Refugees Hospitality: persialainen iänmääritys- poika yhtäaikaa 16,17 ja 18wee

13

kuvakaappaus-2017-01-20-11-38-54

 

Facebookin ryhmä ”Refugee Hospitality Club” on Rasmuksen rinnalla toinen ryhmä, jossa sotapakolaisia halutaan maahan hinnalla millä hyvänsä. Ryhmä koostuu enimmäkseen naisista ja monilla on kotonaan oma maskotti. Kuten muuan refugeesläinen, joka on saanut kotiinsa ihka oikean 17 vuotiaan, eiku 19 vuotiaan, eikäkö… afgaanipojan.

Nainen kirjoittaa:

Meidän perheeseemme on tullut SPR:n ystävätoiminnan kautta bonusjäsen. Ihana afgaanipoika.

Ongelma on ollut se, että pojan iästä ei olla täysin varmoja. Siitä kuitenkin ollaan varmoja, että lääketieteellinen iänmääritys ei ainakaan ole totuudenmukainen. Poika esiintyy alaikäisenä, mutta luultavasti Migrin virkailijatkin tajusivat, että lapsen ikää pitää hiukan oikaista ja hänet määrättiin ikätestiin. Iänmääritys arvioi pojan iäksi 19 vuotta eli pari- kolme vuotta saatiin veivattua ikää lisää.

Mutta sitten tapahtui jotain. Nainen kirjoittaa:

Mutta sitten tapahtui ihme ja löysimme erikoisella tavalla pojan viralliset henkilöllisyyspaperit Iranista ja ne osoittavat iäksi alle 18, mahdollisesti jopa alle 17. Ikähaarukka on toistaiseksi persialaisesta kalenterista johtuen laaja.

Kyllä kyllä. Persialainen ikähaarukka on aika laaja – 16 vuotias voi olla 17 tai jopa 18. Mutta ei missään tapauksessa 19.

Yhtäkaikki tulee selväksi, että tämäkin nuorukainen tulee Iranista, ei Afganistanista, jonka perusteella turvapaikkaa haetaan. Mies ei siis luultavasti ikinä ole edes asunut Afganistanissa, mutta hakee kuitenkin turvapaikkaa sen perusteella.

kuvakaappaus-2017-01-20-11-03-51Tässä tapauksessa tulee hyvin selvästi esille kuinka ajattelemattomia rasmuslaiset ja refugees hospitalityläiset ovat. Tuo nainen on tuhonnut yhden iraninafgaaninuorukaisen elämän. Nainen on ottanut pojan kotiinsa elätiksi ja näin ollen antaa pojalle katteettomia lupauksia ilmaisesta elämästä suomalaisten veronmaksajien kustannuksella. On selvää, että poika ei saa oleskelulupaa, koska hän tulee Iranista eikä näin ollen ole turvapaikan tarpeessa. Edelleen toinen valhe on ikä, poika luuli pääsevänsä veronmaksajien lompakolle esiintymällä alaikäisenä.

Refugees Hospitality Club, kun tuo poika nyt sitten jossain vaiheessa palautetaan Kabuliin niin voin luvata, että hän vihaa teitä enemmän kuin ketään muuta. Poika sai maistaa pienen palasen ilmaista elämää puhtaiden lakanoiden välissä. Te annoitte pojalle toivon siitä, että tuo voisi jatkua ikuisesti. Mutta unelma rikkoontui. Kun hän sitten Kabulin paskaisella torilla nukkuu katuojassa, hän manaa teidät alimpaan helvettiin.

Advertisements

14 thoughts on “Refugees Hospitality: persialainen iänmääritys- poika yhtäaikaa 16,17 ja 18wee

 1. Pitkään tässä onkin odoteltu että koska todellisuus iskee ns. päin näköä.Näillä ihmisillä tuskin koskaan, sen verran kovat psykoottiset muurit on edessä/pään sisässä. Eniten vituttaa se että jos naapuri tai vaikka oman lapsen koulukaverin perhe olisi joskus jotain apua tarvinnut, niin tuskin olisi tämä ihminen ollut auttamassa läpi harmaan kiven.

