Vetelissä ollaan hyvin yksimielisiä: Selviämme ilman sotapakolaisia

13

16711752_1369706573103942_8522584309655895777_n

 

Keski-Pohjanmaalla Vetelin kunnassa pidettiin maanantaina tilaisuus, jossa keskusteltiin kuntaan kaavailluiden sotapakolaisten ottamisesta. Kuntaan on otettu jo kymmenkunta sotaa ja vainoa paennutta pakolaista, mutta joidenkin kunnanisien mielestä pieneen kuntaan pitäisi saada lisää lähinnä Lähi-idästä tulevia henkilöitä.

Ensinnäkin, jos vastarintaa jostakin löytyy niin sitä löytyy Pohjanmaalta. Helsingissä pitää tällä hetkellä mielenosoitustaan jo useatta päivää laittomat muslimit, jotka vaativat, että heidän kielteiset oleskelulupapäätökset perutaan ja heille annetaan oleskelulupa Suomeen. Silti paikalla on vain kourallinen vastamielenosoittajia. Jotka sitten toki ovat sitäkin sitkeämpiä.

Vetelin pieneen kuntaan saapui paikalle 70-80 kuulijaa. Monissa isommissa kunnissa järjestetyissäkään tilaisuuksissa ei ole ollut niin paljon kuulijoita. Mutta ennenkaikkea se yksimielisyys. Kuulijoiden joukossa oli nuoria, aikuisia ja vähän vanhempiakin. Ihmisiä kaikista ”yhteiskuntaluokista”. Kaikki olivat yksimielisiä: Veteli selviää kyllä ilman sotapakolaisiakin.

On vaikea ymmärtää, mitä niiden päässä pyörii, jotka haluavat ottaa pieneen 3000 hengen maalaiskuntaan kymmeniä sotapakolaisia. 50 sotapakolaista Vetelissä vastaisi muutamaa kymmentätuhatta Helsingissä.

Mietitäänpä asiaa: Vetelin kunnan elinkeino perustuu pitkälti maatalouteen ja sen oheistoimintoihin. Lisäksi on raskasta kalustoa, erilaista maansiirtourakointia, rakennusurakointia yms maanläheisiä ammatteja.

Miten Lähi-idästä tulevat sotapakolaiset aiotaan muka työllistää? Veteliin mahtuu yksi kepap-pitseria, jos sitäkään. Maalaiskylissä ei ole sellaista lounaskulttuuria kuin kaupungeissa. Mitä Ahmed ja Muhammed muka tekisivät Vetelissä? He eivät osaa kaivaa salaojaa kaivinkoneella, eivät ajaa puimuria, eivätkä ikinä opi rekkakuskiksi. He eivät osaa aurata traktorilla lumia eivätkä työllisty terveyskeskukseen hoitajiksi tai lääkäreiksi. Niin ikään he eivät osaa korjata traktoreita, raskasta kalustoa eikä heistä ole metsätöihin. Maatalouslomittajiksi? Ei jaksa edes nauraa.

Tosiaan, miksi kuntaan sitten pitäisi ottaa heitä? Ainoa järkevä motiivi, joka tulee mieleen, on jotain sinnepäin, että tietyt ihmiset saavat oman pikku maskotin. Oman kotiarabin. Kotisomalin. Sen jälkeen voi isolla kirkolla kehaista, että onpa meilläkin oikeita sotapakolaisia. Monikulttuurisuutta.

Olen vakuuttunut, että moniin kuntiin saadaan oma arabireservi – Veteliin sellaista ei oteta.

Advertisements

17 thoughts on “Vetelissä ollaan hyvin yksimielisiä: Selviämme ilman sotapakolaisia

 1. Täysin tarpeetonta väkeä kaikki arabit olinpaikastaan riippumatta. Näin se nyt vaan on kun sanotaan asiat niinkuin ne ovat.

