Ruotsin rikostilastoa aamutv:lle, osa 1

0

kuvakaappaus-2017-01-17-22-01-24

 

Ylen aamutv:ssä Helsingin yliopiston tutkiskelija Mari Vaattovaara kertoo, että tilanne Ruotsin lähiöissä on parantumassa. Vaattovaaran mukaan heikoimmillakin alueilla työttömyys paranee, rikollisuus vähenee ja koulutettujen [uusruotsalaisten] osuus lisääntyy. Pätkän haastatteluasta voi katsaista vaikka täältä.

 

 

Vaattovaara oli aamutv:n haastattelun alla soittanut kolleegalleen Uppsalan yliopistoon.

Miltä tilastot näyttävät?

Esimerkiksi vuonna 2014 rikosilmoitukset lisääntyivät edellisvuodesta 3 % joka tarkoittaa 41 800 rikosta. Eniten lisääntyivät erilaiset vahingontekorikokset  ja esimerkiksi alaikäisten naisten häiriköinti lisääntyi selvästi.

Henkilöön kohdistuvista rikoksista esimerkiksi pahoinpitelyt lisääntyivät 4 % ja naisten erilaiset ahdistelurikokset lisääntyivät 6 %. Omaisuusrikoksista esimerkiksi omakotitalomurrot lisääntyivät  7 % ja huoneistomurrot 5 %, mutta sitten autoihin kohdistuvat rikokset (automurrot, luvattomat käytöt) vähenivät 1 %.

Kaikki rikokset siis lisääntyivät, ollettikin, että jotkin yksittäiset rikostyypit vähenivät selvästi kun taas jotkut nousevat trendirikoksiksi. Jotkut rikokset menevät aalloissa, kuten ns. pystyryöstöt eli katuryöstöt. Niissä on vuodesta toiseen nousua ja laskua keskiarvon pysyessä suurinpiirtein samana. Alueittainkin saattoi olla nousua ja laskua, mainittakoot, että Blekingen läänissä oli selvää laskua kaikissa rikoksissa yhteensä.

Vuonna 2015 lisääntyivät rikokset vuodesta 2014 yhteensä 3 %. Raiskaukset, seksuaaliset häiriköinnit, laittomat uhkaukset ja varkaudet lisääntyvät selvästi edellisvuodesta. Raiskauksissa on 13 % nousua, asuntomurrot nousivat 6 %, mutta sitten taas pankkiryöstöt vähenivät 15 %. Tässäkin trendi näkyy ja vanhan ajana pankkiryöstö alkaa olemaan aikaa ennenvanhaan.

Vuonna 2016 lisääntyivät rikokset edelleen 4 % edellisvuoteen 2015 verrattuna.

Faktat on kerätty Ruotsin rikoksia tilastoivan viranomaisen BRÅn sivuilta.

Tämä oli alustava juttu Ruotsin rikostilastoja, sotapakolaisten koulutusta ja menestystä koskevassa sarjassa.

 

26 thoughts on “Ruotsin rikostilastoa aamutv:lle, osa 1

 1. Ukkkola yrittää jopa lypsää tuosta akasta totuutta irti, mutta ei mitään.

  50-lukua, yksittäis- sitä sun tätä ja sitten onkin kätevä pompata Suomen nuorisoon. Mitään ei ole siis tapahtunut, ihmiset käyttäytyvät hienosti ja monikulttuuri on rikkaus.

  Odotin innolla tuota haastattelua. Lähinnä sitä, miten vieläkin julmemmin voi valehdella. Nykyään vaan osaa jo aavistaa, milloin sitä ripulivelliä kaadetaan niskaan, niin osaa mennä alle ja laittaa suun ja silmät kiinni. Eipä pettänyt ”asiantuntija” taaskaan.

  Suomalainen huippututkija on samalla viivalla sellaisen kanssa, joka osaa nussia vuohia? Maahanmuuttajataustaisia nääs molemmat.

 2. Satuin ziigaamaan.
  Enpä ole pahempaa ripulipaskaa faktana esitettynä vähään aikaan nähnyt.
  PakkoMaksu-tv.
  Huolestunut olen siitä, että moni uskoo tämän semi-professorin sanomisia.
  Koska se tulee töllöstä, se on proffa ja sit sama paska lukee hesarissa ja husarissa.
  Siksi sen on OLTAVA totta… Hyi helvatan perkele !
  Mun mutsiki kertoo mulle vähintään kerran viikossa ,et hesarissa luki sitä ja vitun tätä.
  Iäkkäämmät kansalaisemme uskovat melkeempä kaiken mitä yle ja hs suoltaa…
  Toivottavasti pääsevät rauhoittumaan iloisina ja onnellisina haudan lepoon ennen kuin totuus valkenee…
  Also Los Auf Die Barrikaden !