 2. ”Ihana afgaanipoika” ..aika härskiä rotumeininkiä. Samaa näkee noissa supersuvakeissa jotka adoptoivat mustia lapsia, tyyliin: pitää olla erikoisempi lelu ku muilla. Jänniä nuo ihmismielen sairaudet.

  1. Aika järkky tuo suvakki-muiijakin, jos ei aio auttaa tuota ”ottopoikaansa,” kun ja jos tämä on takaisin kotimaassaan – vaan enteilee tämän joutuvan katuojaan! – kun miksi ei aio lähettää rahaa!?
   – kuitenkin näille palautettaville annetaan jotain yhteystietoja paikallisista avustusjärjestöistä, joilla on yhteyksiä Suomeenkin – ja joku on aina vastaanottamassa, vaikka palautettu ei tähän myöhemmin yhteyttä pitäisikään.

   Toivottavasti pääsee kuitenkin takaisin Iraniinkin, jos sieltä on kotoisinkin.
   Jostain Iranista tilatut paperit ja varsinkin niiden tietojen aitous on kyllä hiukan kyseenalainen – enemmin luotan lääketieteeseen, mutta jos paperit todella iranilaisten viranomaisten myöntämät jne. – niin tuo poika on varmaankin sitten ihan laillisesti Iranissa, joten palaaminen sinne on helpompaa!

   1. Iranissa on kyllä kohtuullinen elintaso muutoinkin – luxustakin varmaan pienellä porukalla enemmän kuin Suomessa…

  2. Juuri tämä (nimim. Sedän kommentista):

   ”ihanan afgaani(= eiku siis iranista) poikasen” MINÄ otin nyt – kuulkaahan kaikki rasistit siellä – lemmikiksi, koska MINÄ, MINÄ, MINÄ!

   Menee kyllä sanattomaksi näitä suvakkien tuotoksia lukiessa – ovatko ihan omalla nimellään kehdanneet kirjoitella fb:ssa, näyttävät tyhmyytensä koko maailmalle. Tuo suvakkilogiikka, en vain voi ymmärtää :/.

 3. Karin on viimeinen ihminen arvostelemaan kenenkään asiantuntemusta... sanoo:

  Hyviä käännöksiä ja lainauksia Homma -ketjussa….
  – huvittavaa, että Karin Creutz edes kehtaa arvostella jonkun asiantuntemusta, sillä esim. MV-lehden artikkelit Karinista kuvineen kertovat kyllä enemmän kuin tuhat sanaa! – ja nyt jopa suvakki-Höbbläkin saa kyytiä :

  ”HBL on profiloitunut vahvasti äänenä rasismia ja vähemmistöjen syrjintää vastaan. Siksi oli todella huolestuttavaa lukea Staffan Bruunin haastattelu Atte Kalevasta (10.1). Teksti vaikuttaa enemmän sensaatiojutulta kuin tutkijan sen tasoiselta haastattelulta, jota voisi odottaa HBL:n asemassa olevalta sanomalehdeltä.

  Siinä määrin kuin artikkeli käsittelee tutkimusta, se ontuu monin tavoin. Atte Kaleva ei ole islamintutkija – hänen alaansa on turvallisuus ja ekstremismi, ei uskontotiede. Artikkelista ei myöskään käy ilmi, mitä akateemista instituutiota Kaleva edustaa, vaikka häntä nimitetään ”yhdeksi maan merkittävimmistä jihadismin tutkijoista”. Haastatellaanko häntä tutkijana vai Kokoomuksen ehdokkaana?