 2. Saadaan tänne porukka, joka ei tee mitään konkreettista, mutta luo illusaatiota. Satuihin on niin hyvä nukahtaa

   1. Tyypillistä rasmuslaisten kommentointia.
    Rasmuslaisten jäivät kiinni realimailmasta tietämättöminä , sen havaitsi kommenteista 9.1.2019 esitetyn Yle 1 imaaneista esitetyn dokumentin jälkeen

 3. Tässä ilmeisesti joku video Bagdadista v. 2016 – ja jos tuo on aito, niin ei tuo kaupunki kyllä kovin pahalta näytä, ei ainakaan niin pahalta, että nuorten miesten pitäisi paeta sieltäkin laumoittain Eurooppaan… :

  ” A tour of the streets of Baghdad 2016 ”
  (https://www.youtube.com/watch?v=BsOW_sBFwBo)

  Ja sama kun googlaa jotain Kurdistaniakin, sillä tulijoiden joukossa on myös kurdeja…

  Toki turvisten joukossa on varmasti joitain ihan oikeitakin pakolaisia, mutta vain kourallinen – ja etenkin kun mikään muu matkalla ollut maa ei ole heille kelvannut…

  Monissa Afrikan maissa, joiden asukkailla ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuutta saada turvapaikkaa, eletään paljon huonommin..
  – samoin Aasiassa ja jopa Etelä-Amerikassa on köyhempiä alueita ja hädänalaisempia ihmisiä…

 4. Tukholmassa on nyt suurin työvoimapula kahdeksaan vuoteen! Ja porukkaa on lapannut tänne enemmän kuin koskaan aikaisemmin mutta se ei auta yhtään koska heillä ei ole koulutusta, saatikka oikeaa koulutusta joten heistä ei ole mitään apua. No marjanpoimintaan sitten vaan! Vaikka ei kai se miellytä, mielummin istuisivat SFIssa (ruotsinkielen kurssi) hamaan tulevaisuuteen asti. Moni on istunutkin 5-10 vuotta oppimatta yhtikäs mitään. Mutta eipä ainakaan tarvinnut tehdä töitä! Perse vain leveni.

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/handelskammaren-byggbranschen-utvecklas-val-men-handeln-backar

 5. maatalous on pääelinkeino, turvetuotanto tulee varmasti toisena, tosin se on kesäsin vain. sitten rakennus ja tarhaus. pistitkö paavo merkille että se yks oli poliisi. ja ei häneltä kukaan vaadi eroa! sanoi mm että ei suomen kannata ruveta maailman sosiaalitoimistoksi.

 6. Nomen est omen …. EI pirä paikkaansa VETELIN kohralla !

  Suoraselkääsintä porukka tuntuu olovan koko Suomesta ! Vellihousuja ei näytä löytyvän.
  Selkärangat ja ITSELLISYYS ovat kohrillaan ja asenteet konriksessa!

  Kolominkertaasen ELÄKÖÖN -huuron nuo kuntalaiset ansaitsee…. ELÄKÖÖN – ELÄKÖÖN – ELÄKÖÖN

  Pienikin paikkakunta voi näyttää ESIMERKKIÄ isommilleen – notta HERÄTKÄÄ NY AJATTELEMAHAN !

 7. Kirjoittaja on väärässä. Matut juuri haluavat rekkakuskeiksi, tuohan on nähty Nizzassa ja Berliinissä.

 8. Kiitos kirjoituksestas.
  Tässä minun vastine Vetelin kuntapäättäjille, huomiseen paikallislehteen.

  ”Vetelin kuntapäättäjät ei vastanneet lapsiperheidensä kutsuun!

  Vetelissä kuntalaiset halus kertoa faktatiedoilla kuntapäättäjille mistä ovat huolissaan, ja alkoivat järjestää tilaisuutta jossa se kerrotaan.
  Apua he tarvitsivat puhujien sekä tilojen järjestämiseen, johon Perussuomalaiset lupautu avuks.
  Tilaisuus oli todellakin veteliläisten itsensä koollekutsuma.

  Kuntapäättäjistä kunnanvaltuutettu Jarmo Nykänen oli ainoana vastaamassa kutsuun ja kuulemassa mitä seuraa jos kiintiöpakolaisia lisätään kuntaan ja mitä se kunnalle jatkossa kustantaa kun valtionapu lakkaa.

