Vellingessä käydään kovaa kiistaa sotapakolaisten moduuliasunnoista

12
Vellingessä moduuliasuntojen rakennustyömaalle lyötiin lappu luukulle asukkaiden valituksien takia.

 

Vellingen kunnassa Skånessa on menossa mielenkiintoinen näytelmä, jossa muutamat ruotsalaiset ovat esimerkillisesti todistaneet sen, että kun politiikot itspäisesti yrittävät ajaa kuntaa sotapakolaisten asumuksia niin tällaisen voi välttää, kun yhdistyy ja laittaa yhtä itsepäisesti vastaan.

Vellingen kunnanhallitus teki joulukuussa 2015 päätöksen, että kuntaa tehdään ns. kotoutumisasuntoja eli 20 moduuliasuntoa. Näihin asumuksiin laskettiin otettavan noin 60 sotapakolaista asumaan. Sijoituspaikaksi kaavailtiin Skanörs vångarin idyllisen omakotitaloalueen kupessaa sijaitsevaa joutomaata.

Mutta ikävä kyllä alueen asukkaat eivät halunneetkaan ”kantaa vastuutaan” ja aloittivat kunnon valituskierteen. Kaikki harkittiin yksissä tuumin. Ruotsalaisten puuhamiehenä toimii muuan Tobias Wennberg, jonka tontin rajan kupeeseen sotapakolaisten asumisyksikkö alunperin kaavailtiin. Kuntalaisilla on muutama prinsiippi valituksessa. He vetoavat mm. siihen, että parakit rakennettiin aivan väärään paikkaan. Kunnanhallituksen päätöksessä oli alunperin aivan toinen tontti kauempana, joka jostain syystä on vaihtunut nyt kyseessä olevaan tonttiin. Valituksen mukaan kunta on laittomasti muuttanut moduuliasuntojen paikkaa.

Edelleen vedotaan jääviyteen. Rakennuslautakunnan puheenjohtaja on jäävi asemassaan päättämään  mitään. Lääninhallitus on tukenut tätä perustetta. Asukkaita ei ole kuunneltu asiassa ja paikka, jossa asumukset sijaitsevat, on kaavan ulkopuolella ja kunta haki tilapäistä rakennuslupaa 15:sta vuodeksi. Kuntalaisten mielestä aivan liian kallis ratkaisu.

Kunta ehti siis aloittaa moduuliasuntojen rakentamisen, mutta valitusprosessien takia tilanne on nyt pysähdyksissä ja näyttää, että kunnanhallitus joutunee hinaamaan sotapakolaisten asumukset muualle.

Kunnan politiikot ovat asiasta raivoissaan. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Carina Wutzler kertoo:

– Asuntotilanne on kammottava, ei ole asuntoja. Tämä pahentaa vain asiaa. Kyse on ihmisistä, joilla ei ole asuntoa päänsä päällä. Kaikkien vellingeläisten pitää kantaa vastuu.

Rasismikortin heiluttaminen roikkuu ilmassa, mutta ainakaan vielä sitä ei ole heilutettu. Mutta kunnan sotapakolaisten tukijoukoissa uskotaan vakaasti, että alueen asukkaat kiusaavat vain rasismiuttaan asiassa ja yrittävät estää pakolaisten asutuksen pihapiiriinsä.

Onko loppujen lopuksi väliä vaikka tulisi haukutuksi rasistiksi? Ei. Pääasia on, että rauha pysyy.

12 thoughts on “Vellingessä käydään kovaa kiistaa sotapakolaisten moduuliasunnoista

 1. Tällaista asennetta tarvitaan lisää joka paikassa. Kehitysmaalaisia pitää auttaa siten, että apu on kuntannustehokasta ja tietenkin mahdollisimman suuren joukon avustaminen on pääasia.

  Apu täytyy siis kohdentaa pakolaisleireille ja laiton maahantulo pitää saada lakkaamaan.

  Kun rahat käytetään kehitysmaalaisten sosiaalitukiin Euroopassa, poltetaan valtava määrä rahaa ja pakolaisten suuri enemmistö jää ilman tarvittavia resursseja.

 2. Ainakin kalpealle miehelle kunnon rasistin leima alkaa olemaan näinä päivinä kunniallinen laatutakuu siitä, että on aito miehinen mies ja housuissa on toimivat munat, sekä cuckold ei ole kaverin se juttu.

  Ihan oikeasti, en pidä kalpeita suvakki”miehiä” miehinä, he ovat täysin luonnonvastaisia luonnonoikkuja joka ikinen neiti heistä, impotentit ladyboyt aisuri kuplassaan.

  1. http://yle.fi/uutiset/3-9438392

   Tässäpä ainakin yksi suvakkiuskonnon omaksunut tuleva cuckolder. Esiintyi siinä Ylen viime torstai-illan 1 1/2 tunnin suvakkipropagandaoksennuksessa joka herätti lähinnä myötähäpeää. Pojan kannattaisi lukea näitä Tajukankaan sivuja niin saattaisi tulla toisiin ajatuksiin islamista ja muslimeista. Ei taida tuolle tyypille löytyä kovasti kavereita enää tuon jälkeen pienellä Pohjois-Pohjanmaalaisella paikkakunnalla (1500+ asukasta) jossa asenteet matuihin ovat luultavasti hyvin negatiiviset 🙂

 3. Nämä samat asiat toimivat Suomessakin. Perustuslaki, laki naapuruudesta, terveyslaki, luonnonsuojelulaki, rikoslaki ja monet muut antavat mahdllisuuden valittaa ja näin evätä matujen saapumisen alueelle. Pitää vain puhaltaa yhteen hiileen ja estää matujen tuleminen alueelle. Valituskierros KHO:n kautta kestää kolme vuotta (3v) ja se maksaa 350-400e. Eli pieni hinta siitä että saa asua kuin ennenkin.