  Artikkelin teemaksi esitellään ”ekstremismi”, joka on kirjoitettu otsikon päälle. Tästä huolimatta suuri osa tekstistä käsittelee islamia, tai paremminkin islamin stereotypioita, jossa sekoitetaan kaksi eri teemaa – ekstremismi ja islam – tavalla, joka retoriikkaa analysoivasta näkökulmasta vahvistaa tiettyä käsitystä todellisuudesta. Kun suomalainen poliitikko tuomittiin hiljattain kiihottamisesta kansanryhmää vastaan juuri tällaisesta yhdistämisestä – ”kaikki terroristit ovat muslimeja” – ei teksti ole vain huolimaton vaan myös vastuuton.

  Jo otsikko itsessään, ”Naisten ei anneta jättää islamia”, on sensaatiohakuinen ja mauton, erityisesti kun otetaan huomioon, että kommentti ei perustu tutkimukseen, ja että teemaksi esitellään ekstremismi. Väite, että ne musliminaiset Suomessa, ”jotka haluavat sopeuttaa uskonsa yhteiskuntaan” tai jättää islamin, joutuvat ”painostuksen, uhkailun ja jopa väkivallan” kohteeksi, on leimaava ja karkeasti yleistävä. Ei ole yhtään suomalaista tutkimusta, johon tällainen olettamus voisi perustua. Ilmiötä voi esiintyä joissakin perheissä, mutta hyvin marginaalisesti – 15 vuoden muslimiyhteisöjen tutkimuksen ja aktiivisen yhteistyön aikana emme ole törmänneet yhteenkään tällaiseen tapaukseen.

  Stereotypia naisten alistamisesta tulee esiin myös toisessa asiaankuulumattomassa populistisessa yhteydessä. Pakkoavioliitoilla, joita väitetään tapahtuvan ”koko ajan”, ei ole tekemistä sen enempää ekstremismin (jota artikkeli on käsittelevinään) tai islamin (johon artikkeli näyttää keskittyvän) kanssa. Ne liittyvät tiettyihin ahdistaviin kulttuurisiin sukutraditioihin muun muassa tietyissä Afrikan maissa, eikä niitä hyväksytä islamissa.

  Osa Bruunin kysymyksistä on suoraan leimaavia kuten esimerkiksi kysymykseksi naamioitu väite ”Muslimijohtajat eivät aina ole aktiivisesti irtisanoutuneet terrorismista?” Me ihmettelemme, mihin Bruun perustaa tämän? Huolimatta siitä, että Kaleva täysin oikein toteaa, ettei asia ole yhteisöjen tai heidän johtajiensa vastuulla, ovat muslimijohtajat ottaneet vastuun kysymyksestä – muun muassa Suomen islamilainen neuvosto (Sine), suomalaisten muslimiyhteisöjen kattojärjestö, antoi etusivullaan lausunnon Nizzan terrori-iskusta. Väite muslimijohtajien passiivisuudesta terrorin tuomitsemisessa on tyypillistä populistista mantraa, joka samoin kuin pakkoavioliittoteema ja islamin jättämisen kielto esiintyvät kaikkien rasististen ryhmien retoriikassa.

  Myös väite siitä, että muslimeja ei syrjittäisi Suomessa, on hyvin outo, ja se esitetään ilman selityksiä kontekstissa, johon se ei sovi. Oikeusministeriön selvitys vuodelta 2016 osoittaa, että Suomen muslimeita syrjitään yhä suuremmassa määrin, mikä käy ilmi myös poliisin tilastoista, kuten myös Suomen nuorten muslimien (Numu) gallupista.

  On huolestuttavaa, että HBL:n kaltainen antirasistinen ääni, joka liputtaa monimuotoisuuden ja pakolaispolitiikan humanistisen suunnan puolesta, samanaikaisesti toistaa samoja islamofobisia stereotypioita, joille rasistiset liikkeet ovat rakentaneet maahanmuuttovastaisen retoriikkansa. Tällaisena aikana tämä artikkeli oli pohjanoteeraus Staffan Bruunilta ja sen julkaisu vastuutonta HBL:lta. (käännös)

  Karin Creutz-Sundblom jatko-opiskelija, Helsingin yliopiston etnisten suhteiden ja nationalismin tutkimuskeskus