  -Missä oli uusi kunnanjohtaja Hannu Jyrkkä kun kansanedustaja Reijo Hongistokin järjesti aikaansa vastatakseen koko kunnanjohdolle näkemyksensä? (Ylimielisyyttäkö päätelkää)
  -Missä oli kotoutumisohjaaja Antti Kesälahti? Kutsu koski myös sinua, eikö pakolaisasiat kiinnosta, muuta kuin siihen asti kun asia koskee sinun omaa leipääs?
  -Missä oli Keskipohjanmaan lehden toimittaja Anni Saari?, kirjoitit Keskipohjanmaahan ”Kansallismielisiä puhujia Vetelissä”, et vaivautunut edes paikalle nyt vaikka oltiin nähty kaupalla aikasemmin, katson että kirjoitat pelkästään mielikuvillas.
  -Missä oli ne henkilöt jotka hyväksyi noin vuosi sitten 20 kiintiöpakolaisen ottamisen sekä suunnitteli jatkaakseen 20.llä uudella tulijalla vuosittain? Menette kuin rotat kolohin kun vähän tömistellään ympärillä.

  Olette loukanneet kuntalaisia välinpitämättömyydellä, he kutsui teidät ottamaan kantaa sekä kyselemään miltä Vetelin kunnan tulevaisuus näyttää.
  Teidän tämä tilaisuus olisi pitänyt järjestää, ei heidän!

  Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli hyvä, puheet oli ajatuksia herättäviä joista taatusti puhutaan pitkään, kuntalaiset sai kysyä ja asiantuntijat antoi vastauksia. Muummuassa Mikko Tunkkari kysymykselleen ”Pitäiskö pakolaiset hukuttaa vai ampua?” Tuohonki kysymykseen sai Hongistolta vastauksen ”ei tietenkään kumpaakaan”, mutta Mikon oma mielipide jäi epäselväks kumpaa itse toivoo.
  Kysyttiin myös milloin kunnan saama valtiontuki lakkaa, ja vastaus oli 3 vuotta.

  Kiitos noin 85 osallistujalle sekä asiantuntijoille.
  (Tilaisuus videoitiin ja tulee jakeluun lähiaikoina)”

  Tapani Pollari
  Kaustinen (ps)

  1. Voin todistaa. Että kuntalainen otti minuun yhteyttä ja esitti yhteistä asiaansa.
   Soittaja ei ollut itse perussuomalainen,, nyt taitaa olla 🙂

 9. Hienoa, että jossain on vielä selkärankaa! Eiköhän tästä(kin) hyysäri tai yle rääpäise kasaan jutun tyyliin ”rakenteellinen rasismi istuu tiukassa Vetelissä” jne…Juuri eilenhän saimme lukea hesarin nyt-liitteestä jutun, jossa todettiin kuinka vähemmistöjen pitää alkaa ”tölvimään” (jutussa olleen tutkiskelijan käyttämä sana (vai oliko professori?)) kantaväestöä koska rasismi toimii vain yhteen suuntaan, siis ts. vähemmistön edustaja ei voi koskaan olla rasistinen koska on lähtökohtaisesti ”alistetussa asemassa”. Näin siis hesarin haastattelema tutkiskelija tai proffa. En viitsi tarkistaa kumpi oli koska en moista roskalehdeä halua lukea enkä klikkailla mainostuloja. Voisiko sanoa, että hesari kannattaa rasismia julkaistessaan moista kukkua? Minusta ainakin mokoma sontalehti syyllistyy vähintäänkin kyseenalaiseen uutisointiin tällaisilla jutuilla. Mutta Veteliin onnea fiksusta päätöksestä!

 10. Tulevaisuudessa on ova markkinointitekijä arabiton, muslimiton, somaliton, ym. ongelmaton kunta. Kannattaa kuntien panostaa. Nyt tiedän eräälläkin alueella olevan lähtijöitä, koska ählämit kansoittaneet asuinalueet. Nykyään on monia töitä, joita voi tehdä siellä missä netti.

  1. Montakohan kuntaa on enää Suomessa joissa ei olisi noita matuloisia? Niitä ei ole varmaan hirveästi enää. Ovat varmaan enimmäkseen pieniä syrjäisiä pikkukuntia jonne ählämit eivät halua mennä vaikka saisivat pakolaisstatuksen tai oleskeluluvan sillä sellaisissa paikoissa ei ole discovalon välkettä yms.joka noita aavikkorottia kiihottaisi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.