Anteksi, ma ei osata suomea- eikä ikinä opikkaan

13

Suosikkirasmuslaiseni Hannele Vestola on taas kirjoittanut blogiinsa lämmintä itkua sotapakolaisista. Hannele on ihastunut arabimiehiin ja vaatii muidenkin suomalaisten osallistumista heidän elättämiseensä. Hannele kirjoittaa ryhmästä arabimiehiä, joille alkaa tänään opettamaan veronmaksajien kustannuksella suomea:

 

– Suomen kielen perustaito on reilun vuoden täällä oleskelun jälkeen jo hyvä. Yksi opiskelijapoika on saanut jo töitä, mutta kyseli mahdollisuudesta suorittaa työturvallisuuskortti englanniksi.

Oppiiko arabi, jolle jo länsimaisten aakkosten oppiminen aikuisiällä on lähes ihme, puhumaan vuodessa hyvää suomea? Ei tietenkään opi. Jotain alkeellista hyvääpäivääkirvesvartta-suomea voi parhaimmillaan puhua, mutta mitään sellaista kielitaitoa ei kenellekään (muulle kuin ihmelapsille) kehity vuodessa, jolla voisi kertoa isompia asiakokonaisuuksia.

Mutta se kaikkein tärkein on kuitenkin tämä: he ovat tulleet uuteen maahan ja elävät uuden maan veronmaksajien kustannuksella ja opettelevat sitä kieltä Hannele Vestolan opissa veronmaksajien sponsoroimana.

Tajukangas on muuttanut elämänsä aikana kolmeen maahan ja nyt viimeisimpänä Viroon. Virolaiset eivät ole kustantaneet minulle ilmaista rentoa elämää eikä ilmaisia kielikursseja virolaisten veronmaksajien kustannuksella. En saa virolaisilta discorahaa, en kotouttamistukea enkä hygieniatarvikkeita. Toisaalta en edes kehtaisi mennä pyytämään virolaisilta veronmaksajilta discorahaa ja ilmaista kielikurssia.

Minä opettelen itse viroa, ja niin kauan kuin sillä ei päästä eteenpäin, puhutaan englantia.

 

Hannele Vestola jatkaa lämmintä itkua:

– Turvapaikan saanut mies odottaa kuumeisesti perheenyhdistämistä. Keväällä hänen täytyisi matkustaa Ankaraan, johon vaimo ja lapsi tulevat myös. ”Se on vaikeaa”, mies sanoi. Hän pahoitteli, että ei ole oppinut suomea paljon, koska on ollut hyvin hermostunut vaimon ja lapsen pääsystä Suomeen. Vaimo ja lapsi eivät ole hengenvaarassa, mutta matka on kallis ja hankala, eikä asiointi Turkin viranomaisten kanssa ole helppoa.

Vai niin, mies on siis lähtenyt sotapakolaiseksi kaukaiseen Suomeen ja jättänyt perheensä. Toisaalta perhe ei ole hengenvaarassa, joten mitä tekemistä heillä on Suomessa turvapaikanhakijoina. Miksei mies muuta Turkkiin perheensä kanssa? Miksi Suomeen? Noh, oikeaa vastausta ei tarvinen arvata.

 

– Lähtiessäni tapasin kaksi afganistanilaista naista. He ovat tulleet Suomeen kiintiöpakolaisina joitakin vuosia sitten. He kuuluvat maan vainottuun hazara-vähemmistöön. He ovat seuranneet Suomeen nyt turvapaikanhakijoina tulleiden afgaanien tilannetta ja olivat järkyttyneitä. ”Eikö teidän hallituksenne tiedä, mitä Afganistanissa tapahtuu? Miten voi olla mahdollista, että he eivät tiedä? Siellä tapetaan joka päivä hirveästi ihmisiä.

Suurin osa Eurooppaan tulevista afgaaneista tulee EI AFGANISTANISTA vaan Iranista. Useimmat tänne tulevista afgaaneista eivät ole edes asuneet Afganistanissa vaan ovat syntyneet ja varttuneet Iranissa, mutta he käyttävät Afganistanin tilannetta hyväkseen saadakseen ilmaisen elannon eurooppalaisten kustantamana.

