Advertisements

Uusruotsalaisten nuorten rakas harrastus: koulun ikkunoiden kivitys

13

Staffanstorp on kaupunki Malmösta reilu 10-15 km koilliseen. Eli käytännössä siis Malmön esikaupunkia. Kaupunki on jäänyt Malmön varjoon maahanmuuttaja-asioissa, mutta on samalla tasolla kuin isoveljensä.

Suosittu harrastus sotaa ja vainoa paenneiden nuorukaisten piirissä on rikkoa kaupungin kouluja. Viimeisen vuoden aikana kaupungin koulujen vahinkokorjausten kustannukset ovat tuplaantuneet. Tavallisia vahingontekoja ovat ikkunoiden kivittäminen ja rakenteiden rikkominen sikäli mikäli kun se sodan runtelemilla pikku kätösillä on mahdollista.

Annerosin koulu on kaupungin pahiten rikottu koulu. Viikonlopun aikana kaikki koulun ikkunat pätkittiin rikki. Edellisen kerran kaikki ruudut vaihdettiin joulun alla. Koulun rehtori Cia Dufwa kertoo:

– Joka viikonloppu säretään muutama ikkuna ja kerran kuukaudessa kaikki. Olemme yrittäneet saada hommaa rauhoittumaan lisäämällä vartiointia, mutta ihan se ei ole onnistunut.

Rehtorin mielestä rikkonaiset ikkunat antavat paikasta rähjäisen tunnelman ja monet oppilaat ovat hyvin peloissaan. Lisäksi se on mukavuuskysymys, kun teipatuista ikkunoista puhaltaa tuuli sisään.

Helsingin yliopiston kaupunkitohtori Mari Vaattovaaran mukaan uusruotsalaisten ote yhteiskunnasta on parantunut monin tavoin viime aikoina. Tämän voi päätellä mm Staffanstorpin kunnan koulujen vahingonkorvausrahaston summista:

2010: 213 656 kruunua (euroiksi jakamalla 9,5:llä)
2011: 273 548
2012: 223 213
2013: 415 785
2014: 339 269
2015: 584 963
2016: 594 213.

Millaisista rahoista puhutaan Suomalaisten kaupunkien koulujen vahinkojen korvauksissa? Montako tahallaan rikottua ikkunaa on esimerkiksi Lappeenrannan kouluissa?

Advertisements

14 thoughts on “Uusruotsalaisten nuorten rakas harrastus: koulun ikkunoiden kivitys

  1. Vakuutus kaiketi korvaa? Jotkut rikkumattomat turvalasit voisivat olla paikallaan…

    Jotenkin epäilen, ettei meillä Suomessa olisi edes varaa Ruotsin kaltaiseen monikulttuuriseen rikkauteen…
    – Ruotsi on kyllä kaikin puolin hyvin rikas maa – Kroisos suorastaan!

  2. Ruotsin rikkaus on kyllä suorastaan ylenpalttista. Ja muutaman kymmenen vuoden päästä koko Ruotsi on pelkkää kultaa ja timantteja.

    Vakuutusmaksut saattavat kyllä olla pian valtionsalaisuus.

  3. Annaskuarvaan..onkohan Staffanstorpissa lasifirma nimeltä Mohammeds-Glas? Varmaan kalenteri täynnä..

    1. Mielenkiintoinen teoria, itselle ei ole tullut mieleen, mutta tuossahan on itua…

  4. Onko Ruotsissa muuten koulupakko?
    Suomessahan on vain oppivelvollisuus, mutta opetuksen voi siis hoitaa muutoinkin – mutta miten on Ruotsissa?

    Ja miksi nuo mamut eivät vain pinnaa tms. – miksi pitää esim. rikkoa tai polttaa koko koulurakennuskin?

    Onko uusruotsalaisten vihamielisiä koulu- tai pikemminkin koulurakennusasenteita koskaan tutkittu?
    – onko kenties koulurakennus yksinkertaisesti vain ruotsalaisen yhteiskunnan tai esim. vastenmieliseksi koetun länsimaisen koulutuksen symboli ja siksi se yritetään tuhota – vai torjutaanko kenties oman huonon koulumenestyksen aiheuttamaa häpeää – vai mikä tuohon tuhovimmaan on perimmäisenä syynä?
    – tosin tietävätkö loppupeleissä edes itsekään…

    Suvakeilla kuitenkin on aina varma vastaus kaikkiin mamuilla ilmeneviin ongelmiin ; rasismi ja islamofobia!

  5. Ikkunaton betonibunkkeri? Uutta koulurakennuskulttuuria uusruotsalaisten tarpeisiin!

    1. Vuosi tai puoli sitten Paavolla oli uutinen jostain koulusta mikä oli suunnilleen kokonaan peitetty teräsverkolla kivityksen estämiseksi. En nyt löytänyt linkkiä siihen, ehkä joku toinen muistaa ja saa kaivettua sen esiin.

  6. Nehän ntegroituu Ruotsin yhteiskuntaan. Kun kerran kotikylässäkin oli ikkunat rikki niin integroitumisen seurauksena ne pitää rikkoa Ruotsissakin. Se että jollakulla olisi talo ilman luodinreikiä, pihaan palanutta autoa tai kattorakenteita, tai jopa ehjä ikkunalasi, sitä ei voi sietää.

    Ihan oikeasti, mitä voi odottaa ihmisiltä joiden housunpersus roikkuu polvissa? Ja jotka odottavat muhametin syntymää? Ja jotka uskovat että muhametti voi syntyä miehestäkin ja siksi pitää miestenkin housuissa olla tilaa että muahmetti pääsee helposti maailmaan. Tai jotka kipola valuttaa selkää pitkin vettä ja pesee vasemmalla kädellä perseen, eivätkä käytä vessapaperia.

  7. Olisi silkkaa monokulttuuria, jos ikkunat olisivat ehjät! Monikulttuuria on nimenomaan se, että tuodaan uusia tapoja ja käytäntöjä Ruotsiin.

  8. islam käy taloudellista sotaa Länttä vastaan. Miehet aiheuttavat kuluja tuhoamalla, naiset synnyttämällä lapsia kantisten elätettäväksi

    1. Ei musliminaisilla ole päätösvaltaa raskaaksi tulemisestaan, kun Mohammedia haluttaa. Eksotiikanhimoiset suvakkinaiset sitten asia erikseen.

      1. Ei musunaisilla välttämättä olekaan päätäntävaltaa, mutta kyse onkin siitä mitä islam haluaa. Kai ymmärrät että yksikään yhteiskunta ei kestä taloudellisesti tilannetta, jossa suuri osa yhteiskunnasta ei tuota rahaa, vaan kuluttaa sitä monin eri tavoin, vaikkapa korkeina vartiointi, vakuutus, korjaus ym kuluina. Vain mielikuvitus on rajana kulujen aiheuttamisessa isäntävaltiolle.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.