Sotapakolaiset tekivät mittavaa remonttia Tampereella- jättivahingot

13

Tampereella ilmestyvä Tamperelainen kirjoittaa:

”Pirkanmaan Suojakoti ry hakee Tampereen kaupungilta 52 000 euron korvauksia hätämajoitustiloissa tapahtuneista vahingoista. Pirkanmaan Suojakoti järjesti vuosina 2015 ja 2016 hätämajoitusta turvapaikanhakijoille.

Pirkanmaan Suojakodin hätämajoitustiloissa oli tehty monenlaista vahinkoa. Esimerkiksi kahden huoneen vessat oli uusittava kokonaan, koska niissä oli sattunut kosteusvahinko. Asukkaat olivat tukkineet viemärikaivon suihkussa olleessaan siten, että vettä tuli asuinhuoneistoon ja valui alakertaan.

Lisäksi useassa WC.ssä oli hajotettu pyttyjen kansia.

Lattiatilojen siivoamisessa oli käytetty niin runsaasti vettä, että lattiat kärsivät kosteusvahinkoja.

– Joudumme uusimaan aulatilojen muovimatot kokonaan, vahingonkorvaushakemuksessa todetaan.

Myös seiniin syntyi vahinkoja. Osassa kiviseiniä on niin syviä raapimisjälkiä, että ne täytyi paklata ennen maalausta. Joidenkin huoneiden ovissa oli nyrkinkokoisia reikiä ja ovet täytyi uusia.

– Uskomatonta, mutta jopa aulatilan katossa on niin syvä painauma, että kattokin täytyy siltä osin korjata, jos se vaan on mahdollista, hakemuksessa lukee.

Lisäksi tiloissa oli sotkettu huonekaluja. Laitoskeittiössä oli poltettu ruoka kiinni laitoshellaan niin, ettei hellaa saatu enää käyttökuntoon. Myös laitosastianpesukone oli rikottu.

Kaikki aulan matot, taulut ja ruokailuastioista suurin osa varastettiin

Vahinkoja tapahtui myös rivitaloissa. Hellat oli uudistettava, sillä asukkaat olivat paistaneet ruokaa suoraan liesillä, vaikka saatavilla oli paistinpannuja. Palanutta ruokaa oli yritetty raaputtaa irti veitsillä. Hellat menivät lopulta niin huonoon kuntoon, että tilalle oli ostettava uudet.

Rivitaloissa oli vahingoitettu lattioita ja väliovia oli potkittu rikki.

Korvaushakemusta käsitellään terveyttä ja toimintakykyä edistävien palvelujen lautakunnassa ensi viikolla.

Tampereen kaupungin näkemyksen mukaan kaupunki ei ole korvausvelvollinen, eikä kaupunki vastaa asukkaiden puolesta mahdollisesti heidän vahingonkorvausvastuulleen kuuluvista vahingoista.”

Advertisements

21 thoughts on “Sotapakolaiset tekivät mittavaa remonttia Tampereella- jättivahingot

 1. Moniosaajat vauhdissa. Olen kuullut vastaavaa jo noin vuosikymmen sitten, että somalian parasiitit eivät ymmärrä mikä paistinpannu on, ja laittavat ruoat suoraan levylle.

  SUOMI NOUSUUN!

  1. kotouttaminen epäonnistunut.syylliset (valkoinen veroja maksava heteromies/nainen juonen takana)
   rasismia,islamofobiaa,muutosvastaisuutta,jne.mielestäni vähällä päästiin tässä tapauksessa.
   odottakaamme kun ISIS-sankarit saavat täälläkin rivit kuntoon,ja ostoskeskuksessa vetävät urheilukassista taittoperä-AK-47:kan esiin.Kaveri tuuppaa scanialla samaan aikaan väkijoukkoon.
   odotellessa nauttikaamme muista rauhanuskonnon antimista,you know,,

 2. Matu kiittää majoituksesta ja ruoasta paskomalla paikat rikki. On ne niin mukavaa porukkaa. Kunnon nahkavyöllä pitäis antaa remmiä moisille kutaleille, ja menolippu paskastaniin.