Sinänsä en pidä mitenkään arvelluttavana, että tänne saapuisi afgaaninaisia enemmältikin. Voisin hyvin ottaa maskotiksi muutaman mukavan nuoren afgaaninaisen, kuten Hannele Vestolalla on arabimiehiä.

 

– Kotiin ajaessani mietin, varmaan sadannen kerran, tätä järjettömyyttä, jonka keskellä me nyt elämme. Me lähetämme tänne henkensä kaupalla saapuneita, suomea jo hyvin osaavia ja kotoutuneita ihmisiä kuolemaan, sen sijaan että saisimme heistä muutaman vuoden koulutuksella motivoitunutta, osaavaa työvoimaa.

Suurin osa afgaaneista kuten muistakaan sotapakolaisista ei mene koskaan töihin. Ruotsissa enemmistö ei käy viiden vuodenkaan maassaolonsa jälkeen töissä ja heidän jälkeläisillään on vaikeuksia saada edes peruskoulu läpi. Esim. Göteborgin maahanmuuttajalähiöissä vain 10-20% pakolaisten lapsista saa hyväksytyn päästötodistuksen. Tulokset eivät tietenkään ole Suomessa yhtään sen parempia.

 

Hannele Vestola lopettaa:

– Merkitsin oman suomen opetukseni päättymään toukokuun lopussa. On pakko uskoa, että siihen mennessä järki ja inhimillisyys ovat voittaneet. Siihen asti me jatkamme, päivä ja viikko kerrallaan.

Hannele, voin luvata yhden asian: Järki kyllä palaa. Suomessa kasvaa vihaisten ihmisten joukko, joka ovat valmiita lähettämään maahan lonnineet arabit ja afrikaanot takaisin kotiinsa vaikka väkisin. Ihmiset tajuavat yhä isommassa määrin, että Suomi muuttuu samanlaiseksi paskamaaksi kuin Ruotsi, jos turvapaikanhakijamiehille annetaan yhtään siimaa. Ihmiset tietävät, että nyt on viime hetket käsillä.

Juttu täältä.

Advertisements

22 thoughts on “Anteksi, ma ei osata suomea- eikä ikinä opikkaan

 1. ”Göteborgin maahanmuuttajalähiöissä vain 10-20% pakolaisten lapsista ei saa hyväksyttyä päästötodistusta”???

  1. Minun tietojeni mukaan vain n. 20% maahanmuuttajien lapsista saa peruskoulun päätötodistuksen.

  2. ”Hyväksytty(tm)” on eri asia kuin Hyväksytty. 😉

   Ny-Språk = New Speak = jne….

  3. Paavo varmaan tarkoitti samaa kuin Johan. Itä-Göteborgin kaupunginosissa alle 40% oppilaista sai hyväksytyn päästötodistuksen vuonna 2015: https://paavotajukangas.com/2015/06/19/yli-puolet-goteborgin-peruskoululaisista-ei-saanut-paastotodistusta/ Kaikissa alueen kouluissa kehitysmaataustaiset eivät ole enemmistö, joten luku lienee lähellä 20% pahimmissa kouluissa. Lisäksi Ruotsissa päästetään oppilaita peruskoulusta läpi, vaikka edes perustaidot eivät olisi hallussa, joten : http://rahmispossu.net/2016/09/30/mina-olen-luovuttanut-opettaja/

   1. Tuossa muutama googlailuni. Näitä ei PK lehdistö mielellään julkaise!

    Neljä viidestä maahanmuuttajasta käy peruskoulun saamatta hyväksyttyä todistusta.
    Esimerkiksi 80 prosenttia kaikista kouluikäisistä tulokkaista peruskoulunsa päättäneistä lapsista jää ilman mahdollisuutta päästä lukioon.

    http://avpixlat.info/2015/07/08/fyra-av-fem-nyanlanda-gar-ut-grundskolan-utan-godkanda-betyg/

    https://petterssonsblogg.se/2016/08/15/fyra-av-fem-invandrare-klarar-inte-grundskolan/

 2. Lisää Hannelelta:
  ”Ihmisyys, tasapainoisuus, toisten ihmisten ja luonnon kunnioittaminen, yhdenvertaisuus, yhteistyö, vastuullisuus, hyvät tavat. Näihin arvoihin meidän tulisi kasvattaa lapset ja nuoret. Mutta kuka kasvattaa aikuiset?”

