Peter Springaren luvattu perjantaipäivitys

12

springare

 

Peter Springare lupasi päivittää asioita perjantaisin. Hetki sitten hän kirjoitti: 

”Haluan kertoa suuret kiitokseni kaikille ympäri maata ja ulkomaille, jotka ovat lähettäneet kortteja, terveisiä eri medioiden kautta, kukkia, lahjoja ym. Kuten myös isot kiitokset kaikille niille, jotka Facebookin eri ryhmissä tukevat minua. Tietäkää se, että tämä kaikki kannustaa minua ja lämmittää mieltä. Kuten aiemmin sanoin niin pureva tuuli puhaltaa jalkoihin kun seisoo barrikaadeilla hurrikaania vastaan.

Olen huomannut paljon viikon aikana. Osaksi kuinka herkkä aihe tämä on, jonka otin esille. Ja myös siksi, että huomaa, kuinka raa´alla tavalla kaikkia tekstejä on vääristelty aivan muuksi mitä ollaan sanottu tai mikä on ollut tarkoitus. Poliittisten agendojen mukaan.

Minut on myös leimattu rasistiksi, ulkomaalaisvihaajaksi ja pätijäksi, jonka ”totuus” ja omat kokemukset on kyseenalaistettu. Olen hämmästynyt kuinka monet kommentaattorit ja korkeat politiikot ovat ottaneet itselleen oikeuden ”ottaa pois” kokemukseni ja totuudet ja väittää, että olen väärässä ja elän kuplassa.

Haluan vain sanoa, kun kyse on minun sanomisistani, mielipiteistäni tai väitteistäni, että se on minun rikkomaton totuuteni. Ihan samoin kuin näen ja koen sen älämölön, kurjuuden ja väkivaltaisen kuoleman, ja mitä seurauksia siitä on yhteiskunnalle. Se on minun vankkumaton totuuteni. Haluan keskustella niistä tapahtumista, jotka ovat tuhoisia ja tehdä muutoksia sen suhteen, jotka koskevat toisia ihmisiä. Riippumatta siitä ovatko he maahanmuuttajia vai kantaruotsalaisia.

Tällä viikolla en ole voinut työskennellä paljoa, koska olen ollut myrskyn silmässä koko viikon viime perjantaisen päivitykseni takia. Mutta tuon vähän faktoja muutaman rikoskategorian ympärillä, joita me olemme tutkineet törkeiden rikosten ryhmässä Örebrossa 1.1.2015-30.12.2016 välisenä aikana.

Ensimmäisessä kategoriassa ovat murhat/ murha yritykset, jotka ovat rikostermistön vakavimmat rikokset. Ne ovat usein hyvin monimutkaisia tutkia ja vaativat paljon resursseja ja aikaa. Tämä luonnollisesti vie resursseja ”massarikosten” tutkinnasta.

Murhat/ murhan yritykset 1.1.2015-30.12.2016:

12 tutkittua juttua ja 24 epäiltyä tekijää.

 • 10:ssä tapauksessa epäillyt olivat ulkomaalaisia.
 • 2:ssa tapauksessa epäillyt olivat ruotsalaistaustaisia.

Kaikenkaikkiaan 24:stä epäillystä oli 22 epäiltyä ulkomaalaistaustaisia ja 2 ruotsalaistaustaisia.

Eli siitä pienestä ulkomaalaisten osuudesta, jotka ovat rikollisia, ovat he kuitenkin aivan selvästi yliedustettuna törkeissä väkivaltarikoksista. Ja jos tämä ei olisi aivan samanlaista koko maassa, olisimme me täällä Örebrossa suurissa vaikeuksissa.

Kiristys, sama aikajakso kuin aiemminkin:

18 tutkittua tapausta ja 25 epäiltyä tekijää.

 • 13:ssa tapauksessa olivat tekijät ulkomaalaistaustaisia.
 • 4:ssä tapauksessa olivat tekijät ruotsalaistaustaisia.
 • Yhdessä tapauksessa oli tekijä tuntematon.

Eli kaikista 25:stä epäillystä 19 oli ulkomaalaistaustaisia, 5 ruotsalaistaustaisia ja yksi tuntematon.

Palaan taas ensi viikolla tai aiemminkin asiaan, pienillä selonteoilla minun näkövinkkelistä.

Pyydän saada lopettaa seuraavasti:

Ahmedin isä ei halunnut, että hänen lapsensa olisivat kuolleet rikkirevityssä, väkivaltaisessa ja sotatoimimaassa. Hän teki kaikkensa ja pakeni Ruotsiin. Hän halusi antaa lapsilleen turvallisen ja paremman tulevaisuuden.

Tänään Ahmed on murhattu, ammuttu brutaalisti kuoliaaksi yleisellä kadulla Ruotsissa (Toim.huom: Springare viittaa Malmössä ammuttuun 16- vuotiaaseen poikaan muutama viikko sitten.)

Monet väkivaltarikosten uhrit niissä jutuissa, joita minä ja muut rikostutkijat ympäri maata tutkivat, ovat maahanmuuttajia tai heidän lapsia. Siksi ei ole mikään ihme, että saan hyvin paljon tukea maahanmuuttajilta, koska he tajuavat mistä on kysymys.”

 

7 thoughts on “Peter Springaren luvattu perjantaipäivitys

 1. Peter Springare on rohkea ja hieno mies, joka sisäisen eettisen paineen alla teki avauksen, joka varmaan huomataan ja muistetaan ympäri Euroopan. Se oli pioneerityö ja rohkaisee vastaavanlaisessa asemassa olevia rehellisiä ihmisiä tarttumaan kynään.

 2. Ongelma poistuu poistamalla matut ruotsista.Mitä vähemmän matuja sen vähemmän rikoksia.
  MATU=RIKOS

 3. ”Monet väkivaltarikosten uhrit niissä jutuissa, joita minä ja muut rikostutkijat ympäri maata tutkivat, ovat maahanmuuttajia tai heidän lapsia. Siksi ei ole mikään ihme, että saan hyvin paljon tukea maahanmuuttajilta, koska he tajuavat mistä on kysymys.”

  Tärkeä pointti tuokin. Ne töitä tekevätkin – kuten monet turkkilaiset kurdit ravintoloitsijat – ovat varmasti huolissaan tästä kehityksestä. Nyt heidät helposti rinnastetaan lois-tulijoihin, jotka ovat uhka heillekin uskonnollisten tekijöiden takia.

  Moni on tehnyt elantonsa eteen töitä vuosia tai vuosikymmeniä, ja ovat tulleet hyvin toimeen kantaväestön kanssa, vaikka varsinaisesta ”integroitumisesta” tuskin heidänkään kohdalla voi usein puhua.

 4. Peter Springare, tervetuloa Suomeen eläkepäiviä viettämään! Täällä tarvittaisiin kipeästi suoraselkäisiä totuudenpuhujia, jotka laittaisivat luun kurkkuun yhteiskuntaa tuhoavilta voimilta ennen kuin on jo liian myöhäistä!

 5. Niin se on mielenkiintoista nähdä kuka tämän hulluuden voi pysäyttää. Poliisi on kädetön munattoman hallituksen takia. Armeija ei pysty auttamaan koska sellaista ei oikiasti olekaan.
  Niin koita sitten jotenkin repiä huumoria tästä elämästä täällä kansan kodissa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.