  Inga Härmälä filosofian maisteri, avustustyöntekijä, Tukholma

  Tavga Zahir sairaanhoitaja, Tammisaari

  Hbl: Förkastligt stämpla muslimer som fanatiker 18.1.2017

  Hbl: Islamforskaren Atte Kaleva: ”Kvinnor tillåts inte lämna islam” 10.1.2017″
  —-

  ”Tutkijana Creutz haluaa olla Sandran tavoin toimia sillanrakentajana. Creutzin motiivina on avata suurelle yleisölle radikalisoitumista yhteiskunnallisena ilmiönä, sillä aiheesta on vähän tietoa, ja siihen liittyy pelkoa ja ennakkoluuloja. Nuori, joka kasvattaa parran tai käy usein moskeijassa, saa nopeasti terroristileiman. Jopa hikoilu julkisessa tilassa voi aiheuttaa epäilyjä.

  ”Jos harjoitat näkyvästi uskontoa tai otat kantaa yhteiskunnallisissa asioissa muslimina, sinut voidaan tulkita radikalisoituneeksi”, Creutz sanoo.”

  ”VAIKKA aihetta mystifioidaan, on sekä tiedeyhteisössä että viranomaisten keskuudessa myös vilpittömiä pyrkimyksiä ymmärtää, mistä on kyse: Miksi jotkut lähtevät Syyriaan? Miksi jotkut liittyvät ääriryhmiin? Miksi jotkut ovat turhautuneita läntiseen maailmanpolitiikkaan? Miksi jotkut hyväksyvät aseellisen toiminnan?

  Creutzin mukaan on tärkeää muistaa, ettei Syyriaan lähteminen itsessään edellytä ääriajattelua tai terrorismin kannattamista.

  Ekstremismi ei ole Creutzille mysteeri, joka kumpuaisi yksilön sisäisestä pahuudesta. ”Kuten kaikki muutkin ilmiöt yhteiskunnassa, terrorismi on analyyttisesti ymmärrettävissä”, hän sanoo.”

  http://hommaforum.org/index.php/topic,105758.0.html

  1. Karin on viimeinen ihminen arvostelemaan kenenkään asiantuntemusta... sanoo:

   Tuo tutkijanainen on kyllä niin, niin syvällä islamin pyörteissä…
   – kuulkaas islamiin ei liity mitään negatiivista, yhtään missään tai koskaan, hajaantukaa, ei ole mitään kerrottavaa, eikä myöskään mitään ole koskaan tutkittu yhtään missään, eikä pidäkään tutkia – ja jos tutkitaankin tai on jossain tutkitti, niin tuloksien pitää olla islamille myötämielisiä tai muuten ne eivät ole luotettavia…

   Terotkin ovat ihan jees, kun vaan tarpeeksi tutkitaan ja hutkitaan – niin tuloksi varmistuu tämä ja vain tämä!

  2. Ja nämä kunnolliset ihmiset leikkaavat päitä, kiduttavat, pitävät seksiorjia, kansanmurhaavat jne. sanoo:

   Karin islamofiilinen aivopiereskely sen kun jatkuu:

   ”Helsingin yliopiston sosiologian väitöskirjatutkija Karin Creutz on tutkinut väkivaltaista ekstremismiä Suomessa. Hän haastatteli ääriliike Isisiin osallistuneiden läheisiä ja teki havainnon, joka on varmasti monelle yllätys. Isisiin lähtee aivan kunnollista, pärjäävää väkeä.