  Lapset ja nuoret alkavat oppia minkälaisia arvoja turhanpaikanhakijat heiltä odottavat. 😉
  Kuten aikuisetkin.

  Mutta ei Hannele.

  https://hannelevestolablog.wordpress.com/arvot-mekin-ansaitsemme/

 3. Hannele ja hänen lemmikkinsä tulevat taatusti huomaamaan sen hetken kun vuosikausia nöyryytetylle Suomen kansalle ”järki palaa”. Saatamme jopa nähdä OIKEITA pakolaisia kun se viimeinen korsi katkaisee Suomenhevosen selän. Se milloin näin tapahtuu on monien sattumien summa, viimeaikoina on kuitenkin ollut näkyvissä merkkejä että katajaisen kansan ”Hanneleitten” sietokyky alkaa saavuttaa viimein loppuhuipennuksen, monet ovat heränneet ymmärtämään ettei nykyistä holtittomuutta enää voida jatkaa.

  Mitä nopeammin sen parempi!

 4. He hee! Just törmäsin ko. tekstiin sekopäiden sivuston kautta (RHC). Nuo tosin vaikuttavat lähes järkeviltä verrattuna Helenan dominoivaan Rasmukseen 😀

 5. Olen miettinyt että mistä näitä ”Tytti Tuppuraisia” oikein tulee? MItä pitää ihmiselle tapahtua ettäetääntyy realismista noin paljon? Pakenee pahaa maailmaa jonnekkin mielikuvitusmaailmaan ja sieltä koittaa elää tätä elämää. Avohoidossakin on realistisemmin ajattelevia ihmisiä. No, ainakin oman kylän suvakkinaisen isä piti kotona kovaa jöötä. Nyrkkiä tuli melko tasaiseen tahtiin. Ehkä se murskasi itsetunnon. Ja nyt haetaan samanlaisia ”vahvoja miehiä” kotinurkkiin. Mutta mikä on näiden kaikkin muiden selitys?

 6. Ei ainakaan vokeissa noi opi. Lapset, jotka laitetaan kouluun muitten kanssa, oppii kieltä, mutta aikuiset vokkilaiset on hei ja kiitos osastoa, ainoat sanat jotka on päähän jääneet. Englanti lähes nollaa ja kaikki muukin. Voihan joku ahkera osata suomen alkeet, mut älylliseen keskusteluun suomeksi en usko. Menee aikansa että oppii kielen hyvin, töissä on muutama mamu jotka on olleet suomessa parikytä vuotta, ne osaa suomea jo hyvin, mutta huomaa sen heti kun suun avaa että äidinkieli on ollut joku aivan muu. Mutta, ilman sosiaalisia kontakteja, ei se kieli tartu.

 7. Hannele Vestola kirjoittaa myös näin:

  ”Silmäni ovat auenneet myös pahuudelle omassa maassamme. Se on tullut näkyväksi turvapaikanhakijoiden tulon myötä, ja se on kylmivää, koska se on asunut koko ajan täällä, piilossa, nurkan takana naapurissa ja pikkukylässä. Se pahuus riemuitsee, kun ihmisiä hukkuu Välimereen, se iloitsee, kun lapset palelevat kovissa pakkasissa Serbian rajalla, se kylvää valheita, pelkoa ja vihaa, enkä voi ymmärtää, miten niin moni ihminen pystyy elämään sen ja itsensä kanssa.”

  Kukaan täysjärkinen ihminen ei riemuitse siitä, että siirtolaisia hukkuu Välimereen. Kukaan ei myöskään riemuitse siitä, että lapset paleltuvat Serbiassa. Jotkut tällaista kirjoittavat, mutta ei tuollaisia kirjoittajia ei näyttäisi ainakaan Tajukankaan sivuilla olevan. En itse ainakaan kirjoittele sellaisessa paikassa, jossa ihmisten hädästä riemuitaan julkisesti.

  Tietenkin täytyy myös muistaa, että tuollaisilla kirjoituksilla voidaan haluta provosoida, eivätkä kirjoittajat ole aivan tosissaan.

