimmalla turvallisuudella tärkein. Asianomaisen henkilön tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: (dakany.endre gmail.com)

 16. Oletko mies tai nainen, etsit lainaa kasvattaaksesi yritystäsi
  Tai maksaa oman yrityksen tai velkasi, laskut, vuokrata kotiisi? Jos vastaus on kyllä, niin saat vastauslainan, jonka suuruus on 15 000,00 € (€), enintään 500 000 000,00 € (€), jonka laina on varaa ja minkälainen laina, jota asiakkaalta pyydetään: * Henkilökohtaiset lainat * Liiketoiminta Lainat * Henkilökohtaiset lainat 2% korko, jos kiinnostus lisätietojen saamiseksi ota yhteyttä sähköpostitse (boltonmicrofinance@gmail.com)

 17. Annamme takuu Yritysten lainat, autojen ostohyvitykset, talon ostohyvitykset, henkilökohtaiset lainat ja paljon muuta. Annamme pitkäaikaisen lainan 1-25 vuoden maksimissa, 3%: n korolla ja lainan määrällä 1 000 – 10 000 000. Jopa luottotarkastuksen, konkurssin, alhaisten tulojen ja työpaikkojen puuttuessa saat silti lainan ROSANNE LETTY CREDIT -rahoituksesta. Lisätietoja laina-palvelusta, ota yhteyttä sähköpostitse: rosanne_credit@hotmail.com

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.