   – Isisiin liittyneitä on mystifioitu paljon, ja aiheen ympärillä on jonkinlainen mediahysteria. He ovat yleensä tavallisia ihmisiä eivätkä mitään ihmishirviöitä, Creutz sanoo.”

   http://www.aamulehti.fi/kotimaa/isis-tutkija-suomen-kiristyva-ilmapiiri-tyontaa-nuoria-aarijarjestoihin-24220371/

   1. Ja nämä kunnolliset ihmiset leikkaavat päitä, kiduttavat, pitävät seksiorjia, kansanmurhaavat jne. sanoo:

    Yliymmärtämistä ja sympatisointia Karin siis harjoittaa jopa ISIS-järjestön kohdalla, mutta sehän on sama kuin natseista, jotka ihan omin käsin tappoivat juutalaisia, puhuttaisiin tuollaiseen ymmärtävään sävyyn!
    Kansanmurhaajat ja etenkin juuri konkreettisestikin siihen osallistuvat – tekevät rikoksia ihmisyyttä vastaan ja heidät pitää tuomita ehdottomasti, mutta Karin vain sympatisoi, ymmärtää ja puolustaa näitä päänkatkojia…

   2. Ja nämä kunnolliset ihmiset leikkaavat päitä, kiduttavat, pitävät seksiorjia, kansanmurhaavat jne. sanoo:

    Itse en kyllä usko, että kun puhutaan suomalaisista jihadisteista, että joukossa on yhtäkään ns. kunnollista ihmistä, vaan ovat nimenomaan aivopestyjä radikaaleja, jotka kyllä tietävät tasan tarkkaan, kuinka julma ISIS on – mediakin sen jo kertoo.

    Jostakin kehitysmaista ISIS voikin huijata ihmisiä, esim. naisia – mutta Suomesta lähteneet tietävät kyllä, minkälaiseen järjestöön ovat liittymässä ja mitä siellä tullaan tekemään eli kansanmurhaamaan; jesidejä ja kristittyjä – leikkaamaan päitä irti, kiduttamaan ja raiskaamaan kaikkia ns. vääräuskoisia!

 4. Tuli taas olo että afgaanipoikien lemmikkinä pitämisen todellinen syy on puhdas seksuaalinen hyväksikäyttö. Eivät naiset automaattisesti mitään pyhimyksiä ole.

  1. Noin juuri. Ei koskaan saa lukea mistään että nuori kaunis nainen ottaisi ihania afgaanipoikia hoivaansa.. Ne on aina nuo miehen näköiset akat joiden ”parasta ennen”-päiväys meni jo 20 vuotta sitten jotka ovat pakoloismiespoikia ”suojelemassa”. Taitaa olla niin että se on kivaa kun on joku joka on täysin minusta riippuvainen, niin siitä saa perverssiä voimaa, äidinhoivaviettikin kutisee kivasti ilman mitään insesti-stigmaa, ja kun on fjötökässäkin jo hämähäkinseittiä niin sekin puhaltuu kivasti pois siinä flirttaillessa kun yhdessä kokkaillaan ja harrastetaan. Sairaita akkoja Pohjola täynnä. Ja se on meidän rasistimiesten vika tietysti. Onkohan kulisseissa kuohuntaa kun Sirpa-Tuula tulee mustasukkaiseksi jos Mohammed leipoo Irak-piirakoita vähän liian kauan himokkaan naapurin, Kyllikki-Irman kanssa? Suvakkilehmät kilvan tilailee Elloksesta XL-koon pitsialushousuja, koskaanhan ei tiedä jos vaikkapa tuulenpuuska vahingossa vähän harottaisi kylpytakkia ihanan sopimattomasti Mohammedin ihanien afgaanisilmien alla.. Komedian aineksia.

   1. Tuollaisista väärinkäytöksistä ovat muuten jotkut suvakit itsekin puhuneet – kun ns. yksintulleet lapsukaisetkin tekevät jopa joidenkin suvakkien mukaan liikaa yökyläilyjä yms.
    – toki nuo lapsukaiset ovat varmaankin monissa tapauksissa olleet oikeasti n. 20-45-miehiä – mutta vokin kirjoissa kuitenkin n.15-17-vuotiaita…
    – ja moraalisesti tuollainen on aina kyseenalaista – ja kun ties mitä nämä tädit ja ehkä sedätkin noille nuorukaisille uskottelevat…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.