 3. Tavallaan hyvä että Tampere ei ole korvannut vahinkoja. Tämä toimii pelotteena jatkossa niille jotka harkitsevat tilojensa vuokraamista vokki-tarkoitukseen.

 4. Nyt pitäisi saada nämä rasmulaiset ja etenkin refugee hosbitality clubilaiset tuonne siivoamaan, korjaamaan ja myös maksamaankin näiden matukaveriensa ja jopa heilojensa jälkiä…

  Hehän kun vaatimalla vaativat näiden laittomien Suomessa pitämistä, mutta majoittakoot omiin koteihinsa sitten!
  – montakohan edes näistä laittomista on ylipäätään majoitettuna reijojen, petrojen, marjaanoiden, karinien, veronikoiden, maryamien yms. kotona?

 5. Hyvä ettei Tampere maksa! Tampere varmasti maksoi merkittävää vuokraa yritykselle joten yritys varmasti maksaa tappiot omasta pussistaan.

  Se tästä nyt vielä puuttuisi että veronmaksajat maksaa vahingot kun yritys on ensiksi tienannut veronmaksajien rahoilla

 6. Turvapaikanhakijoilla ollut niin kova stressi päällä että aina on pitänyt hakata nyrkillä seinään, oveen, kattoon ja posliinipyttyyn. Lisäksi pitänyt suihkutella ympäri ämpäri kämppää. Lähtiessä ollaan vielä otettu matkaan matot, taulut ja astiat. Täytyyhän sitä jotain olla jo valmiina kun uuteen kotiin asettuu. Tällaista väkeä suomi tavitsee!

 7. Mitä voi savimajoissa asuneilta odottaa? Ei noi hiekkaneekerit voi 60 älykkyysosamääräällään parempaan kyetä. Suomi nousuun näitten avulla…

 8. Tässä ei ole mitään ihmeellistä paitsi se että asia tuli julkisuuteen. WC:n käyttäminen suihkuna ja keittiön tuhoaminen ovat ns. normihommia kun matut tulevat taloon. Joskus asunto on tuhottu lattiasta kattoon.

  Olisi todella mielenkiintoista tietää kuka korvaa ja on korvannut vahingot. Tuo 52k on pelkkä kahviraha kokonaisuudessa. Toivottavasti Tampere ei maksa.

 9. Miksi kaupungin pitäisi maksaa jos jonkun vuokralainen tuhoaa huoneiston? Ei kaupunki maksa minullekkaan korvauksia jos vuokralaiseni hajoittaa sijoitusasunnon.

 10. Otsikossa liioitellaan – mukamas ”jättivahinko”. Kyseessä kuitenkin vain vähäinen alle 100 000€:n kotouttamiseen kuuluva normaali menoerä.

 11. Wc:n käyttäminen, niinpä. On heillä varmaan tiedossa miten pyttyä käytetään. Mutta kun ei, ne vaan tahallaan paskoo pytyn reunoille ja siitä lattialle. Nääs kun helpompaahan olis istua pytyllä ku kyykkiä reunoilla.
  Tämä on jokapäiväinien ongelma ja nyt ovat vallanneet julkisten tilojen inva vessat. Siivo on kamala, paskaapytyn reunoilla ja lattialla.
  Niin, eihän me suomalaiset invalidit ollakkaan mitään verrattuna näihin jokapaikan ja jokapaikassa sabotoijiin.

 12. Tamperelaisessa tämä jutun otsikko alkaa sanalla ”Väite:”. Siihen on tullut myös vastaus:

  ——————————————-

  9.2.2017 – 19.46
  Hätämajoituksen ex-työntekijä: ”Vahingonkorvaushakemus on kusetusta”

  – Täyttä kusetusta!

  Tätä mieltä on Raine Kallio Pirkanmaan Suojakoti ry:n vahingonkorvausvaatimuksesta. Yhdistys vaatii Tampereen kaupunkia korvaamaan vahinkoja, joita se väittää turvapaikanhakijoiden tekemiksi. Pirkanmaan Suojakoti ry järjesti vuosina 2015 ja 2016 hätämajoitusta turvapaikanhakijoille.

