Nordstanin ostoskeskus Göteborgissa muuttui vuodessa no-go-zoneksi

0

entrebild-1

Göteborgilainen ostoskeskus Nordstan on muuttunut yksintulleiden sotalasten myötä yhdeksi no-go-zoneksi, josta ensin hävisi asiakkaat ja nyt myös kauppojen työntekijät.

Varsinkin afgaaninuorukaisten kerrotaan häiriköivän kauppojen ja kahviloiden naispuolisia työntekijöitä siinä määrin, että naiset ovat alkaneet joukolla irtisanoutumaan ja nyt liikkeillä on huutava henkilökuntapula.

Lapsosten kerrotaan menevät putiikkeihin sisälle käpälöimään naisia. Niin ikään he seuraavat töistä poistuvia tai saapuvia naisia ja käyvät käsiksi yrittäen mm. työntää käsiään näiden vaatteiden alle. Muuan nuori myyjätär kertoo, että eräs hänen kolleegansa joutui tälla tavoin sotapakolaisen piirittämäksi työpaikallaan ja he yrittivät työntää käsiään naisen vaatteiden alle.

Poliisista Ulla Brehm kertoo, että tilanne Norstanissa on todella paha.

– Naisten ahdistelu on systemaattista ja tilanne on pahentunut viimeisen vuoden aikana silminnähden.

Nordstanin tilanteesta kertoo se, että poliisi on yksin kuluvan vuoden aikana joutunut sulkemaan ostoskeskuksen muutamaan otteeseen, sillä sotalapset ovat villiintyneet täysin ja poliisi on menettänyt otteensa. Alueella tapahtuu kaiken aikaa ja joka päivä.

Näin vallattiin taas yksi alue Ruotsissa. Suomessakin tällainen valtaus näkyy mm. Itäkeskuksessa.

https://www.expressen.se/gt/nordstan-stanger-tidigare–polis-fruktar-raketattacker/

21 thoughts on “Nordstanin ostoskeskus Göteborgissa muuttui vuodessa no-go-zoneksi

 1. ”Lisää afgaaneja kehiin, ne tekee niin jännää ja eksoottista safkaa!” – Riku Rantala, Kaarnalaivan Kommodoori

 2. Aivan karmeaa luettavaa. Tuollainen jengi pitäisi karkottaa saman tien.

  Miksi pitää tarjota täydet ihmisoikeudet sellaisille ihmisille, jotka eivät selvästikään halua kunnioittaa muiden ihmisoikeuksia?

  On hirvittävä virhe, jos tuollaista ainesta annetaan kertyä maahan. Se tulee johtamaan täyteen sekasortoon.

  Aisankannattaminen alkaa tuntua täysin relevantilta ilmaisulta tässä yhteydessä, kuten jotkut ovat jo esittäneetkin.

  Sellaista maata ei ole kauan olemassa, jossa aisankannattajien suhteellinen osuus kasvaa riittävän suureksi.

 3. Nordstan ei edes ole mikään lähiökeskus vaan ihan Göteborgin ydinkeskustaa – vieressä mm. rautatieasema ja autolauttasatama. Malmössä ja Göteborgissa ei varsinkaan naiset voi juuri missään liikkua täysin turvassa ja suur-Tukholma on voimakkaasti jakautunut omassa kuplassa elävään eliittiin (äveriäät, kuninkaalliset, kansanedustajat, media ja suhteilla pelaavat hännystelijät) ja sitä ympäröiviin gettovyöhykkeisiin. Sitten Ruotsissa on lukematon määrä pienempiä kaupunkeja ja kuntia, joiden rauha on tuhottu muutamassa vuodessa pelkästään uusia vastaanottokeskuksia perustamalla.

 4. Yleensä Paavon jutut on hyviä, mutta tämä kyllä aika kärjistetty. Olin eilen lounaalla Nordstanissam, enkä kokenut mitenkään olevani No Go Zonessa tai erityisen turvaton muutenkaan. Tottakai kulttuurin rikastajat siellä kuluttavat aikaansa, mutta otsikon mukainen ”No Go Zone” ei kyllä pidä lähellekään paikkansa, ainakaan päiväsaikaan tai illalla töiden jälkeen (17-20). Myöhemmin voi olla toinen tilanne, siihen en osaa sanoa

  1. Havainto on oikea. Kuten myöskään Rinkeby tai Rosengård eivät noin äkkiseltään näyttäydy minään no-go-zonena. Kun sinne menee eri päivinä eri viikon aikoina sattuma- aikoihin niin luultavasti ei koskaan osu mihinkään tilanteeseen eikä tapahtumaan.

  2. Mutta pointti lieneekin siinä, että alue on jo menetetty!
   Aivan karmaisevaa kehitystä: ostoskeskuksessa työntekjöiden irtisanoutumisia, koska puolivillit näin määräävät.
   Muistatteko Kistan?
   Alue menetettiin. Kansainväliset firmat muuttivat pois. LUOVUTTIVAT.
   Koska romanikerjäläiset häiriköivät, ulostivat ympäriinsä, telttailivat.
   Puolivillit määräsivät taas. Koska niiden annetaan määrätä.
   Ihan pikkujuttuja?!
   Työpaikat, isot IT-firmat, työpaikat, isot firmat, työp… jne.

