Jennin perjantaikolumni: SJW muistuttaa narsistia monella tavalla

13

leipc3a4jonot

 

SJW on lyhenne sanoista social justice warrior eli sosiaalisen oikeuden soturi.

Sosiaalinen oikeus — eikö kuulostakin hyvältä? Voisi äkkiseltään luulla, että kyseessä olisi nimitys hyvälle ihmiselle, joka puolustaa hyviä asioita. Nykyaikainen länsimainen sosiaalisen oikeuden puolustaja edustaa ns. regressiivistä vasemmistoa ja kulttuurimarxistista arvomaailmaa ja näkee maailman ympärillään vääristävien lasien kautta: riistoa, sortoa ja vähemmistöjen kiusaamista silloinkin, kun näitä ei todellisuudessa tapahdu.

SJW korottaa vähemmistöjä korokkeelle samalla kun ns. valtaenemmistön edustajat nähdään synnynnäisesti etuoikeutettuina ja epätasa-arvoa tuottavina yksilöinä — suurimpana pahiksena valkoinen heteromies.

SJW-ideologia perustuu identiteettipolitiikkaan ja erilaisiin uhrihierarkioihin, joiden perusteella eniten uhripisteitä omaavat ovat uhripyramidin yläpäässä ja täten myös kaiken arvostelun yläpuolelle. Yksilö unohdetaan ja ihmiset jaotellaan identitteettiryhmiin esimerkiksi sukupuolen, ihonvärin, uskonnon ja seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Oletettua riistoa ja sortoa vastaan taistellaan nostamalla naiset miesten yläpuolelle, homot heteroiden yläpuolelle, transsukupuoliset cissukupuolisten yläpuolelle, muslimit kristittyjen yläpuolelle, vammaiset terveiden yläpuolelle, ruskeat ihmiset valkoisten yläpuolelle. Tällä oletetaan tasapainotettavan erilaisia tasa-arvo-ongelmia.

SJW vihaa Trumpia, itkee Brexitin vuoksi, kannattaa vasemmiston parempaa väkivaltaa ja intersektionaalista feminismiä, tarvitsee turvallisia tiloja (joihin mennä kuuntelemaan rauhoittavaa musiikkia ja muovailemaan pikkulasten muovailuvahalla aina silloin kun loukkaantuu ja järkyttyy demokraattisista äänestystuloksista), ahdistuu valkoisena roskaväkenä pitämiensä ihmisten poliittisesta epäkorrektiudesta sekä vaatii triggerivaroituksia kirjoihin, blogeihin, Facebook-päivityksiin ja TV-uutisiin, jotta herkästi loukkaantuvat voisivat näitä välttää.

SJW hyveliputtaa vastustamalla natseja, rasisteja, misogyyneja, homofobeja, ableisteja, toivottaa elintasopakolaiset tervetulleiksi perheineen ja pitää itseään Jeesuksen kaltaisena hyvänä ihmisenä.
Sananvapaus on SJW:n vihollisista suurin, sillä tärkeintä on olla kuulematta erimieltä olevien mielipiteitä, jotta tunteet eivät loukkaantuisi. SJW vaatii sensuroitavaksi ja laittomaksi kaikki oman ideologiansa ulkopuoliset ajatukset.

Ihmisten kiusaaminen hiljaiseksi, ilmoitukset maahanmuuttokriittisistä ”rasisteista” näiden työnantajille potkujen toivossa, etuoikeuksien kerjääminen uhripisteillä, väkivaltaiset mielenosoitukset, ajatuspolisointi, äärimmilleen venytetty poliittinen korrektius, pelonlietsonta, vihakampanjat yksittäisiä ihmisiä kohtaan kuuluvat tyypillisesti SJW:n toimintatapohin.

SJW uskoo olevansa tasa-arvon puolusta ja edistysmielinen, progressiivi. Todellisuudessa SJW edustaa taantumuksellista vasemmistoa, jonka toimijat muistuttavat mentaliteetiltaan ja toimintatavoiltaan klassista narsisti-psykopaattia.

Esittelen tässä erilaisia yhteisiä piirteitä narsistien ja sosiaalisen oikeuden puolustajien välillä.
Yhtäläisyydet ovat osuvia ja mielenkiintoisia, mutta suosittelen suhtautumaan kirjoitukseeni kieli poskessa, sillä havaintoni näistä yhtäläisyyksistä ovat puhtaasti viihteellisiä.

 

Korkein hallinto-oikeus

 

1. Projektio-defenssi

Projektiolla eli psykologisella heijastamisella tarkoitetaan sitä, että yksilö näkee muissa ihmisissä sen, mikä on totta hänessä itsessään. Projisoinnin kohde toimii siis eräänlaisena peilina omille vioille, joita ei halua tai pysty näkemään itsessään.