  Raine Kallio oli Pirkanmaan Suojakodissa turvapaikanhakijoiden ohjaajana 19.10.2015-31.5.2016 eli siihen asti, kun hätämajoitustoiminta loppui tiloissa. Kallio ei tunnista niitä vahinkoja, joita vahingonkorvausvaatimuksessa luetellaan. Hakemuksessa kerrotaan muun muassa sellaisesta vesivahingosta, että viemäri olisi tukittu ja vettä olisi valunut alakertaan.

  – En ole nähnyt enkä kuullut mitään sellaista, mutta sen tiedän, että rakennuksessa oli kosteusvaurioita jo ennen kuin hätämajoitustoiminta alkoi.

  Kallion mukaan liedet, kylmiöt ja astianpesukone olivat vanhoja ja huonossa kunnossa jo ennen kuin hätämajoitustoiminta alkoi.

  – Suurin osa sohvista oli saatu ilmaiseksi lahjoituksina. Onhan se ihan päivänselvää, että kankaat likaantuvat, sillä tiloissa oli paljon lapsia. Kun hätämajoitustoiminta loppui, tilat jäivät melko hyvään kuntoon, kun ottaa huomioon sen, miten paljon ihmisiä siellä oli asunut. Toki siellä näkyi elämisen jälkiä, mutta ei mitään tuollaista, mitä vahingonkorvausvaatimuksessa kuvaillaan.

  Kallio muistuttaa, että yhdistyksen rivitaloissa on asunut turvapaikanhakijoiden lisäksi kantasuomalaisia.

  – Asunnot olivat suomalaisten jäljiltä todella huonossa kunnossa.

  Kallio on erittäin tyrmistynyt siitä, että yhdistys vierittää syyn turvapaikanhakijoiden niskaan ja yrittää rahastaa kaupunkia. Kallion mukaan hänellä on ollut tähän asti hyvät välit yhdistykseen.

  – Vaikka turvapaikanhakijoista oltaisiin mitä mieltä tahansa, niin epärehellisyyttä en hyväksy. On epäoikeudenmukaista ja väärin, että ihmisistä maalaillaan virheellistä kuvaa tällä tavalla.

  ————————————–

  Joopa joo…

 13. Asuntoyhtiössä, jossa isäni asui (oli myös hallituksessa), jouduttiin somaliperheen jäljiltä täysremontoimaan iso asunto. Kontti tuotiin pihalle ja koko sisustus lattioita myöten heitettiin ikkunasta ulos! Tämäkin perhe oli jo sentään niin kauan ollut Suomessa että osasi kieltä. Mutta ihme porukkaa eikä kakaroilla mitään kuria, ajelivat mm polkupyörillä naisväen talkoilla laittamat pihan kukkaistutukset paskaksi. Ja kun heille valitettiin veti somppu-ukko heti rasistikortin esille!

 14. Taitaa haiskahtaa että suojakoti ry yrittää saada kaupunkin maksamaan uudet kalusteet mukamas matujen tuhoessaan ne.haisee pahasti kusetukselta jos kyseinen työtekijä puhuu totta.toivottovasti remonttia ei ole vielä tehty?kaupunki ei ole korvaus velvollinen mitenkään tähän vaatimukseen.jos on korvausvaatimuksia niin ne pitää kohdistaa valtiolle.sisäministeriö hädissään lupasi korvata 100% kaikki turvapaikkatoimintaan tulevista kuluista.ilmeisesti tässäkin tapauksessa on haistettu jaossa oleva ilmainen raha ja pyritään tekaistuilla syillä korjaamaan asunnot yhteiskunnan piikkiin.

 15. Ei muutaku lisää näitä ahlämeitä tänne. Suomessa vaan ei osata sanoa ei, emme halua tai emme pysty. Halutaan vaan nuolla EU:n persettä ja esittää muuta kuin mitä ollaan

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.