UC Berkeleyn mellakat sananvapautta vastaan

13

 

Breitbartin toimittajan Milo Yiannopouloksen oli tarkoitus pitää sosiaalisen oikeuden ideologiaa kritisoiva luento USA:ssa Kaliforniassa UC Berkeleyn yliopistossa keskiviikkona, mutta tilaisuus jouduttiin perumaan ja osallistujat evakuoimaan paikalta väkivaltaisten mellakoiden vuoksi.

Tilanne eskaloitui nopeasti väkivaltaiseksi kun mustiin pukeutuneet ja naamioituneet ja ironisesti itseään antifasisteiksi itseään kutsuvat mellakoitsijat saapuivat sankoin joukoin paikalle muodostaen barrikaadeja ja heitellen ilotulitteita mellakkapolisiien päälle.

 

 

Sananvapautta vastustaneet mellakoitsijat vahingoittivat yliopistorakennusta, hyökkäsivät nyrkein yksittäisten ihmisten kimppuun, sytyttivät tulipaloja ja heittelivät väkijoukon päälle roomalaisia kynttilöitä.

Mielenosoitukset Yiannopouloksen luentoja vastaan äärivasemmiston taholta eivät ole mitään uutta, mutta tällä kertaa mellakka oli poikkeuksellisen väkivaltainen.

Oikeistokonservatiiviksi tunnustautuva Yiannopoulos ja hänen tiiminsä selvisivät vahingoittumattomina turvaan, mutta useita paikalla olleita ihmisiä loukkaantui mellakoinnin seurauksena.

 

 

Paikallisten yritysten ikkunat eivät tälläkään kertaa jääneet ehjiksi natseja vastustavien mellakoitsijoiden riehunnalta.

”Vittuun Starbucks! Vittuun siionistit” huusivat antifasistit yritysten ikkunoita murskatessaan. Autoja tuhottiin ja ympäristöön merkittiin spray-maaleilla iskulauseita ”Tappakaa Trump” ja ”Tappakaa fasistit”.

Mellakkapoliisi taisteli antifasisteja vastaan kumiluodein ja kyynelsumuttein. Kiinniotettujen määrä ei ole vielä selvillä.

 

 

Mellakat sattuivat siis viime yönä Euroopan aikaa eli paikallista aikaa illalla.

 

Jenni Toivosen raportti.

https://twitter.com/hashtag/miloatcal?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Advertisements

16 thoughts on “UC Berkeleyn mellakat sananvapautta vastaan

 1. Nää antti-fantit on naurettavia. Ne luulee että ne saa riehua rasismin nimissä missä ja milloin vain. Samalla kun ne hyökkää omiaankin vastaan. Miksi ne huutaa että ”vittuun starbucks”? Eihän niillä useinkaan ole rahaa ostaa mitään. Ja raha on se suurin syy miksi mikään yritys on olemassa.

  No, ehkä nekin menee joskus töihin ja alkaa vaikuttaa oilla kulutustottumuksillaan. Suomessa ei tosin tarvitse mennä kun täälä on taikaseiniä ja SOSSU.

  1. Mut eikös Starbucks luvannut palkata 10.000 pakoloista? Vai oliko se 20.000?

   Eli eikös nuo antivaskitsat ole silloin natsisteja kun vastustavat pakoloisten palkkaajia?

   1. Et kai sä ihan vakavissas odota jonkinlaista logiikkaa ”antifasistien” toiminnasta?

   2. ”antivaskitsat” 🙂

    Vaskikäärmeiden suojelutyö ja bongaus olisi näille antifanteille paljon parempaa ja kehittävämpää touhua kuin ikkunoiden rikkominen.

 2. ”Pakolaisten” haaliijoilla ja muulla rupusakilla on samanlaiset käytöstavat kuin Paskastanioissa. Kaikki paskaksi, lasku yrityksille ja veronmaksajille. Hajoittaisivat omat kämppänsä ja repikööt omat vaatteensa, jos noin kovia tuskia on. Sinänsä huvittavan näköistä hommaa moinen.

 3. Perkkeleen vasurit vastustaa oikeistolaisten sananvapautta, itse saavat puhua vaikka kuinka paljon kakkaa ja vihapuhetta

 4. Ps kyllä tuo demokratia on vaan niin hyvää ja demokraattista. Toivottavasti Trump ottaa oikeuden omiin käsiin ja laittaa nuo rasisti paskiaiset suoraan vankilaan tai Meksikoon.

 5. Pitäisi todellakin perustaa monikansallinen Paskanistanin valtio jonne kaikki yhteiskuntakelvottomat tuhoeläimet voitaisiin kuskata. Korkeat, vartioidut muurit ympärille. Siellä saisivat sitten aloittaa tyhjästä ja luoda kaiken sen minkä kimppuun ovat kotimaassaan hyökänneet, taloista ja infrasta alkaen. Tulisi varmasti uudenlainen arvostus ja arvomaailma pääkoppaan kun joutuisi tekemään TYÖTÄ!!!

 6. Oma käsitykseni vahvistuu ikävästi päivä päivältä siitä, että meillä on lähitulevaisuudessa enemmän tai vähemmän väkivaltainen välienselvittely tämän porukan kanssa. Siis mikäli nämä eivät opi kunnioittamaan demokratiaa ja sananvapautta.

  Ja nyt ei siltä näytä. Puhe ei tehoa – tosin näyttöä ei vielä ole koska ns. demokraattijohtajat ovat pitäneet turpansa kiinni.

  1. ”Kan 1.” olet tilanteen tasalla. Säilytysrasvat on aika poistaa ”työkalujen” päältä koska umpimädätetty valtio ei niitä tähän koitokseen meille tarjoa.

 7. Epätoivostahan tämä kertoo. Vasemmistoliberaalien pitkä sanankäytön hegemonia on murtumassa, mikä aiheuttaa tämänkaltaisia raivokohtauksia. Vallasta ei luovuta ilman taistelua. Väkivallalla pelottelu toisinajattelijoiden suiden tukkimiseksi on aloitettu. Aiemmin useimmille riittivät natsi- ja rasistileimat, nyt tarvitaan niiden lisäksi jo väkivaltaa. Paljastaa myös todelliset oikean opin puolesta ja demokratiaa vastaan mellakoivat fasistit. ’Tulevaisuuden fasisteja ovat antifasistit’ käy jo toteen.

 8. tänään olisi yle 1 vihapuheiltama klo 21.00. saapa nähdä minkälaisia kitkemis keinoja siihen tarjotaan ja kenenkä syytä kaikki on

  1. Mitä tuota vieraiden listaa katsoin niin mokuttajia suurin osa taas kuten yleensäkin ylenannon noissa iltamissa mitä on ollut jo aikaisemmin.

 9. Soros, tuo vanha kuoleva luuska, haluaa näemmä pitää hauskaa vanhoilla päivillään lietsomalla vihaa ja rahoittamalla omia yksityisiä sa-joukkojaan.

  Käärinliinassa ei ole taskuja.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.