Kaikki ihmiset joskus projisoivat, mutta tämä defenssimekanismi on erityisen voimakasta psyykkisestä häiriintyneillä ihmisillä. Ihmiset, joilla on narsistinen persoonallisuushäiriö, projisoivat useammin ja voimakkaammin kuin muut ihmiset ja tämän defenssin katsotaan olevan yksi keskeisimpiä narsisistisuuteen liittyviä piirteitä.

Käytännössä projektio ilmenee esimerkiksi niin, että parisuhteen pettävä osapuoli on korostetun mustasukkainen ja saattaa syyttää petettyä pettämisestä. Narsistin kanssa tekemisissä olleet tietävät, että tämä syyttää toisia ihmisiä kaikista negatiivisista teoistaan ja ajatuksistaan, mutta ei suostu näkemään niitä itsessään. Usein narsisti valitsee läheisistään erityisen kohteen, ns. syntipukin, johon projisoi kaikki omat huonot puolensa.

Narsisti valehtelee koko ajan — ja sitten syyttää sinua valehtelijaksi. Vihaa sinua — syyttää sinun vihaavan itseään. Tuntee olevansa luuseri — yrittää saada sinut uskomaan, että sinä olet luuseri. On pettynyt itseensä, mutta väittää olevansa pettynyt sinuun.

Näin narsistin uhri aivopestään uskomaan, että kaikki narsistin viat ovat uhrin omia vikoja. Vuosia kestävänä henkisenä väkivaltana tämä tuhoaa uhrin itsetunnon ja minäkuvan, jos on narsistin kanssa läheisessä suhteessa.

Projektio selittää, miksi regressiivi-vasurit — jotka mellakoivat, rikkovat ikkunoita, huutavat solvauksia ja toimivat yleisesti hyvin aggressiivisesti poliittisesti eri mieltä olevia kohtaan, jatkuvasti syyttävät muita vihanlietsomisesta. Se selittää sen, miksi antifasistit toimivat niin fasistisesti. He ovat siis itse sitä, mitä he väittävät vastustavansa.

2. Mustamaalaus/vastapuolen demonisointi

Narsistit ovat tunnettuja uhrejaan kohtaan järjestämistään mustamaalauskampanjoistaan. Pakoon livahtaneet entiset uhrit sekä narsistin hovin ex-jäsenet joutuvat usein tämän syvästi häiriintyneen yksilön massiivisen henkilökohtaisen maineen tuhoamiskampanjan kohteeksi.

Mustamaalauskampanjointi liittyy projektioon siten, että narsisti usein väittää muille ihmisille mustaamisen kohteen tehneen asiat, jotkaa narsisti todellisuudessa on itse uhrilleen tehnyt. Tämä on narsisteille tyypillinen pöydänkääntötemppu. Hän väittää, että uhri on kaltoinkohtelija ja hän itse on viaton uhri. Hän vakuuttaa muille, että uhrilla on ne piirteet, jotka narsistilla on itsellään: petollinen, kiero, epäluotettava, vaarallinen jne.

Mustamaalaus voi jatkua vuosia, jopa vuosikymmeniä ja on niin intensiivistä, että normaalin, terveen ihmisen on tällaista pakkomiellettä vaikea ymmärtää. Kampanjointiin liittyy usein myös valheellisten viranomaisilmoitusten tehtailu, esim. poliisille, työnantajalle, sosiaalityöntekijälle.

Regressiivisen vasemmiston nro 1 poliittinen keino on häpäistä eri mieltä olevat typeriksi, kouluttamattomiksi luusereiksi, kun he itse mielellään esittävät itsensä älyllisenä ja moraalisena eliittinä.

”Kansa äänesti väärin, demokratia ei toimi, koska ihmiset ovat moraalittomia, valkoroskaisia ja tietämättömiä hölmöjä.”

SJW leimaa roskaporukaksi kaikki tavalliset ihmiset, jotka ovat ideologisesti hyljänneet marxismin. Sen sijaan, että he argumentoisivat rehellisesti toisten esittämiä eriäviä mielipiteitä, leimakirves heiluu ja luokittelee ihmiset alempiarvoisiksi näiden mielipiteiden ja äänestyskäyttäytymisen perusteella.

3. Mustavalkoinen ajattelu

Narsisteille ja epävakaille persoonallisuushäiriöisille tyypillinen split-defenssi, eli lohkominen, kuvaa osuvasti myös tyypillisen SJW:n ajattelua: jyrkkä ehdottomuus ja ihmisten jakaminen täysin hyviin tai täysin pahoihin.

