Pohjoismaiden Neuvosto: Yhteispohjoismainen henkilötunnus?

13

norden.png

 

Pohjoismaiden neuvosto nosti taas esille ajatuksen yhteispohjoismaisesta henkilötunnuksesta, jotta asuminen, työskentely tai opiskelu toisessa Pohjoismaassa olisi helpompaa. Brit Lundberg Ahvenanmaan keskustapuolueesta kertoo:

– Tarkoitus ei ole ajaa mitään yhteispohjoismaista kansalaisuutta, eli poistaa kansallista kansalaisuutta, mutta että kaikilla pohjoismaalaisilla olisi yhtäläiset oikeudet ja velvollisuudet asuinpaikasta riippumatta.

Neuvosto keskustelee tänään asiasta Oslossa pidettävässä kokouksessa ja ajatusta yhteispohjoismaisesta henkilötunnuksesta lähtee Ruotsin Miljööpuolueesta, Liberaaleista, Keskustasta ja Kristillisdemokraateista.

Jotta ehdotus etenisi kunkin Pohjoismaan eduskuntakäsittelyyn vaatii aloite taakseen enemmistön Pohjoismaiden neuvostosta. Lundberg iloitsee:

– Tarkoitus on tehdä Pohjoismaista vahvempia, yhteinen tietotaitomarkkina, tavaroiden ja ihmisten liikkuvuus.

Toivottavasti Juho Eerola äänestää asiassa vastaan. Olisi Suomen kannalta viimeinen niitti arkkuun, jos Ruotsissa lonnivat monesti laittomasti maahantulleet muslimit pääsisivät vapaasti liikkumaan Suomeen.

Advertisements

8 thoughts on “Pohjoismaiden Neuvosto: Yhteispohjoismainen henkilötunnus?

 1. Juu ei kiitos – en ikinä edes luottaisi mitään henkilötietojani esim. ruotsalaisten käsiin, varsinkaan, kun Ruotsikin tulee kuitenkin olemaan muslimimaa tulevaisuudessa…
  – ja tulisiko tuo vain kansallisen tunnuksen rinnalle vai jossain vaiheessa jopa korvaamaankin ne?

  Ruotsi varmaan mielellään kyllä tuuppaisi kaikkein sopeutumattomimmat matunsa Suomeen – eli pohjoismaista yhteistyötä Ruotsin kanssa ei pidä millä tahansa tavoin lisätä, vaan pitää tutkia haitat huolella ja ensin!
  – henkisesti pitäisi pikemminkin irrottautua, ettei sama hulluus leviä tänne yhtä suurella voimalla…

  Ja viidennen kolonnan eli ahneiden Affenanmaan edustaja tietysti suuna päänä…
  – kun itse ovat nurkkapatriootteja rasisteja suomalaistenkin suuntaan…

  Huijaaminenkin todennäköisesti vaan lisääntyisi, kun yhä useampi mamukin asuisi useissa eri Pohjoismaissa yhtä aikaa…

  Ja kun eivät skandit kuitenkaan halua Suomeen, niin tänne tulisi vain jotain haittamamuja – etenkin kun kuulevat, että Hesassa kaadetaan kerrostaloissa väliseiniäkin, jotta saadaan riittävän isoja asuntoja somalien jättipers… eikun siis perheille…
  – eli jostain pikkupaikkakunnilta Ruotsista alkaisi taatusti virrata matuja Helsinkiin ja muutamiin muihin suurin kaupunkeihimme, omien maanmiestensä ja uskonveljiensä keskuuteen…

 2. Siellähän sai henkkarin rahalla jo vuosia sitten.
  ”jos Ruotsissa lonnivat monesti laittomasti maahantulleet muslimit pääsisivät vapaasti liikkumaan Suomeen.”
  Tuossahan ei mitään uutta ole, kun rajalla ei ole valvontaa. Suomi tarvisi armeijan, poliisin ja rajavartiolaitoksen, itsenäisillä mailla sellaiset onkin.

 3. Mielestäni eu-laajuinen siru hihaan olisi parempi

  Katso tilanne Belgiassa. Googlaa:

  Isil in bussels, al-jazeera documentti, kuinka ede kolmannen polven marokkolaiset eivät ole kotoutuneet Brysseliin

  Järkyttävää

 4. Tämä antaisi lukemattomat UUDET mahdollisuudet kaikenlaiseen UUTEEN rikosteluun. Rikastelusta seuraa aina vääjäämättä rikostelu.

 5. Ei Jumalauta käy! Näitä hulluuksia ehdottelevat tyypit on eliminoitava pois yhteiskunnasta.

 6. ”jotta asuminen, työskentely tai opiskelu toisessa Pohjoismaassa olisi helpompaa.” Onko se nykyään muka vaikeaa? ”että kaikilla pohjoismaalaisilla olisi yhtäläiset oikeudet ja velvollisuudet asuinpaikasta riippumatta.” Eikö meillä nyt ole niin? Taitaa olla Ruotsin aloite taas, niin että TAAKKAA saataisiin jaettua siten että loisimisesta Pohjolassa kytketään kaikki jarruttava byrokratia, ja kielivaatimukset jnejne, pois. Alennetaan muitten Pohjoismaisten koulutuksiin pääseminen Ruotsin tasolle, riittää siis että hakijalla on pulssi. Päästetään helvetti irti.

 7. Eihän nytkään ole mitään esteitä liikkua luukulta toiselle.

  Veikkaan että tämä aloite ole tehty yksinomaan hallinnon sujumista helpottamaan. Yhteinen hetu-rekisteri auttaa karsimaan tukiin liittyviä ”tuplabuukkauksia”.

 8. Kun on tarpeeksi monta identiteettiä, passia ja henkkaria eri nimillä niin eiköhän ne rahat irtoa oli systeemi mikä tahansa. Netistä niitä saa ostaa niin monta kuin haluaa. Eikä maksa paljon!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.