   Tämä on KIERRE ja se pahenee.
   Kierteet pitää katkaista, alkuunsa!

  3. Mutta oletko myyjänä siellä tai ylipäätään nuori nainen – sillä usein nuo käyvät nuorten naisten kimppuun ennen kaikkea, jopa lasten ja teinienkin…

   Ja kyllä tuollainen lopulta karkottaa kantismyyjät ja ehkä lopulta monet yrittäjätkin – sitten asiakkaat..

 5. Huvittavaa, kun tätä Makwan Amirkhania aina hehkutetaan kuin jotain pyhimystä… :

  http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-2000005058736.html

  ”Näpistelyihin ja katutappeluihin sortuneen nuorukaisen kertomuksissa toistuu sama kaava, jossa hän nousee vastoinkäymisten kautta voittajaksi. Vaikka sitten lunttaamalla.”

  http://www.mtv.fi/viihde/ekstra/artikkelia/taistelijan-uskomaton-elama-napistelevasta-nuoresta-supertahdeksi-isan-kuolema-sai-tekemaan-typeryyksia/5579184

  Sukua? :
  http://mvlehti.net/2015/04/28/tyton-torkeasta-hyvaksikaytosta-tuomittujen-kuvia-ja-videoita/

 6. Hämminkiä uimahallissa :

  ”Kankaanpään Niinisalon vastaanottokeskuksen asukkaille on nyt kerrottu, että uimassa ei voi käydä kaapu päällä tai rintaliivit uima-asun alla.

  Asiaa käsitellään Kankaanpään kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa torstaina. Tarkoitus on käydä pelisäännöt yhdessä läpi myös poliitikkojen kanssa.

  Poliitikkojen on tarkoitus myös pohtia, pitäisikö vastaanottokeskuksen asukkaille järjestää oma uintivuoro. Tämä saattaa olla hankalaa, sillä hallissa on vähän vapaita aikoja.”

  http://yle.fi/uutiset/3-9420741

 7. YLE:n islam -illasta tuttu – homoille kuolemantuomio sharian mukaan – imaami ilmeisesti ollut tuossa mukana? :

  ”Maahanmuuttajanuorten kouluttaminen vapaaehtoisvoimin, Resalat Islamilainen yhdyskunta, 71 000 euroa”
  ———————

  ”Resalat Islamilainen yhdyskunta: Maahanmuuttajanuorten kouluttaminen vapaaehtoisvoimin”

  ”Maahanmuuttajanuorten kotouttaminen vapaaehtoisvoimin (KoVa) -projektin tarkoitus on kehittää Resalatin yhteistyökumppanien eli kolmen maahanmuuttajajärjestön nuorten osaamista ja voimavaroja. Eri identiteettiensä välillä tasapainon löytäneillä, Suomeen jo kotoutuneilla Resalatin maahanmuuttajataustaisilla jäsenillä on erinomaiset lähtökohdat ja käytännön kokemus kotouttaa uusia maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita.
  Hanke vie osaamista eteenpäin kouluttamalla nuoria vapaaehtoistyöhön ja aktivoimalla seuraavan sukupolven ruohojuuritason toimijoita.
  Tavoitteena on turvata järjestöjen toimivuus tulevaisuudessakin. Projekti pyrkii siirtämään järjestöjen nuorille Resalatin tiedot, kokemukset ja taidot: kuinka työskennellä maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden parissa ja edistää heidän kotoutumistaan.
  Tarkoituksena on myös antaa heille tarvittavat taidot edistää yhteistyön ja ymmärryksen mahdollisuuksia järjestöjen ja viranomaisten välillä. Eräs projektin tärkeimmistä periaatteista on opettaa nuoria tekemisen kautta ja näin motivoida heitä oppimiseen konkreettisen työn kautta.

  Projekti koostuu neljästä alahankkeesta, joiden tavoitteena on:

  •kouluttaa nuorisotiimi kotouttamisen asiantuntijoiksi opettamalla käytännön taitoja ja verkostoitumista, kuinka työskennellä viranomaisten ja muiden nuorten parissa ja järjestää nuorisotoimintaa.
  •opettaa nuorille tarvittavat taidot antaa vertaistukea ja ymmärtää paremmin kotouttamiseen liittyviä haasteita. Tässä välineenä ovat mm. KoVa-helpline ja verkkosivut.
  •opettaa nuorille kommunikaatio- ja mediaviestinnän taitoja, ja kuinka esittää kotouttamiseen liittyviä toiveita ja ehdotuksia sekä tehdä yhteistyötä viranomaisten ja laajemman yleisön kanssa.
  •kehittää nuorten kykyä havannoida ja tehokkaasti kommunikoida tarpeista, käytännön kokemuksista ja haasteista, joita muslimit ja maahanmuuttajataustaiset kohtaavat suomalaisessa yhteiskunnassa. Nämä havainnot ja ohjeet kootaan yhteen tulevaisuuden kotouttamistyötä varten.”