Pienikin virhe, esim. väärä mielipide tai pettymystä aiheuttava asia, voi siirtää hyviksen välittömästi pahojen puolelle. Siksi regressiivisen vasemmiston keskuudessa ryhmäkuri mielipiteiden osalta on hyvin tärkeä: kaikkien tulee olla samaa mieltä kaikesta, ellei halua tulla leimatuksi natsiksi.

Pieni lapsi näkee aluksi äidin kahtena: hyvä äiti vastaa tarpeisiin, paha äiti aiheuttaa pettymyksiä. Lapsen psyykkisen kehityksen myötä nämä kaksi äitiä sulautuvat yhdeksi.

Narsistisesti häiriintynyt on jäänyt pikkulapsen tasolle ja hän kykenee näkemään ihmiset vain hyvinä tai pahoina. Maailma kärjistetään ääripäihin ja hyvä-paha -asetelma hallitsee ajattelua, vaikeuttaen ihmissuhteiden ylläpitoa. Lohkominen aiheuttaa alhaisen pettymysten sietokyvyn ja vaikeuttaa kompromisseihin kykenemistä ja harmaan sävyjen näkemistä.

Narsistin syntipukki, johon on projisoitu kaikki negatiiviset piirteet, nähdään täysin pahana ja täten syntipukkiin kohdistettu väkivalta ja kiusaaminen koetaan täysin oikeutettuna.

Pienikin väärä sana tai mielipide, niin SJW:n mielessä splitti heilahtaa välittömästi toiseen äärilaitaan: hyviksestä tulee hetkessä pahis. Tämä jyrkkä jako pahoihin ja hyviin voi selittää myös sen, miksi äärivasemmistolaiset eivät näe harjoittamaansa väkivaltaa erityisen negatiivisena asiana, vaan parempana ja puolusteltavampana: Kun poliittinen vastapuoli nähdään täysin pahana, niin normaalit säälin, oikeudenmukaisuuden ja empatian tunteet eivät ole estämässä väkivallan ja vahingon tekoja.

Muita yhteisiä piirteitä SJW:n ja narsistin välillä

Narstistilla on voimakas uhrimentaliteetti: kaikki paha johtuu aina muista ihmisistä ja ulkoisista olosuhteista, mikään ei ole koskaan omaa syytä. Narsisti on aina sepittämiensä tarinoiden uhri ja muut ihmiset pahoja.

Uhriutta käytetään myös muiden ihmisten manipulointiin; empatian ja säälin kerjäämiseen. Tällä Pyritään saamaan itselle erilaisia erityisoikeuksia, erityiskohtelua, mutta myös välttää vastuun ottamista omista toimistaan.

Narsisti hyveliputtaa mielellään ja haluaa tulla ihailluksi hyvänä ja muita parempana ihmisenä. Poikkeuksellisen herkkä loukkaantumiskynnys pakottaa läheiset ihmiset kävelemään narsistin läheisyydessä kuin munankuorilla; pienikin väärä liike voi loukata narsistin tunteita ja aiheuttaa vihanpurkauksen (narsistinen raivo).

Tämä näkyy SJW-kulttuurissa äärimmäisinä poliittisen korrektiuden vaatimuksina ja tunteiden loukkaantumisen välttämisen asettamisena tärkeysjärjestyksessä ykköseksi.

-Jenni-

 

Advertisements

7 thoughts on “Jennin perjantaikolumni: SJW muistuttaa narsistia monella tavalla

 1. Hyvin kiteytetty. Näinhän se on, että mitä itsessä ei haluta nähdä, nähdään muissa.

  On vaikea ymmärtää, miksi joillekin on niin vaikea ymmärtää esimeriksi ero siinä, että emme halua tänne väkivaltaista kulttuuria itse maksamana, sen kanssa että nähdään vain ”uhrien” ihonväri joka on oletuksena syy sille että heitä ei haluta tänne.

  Anti-rasisteilla taitaa luurata se pahin rasistiluuranko kaapissa. He kieltävät rasismin itsessään niin voimakkaasti, että se aiheuttaa pakostakin psyykkisiä ongelmia. Minä kun vastustan rasismia, niin mikään tekemäni ei voi olla syrjivää tai rasismia. Ruskea ihminen, eli eri värinen kuin minä, ei voi olla rasisti. Koska hän on eri värinen kuin minä.

  Kosmiset taajuudet, tietoisuuden nousu, kollektiivin kasvu ja muut huomaamattomat tekijät ovat mukana vaikuttamassa paljon tähän (toisilla väliaikaiseen) mielenterveyshäiriöön.

  Maapallo on lähempänä jonkunlaista singulariteettia kuin koskaan aikaisemmin. Se poikii mukanaan tämmöisiä SJW kaltaisia ilmiöitä. Jotkut eivät halua kehittyä psyykkisesti, vaan pitävät kiinni vanhasta kivusta väkisin. Niin kovasti, että mieluummin hakkaavat väärää ajatusta kantavan naapurin porukalla, kuin katsovat peiliin. Tai kuuntelevat mitä naapuri sanoo.