 3. Paavo, perkele ! Vedä parit kiljut ja grillaa tuo trollilehmäproffa vaikkapapa monokultti-fmssä. Kunnolla.
  Seuraavaksi kirjoitan palautteen pakkopaitatv:n toimittelijaksi itseään kutsuvalle, sammakon näköiselle ämmälle.
  (vähä se kyllä rypisteli , mut ku oli ihan oikee ”proffa” vastassa ja ihmisoikeudet ja kulttimarx ja duunipaikan menetys….) VMP !

  1. Toimittaja-Ukkola on kyllä ihan fiksu tuossa – ja itse asiassa hänen terävien kysymystensä takia tuo proffakin paljastuu joko täydeksi tietämättömäksi idiootiksi tai sitten ihan vaan valehtelijaksi – tiedä sitten kummasta on kyse…

   Haluaisin nähdä sellaisen tosi-TV -ohjelman, jossa suomalaiset suvakit muuttaisivat vähäksi aikaa Rinkebyhyn, Rosengårdiin jne. – ja sitten kertoisivat, että millainen tuo unelmalähiö oli noin itsekin koettuna?
   – vastasiko todellisuus unelmaa jna.

 4. Sen verran noista pankkiryöstöistä….ei meillä Helsingissäkään o konttoreita joissa käsiteltäs rahaa. Yritäpäs tallettaa käsh tilille? Maksaa 6 €. Sitten epäillään rahanpesusta. jManskulla on yksi automaatti joka imailee zeedeleitä. Monta pankkiryöstöä Helsingissä ? Aikas vähissä. Huhhei ja halivilivitunjoo….

 5. Noi ”tutkija” ja ”asiantuntija” satu-tädit ja sedät, saavat palkkaa joka olisi tarpeellisempaa/järkevämpää ohjata Suomen nuorten koulutukseen/työllistämiseen. Nuo ovat ihan turhia ihmisiä turhissa viroissa jokaikinen. Häpeäisivät.

 6. Jos puhut aamutv:n haastiksesta 17.01, niin huomasin siinä erään hauskan yksityiskohdan: Vaattovaara sanoi sanan ”yksittäinen” kokonaista 7 kertaa laskujeni mukaan.

  Siis suht’ lyhyessä keskustelussa käytettiin ko. sanaa 7 kertaa – yrittäkääpä laskea sama määrä mitä tahansa muuta aihetta koskevasta keskustelusta. : – )

 7. Enpä ole vielä koskaan ja missään nähnyt noin julkean härskiä valehtelua Ruotsin katastrofaalisesta matutilanteesta ja olen seurannut asioita jo monta vuotta. Tämä suvakkiproffa kyllä vie voiton kaikista.

 8. Eikö tämän professoritason naisen korviin ole kantautunut Ruotsin asuntopula; ylivelkaantuneet kotitaloudet; kriisiytynyt poliisitoimi; no go zones; kansalaisten korkea verotus; 1,2 miljoonaa köyhyysrajan alapuolella elävää eläkeläistä; terveydenhoidon pitkät jonot; verovaroin tuetut moskeijat; ampumiset, granaatti-iskut, kivienheittelyt; autopalot; kunniamurhat; naisten ympärileikkaukset; identiteettivarkaudet; sosiaaliturvapetokset; uimahallien häirintä jne. Hyvin menee kun professori kysyy toiselta kuplassa elävältä, lukee kaunisteltuja tilastoja ja luottaa arvovaltansa tuomaan uskottavuustekijään. Monikulttuurisuus on niin ihanaa, eikä opista saa poiketa kuin muutaman yksittäistapauksen tunnustaen.

 9. Iso kalavale koko nainen! Hänen pitäisi puhua ruotsalaisen asianatuntijan Tino Sanandajin kanssa. Jos pystyisi yltämään Tinon tasolle, meinaan… Tiedän jo ettei pysty.

 10. Miksi pitää puhua paskaa? Ei siellä Ruotsissa mitää tapahdu kaikki on vaa kivasti. VIHARIKOKSET vaa kasvaa ei maahanmuuttajat mitää tee ne vaa kiltisti koittaa opiskella ja käydä töissä ja sellasta hauskaa kivaa ne on ne suomalaiset valkoiset raisistit joiden vika kaikki taas on.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.