  Lisätietoja:
  Abbas Bahmanpour,

  http://www.kotouttaminen.fi/kotouttaminen/toimijat/jarjestoavustus/rahoitetut_hankkeet_2016

  Tuolla Homman ketjussa on paljon muitakin vastaavia juttuja:
  http://hommaforum.org/index.php/topic,51726.msg2533183/topicseen.html#msg2533183

  Mutta mitenköhän projekti onnistui ja mihin kulttuuriin nuoria tarkalleen ottaen mahdettiin kotouttaa…
  – ja jännä, että maahanmuuttajien VAPAAEHTOISTYÖ – on aina niin ihanan kallista!

  Persu-Lindström on työministerinä – tietääkö edes, mihin ministeriön virkamiehet jakavat rahaa???

 8. Eiköhän kampista tule helsingin seuraava paskaläpi, kun länsimetro alkaa kulkea. Moni tavallinen nyt kamppia käyttävä jättää siellä käymättä joten etnisille on tilaa temmeltää.

 9. Melkeinpä joka kerta vieraillessaan Tallinnassa,tulee käytyä kauppakeskus Virussa.
  On ilo kierrellä ja ehkä vähän shoppaillakin Virussa,koska se on siisti;monissa kaupoissa ainakin omaan makuuni olevia naisellisia vaatteita ja valikoima parempi kuin Suomessa.
  No,se siitä….mutta ennen kaikkea porukka on eestiläistä,myöskin suomalaisia matkailijoita ja varmaan niitä,jotka asuvat Virossa ,jonkin verran myös kuuleman perusteella ruotsalaisia.
  Tavattiin ennen joulua Virossa norjalaisia,jotka ovat mukavia.Olivat ensimmäistä kertaa Virossa.

  Aasinsiltana…..Kävin pari päivää sitten kauppakeskus Sellossa.Nopea asiointi,katselin ympärille ja mietin, missä ihmeessä sitä on.Kovin oli ” kansainvälinen” meininki…pääosin edustettuna Afrikkaa,lähi-itää.

  Turvapaikanhakija ukkoja monia,monia….sellaisia ”outoja kuikuilijoita”….karttaa väkisinkin…tuli oikeasti paha olo,paniikkia pukkasi ja loppuhuipennus kauppakeskuskokemuksesta, kun olin poistumassa joku lähi-itämainen mies oli polvistuneena useamman kerran maahan ja mutisi jotain.Kerroin lähipiirissä kokemuksen Sellosta ja sanoin ,en mene enää tuonne.
  Että Sellainen Painajainen!

 10. Toihan on ihan keskellä kaupunkia. Luulisi että kiinteistön omistaja havahtuisi siihen että liikkeet ja asiakkaat marssivat sieltä ulos. Ellei omistajana ole sama Hollantilainen taho joka omistaa Itäkeskuksenkin. Sen agendana on ostaa aina kauppakeskus keskeiseltä paikalta ja muuttaa se moskeijaksi lyhyessä ajassa. Itäkeskuksenkin ovat muslimit vallanneet. Nyt vaan odotellaan mitä tuleman pitää Göteborgin kanssa.

 11. Kehtaa jotkut väittää, että Nafrit ja Lähi-Itämaalaiset on laiskoja.
  Länkkärit on koittanut vallottaa Lähi-itää vaikka kuinka ja ei tuu mitään.
  Musulmaanit ottaa pienempiä paloja kerrallaan. Kerran menetetty musuille, ei tule enään ikinä oleen länkkäri aluetta. Toki on Israel, mutta kuka haluu olla sodassa ajan tappiin?

 12. Tukholmassa poliisi kehui 23.1.2017 (SVT) miten rikollisuus Tenstan (matulähiö) kaduilla on vähentynyt 60% poliisin läsnäolon ansiosta. Unohti kertoa että rikollisuus on siirtynyt sisälle kauppakeskukseen missä ase- ja huumekauppa yms kukoistaa ja kauppiaat ja työntekijät pelkäävät henkensä puolesta. Kauppakeskuksen johtajan mukaan 24.1 tilanne ei koskaan aikaisemmin ole ollut näin paha kuin nyt: http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/centrumchefen-situationen-i-tensta-galleria-ar-varre-an-nagonsin

 13. Eikö kukaan uskalla siellä ottaa aloitetta ja alkaa kunnolla hakkaamaan noita saatanan matuja henkihieveriin?

 14. Etunenässä naisethan ne tänne halusikin.
  Nyt eikun ulos nauttimaan unelmasta vaikkapa lenkkipolulle tai metsäretkelle.
  Tiedä vaikka kohtaisit siellä kivan pakolaislapsukaisen tai peräti kokonaisen lauman.

 15. No, tarpeeksi kauan ja liikaa vastaavia johtaa ennemmin tai myöhemmin vastapalloon. Siinä ei itseisarvoisen monikulttuurisuus-vasemmiston puolustuspuheet ja väärinkäsitys-kortit enää paljoa kiinnosta, kun tolkun ihmiset ottaa takaisin omansa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.