  Mutta se, mitä Hannele Vestola ei ymmärrä tai halua ymmärtää, että me suomalaisetkin saamme osamme maailman kärsimyksistä ihan naapuriimme, jos annamme koko ajan tasaisen ihmisvirran tulla. Ruotsista kantautuvat uutiset ovat huolestuttavia. Me emme voi antaa maamme vajota samanlaiseen suohon, jossa lähiöt muuttuvat taistelutantereiksi, jossa jokaisessa korttelissa pitäisi olla oma poliisiasema ja kaikki panssaroitua.

  Ja vaikka sallisimme jatkuvan ihmisvirran kolkuttavan omatuntomme rauhoittelemiseksi ei maailma suinkaan parane, vaan lopulta maassamme määräävät Afrikkalaiset ja Lähi-itäläiset ja silloin ollaan jo tilanteessa, missä narsististen presidenttien on hankala luopua vallasta, työttömyys on 70% ja infrastruktuuri happanee käsiin, eri väestöryhmien yhteenotot ovat jokapäiväistä leipää jne jne…

  Olisi kuitenkin varsin toivottavaa, että maailmasta tulisi parempi paikka. Ihmisten pitäisi voida asua kotimaissaan kaikessa rauhassa ilman tarvetta lähteä etsimään parempaa elämää muualta.

  Asioille ei tehdä nykyisellään mitään, vaan vain todetaan, että näin on. Todetaan, että Afrikan väkiluku kasvaa miljardista neljään miljardiin tällä vuosisadalla. Kehitysapu vain kiihdyttää tällaista kehitystä, jollei sen allokoitumista valvota.

  Ehkäpä valvonta pitäisi suorittaa jopa sotilaallisin keinoin? Mene ja tiedä.

  1. Käväisin tutkimassa Sipoon Facebook ryhmää missä asiasta keskusteltiin. Kyllä nuo tekijät taitavat olla pottunokkia.

 8. Kaukoidästä tulleet työperäiset maahanmuuttajat oppivat halutessaan kohtuullisen kielitaidon jo vuodessa tai parissa, mutta he eivät toisaalta tulekaan alueilta, joissa on naitu serkkuja ainakin tuhat vuotta ja älykkyysosamäärä on sen vuoksi debiilin tasolla.
  Loisiminen ja satujen kertominen ei nähtävästi vaadi kovin suurta älykkyyttä, kun apuna on hyödyllisiä idiootteja.

 9. Loistava kirjoitus taas Paavo Tajukankaalta.

  Paavo muuttanut Viroon? Siinäpä mielenkiintoinen uutinen, en ollut kuullutkaan. Olisi kiva, jos Paavo voisi jossain yhteydessä kertoa vähän enemmänkin asiasta ja päätöksestään. Itselläkin käynyt mielessä ;-).

  Raivosuvaitsevaisto, etten sanoisi telaketjusuvaitsevaisto, ei salli yhtään soraääniä keskuudessaan. Käyn joskus mielenkiinnosta katselemassa RCH-ryhmän kirjoituksia Facebookissa. Pari päivää sitten siellä kirjoitti muuan selväjärkisen oloinen turvapaikanhakija – asiallisesti ja rauhallisesti – että hänen vokissa kohtaamistaan turvapaikanhakijoista joka toinen oli huijari. Nyt näyttäisi siltä, että viestiketju on poistettu.

 10. Nämä suvakit ovat akkoja jotka eivät saa mulkkua oikeilta miehiltä joten täytyy turvautua vuohennussijoihin.

 11. Kielten oppiminen on rasisimia. Ettekö tajuuuuuu heeei et nyt o hei kakstuhatlukuu heeei, kaikilla o älypuhelimet ja kuukle kääntää mitävaan. Ei mitään tarvii osata enää. Get with thö prågräm natsi-siat!

 12. Olettaisin, että Tajukankaan muutettua Viroon tämä sivusto sulkeutuu. Siellä on kaikenkaikkiaan alle 50 eri nimikkeillä olevaa maahantulijaa ja jokainen heistä tarkoin valvottuina, media ei kiinnitä heihin mitään huomiota koska he eivät ole ongelma. Voisiko Suomi edes joskus ottaa oppia jostain muustakin naapurimaasta kuin Ruotsista?

 13. ”Anteksi, ma ei osa suomea.” Noin ne oikeasti sanovat, kun ovat edes hiukankin suomenkielistä puhetta kuunnelleet.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.