  Totuus on ainut lääke. Se on vain niin karvas että nämä pahimmat rasmuslaiset ottavat mieluummin aakoon käteen ja liittyvät al-.Nusraan, kuin tuovat omat varjonsa valoon ja hyväksyvät realiteetit.

 2. Niinhän se on että jos ihmiset olisivat rehellisiä sekä itselleen että muille olisi elämä paljon yksinkertaisempaa; jokainen tietäisi missä mennään ja osaisi sen mukaan tehdä päätöksensä.
  Meille luvattiin lääkäreitä ja insinöörejä jotka parantaisivat maatamme joka tavalla mutta sen sijaan saimme kouluttamattomia, psyykkisesti häiriintyneitä, aggressivisia ja kriminellejä tyyppejä joista päivittäin saa lukea kauhu-uutisia. Kaikki on tähän mennessä osoittautunut huonommaksi kuin mitä meille alussa uskoteltiin. Ja tätä sitten pipipäät vielä haluavat kaikin keinoin suojella ja suitsuttaa. Luoja varjelkoon meitä maailmanparantajilta!

  1. Se on vaan tää aivopesu se uppoo joihinkin niin helposti ja siinä jää humioimatta mittä oikeasti ympärillä tapahtuu ..

 3. Minä olen täysin eri mieltä tässä asiassa. Narsistiksi diagnosoitavia ihmisiä on korkeintaan muutama prosentti kansasta ja onhan suvakkejakin nyt paljon enemmän.

  Jo tästä syystä en haluaisi liittää minkäänlaisia mielenterveysdiagnostiikkaan kuuluvia käsitteitä sen enempää meihin ’rasisteihin’ kuin suvakkeihinkaan.

  Mielestäni suvakit ovat lähinnä surkeita matemaattisilta taidoiltaan. Se on pahin vika. Sitten tulee seuraavana vikana naiivi oletus siitä, että kaikki kulttuurit ovat suunnilleen samanarvoisia, mikä ei pidä paikkaansa vähäisessäkään määrin.

  Mutta jos ihminen on hölmö, se ei tarkoita, että hänen mielenterveytensä brakaisi.

 4. puhkikulunut hokema puvitesijaveilla on etteivät kaikki muslimit ole terroristeja,valmiina hurmahenkiseen jihadiin.
  totta,mutta niinkuin täällä dark side on the force puolella on todettu noin kuustoistatuhattaviisisataa kertaa:noin 90 %kaikista terroriteoista on islamtaustaisten suorittamia.
  kun tarkastellaan neljää mailman pääuskontoa niin mikä hallitsee terroriteoissa?aivan.
  Mikä uskontokunta ilmoittaa vieraalle maalle tullessaan(lue:demokratiat)olevansa sodassa elättäjiensä/auttajiensa kanssa?aivan.mistä löytyy niin raivokas poliittis/uskonnollis/käskyttävä kultti?aivan.
  minkä kuujumalan edustajat pystyvät sellaiseen raivoon kun heille jotain ”pyhää”on loukattu.
  siinä polttopullot ja muu keskustelunedistämisvälineet sinkoilevat,autot palavat,ja vähän suuremmatkin objektit välillä.
  kun seuraa tuollaista toimintaa ei voi kuin tulla päätelmään:noilla korkeakulttuurin edustajilla ei kykyä(kenties)eikä eritoten halua dialogiin.
  he saapuvat klaanisotien,korruption,nepotismin,raakuuksien,mailtaan Eurooppaan ja toteavat:no niin kuffarit,elättäkää,ja pitäkää turpanne supussa,tai muuten,,
  Miksi heillä ei ole huonoa omaatuntoa kyseisestä arvomailmasta?siksi että heidän luovasti vastakkaisen sukupuolen oikeuksiin (ja muidenkin)profeettansa on kyhäillyt värssyt jotka antavat nuo ”etuoikeudet”heille.
  Tilanne se että me ”kuffarit”elätämme tämän omiin englaaveihinsa bunkkeroituneen väkivaltaisen,ylemmyydentuntoisen,päättäjiemme erityissuojeluksessa lonnivan ihmiskunnan kerman.
  miksi?koska on olemassa maahanmuuttoteollisuus josta leipänsä saavat kymmenettuhannet harja taloset,asteroidi toorssit,eva piupaut,ym toimijat.kaiken maksaa ihmiskunnan alin kasti:valkoihoinen, veroja maksava,heterosuuntautunut,(useimmiten)kantaeurooppalaismies/nainen.saaden vastikkeeksi,,,?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.