  Tähän asti suomalaisia ei ole kiinnostanut mitä omassa elinpiirissä tapahtuu. Kiinnostaisikohan nyt? Päivä alkaa aina kuulutusten lukemisella. Ensin luetaan paikallislehti, sitten alueellinen lehti, jonka jälkeen ELY-keskuksen kuulutukset, paikallisen liiton (Pirkanmaan liiton) kuulutukset ja lopuksi Aluehallintoviraston kuulutukset. Aikaa menee noin 10min joka aamu mutta se saattaa estää tällaiset ikävät yllätykset ja rikollisuuden räjähtävänkin kasvun.

  Ei Vuotostakaan olisi estetty märisemällä kotinurkissa. Muistakaa kuitenkin heittää porukoista ulos heti ne narsistit jotak vain jakavat hommia muille mutta eivät itse osallistu töihin. Lakimiehetkin tekevät talkoita kun ollaa samoissa porukoissa. Jos ne pyytää rahaa, heivatkaa yli laidan. Meidän porukkaan on parikin kertaa pyrkinyt lakimiehiä ja aina kun ne puhuu palkkiosta, ne saa lähteä. Silti meillä on kolme lain edustajaa.

  Ja mikä tärkeintä: ÄLKÄÄ IKINÄ rekiströikö yhdistystä. Vaan olkaa aina vapaamuotoinen ryhmä. Jos perustatte yhdistyksen niin suurin osa energiaa menee koukousten, tilinpätösten ja muun paerin pyörittämiseen. Ja sitten aina joku haastaa yhdistyksen oikeuteen kun hänet potkitaaan pois. Vapaa ryhmä on aina tehokkaampi toimija kuin yhdistys.

  1. Matu on kunkku, kantis kelpaa vain niin kauan kun maksaa veroa eikä sairastele sanoo:

   Matut ovat VOKeissa, hotelleissa ja kartanoissa kunnes saavat oleskeluluvan ja sen myötä kuntapaikan eli kunnan on pakko hommata matulaiselle asunto. Jotkut kunnat ovat ostelleet matuille omakotitaloja ja osakeasuntoja, nuukemmat tarjoavat ”vain” moduuliasuntoja joita on sekä pieniä että isompia. Siitä se ilo alkaa! Asunnottomalle kantikselle ei tarvitse hommata yhtään mitään, hän saa edelleenkin majailla vaikkapa sillan alla tai puiston penkillä tai jossakin pesutuvassa jos tuuri käy.

 4. Matut ekaksi matuparakkiin ja asuntojonossa sitten suoraan kantisten ohi sujuvasti oikeisiin kunnon asuntoihinsa. Kantikset jotka jumissa asuntojonoissa ties ikuisesti, joissa matut aina etuilevat, kantikset sijoitetaan vapautuviin ex-matuparakeihin,

  Nimi nyt vaan muuttunut aisuriparakiksi ja ne jotka eivät pääse edes aisuriparakkiin kun sinnekin kova tunku, niin suoraan kadulle ja siltojen alle aisankannatukseen raikkaaseen ulkoilmaan loput kalpeanaamat.

 5. ”Kaikkien vellingeläisten pitää kantaa vastuu” tuossa kiteytyy kaikkien suvakkipäättäjien mielenvikaisuus. Suvakki tekee jonkun omasta mielestään humanitäärisen päätöksen ja sitten ollaan muita syyllistämässä. Ihan sama tilanne jos joku crazy catlady yhtäkkiä päättäisi ottaa 50.000 kissaa, jotka parissa vuodessa on miljoona kissaa, ja sitten pakottaa jokaisen kanssaihmisen ottamaan 5-6 kissaa kotinurkilleen elätettäväksi ja kuseksimaan. KAIKKIEN ON JAETTAVA/KANNETTAVA VASTUUUUUUUU!!! Saatana mitä idiootteja. Ei kaikkien MITÄÄN PIDÄ, te raahaatte noi tänne, ottakaa TE ne kotiinne.

 6. Matutusmoduulit pilaavat hienot alueet vuosikymmeniksi, laskevat alkuperäisasutuksen arvon ja tuovat turvattomuutta ja pelkoa sanoo:

  Bromman, Beckombergan omakotialueella on myös kovat taistelut menossa moduuliasuntoja vastaan. Idyllinen (ja kallis) alue jossa lapsiperheitä yritetään pilata 125-175 moduuliasunnolla joissa majailisi jopa 400 matua. Voi hyvin ymmärtää alueen vakiasukkaiden tuskan ja pelon kun tietää mitä muissa vastaa issa asuntoloissa on tapahtunut eli tulipaloja, räjähdyksiä, puukkotappeluja, raiskauksia, jopa murhia.

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/modulbygget-har-delat-beckomberga

 7. Wurlitzer voinee ottaa kaikki partahuorat omaan kämppäänsä? Mahtuu enemmän, jos ovat osin sisäkkäin.

  1. Vois ottaa afghanistaniast kaikki, ne pojathan raiskaa toisiaan 24/7. Eli säästyy tilaa kun afgaanit on tosi tiheeesti pakattuna lerssi tiiviisti kaverin rektaalissa, vähänku Pringles sipsejä. Saadaan voitto moninkertaistua kun yhteen konttiin mahtuu 30% enemmän koodaajia, astronautteja ja insinöörejä.

   1. Ns Pringles-juna innovoitu! Siinä meni nuoret sekä vanhat samanlailla.. afgaanijenkkaa niin perkeleesti.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.